- 28 Kasım 2014
- 4.118
- 3.152
- 168
dışarıda satılan şeyleri zaten yemiyoruz hazır ne varsa dikkat ediyoruz ama dediğin gibi herkes dikkat etmeden hamile kalıyo ama biz mecburen edicez çünkü sorun var ..ne kadar doğal yaşarsak o kadar iyiya canım benim inanki çok çok doğru yapıyorsun devam et ama benim çevremde sigara,alkol,her türlü hamur işi vs yiyipte hamile kalan çok insan var.tabikide benim dediğim gibi organik beslenmek çok önemli fakat bu kadar ayrıntıya girersek daha çok stres yapmazmıyız? sigara ve alkolden bahsetmiyorum beslenme konusunda bence en çok yapmamız gereken şey kola,cips her türlü katkılı yiyecekler bu
canım çok iyi yapıyorsunuz böyle devam edin.yalnız şu var milyonlarca sigara içen insan çocuk sahibi olabiliyor yani tek sebep sigara değil ama bu demek değil sigara içelim.bizim vücudumuzu bu hormonlu gıdalar bitirdi.ayrıca cips,büskivi tarzı yiyecekler,sadece kola değil diğer meyvesuyu ürünleri,dışarıda satılan midye,fast food tarzı yiyecekler işte bunları yememeliyiz.parabenli krem,şampuan,duş jelleri kullanmamalıyız.en son artık kendimizi yırtsakta o bebekler zamanı gelince olacak.ben artık adet günlerimi bile saymayacağım .3 yıldır kendimi yedim bitirdim yok şu gün hasta olcam yok şu gün yumurtlama günüm.
morfoloji en az % 4 olmalı ama yaptırdığın hastaneye göre değişiyo bzm de bazen 2 bazen 4 oluyo bzde ameliyatı yaptıralı 1 yıl oldu hem özelde defalarca bakıldı hemde devlette bakıldı kendi doktorum dahil 3 doktorda ol dedi öyle yaptırdık ameliyatıKizlar yardiminica ihtiyacim var bana bi akil verin.. esim de 1. Derece varikrosel cikti doktor elle tespit edemedi doppler ultrasonda cikti..
sperm degerleri su sekilde;
toplam 380 milyon
ileri hizli %7
Morfoloji %2
Sizce ameliyat olmali mi ? Kimi doktor ol diyor kimisi olma kadamiz karisti
benim hsg falan hepsi yapildi sorun yok
1 yildir deniyoruz olmadi hemde ovulasyon testleriyle yumurta takibi yaptigim halde ilk birkac ayda doktor kontrolunde yumurta takibi yaptirdim hersey normal ama olmuyorrrr
artıyodur çünkü spermler kaliteli değil bozuk keşke ilk öğrendiğinizde eşin tedavi görseydi ama bi an önce o başlasın tedaviye sende hsg çektir baktır rahimde eğrilik fln varsa oda düşük yaptırıyo yani sorun varsamerhaba arkadaşlar sorumun cevabı mutlaka sayfaların arasında vardır ama okuyamadım hepsini. lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi? 1.5 senedir 3 tane düşüğüm oldu ikisi kimyasal gebelik. bana nerdeyse bütün testler yapıldı hsg hariç (hormon ,pıhtılaşma, enfeksiyon vs)
düşükleri açıklayan hiçbirşey çıkmadı. eşimin1.5 sene önceki muayenesinde doktor varikosel olduğunu söyledi am spermiyogramında 108 milyon sperm vardı ve hareketi morfolojisi falan hepsi çok iyiydi doktorda ameliyata gerek yok dedi. en son geçen hafta yeniden spermiyogram verdi (3. gebelik kaybımdan sonra) ve sonuçlara inanamadık. 3 milyona düşmüş sperm!!!! hareketi morfolojisi yerlerde. sonuçlar berbat!
varikosel bu kadar hızlı ilerleyen birşey mi? ve varikoselden dolayı düşük yapma riski artıyor mu?
