- 1 Kasım 2013
- 3.236
- 2.839
- 333
Canım söyle anlatayım. Bende pko olduğu için yumurtalıklarım fazla cevap verdi. Dr üzerine transfer yaparsam vücudun su toplar dedi (ohss tehlikeli bişi ) 25 yumurta toplanmıştı 18 ı dollendi 9 u yaşadı. Transfer im ertelendi ve mecburen donduruldu. Sonra transferde 2 sini aldıktan sonra bizim istegimizle kalan 7 si doondurulmaya devam etti. Yoksa imha ediyorlar. Klinik olarak 6 günlük bebek onlar insan kiyamiyo zaten. Muhakkak yaptırın sizde. 1000-1500 arası bi ücret aliyolar. Bi de tedaviye başlamadan önce Çider diye bi dernek var oraya 150 ye üye oluyorsun. İlk muayene ücretsiz oluyo ve tedavide indirim sağlıyorlar.( tabi hastanenin dernekle anlaşması varsa, araştır bunu ihmal etme) hem imkanı olmayan ailelere destek olmuş oluyorsunanladım canım, peki bir seferde birden fazla embriyo oluşturulup donduruluyor mu mutlaka, neye göre karar veriliyor
teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. öğrendiğim iyi oldu. bu ay bizim trafik çok karışık, tam adet dönemimde şehirdışında olabilirim, hazirana erteleyebiliriz hayırlısı olsun, biraz kilo vermem lazım aslında, ama insan strese girip daha çok yiyor :) 5 kilo versem hiç fena olmaz ideal kilomla hamile kalmak isterimCanım söyle anlatayım. Bende pko olduğu için yumurtalıklarım fazla cevap verdi. Dr üzerine transfer yaparsam vücudun su toplar dedi (ohss tehlikeli bişi ) 25 yumurta toplanmıştı 18 ı dollendi 9 u yaşadı. Transfer im ertelendi ve mecburen donduruldu. Sonra transferde 2 sini aldıktan sonra bizim istegimizle kalan 7 si doondurulmaya devam etti. Yoksa imha ediyorlar. Klinik olarak 6 günlük bebek onlar insan kiyamiyo zaten. Muhakkak yaptırın sizde. 1000-1500 arası bi ücret aliyolar. Bi de tedaviye başlamadan önce Çider diye bi dernek var oraya 150 ye üye oluyorsun. İlk muayene ücretsiz oluyo ve tedavide indirim sağlıyorlar.( tabi hastanenin dernekle anlaşması varsa, araştır bunu ihmal etme) hem imkanı olmayan ailelere destek olmuş oluyorsun
Onu bende hayal ettim. Benimki 5 in katları hatta:) katı demiyorum bak:))) sukret o yüzden. Boşver. Bu arada ne istersen sor. Ben çok acemiydim o yüzden elimden geldiğince yardimci oluyorum herkeseteşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. öğrendiğim iyi oldu. bu ay bizim trafik çok karışık, tam adet dönemimde şehirdışında olabilirim, hazirana erteleyebiliriz hayırlısı olsun, biraz kilo vermem lazım aslında, ama insan strese girip daha çok yiyor :) 5 kilo versem hiç fena olmaz ideal kilomla hamile kalmak isterim
Allah razı olsun canım, insan gerçekten hem bir şey bilmeyip hem de panik olunca işler iyice karışıyor. kilo meselesini halledicem inşallah, bence aramızda diyet dayanışması yapalım :) hamilelik için çok uğraştık, bari hamilelik rahat geçsinOnu bende hayal ettim. Benimki 5 in katları hatta:) katı demiyorum bak:))) sukret o yüzden. Boşver. Bu arada ne istersen sor. Ben çok acemiydim o yüzden elimden geldiğince yardimci oluyorum herkese
Tüp Bebek tedavisinde diyet sskincaliymis :))) yapıldığı esnada yani. Niye dersen vücut alışkanlık dışına cikmamaliymis canım. Bana bakma sen öncesinde ver tabi ne güzel olur. Ben bugun yarın adet olurum artık inşallah yaniAllah razı olsun canım, insan gerçekten hem bir şey bilmeyip hem de panik olunca işler iyice karışıyor. kilo meselesini halledicem inşallah, bence aramızda diyet dayanışması yapalım :) hamilelik için çok uğraştık, bari hamilelik rahat geçsin
