Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Esim 2014 şubat ayında varikosel ameliyatı oldu.Bu yıl şubat ayında ben de polip ameliyatı oldum.Haziran ayında gebe olduğumu öğrendim.Rabbim tüm evlat isteyenlere en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasib eder inşallah...

Merhaba benim eşimde varikosel olduğu halde doktorlar ameliyatla vakit kaybetmeyin tüp bebek yaptırın dediler. (Yaşım 27 bu arada sperm sayısıda 2 milyon) ama tüp bebek tutmadı şimdi ameliyatı düşünüyoruz cem kadıoğlu ameliyat olmadan tüp bebek tutmaz niye yaptırdınız dedi bizim de kafamız çok karışık

kızlar merhaba öncelikle kendımden bıraz bahsedım 2 yıllık evlıyız ocak ayında bebıs ıcın calısmalara basladık 3 ay sonunda bır doktora gıttım doktor bır problem yok dedı bır sonrakı ay yıne gıttım esıme test verdı degerler dusuk esımın urolaga gıtmesıne gerek varmı dedım yok bız tedavı uygulayacagız dedı
ml 11,2 milyon sperm
toplam haraketlılık oranı %42
ve morfolojı %4 sınırda cıktı doktor proxed verdı ve evıcap verdı
doktora gıtmenıze gerek yok dedı 2 ay daha bekledık ve esımı urologa gıtmesı ıcın ıkna ettım sonunda 2 ay sonrakı degerler
yukselmıs ml 22 milyon sperm
toplam hareketlılık %53
ve morfolojı %6 cıktı
ama elle muayenede varıkosal azda olsa var gıbı dedı
ultrason verdı ultrasonda solda grade3
sagda grade 1 cıktı ama doktora ultrason

kişm
k

kimse yokmu yardımcı olucak

canım benim eşiminde solda 3 sağda 2.dereceydi.6-7 dra gorundu hepside ameliyat dedi özellikle 3.derece kesin ameliyat olması lazımmış benim bildiğim 1. de gerek yok 2 ve 3ü yapıyorlar

canım benim eşiminde solda 3 sağda 2.dereceydi.6-7 dra gorundu hepside ameliyat dedi özellikle 3.derece kesin ameliyat olması lazımmış benim bildiğim 1. de gerek yok 2 ve 3ü yapıyorlar

sagol cnm yardımcı oldugun ıcın allah tum ısteyenlere ve bızede nasıp etsın

rabbim hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım.biz karar verdik ameliyat olcak canım en azından ilerisi için sperm degerleri korunmuş olur.

Canım merhaba. Eşini ikna etmişsin sonunda. Bak sonuçlarınız düzelmiş,az da olsa varikosel var demiş ya dr unuz bence ameliyatlık değildir,hem varikoseli ileri düzeyde olsa sonuçlarınızda düzelme değil daha da kötüya gitme olması lazımdı. İyice araştırmadan gerekse bir dr a daha görünmeden ameliyat olmasın eşin.

Kızlar Merhaba
Ameliyatta dördüncü ayimizi doldurduk bir defa kontrole gittik sayı ve morfoloji duzelmis hareket hala kocaman bir sıfır. Dayım da doçent urolog bu ameliyatta en iyi sonucu 9 ve 12. Aylar verir dedi ve mümkün olunca normal gebeliği bekleyin dedi. Ha bir de sperm dondurmayı tavsiye etti . Hastalığın nankorlugunden dolayı. Biz ekim ayında yaptırmayı düşünüyoruz paylaşmak istedim.
Herkesin melekleri bir an önce hayirlisiyla gelsin inşallah; sevgiler...

ya deme öyle ya inşallah düzelir. sizinde mi ameliyat öncesi sperm hızı sıfırdı. Allahım şifa versin. inşallah düzelir. bizimde hızımız yokkkkbizde ameliyat oalcağız

ya deme öyle ya inşallah düzelir. sizinde mi ameliyat öncesi sperm hızı sıfırdı. Allahım şifa versin. inşallah düzelir. bizimde hızımız yokkkkbizde ameliyat oalcağız
Evetcanım sifirdi ben düzeleceğine inanıyorum ama zaman cidden çok önemli sperm dondurma da tedbir amaçlı. Aslında hastalık ilk farkedild8ginde 3-4 hareket vardı ameliyatı çok geciktirdik ve ameliyattan hemen önceki tahlilde değerler çok kötüydü. Bir an önce olun canım asla ertelemeyin

anladım canım peki sana bir şey sormak istiyorum. benim eşimde sol tarafta varikosel var dedi. ikinci kontrolümüz ptesi. biz şoka girdiğimiz için bi şey sormayı akıl edemedik. bizde 26 milyon sperm var +4 ve +3=0 +2 %9....merak ettiğim doktor ameliyat sonrası düzelir dedi mi. yani sperm hızı artar dedi mi.offf çok zor yaaaa. allahım yardım etsin bizlere ...

ne kadar sonra ameliyat oldunuz peki:?

rabbim hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım.biz karar verdik ameliyat olcak canım en azından ilerisi için sperm degerleri korunmuş olur.

Merhaba merak ettim eşin ameliyat oldu mu? Benim eşim pazartesi günü ameliyat oldu iyileşmesini bekliyoruz hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Canım maalesef bu konuda net bir cevap vermiyorlar ama bize iyi gidiyoruz şu an dedi doktorumuz. Siz ne yaptınız, oldunuz mu kontrolü?

merhaba kızlar benım esımdede sol varıkosel var butun degerlerı ıyı ama ileri hız %5 toplam a+b=44 dr lar amelıyat onermedı fakat son zamanlarda agrısı oluyo amelıyat olsa degerler daha mı kotu olur diye korkuyoruz kafamız cok karısık fıkır verebılır mısınz durumu bızım gıbı olan var mı

Canım herkeste aynı etkiyi yapmiyo tabi ki bizimde ilk ileri değerlerimiz 3 veya 4 tü. Fakat a+b hiç bir zaman 15 i geçmedi; ama ameliyata kadar sifiri gördük. Ameliyat olmasanız da durum o kadar kritik değil istersen vitamin ve kürleri yapın. Doğadan zarar gelmez.geçmiş olsun

Canım maalesef bu konuda net bir cevap vermiyorlar ama bize iyi gidiyoruz şu an dedi doktorumuz. Siz ne yaptınız, oldunuz mu kontrolü?
canım biz ptesi kontrole gittik. çok zor bi gündü. bu sefer bi profa gittik adam 5-6 sayfa sonucu olan testler yaptırdı...herşey normal dedi fakat sperm testinde hareketimiz 0. ilk teste göre sonuçlarımız inanılmaz düşmüştü. bu imkansız dedi başka test yaptırdı derken. sende enfeksiyon var dedi ateşli grip falan mı geçirdin derken antibiyotik verdi 15 gün kullanacaz bu sırada 1 yemek kaşıgı saf bala 1 çay kaşıgı polen koyup her gün yiyeceksin dedi. biz ameliyat dedikçe doktor ameliyat kolay önce bunun nedenini bulalım dedi. bu arad ben de adetimin 18 günü gitiim kontrole doktor dediki yeni yumurtlamısın çok geç dedi. bende biliyorum bu ay stresden gögsüm karnım çok ağrıyodu tahmin ediyodum. sonucda prolaktinim yüksek çıktı. artık dalga geçiyoz eşimle benim ki yüksek seninki düşük ne olacak diye hayırlısı artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…