Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar bu ayda olmadı benim
9. Ayı bitirdik.drmuz israrla bir sene dolmasını bekleyin diyor
Haziranda sene doluyor inş o zamana kadar dogal yolla olur.
Hepimizin kucagını doldursun Rabbim

inşallah
bizim de 5. ay bitti ameliyat olalı...
değerlerimiz pek düzelmedi...
inşallah bir gün hepimiz mutlu haberleri tek tek yazarız

Kızçelerim yazdıklarınızı okuyorum biliyorum çok zor ama böyle stres yaptıkça olmaz vücudunuzu rahat bırakın artık biraz eşinizide bakın ben bugün 15 haftalık hamileyim eşim aralıkta ameliyat oldu benimde doktor 6 ay iyileşcek 6 ay kafaya takıp bakma hamilemiyim die desede ben ilk iki ay bildiğiniz her sinyalde test yapıp ağlıyodum sonra olcak ya nette bişi okudum kurban olduğum Rabbim zaten çözümü yollamış nette okuduğum şuydu perşembe gecesi başlayın her gün bir meryem suresi okuyun 41 gün boyunca adette olsanız yerinize başkası devam edicek yazmışlar meryem suresinin anlamını okuyunca göreceksiniz nedenini ben bunu üçüncü aya girerken okumaya başladım ama Rabbim sana bıraktım dedim emin olun ogün hiiiç takılmadı hatta hep marta kadar test yok diyodum süre dolsun diye ama sureyi okuduğum üçüncü gündü kıranı kapadım ki zor okudum bir kırgınlık halsizlik karın ağrısı oldu eşime bi hastane ye gidelim hasta oluyorum dedim hani ilaç verir grip saşgını vardı Enazından çok ilerlemez diye doktor baktı grio diil dedi acil doktoru ateş bar ama dedim ölçtü 36 çıktı gebelik olabilir mi bi sabah kan ver dedi tabi ben şok o gece hiç uyuyamadım sabah erkenden gittim öğlen sonuç çıktı beta 36.45 kimyasal olabilir dndi vs şuan çooook şükür Rabbime sağlıklı bi hamilelik yaşıyorum Rabbim hepinize nasip etsin olurya faydası sizede olur kafanızı rahatşadın dediğim sureyi okuyun sadece

İyi geceler arkadaşlar. 3 buçuk yıldır evliyiz. 1 buçuk yıl sonra çocuk olmayınca doktora gittik. Varikosel dediler. Önce normal yoldan eşim amelyat oldu. Bir yıl bekle dedi doktor bekledik. Fakat artmasını beklerken daha da azaldı. Başta 12 milyondu. 5milyonlara kadar düştü spermi. Sonra geçen yıl bu klüp ile tanıştım. Buradan bi arkadaşın eşi varikosel amelyatı olmuş micro cerrahi olarak. Ayağındaki ağrılar geçmiş. Eşimin de memleketi olunca doktorun adını aldık. 1. sini özel has. olmuştu. Sonuç alamayınca ve bu arkadaşınki devlet has. olunca geçen yıl 24 martta ameliyat oldu eşim. Şimdiye kadar Allah cc. vermedi bir bebek. Ve şimdi tüp bebeğe baş vurmak için bulunduğumuz yere yakın ve tavsiye edilen bir dev. has. üroloji bölümüne muayene oldu eşim. fakat varikosel görünüyomuş ve ameliyat demiş eşime. bu şekilde 3 hakkınız var, ameliyat olunca şansın daha yüksek demiş. Şuan çok şaşkınım ve 2 yıldır bu şekilde bekliyoruz. 1 yıl daha beklemek ve geçen 2 ameliyatın sonuçsuz kalması beni çok üzdü. Bana bir fikir verebilir misiniz??

Kızlar bu ayda olmadı benim
9. Ayı bitirdik.drmuz israrla bir sene dolmasını bekleyin diyor
Haziranda sene doluyor inş o zamana kadar dogal yolla olur.
Hepimizin kucagını doldursun Rabbim
Amin arkadaşım,,, bizimde 9 ay bitti galiba mayısta mı haziranda mı olmuştuk onu bile net hatırlamıyorum artık. Ürolojinin peşini bıraktık artık.. En son tüp bebek merkezi işe görüştük moralim Nasıl bozuldu ise daha da ne eşimi gönderdim ne de kendim gittim. Kaç aydır öyle takılıyoruz...
Gelsin artık şu bebeler hayırlısı ile ya

Tamam canım ben de yeni yeni öğreneceğim tabirleri :) Bana bir akıl verecek veya yönlendirecek var mı? Olursa bu 3. amelyatımız olacak. Doktor daha şansın yüksek olur demiş, eşimle o kadar kararsısız, tüp mi baş vuralım, ameliyat olup bekleyelim mi? bana bi fikir verin...

bence doktorun dediği yönde ilerle onlardan daha iyi bilemeyiz. bitkisel kürler denedinizmi?