Canım değerler beklenen seviyeye gelnedikce boşa kullanma derim onlarıHanımlar nasılsınız yarın adet günüm elimde erken gebelik testi vardı önceden aldıgım onu yaptım negatif çıktı hayret çok şaşırdım snucaameliyat olalı iki ay oldu iki ay daha bekleyip klomen ve çatlama iğnesi kullanmak istiyorum bu süreç nasıl oluyor anlatırmısınız birazda bu tedavileri deneyelim diyorum kürler işe yaramıyor denemediğimiz şey kalmadı sanırım kaldıysa onuda kullanırız
Çok dogru söylüyorsun canım annemde bu konuda bana çok kızıyor ama bu durum cok baska insan sabredemiyor bazen çok yoruluyorsun bazen düşünmekten kafan patlıyor çok zor bir süreç napmam lazım bilmiyorum çok üzgünümCanım değerler beklenen seviyeye gelnedikce boşa kullanma derim onları
hoşbulduk inşallah herkes en kısa zamanda bebeklerine kavuşur.. Benim test sonuçlarımda herşey normal çıktı, doktor hamile kalmaya müsait rahmin, yumurtalıkların vs dedi, eşimin ameliyat öncesi sonuçlarını yazıyorum 1. hastanede a motil 10; b motil 15; c motil 15; d motil 60 sperm konsantrasyonu 28 milyon (Normali 15 ve üzeri), Total sperm sayısı 56 milyon (Normali 22 ve üzeri), Total motilite %25 (Normali 50 ve üzeri) bunların gittiğimiz bi özel hastanenin test sonuçları.canım hoşgeldin aramıza, vereceğin kararda yaşınız ve değerleriniz önemli faktör. biz bir buçuk yıllık evliyiz, bende bir problem yok, eşimin değerleri de sınırda, dr aşılama ya da tüp arasındayım dedi mesela. sen ve eşin tüm tahlilleri yaptırdınız mı? eğer her şey normalse belki beklenebilir, ama gebeliği zorlaştıran faktörler varsa bence beklemek zaman kaybı olabilir, bu benim şahsi fikrim tabi
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Aynilarini yaşadım ve inanılmaz ders aldım. Üzerine tüp bebek ve düşükte yaşadım. Yaklaşık iki yil ameliyat öncesi. Bir yıl da sonrası. Hepsini de yaptım klomen, aşılama tüp bebek. Ama allah çok güzel ayarlıyor. Bu süreçte de kulum gerçekçi ve sabırlı ol diyo. Ben burdaki hiç bir arkadaşın bebissiz kalacani düşünmüyorumm en azından eşinin değerlerine bi baktirin ondan sonra yapın.Çok dogru söylüyorsun canım annemde bu konuda bana çok kızıyor ama bu durum cok baska insan sabredemiyor bazen çok yoruluyorsun bazen düşünmekten kafan patlıyor çok zor bir süreç napmam lazım bilmiyorum çok üzgünümKimseye birsey anlatamamak ne zor herkes bebek soruyor hastayım demeye utanıyorum sanki bu bir sucmus gibi
Bu değerlere biraz sabir gerek sadece. Hiç sifirlik yok çünkü hareket ya da sayı sıfır değilse bir şekilde düzeliyor. Morfoloji göremedimhoşbulduk inşallah herkes en kısa zamanda bebeklerine kavuşur.. Benim test sonuçlarımda herşey normal çıktı, doktor hamile kalmaya müsait rahmin, yumurtalıkların vs dedi, eşimin ameliyat öncesi sonuçlarını yazıyorum 1. hastanede a motil 10; b motil 15; c motil 15; d motil 60 sperm konsantrasyonu 28 milyon (Normali 15 ve üzeri), Total sperm sayısı 56 milyon (Normali 22 ve üzeri), Total motilite %25 (Normali 50 ve üzeri) bunların gittiğimiz bi özel hastanenin test sonuçları.
Bir de tıp fakültesinde test yaptırdık onu da yazayım A Motil (Hızlı) 8; B Motil (Yavaş) 49; C Motil (Yerinde) 13; D Motil (Hareketsiz) 30 sperm konsantrasyonu 14 milyon, total sperm sayısı 19 milyon, tottal sperm sayısı motilite %57
Her iki hastanenin sonuçları da farklı, ameliyat sonrası hiç test yaptırmadık ameliyat başarılı mı sonuçlar düzeldi mi onu bile bilmiyoruz ;(((
Sonuçlar nasıl sizler burda en doktorlar kadar bilgiye sahipsiniz çok araştırıyor insan ben de sürekli okuyorum bişeyler ama bu da kafa karışıklığı mı oluyor bilmiyorum? Ne yapmak lazım?
