Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım dikiş öyle benim eşimde de aynısı oldu ama sorduğumda ağrısı sızısı yoktuiltihap filan bişey yoksa kafana takma normal bir süreç

günaydın canlar, bu sabah itibariyle sanırım yımırtam çatladı ameliyattan sonraki 68. gün. bu ay çok umutlu değiliz yine de çalışmaları kaçırmamaya çabaladık. aşağıda ov. testine göre yaptığımız çalışmalar var. şimdi bekleme vakti

Eklentiler

• 271220151118.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 65

Sagol arkadaşım inşallah korkulacak bi durum yoktur bizim daha 2 hafta geçti yinede geçen aydan umitliydim belkinolur diye ben de bu teste lere başlayacam ama bu ay mi başlasam öbür ay mi amelyat daha çok yeni ne yapacagimizi şaşırdık iyice test siliklesince yumurta catkamismi oluyor bi önceki köyü çıkmış o gün değilde siliklesmeye baslayimcami ilişki olmasi gerekiyo acaba catladiği için

canım silikleşince çatlamış oluyor. ama yumurta çatladığında sperm hazırda bulunsun diye öncesinde çalışma yaptık. dün sabah ve akşam olmak üzere test yaptım ikisi de koyu çıktı. önceki gün de koyu olduğu için gece veya bu sabah çatlar diye tahmin ettim. günaşırı ilişkide yumurtlamayı kaçırmak düşük bir ihtimal. ama yine de çatlamadan hemen önce çalışma yapalım dedik

canım bir de tavsiyem öbür ay başlaman. bu ay günaşırı çalışma yapabilirsin ama. ilk ay hamile kalan arkadaş çok az.

Hii şimdi anladım peki hangi marka daha iyi ju testlerde almayi düşünüyorum bende

Evet o yüzden ne yapsam bilemedim 1ay daha bekleyeyim o zaman
canım laboquick kullanıyorum ben. site ismi verebiliyor muyum bilmiyorum. ama pek bilinen bir adres var ya, ordan toptan almıştım 50 li ya da 60 lı paket aldım 10 tane de gebelik testi hediye geldi. adetim geçmeden test yapmıyorum artık, gebelik testleri de yetiyo. ben iki ay ov testi kullanmadım, zaten geçen ay eşim şehir dışında olduğu için kaçırdık yumurtlamayı. bu ay 8. gün başladım.

Kaç gün yapılıyor peki bi yanım hemen başla belki olur diyo bi yanım bekle diyo ama beklemek artık çok zor geliyo bana 2 sene olacak korunmaya li

Arkadaşlar hepinize merhaba
10 aydır korunmuyoruz herhangi bir hamile kalma durumu yaşamadım bu süreçte. Adetlerim düzenli çok şükür. Bir kere yumurta takibi yapıldı ama olmadı. Kasımda doktorum Sereophene deneyelim Dedi üç yumurtam oluştu iğnesiz üçü de çatladı ama yine gebelik olmadı tekrar kontrole gittiğimde ara vermek istiyorum eşim gelicek test için dedim. Eşim spermiyogram verdi değerlerimiz iyi çok şükür sadece hızımız biraz düşük ileri hızlı %25 doktor bununla da olur Dedi çok problem değil Dedi ama eşiniz ürolojiye gitsin dedi.
Eşim ürolojiye gitti doktor elle muayene etmiş şu renkli ultrason için gün verdi dün de ultrasona girdi eşim ultrason sonucunda iki tarafta varikosel tanısı konulmuş henüz doktoruna gitmedi. Doktoru Bi spermiyogram daha yaptır ultrason sonucuyla gel Dedi. Önümüzdeki hafta gidecek .
Benim yaşım 28 Eşimin yaşı 35 napayım bilemedim Bi ameliyattan önce Bi kere aşılama denesek mi diyorum ameliyat yine olsun hani Zaman açısından öyle düşünüyorum siz ne dersiniz
Bir de Ankara ya da İstanbul için önerebileceğiniz hastaneleri özelden mesaj atabilir misiniz

Son düzenleme:
Elle teşhis konmadi mi canım? Değer bence normal için yeterli. Olmuyorsa aşılama yaptırmaya değer. Kolay bir süreç zaten

Elle teşhis konmadi mi canım? Değer bence normal için yeterli. Olmuyorsa aşılama yaptırmaya değer. Kolay bir süreç zaten
Doktor elle muayeneden sonra Bi şey dememiş Can'ım Bi de doplere bakalım öyle konuşalım demiş bana kalırsa elle teşhisi koydu ama ultrasonlu sonucu bekliyo gibi konuşmak için bilmiyorum Can'ım ya normal yoldan olma ihtimali varsa aşılama da gözümü korkutuyo

Merhabalar benimde esim 4aralikta varikosel ameliyati oldu sol tarafindan .. Kac gundur halsizlik goguslerde sislik agri uclarinda hassasiyet sık idrara cikma mide hassasiyeti ara ara hafif bas donmedi gibi dengesiz bi halim var en son 6 aralikta adet oldum ama sanmiyoeum hamile olucagimi sadece kafami rahatlatmak icin yazdim ama umitlenmek istemiyorum yaaa

Canım 6 aralıkta adet olduysan bu kadar erken belirtiler çıkmaz. Hamile isen bile çıkmaz bu kadar erken belirti. Çünkü bhcg 5-10 binlere çıkınca bu etkileri yapıyor şu anda o kadar yüksek olması imkansız.
Belirtileri ben artık hiççç dinlemiyorum çünkü adet öncesi ile ayırtetmek imkansız bunu anladım.
Bikaç gün daha sabret test yap bakalım inşallah pozitif çıkar

Eşinin değerleri iyi ise hiç ameliyat olmayın bence.%25 iyi tabi. Eşin proxeed kullansın bikaç ay. Birde havuç suyu falan içsin akşamları hız artar.