,
Canım yaşın önemli ve sperm sayısı da önemli
Eğer 2 ameliyatta başarısız geçmişse ve yaşın 30 üstüyse bence önce aşılama dene sonra tutmazsa tüp bebek
2 ameliyatta nasıl başarısız olur anlamadım ben

benim eşim varikosel ameliyatı olduktan 4 ay sonra hamile kaldım ama bebiş 8 haftalıkken öldü

benim eşim varikosel ameliyatı olduktan 4 ay sonra hamile kaldım ama bebiş 8 haftalıkken öldü

En azından hamile kalmışsın canım
Bu demek oluyorki doğal yollardan gene gebe kalabilirsin...
İnşallah yine gebe kalabilirsin ve bebişini kucağına alabilirsin

canım nerdesiniz. Ben istanbuldayım. Ameliyat tarihini hemen veriyorlarmı beklemeye gücüm kalmadı. Size çok geçmiş olsun.İşallah tez zamanda hayırlı bir evlada kavuşursunuz .
Evet istanbul kadıköyde ameliyat oldu eşim özelde oldu hemen verdi doktor gün bi hafta içinde oldu ameliyat eşine olması gerekiyor demişlerde bence beklemeyin

Evet doktor değiştirmeye karar verdim. Olsun bir an önce ameliyatını.Beklemnin hiç bir faydası yok. 72 sperm testini bekleyene kadar ameliyat sonrasını bekleriz. Çok teşekkür ederim.
Canım doktor değişikliğinde fayda var bence de daha sağlıklı karar verirsiniz ama benim eşimin 3.6 dı varikoseli elle ve gözle muaynede de bariz görülüyordu oyüzden doktor hemen ultrasonla baktırıp ameliyat dedi tereddüt etmedi bile şimdi 4. Ayımız bitio ameliyattan sonra tabi bu arada kürleri kullanıyoruz vitaminler falan.... Daha sperm testini tekrarlamadık 6. Ayı bekleyelim diyoruz bakalım be kadar yükselmiş olucak ya da belkide hiç yükselmiycek bilemiyoruz tabi çünkü varikosel kaynaklıysa tamamen yükselir dediler ama sadece varikosel kaynaklı değilse yükselmeyedebilir nasip artık orası yaşıcaz ve görücez oyüzden sabır çok önemli Rabbim yardımcımız olsun hepimizin

Hemen hemen eş zamanlarda olmuş ameliyatlrımız:)) biz de haziranı bekliyoruz canım 6. Aya kadar düşebilir de dediler sayı ve hız oyüzden moralimizi yüksek tutmak için haziranı bekliyoruz ama buarada elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz kürlerle. Sizin ameliyat öncesi değerler nasıldı peki? Eşimin toplamda 4milyon sperm 1 milimde 1 milyon sperm ileri hızlı hareket yüzde sıfır yerinde ve yavaş hareket toplam yüzde 15 falan dı. Merak ediyoruz bakalım 6.aydan sonra farkı görebilecek miyiz diye ondan sonra duruma göre bende yumurta çatlatma için girişimlerde bulunucam aslında benim doktoruma kalsa o da şimdiden yumurta çatlatma için bişiler yapıcak ama biz haziranı beklemeyi düşünüyoruz sonuçlara göre hareket edicez inşallah Allah güzel haberler almamızı nasip eder inşallah canım

Eşim de ciddi bariz var varikosel demiş doktoru. Ben de kendi kendime diyorum 2 kere olur da nasıl geçmez, 2. micro cerrahi usulü idi. Ne biliyim çok üzülüyorum. Üç ay keçi boynuzu kullandık bir kür yaptım. 2. Amelyatı yapan doktor 9. aydan itibaren klomen 50 kullan dedi eşime. O kullanıyor, evicap 400 bir de kullanıyor. Keçi boynuzu pekmezi çok tüketiyor kahvaltıda. Ne biliyim. İnternete girdiğimde de varikosel var iken tüp bebekte düşük riski çok oluyor yazıyor. Kaliteli spermi 1milyon 500, 1 milyon 800 civarında. Bu arkadaşları tüp bebek için bu yeterli demişler.

Ne biliyim Ya doktorlar tabi iyi bilecek ama ne biliyim biz ilk 2 ameliyatta da doktorzede olduk. Hep tüp bebeğe yönlendirdiler. Biz amelyatı tercih ettik. Hatta 2. si pek önemli değil demiş, ama sen istediğin için yapıyorum demiş. Ben de biey anlamadım.
Bu doktorumuz profösör. O da barız şekilde var varikosel demiş. Hep bekledik sabrettik ameliyat lsun düzelsin, 1 yıl daha bekleyelim diye. Ama şimdi çok üzgünüm şaka gibi barız var diyor bu doktorumuz. Allahım sen ol dersen olacak. Ne diyim. Ama buradan da bir vesile umuyorum. Ne derler insan insanın derdini alırmış... Bu arada eşimin bi tanıdığı varikoselden 3 kere amelyat olmuş, şimdi 2 çocuğu var. Bu da iyi haber :) Belki ben de birilerine umut olurum diye başımdan geçenleri yazoyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…