ben tam 1 yıl snra hamıle kaldım 4 ay oncede dusuk yaptım canım nasıp herseymerhabalar hanımlar eşim 6ocakta ameliyat oldu o nedenle giremedim kaç gündür siteye,ameliyatı merak edenler,benden cevap bekleyenler ve benim tecrübeli arkadaşlara sorular sormam için böyle bir konu açtım.
öncelikle ameliyattan bahsedeyim;eşim çift taraflı ameliyat oldu bir buçuk saat kadar sürdü,belden aşağısı uyuşturularak yapıldı,öğlen ameliyatı yapıldı akşam çıktık kalan oluyormuş ama eşim çıkmak istedi,biz sadece eşimin anne ve babasına söyledik,çok zor bir ameliyat değil eşim ameliyat günü de dahil 3gün evde dinlendi sonra işe gitti,ameliyattan sonra iğneden mi bilmiyoruz eşim baş ağrısından şikayet etti hep,diğer türlü ağrı aşırı yok dedi.doktor ağrı kesici ve antibiyotik yazdı antibiyotiği içsin dedi onu içti ama ağrı kesici içmedi maşallah,ilk günler oturup kalkma biraz zor oluyor yürüme sünnet çocuğu gibi lülülülülülü yatarken de bacaklarının arasına yastık koyarak yatıyor.siz bakmayın benim böyle detaylı anlattığıma korkulacak bişey yok...doktor 1hafta yıkanma dikişlere su değmesin,1hafta 10gün kendini hiç zorlama ilişki yasak falan dedi.
ve de kızlar belki yadırgıyacaksınız ama gülün diye anlatıyorum cehaletimi mazur görün,biz varis yumurtalıkta diye ameliyat yumurtaklıklardan yapılıyor sandıkama karının altı yumurtalıkların üstündeki iki kesiği(çift taraflı yapıldığından) görünce öğrendik laelaelaelaelae.velhasılı kelam ameliyat böyleydi sorularınız varsa cevaplarım.
benimde bu ameliyatı daha önce geçirip hamile kalan arkadaşlara sorum olacak;ne kadar sürede hamile kaldınız keçiboynuzu içiriyorum eşime ayrıca tavsiyelerinizi bekliyorum...
Buraya kimseye hoşgeldin demesek keşke. Ama canım rahatlik ve tevekkül önemli. Nasıldı degerleriniz, kaç mm grade kaç? Biz ameliyatı olalı 6 ay oldu. İkinci kontrole haftaya gidicez inş. Bu arada ameliyattan hiç korkmayın. Basit ama ince is gerektiriyor o yüzden doktoru iyi seçin.Canim arkadaslarim lutfen bana yardimci olun yillardir sorunu bende saniyorduk ki esimin sperm testi sonuclarindan sonra variskosel oldugunu ogrendik esim yikildi ben de uzuldum ama belli etmiyorumona. Renkli dopplerden sonraameliyat icin gun vericekler 3bucuksenedir bekliyoruz. Cok ykildim. Etrafmla paylasamuyorum esimede belli edemiyorum uzuntumu.
mrb canım gecmıs olsun esımın degerlerı sızın esınızden dusuktu ama ben hamıle kaldım amelıyat snrası....gelısmedı dustu o ayrı mesele......tup bebege basvurduk nasıp bakalımIleri hareketli 34 %
Yerinde hareketli 10%
Hareketsiz 56%
Toplam ileri hareketli 20,4
Canlilik %58
Ileri hareketli+yerinde hareketli>%40
Cnm degerler bunlar kac mm oldugu dopllerden sonra anlasilcak of ya. Morelmen cok cokuguz kac senedr bekliyoruz.