Eşinin değerleri iyi ise hiç ameliyat olmayın bence.%25 iyi tabi. Eşin kullansın bikaç ay. Birde havuç suyu falan içsin akşamları hız artar.
Hız değeri dışında her şey iyi çok şükür ilk spermiyogramdan beri havuç suyuna başladık bakalım bu hafta yeni spermiyogram verecek onda belli olur. Bende sizin gibi düşünüyorum ama ilerleye. Günlerde belki bu değerlerde düşüş olursa varikoselin etkisiyle diye korkuyorum

Ya zaten beklemiyorum yarin dr a gidicez randevumuz var bakalim dr ne dicek adam beni her gorusunde biktim sizden die ailece o dr a gorunuyoruz bnde biktm gitmekten ama bebis gelene kadar devammm

Kaç gün yapılıyor peki bi yanım hemen başla belki olur diyo bi yanım bekle diyo ama beklemek artık çok zor geliyo bana 2 sene olacak korunmaya li
evet canım biraz uzun bir süre 2 sene. ama birazcık daha sabret. ben kafayı yıcem sandım, bi yandan etrafın bebek soruları bi yandan her gün yumurtlama testi folik asit, unutmama imkan yoktu bebeği. ama kendimi üzmekten vazgeçtim, ben mutlu bir anne adayı olmak istiyorum, bebeğimin haberini yorgun ve mutsuz bi şekilde almak istemiyorum. her şeyden önce mutlu bir insan olmak istiyorum ve mutlu olacağım çok neden var hayatımda. evet bebek konusu çok zor bir konu ama belki bizim nimet sandığımız şey bizim için şerdir. olması gereken zaman bu ay değil de öbür aydır. biraz bunu da düşünmek lazım. yine de Rabbim sabır versin hepimize, elbet düşüşler yaşadığımız zamanlar olacak ama çok üzmemek lazım kendimizi. gelelim ovülasyon testine; ben adetin 8. günü başlıyorum ne olur ne olmaz erken yumurtlarım diye. koyu ve ardından silik çizgiyi yakalayınca bırakıyorum test yapmayı

Evet canım doğru söylüyorsun ama dediğin gibi bende kendim çok dusunmesemde sağolsun etrafimdakiler hatırlatıyor malesef çok değişik bi durum insan başına gelmeyince anlamazmis bunu anladım ben sanki tanimadigim bi insanın bebeğini sevsem bile anlayacakmis gibi düşünüyorum engel olamıyorum psikoloji alt üst ne diyelim Rabbim sabır versin sonu guzel olsun inşallah beklemek Üzmez yeterki sonunda bebeğimiz olsun

Kızlar 3.5 yıldır evliyiz 2.5 yıldır çocuk istiyoruz. Her ay nerdeyse test yaptım çıkmazsa kan verdim. Bunun umudunu en iyi siz bilirsiniz. Fakat bizim ameliyat hiç bi işe yaramayinca bu ay tüp bebek yolundayuz şu an 13 sağlıklı olmak üzere 16 bebeğim var. Fakat şunu soylicem, hastaneye gideli tüp bebek merkezine gideli bir şeyi farkettim. Şükür için o kadar çok sevebimiz var ki anlatamam bi kere ileri yaştaki hastaların hiç birinde Varikosel yok. Bunu topiklerde görebilirsiniz. Yani varikosel en umutlu vakalardan biri. Öyle insanlar var ki hiç spermi yok olsa bile tüp bebeğe elverişli değil. Bebeklerim bir ay sonra transfer olacak. Belki tutar belki tutmaz allahualem fakat biliyorum ben ve burdaki arkadaşlar bir gün bebek sahibi olacak. Tavsiyem bi kere gerçekçi olmak, gerçekçi olurken temkinli olmak. Bir şey duzelmiyirsa çok zorlamamamak hemen gereğini yapmak. Tabi aceleci de olmamak. Çünkü varikosel ameliyatı hemen fayda sağlayan bir şey değil yada hiç fayda saglamayan bir tedavi. Lütfen metin,gerçekçi,sukreden ve mutevekkil bir insan olun. Sabredin, hayatın tadını çıkarın. Mesela (afedersiniz) farkettim ki ben eşimle sadece bebek için ilişkiye girdigumi farkettim unutmuşum onun evliliği tamamlayan bir unsur olduğunu. Lütfen bana güvenin ve dinleyin. Ve burda değerleri en kötü olan arkadaşlardan biri hatta teki benim sanırım. Bendeki pko da cabasi. Su an söylediğim şeyler o kadar samimi ki ve yürekten ki, sanki hepinizle kan bağım var biriniz in umudu benim umudum olur. Dertkerinixin hepsini aynen taşıyorum. Ama artık olmayacaksa vardır Rabbin bir bildiği diyorum. Hatta tedavi sırasında çok hormon alınıyor malumunuz ruhsal dengem alt üst olmuştu. O güne kadar diyordum ki bebek için her şeyi yaparım. Benim ki biraz acılı bir süreç oldu ( herkeste böyle seyretmez) gerçekten sen çocuk mu istiyorsun yoksa saplantı mi yaptın kendine dedim. Aman kimse duymasın diye kasilarak bile kendimi ne kadar uzdugumu farkettim. Artık kendimi uzmuyorum başkalarının merakı için. Soran olursa söylüyorum ve onların da bir şekilde ağzı kapanıyor. Er ya da geç gelecek bebekleriniz için allah tan umidinizi kesmeden sabırlı bir şekilde bekleyin, sukredin, esinizi Sevin ve hayatın tadını çıkarın. SİZİ SEVİYORUM....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…