canım bak benim eşiminde sprem testleri normal çıkıyordu varikoseli olduğu halde.doktorlar ameliyata gerek yok dediler.en son çocuğumuz olmuyor diye eşimin dayılarınıda ameliyat eden bir doktora gittik.oda normal dedi ama çocuğunuz olmuyorsa mutlaka olmalısın dedi eşime.şöyle dedi: varikosel varsa şimdi olmasa bile ileride mutlaka ameliyat olacaksın.bunun kaçışı yok.bence daha iyi doktorlara gitmelisiniz.heleki düşük yapıyorsan.merhaba arkadaşlar sorumun cevabı mutlaka sayfaların arasında vardır ama okuyamadım hepsini. lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi? 1.5 senedir 3 tane düşüğüm oldu ikisi kimyasal gebelik. bana nerdeyse bütün testler yapıldı hsg hariç (hormon ,pıhtılaşma, enfeksiyon vs)
düşükleri açıklayan hiçbirşey çıkmadı. eşimin1.5 sene önceki muayenesinde doktor varikosel olduğunu söyledi am spermiyogramında 108 milyon sperm vardı ve hareketi morfolojisi falan hepsi çok iyiydi doktorda ameliyata gerek yok dedi. en son geçen hafta yeniden spermiyogram verdi (3. gebelik kaybımdan sonra) ve sonuçlara inanamadık. 3 milyona düşmüş sperm!!!! hareketi morfolojisi yerlerde. sonuçlar berbat!
varikosel bu kadar hızlı ilerleyen birşey mi? ve varikoselden dolayı düşük yapma riski artıyor mu?
Ameliyatı ne zaman oldunuz? Değerler nasıldı daha önce?bbiz de 9 nisanda olduk bekliyoruz bir umutlaSlm kizlar esim ameliyat oldu varikoselden gecen ay doktor bakti degerler iyi artik normal yoldan cocuk olur dedi.simdi hamileyim neredeyse 3 yildir cocuk yoktu cok mutluyum allah isteyen herkese versin
Tebrikler bu arada okudukça bu hikayeleri sanki kendim almışım haberi gibi seviniYorum...Slm kizlar esim ameliyat oldu varikoselden gecen ay doktor bakti degerler iyi artik normal yoldan cocuk olur dedi.simdi hamileyim neredeyse 3 yildir cocuk yoktu cok mutluyum allah isteyen herkese versin
Değerler zaten felaket düşmüş canım testin tekrarını yaptırcaz 10 güne ve hemen iyi bi yerde ameliyat olacak eşim ama 3 milyon çok kötü inşallah düzelir. Nasıl bu kadar çabuk ilerlemiş ya anlamadık iştecanım bak benim eşiminde sprem testleri normal çıkıyordu varikoseli olduğu halde.doktorlar ameliyata gerek yok dediler.en son çocuğumuz olmuyor diye eşimin dayılarınıda ameliyat eden bir doktora gittik.oda normal dedi ama çocuğunuz olmuyorsa mutlaka olmalısın dedi eşime.şöyle dedi: varikosel varsa şimdi olmasa bile ileride mutlaka ameliyat olacaksın.bunun kaçışı yok.bence daha iyi doktorlara gitmelisiniz.heleki düşük yapıyorsan.
Canım hayırlı olsun çok sevindim. Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Ameliyattan kaç ay sonra hamile kaldın ??Slm kizlar esim ameliyat oldu varikoselden gecen ay doktor bakti degerler iyi artik normal yoldan cocuk olur dedi.simdi hamileyim neredeyse 3 yildir cocuk yoktu cok mutluyum allah isteyen herkese versin
moralini bozma canım.hiç spermi olmayanı bile sperm üreterek çocuk sahibi yapıyorlar.ameliyat olacaksa için rahat olsun yükselir değerleri.ihmal etmeyin yeterki.ama doktor seçerken çok titiz olun.başarı oranı yüksek doktorları seçmenizde fayda var.şimdi vücudunu rahat bırak. o bebekler allahın izniyle eninde sonunda bize gelecekler için rahat olsun:)Değerler zaten felaket düşmüş canım testin tekrarını yaptırcaz 10 güne ve hemen iyi bi yerde ameliyat olacak eşim ama 3 milyon çok kötü inşallah düzelir. Nasıl bu kadar çabuk ilerlemiş ya anlamadık işte