Sizede gcms olsn cnm benim. Amelyattan kac ay sonra hamile kaldin..mrb canım gecmıs olsun esımın degerlerı sızın esınızden dusuktu ama ben hamıle kaldım amelıyat snrası....gelısmedı dustu o ayrı mesele......tup bebege basvurduk nasıp bakalım
sagol canım..esım test vs verdı ılerı hareket 0 sayı yuksektı 150 mlyon vs...morfolojı 2.....vs dr varıkosel amelıyat dedı.......hemen o ay oldu.....3 ay sonra ılk test yapıldı hersey yukselmıs morfolojı 4 vs olmustu dr amelıyat yuzde 90 basarılı dedı ama ılerı hız hala 0 ıdı.........derken bırkac test daha hala aynıydı degısmedı ılerı hız ...o donem asılama yaptık tutmadı...derken amelıyattan tam 1 sene snra ben hamıle kaldım kendılıgımden.....nasıp tabı 10 haftalık kurtajla alıdlar....4 ay beklıyorum baktık olmadı cuma gunu tup bebege basladık....dua edın banada kızlar...esım bugun aylar snra spermıogram testı verdı...sonucu elımle ogrenmedım yarın alcam ınsallah ama telefonda sordum.....hersey sukur ıyı sayı vs ama bu kez morfolojı 1 e düşmüş...ılerı hızımız 50 olmus bakalım nasıp hersey allahtan...uzun yazdım kusura bakma canımSizede gcms olsn cnm benim. Amelyattan kac ay sonra hamile kaldin..
Yok cnm onemli deil. Ah be gulum ya bizede nasip etsin rabbim. Yillardr sorun bende saniyoduk kac senedr ikimzde gdyoduk doktora esimde doktorumuz bisey bulamiyodi doktor degstrnce testi yeniden yapinca cikdi ortaya. Bende bisey yok sukur ama esimin sorunu ne denli zamanla cozulrcek blmiyorum. Cok uzuluyorumsagol canım..esım test vs verdı ılerı hareket 0 sayı yuksektı 150 mlyon vs...morfolojı 2.....vs dr varıkosel amelıyat dedı.......hemen o ay oldu.....3 ay sonra ılk test yapıldı hersey yukselmıs morfolojı 4 vs olmustu dr amelıyat yuzde 90 basarılı dedı ama ılerı hız hala 0 ıdı.........derken bırkac test daha hala aynıydı degısmedı ılerı hız ...o donem asılama yaptık tutmadı...derken amelıyattan tam 1 sene snra ben hamıle kaldım kendılıgımden.....nasıp tabı 10 haftalık kurtajla alıdlar....4 ay beklıyorum baktık olmadı cuma gunu tup bebege basladık....dua edın banada kızlar...esım bugun aylar snra spermıogram testı verdı...sonucu elımle ogrenmedım yarın alcam ınsallah ama telefonda sordum.....hersey sukur ıyı sayı vs ama bu kez morfolojı 1 e düşmüş...ılerı hızımız 50 olmus bakalım nasıp hersey allahtan...uzun yazdım kusura bakma canım
yazdıklarında kendımı gordum canım bende asla ne esıme nede bı baskasına yansıtmadan esımın uzulmedıne ıcımden uzulup duruyorum...rabbım neyı nasıp ederse o...hıc kafana takma takmayın ınanın olucaktır canımYok cnm onemli deil. Ah be gulum ya bizede nasip etsin rabbim. Yillardr sorun bende saniyoduk kac senedr ikimzde gdyoduk doktora esimde doktorumuz bisey bulamiyodi doktor degstrnce testi yeniden yapinca cikdi ortaya. Bende bisey yok sukur ama esimin sorunu ne denli zamanla cozulrcek blmiyorum. Cok uzuluyorum
Sayı ve morfoloji kaç? Hareket umut verici aslında bizim ileri hareket sifir. Beterin beteri var yani... Ameliyattan sonra çabuk toparlarsinuz siz canım. .Insallah cnm. Bizim sinavimizda buymus. Esimin morelini yuksem rurmaya calsiiyorum ama o uzuluyo hissediyorum yillarimizi calmisim haberim yok dio.vardr bi hayr elbet. Neden dusmusdu bebegin cnm sylemislermydi.
Morfoloji düşük canım. Ölçümlerde kriterler farklı bizim de dusuktu fakat 3 ay sonra düzeldi. Hareket sorunu kaldı biMorfoloji normal gorulmedi dio cnm anormal %99 diyo <%4. Diyo pek anlamiyorun
Nezaman duz3licek nasil duzelicek bilmiyorum umarim cabucak ameliyat olur duzelir ve hamile kalirim.. Hepimize verir insallah rabbimHee
Morfoloji düşük canım. Ölçümlerde kriterler farklı bizim de dusuktu fakat 3 ay sonra düzeldi. Hareket sorunu kaldı bi
günaydın canım hamıle kaldım bugun yarın olcam derken 1 hafta gectı ıdrarda pozıtıf olunca dırekt hastaneye gttım......kan degerım ılk 804 cıktı mınıcık mercımek kadar kese gorundu bır hafta snra cagırdı...beta yukselmıstı progestonum ne bıraz dusuktu.ilaç iğne vs verdıler...derken her hafta boyle uzadı...cok sıkıntı cektım cunku ılk kese buyudu dr bebek yok haftaya gel derken bıraz karamsardı.snrakı hafta yolk sac gorundu umıtlendık.....bebek vardır dedık...gec dollenme vs dedıler....derken baska dr gttım oda dırekt bos gebelık gel kurtaj ol dedı....cok uzuldum...yıne kendı dr uma gttım bu kez fasulye kadar bebek gorundu...tabı o sırada 8 haftalık vs olmustum...bır var bır yok meselesı oldu...baktık olmuyor nasıp dedık kurtaj oldum.....sonuc temız cıktı patolojıden..ama ne kalp atısı oldu ne bısey.....ılk sonucum mol gebelık yazmıslardı.....dr nasıl olur bu sonuc cıkması ımkansız vs dedıler...bıdaha muane ettı test yaptı vs dedı labaratuar yanılmıs olabılır...sukur kı orası yanılmıs sonuc temız cıktı..yanı hamıle kalmak bır dert ogrenmek bır dert...bakma ben sıkıntı yasadım fakaat sevınıyosun dr yok bakaım bos gebelık mı yok dıs gebelık mı bebek gormeden bısey dıyemeyız...kese olur bakalım duzgun mu..kalp atısı olcak mı....gelıscekmı.......anlayacagın annelık cennetlık derler ya kolay deıl derler ya oyle canım.Insallah cnm. Bizim sinavimizda buymus. Esimin morelini yuksem rurmaya calsiiyorum ama o uzuluyo hissediyorum yillarimizi calmisim haberim yok dio.vardr bi hayr elbet. Neden dusmusdu bebegin cnm sylemislermydi.
canım gecmis olsun hikayeniz bana oldukca enteresan geldi.ben 2 ay hamile kalamayınca hemen hastaneye gittik esimle.benim drum hemen eşimden sperm testi istedi benimde hormonlarıma bakıldı bende sorun cıkmadı ama esimin degerleri dusuk cıktı.ardından urolojiye gitti ve dopplerde varikosel cıktı.bunu ogrendikten bir sene sonra anca eşim ameliyat olabildi ve bu sırada 6-7 dra emin olmak için gorundu.hepside ameliyat dedi.bu sırada biz kurler iyi beslenme falan denediysekte basarılı olamadık.şimdi ameliyatın uzerinden 4 ay geçti.gecen ayki test sonucuna gore hamdolsun deglerimiz yukseldi.dr normal deneyin dedi.bende kadın dogumcuya gitti.sadece hızını sınırda buldu daha iyi olmasını isterdim dedi.bize asılama uygun gordu ama 6 ay doldurana kadar beklemek istiyorum ben.Yok cnm onemli deil. Ah be gulum ya bizede nasip etsin rabbim. Yillardr sorun bende saniyoduk kac senedr ikimzde gdyoduk doktora esimde doktorumuz bisey bulamiyodi doktor degstrnce testi yeniden yapinca cikdi ortaya. Bende bisey yok sukur ama esimin sorunu ne denli zamanla cozulrcek blmiyorum. Cok uzuluyorum
Evy cnm iatanbuldayiz tatlim biz onceden sehir disinda otryoduk onceki dktorumuz esimde de bendedw bisy bulamadi yani esimn doktoru esimde benn dokteumda bende bsy bulamadi buraya tasininca gtthmz doktor gene bende bsy bulamadi ama esimde variskosel cikdi yani ondam olamdgni one surduler. Test soniclarni kendi doktrumada gtrdm oda aynisini dedi cnm. Durum bu. Onerecegn doktor hangi semttecanım gecmis olsun hikayeniz bana oldukca enteresan geldi.ben 2 ay hamile kalamayınca hemen hastaneye gittik esimle.benim drum hemen eşimden sperm testi istedi benimde hormonlarıma bakıldı bende sorun cıkmadı ama esimin degerleri dusuk cıktı.ardından urolojiye gitti ve dopplerde varikosel cıktı.bunu ogrendikten bir sene sonra anca eşim ameliyat olabildi ve bu sırada 6-7 dra emin olmak için gorundu.hepside ameliyat dedi.bu sırada biz kurler iyi beslenme falan denediysekte basarılı olamadık.şimdi ameliyatın uzerinden 4 ay geçti.gecen ayki test sonucuna gore hamdolsun deglerimiz yukseldi.dr normal deneyin dedi.bende kadın dogumcuya gitti.sadece hızını sınırda buldu daha iyi olmasını isterdim dedi.bize asılama uygun gordu ama 6 ay doldurana kadar beklemek istiyorum ben.