Evet canım tıp çok gelişmiş gerçekten yapılanları duydukça şaşırıyorum ama bi taraftanda yiyecek ekmeği varsa geliyor dünyaya yoksa ne yapılırsa da olmuyor çevremden gördüklerim. İnş olur ya...moralini bozma canım.hiç spermi olmayanı bile sperm üreterek çocuk sahibi yapıyorlar.ameliyat olacaksa için rahat olsun yükselir değerleri.ihmal etmeyin yeterki.ama doktor seçerken çok titiz olun.başarı oranı yüksek doktorları seçmenizde fayda var.şimdi vücudunu rahat bırak. o bebekler allahın izniyle eninde sonunda bize gelecekler için rahat olsun:)
herşeyi o büyük allaha bırakalım.o zamanını bilir.daha genç yaştayız.sende öylesin heralde değilmi canım?bunun 35e kadar yolu var.hatta kuzenim 45 yaşında çocuk doğurdu:) hatta ve hatta bir tanıdığımız kadın menopoza girmişti ama 3-4 ayda 1 adet oluyormuş işte o zamana denk gelmiş ve hamile kalmış düşünebiliyomusun:)bak ben bu yaz kafa dinleyeceğim tatilin tadını çıkaracağım tabikide aklımdan tamamen çıkamaz bebek konusu ama kendimi yiyip bitirmiycem akışına bırakcam.baktımki olmuyor tüp bebek deniycem.sende öyle yap.bırak kendini zamana.inşallah olacak canım.Evet canım tıp çok gelişmiş gerçekten yapılanları duydukça şaşırıyorum ama bi taraftanda yiyecek ekmeği varsa geliyor dünyaya yoksa ne yapılırsa da olmuyor çevremden gördüklerim. İnş olur ya...
doktor değerlere baktı artık hamile kalırsın dediği ay kaldım yaklaşık bir 4. aydı yanılmıyosamCanım hayırlı olsun çok sevindim. Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Ameliyattan kaç ay sonra hamile kaldın ??
4 ay oldu doktor eşime iki taraflı dedi ileri dereceymiş.değerler yükseldiği ay dedi hamile kalır diye o ay kaldımAmeliyatı ne zaman oldunuz? Değerler nasıldı daha önce?bbiz de 9 nisanda olduk bekliyoruz bir umutla(
canım kafaya takmamayı artık yapıyorum zaten çünkü 1.5 sene oldu malum artık sadece nedenini çözme peşindeyim sadece. iyice kafam karıştı ben şimdi 40 gün önce düşük yaptım ama eşimin değeri 3 milyon? 3 milyonla ben nasıl hamile kaldım acaba?herşeyi o büyük allaha bırakalım.o zamanını bilir.daha genç yaştayız.sende öylesin heralde değilmi canım?bunun 35e kadar yolu var.hatta kuzenim 45 yaşında çocuk doğurdu:) hatta ve hatta bir tanıdığımız kadın menopoza girmişti ama 3-4 ayda 1 adet oluyormuş işte o zamana denk gelmiş ve hamile kalmış düşünebiliyomusun:)bak ben bu yaz kafa dinleyeceğim tatilin tadını çıkaracağım tabikide aklımdan tamamen çıkamaz bebek konusu ama kendimi yiyip bitirmiycem akışına bırakcam.baktımki olmuyor tüp bebek deniycem.sende öyle yap.bırak kendini zamana.inşallah olacak canım.
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım. yaa eşinin ameliyatta önceki sperm değerleri kaçtı?? benm eşimde de varikosel var ameliyat olmayı düşünüyoruz da.. bilgilendirirsen çok sevinirim4 ay oldu doktor eşime iki taraflı dedi ileri dereceymiş.değerler yükseldiği ay dedi hamile kalır diye o ay kaldım
slm canım eşimde varikosel iki taraftada vardı ileri derceymiş ayrıca şekil bozukluğuda vardı.4 ay sonra hamile kaldım doktorumuz ankara başkentte bülent beydi üroloji doktoruallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım. yaa eşinin ameliyatta önceki sperm değerleri kaçtı?? benm eşimde de varikosel var ameliyat olmayı düşünüyoruz da.. bilgilendirirsen çok sevinirim
canım ileri derceydi iki taraflı ayrıca şekil bozukluğuda varmışAyse canim sizin kacinci derece varikroseldi ? Bir de ameliyat olmadan onceki degerleri nasildi esinin morfoloji? Ileri hiz falan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?