yani dr sizden hiç spermiyogram istememişmiydi neye gore birsey bulamıyodu anlamadım az degil 3.5 sene..Allah şifa versin ama ameliyattan korkmayın istanbuldaysanız dr tavsiyesinde bulunabilirim
merhabalar hanımlar eşim 6ocakta ameliyat oldu o nedenle giremedim kaç gündür siteye,ameliyatı merak edenler,benden cevap bekleyenler ve benim tecrübeli arkadaşlara sorular sormam için böyle bir konu açtım.
öncelikle ameliyattan bahsedeyim;eşim çift taraflı ameliyat oldu bir buçuk saat kadar sürdü,belden aşağısı uyuşturularak yapıldı,öğlen ameliyatı yapıldı akşam çıktık kalan oluyormuş ama eşim çıkmak istedi,biz sadece eşimin anne ve babasına söyledik,çok zor bir ameliyat değil eşim ameliyat günü de dahil 3gün evde dinlendi sonra işe gitti,ameliyattan sonra iğneden mi bilmiyoruz eşim baş ağrısından şikayet etti hep,diğer türlü ağrı aşırı yok dedi.doktor ağrı kesici ve antibiyotik yazdı antibiyotiği içsin dedi onu içti ama ağrı kesici içmedi maşallah,ilk günler oturup kalkma biraz zor oluyor yürüme sünnet çocuğu gibi lülülülülülü yatarken de bacaklarının arasına yastık koyarak yatıyor.siz bakmayın benim böyle detaylı anlattığıma korkulacak bişey yok...doktor 1hafta yıkanma dikişlere su değmesin,1hafta 10gün kendini hiç zorlama ilişki yasak falan dedi.
ve de kızlar belki yadırgıyacaksınız ama gülün diye anlatıyorum cehaletimi mazur görün,biz varis yumurtalıkta diye ameliyat yumurtaklıklardan yapılıyor sandıkama karının altı yumurtalıkların üstündeki iki kesiği(çift taraflı yapıldığından) görünce öğrendik laelaelaelaelae.velhasılı kelam ameliyat böyleydi sorularınız varsa cevaplarım.
benimde bu ameliyatı daha önce geçirip hamile kalan arkadaşlara sorum olacak;ne kadar sürede hamile kaldınız keçiboynuzu içiriyorum eşime ayrıca tavsiyelerinizi bekliyorum...
benimde eşimde varikosel vadrı buna ragmen hamile kaldım ama çocugumuz hasta dogdu yaşadıgım streslerden olsa gerek ve 3 aylıkken malesef kaybettik eşime doktorlar amelyat olmazsaan olmaz demesine ragmen olmuştu ama ondan sonra birdaha olmadı çocugumz ve bu sene amelyat oldu yine yok aksene sonuşç daha da kötü oldu amelyat olasa daha iyiymiş siz ne gibi yöntemler uyguladınızmerhabalar hanımlar eşim 6ocakta ameliyat oldu o nedenle giremedim kaç gündür siteye,ameliyatı merak edenler,benden cevap bekleyenler ve benim tecrübeli arkadaşlara sorular sormam için böyle bir konu açtım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?