Öyle mi diyorsun bekleyelim mi biraz daha morfolojide bi sorun yoktu bildiğim kadarıyla . Ne kadar beklemek gerekir , ameliyat başarılı oldu mu peki onu da bilmiyoruz, herkes mikrocerrahi yöntemle ameliyat olmuş eşim normal ameliyat ile oldu bu bile aklıma takılıyor diğer yöntemle başarı şansı daha fazla oluyormuş. Burda mikrocerahhi yöntemi uygulanmıyordu sanırım, keşke başka şehirlere mi gitseydik diyorum kuruyorum da kuruyorum işte. Sorun eşimde olduğu için kimseye de anlatamıyorum, ailelerimiz bile bilmiyor, şu an istemediğimizi düşünüyorlar. Artık bıraktım kendimi gücüm kalmadı halbuki daha yolun başındayız öyle değil mi. Cevaplayanlara çook teşekkür ederim bunları birileriyle paylaşmaya çok ihtiyacım vardı, rahatladım sanki biraz :))Bu değerlere biraz sabir gerek sadece. Hiç sifirlik yok çünkü hareket ya da sayı sıfır değilse bir şekilde düzeliyor. Morfoloji göremedim
Canım benim ne kadar oldu ameliyataÖyle mi diyorsun bekleyelim mi biraz daha morfolojide bi sorun yoktu bildiğim kadarıyla . Ne kadar beklemek gerekir , ameliyat başarılı oldu mu peki onu da bilmiyoruz, herkes mikrocerrahi yöntemle ameliyat olmuş eşim normal ameliyat ile oldu bu bile aklıma takılıyor diğer yöntemle başarı şansı daha fazla oluyormuş. Burda mikrocerahhi yöntemi uygulanmıyordu sanırım, keşke başka şehirlere mi gitseydik diyorum kuruyorum da kuruyorum işte. Sorun eşimde olduğu için kimseye de anlatamıyorum, ailelerimiz bile bilmiyor, şu an istemediğimizi düşünüyorlar. Artık bıraktım kendimi gücüm kalmadı halbuki daha yolun başındayız öyle değil mi. Cevaplayanlara çook teşekkür ederim bunları birileriyle paylaşmaya çok ihtiyacım vardı, rahatladım sanki biraz :))
Gerçekten burda anlatmak insanı inanılmaz rahatlatıyor bende aynı senin gibiyim eşimde oldugu için kimseye birşey söyleyemiyoruz eşimin anne babaaı biliyor onlarda mecburi öğrendi çünkü mikrocerrahi oldu eşim ve bütçemiz ameliyatı karsılamaya yetmedi onlarda oğulları oldugu için verdiler tabikiÖyle mi diyorsun bekleyelim mi biraz daha morfolojide bi sorun yoktu bildiğim kadarıyla . Ne kadar beklemek gerekir , ameliyat başarılı oldu mu peki onu da bilmiyoruz, herkes mikrocerrahi yöntemle ameliyat olmuş eşim normal ameliyat ile oldu bu bile aklıma takılıyor diğer yöntemle başarı şansı daha fazla oluyormuş. Burda mikrocerahhi yöntemi uygulanmıyordu sanırım, keşke başka şehirlere mi gitseydik diyorum kuruyorum da kuruyorum işte. Sorun eşimde olduğu için kimseye de anlatamıyorum, ailelerimiz bile bilmiyor, şu an istemediğimizi düşünüyorlar. Artık bıraktım kendimi gücüm kalmadı halbuki daha yolun başındayız öyle değil mi. Cevaplayanlara çook teşekkür ederim bunları birileriyle paylaşmaya çok ihtiyacım vardı, rahatladım sanki biraz :))
ameliyat olalı tam 8 ay bittiCanım benim ne kadar oldu ameliyata
Paylaşınca azalıyor sanırım dertler, sen söylemesen de insanlar o kadar meraklı ki çocuğun var mı diye soruyorlar, yok diyorum, ay üzülme Allah sana da verir inşallah diyorlar, içimden diyorum ki olmuyor falan mı dedim ne yani bi acıma halleri falan size ne yani olmuyorsa yapıp sen mi verceksin çocuğu:)))), artık bebek muhabbetlerinden o kadar sıkıldım ki...Gerçekten burda anlatmak insanı inanılmaz rahatlatıyor bende aynı senin gibiyim eşimde oldugu için kimseye birşey söyleyemiyoruz eşimin anne babaaı biliyor onlarda mecburi öğrendi çünkü mikrocerrahi oldu eşim ve bütçemiz ameliyatı karsılamaya yetmedi onlarda oğulları oldugu için verdiler tabiki
Bendinanılmaz sogudum bu buhabetler olmasın diye insan içine cıkmaktan kaçınıyorum o derece yani sorn da düşünmüyoruz diyorum bazıları düşündüğümü biliyor ama eşimin durumunu söylemedimPaylaşınca azalıyor sanırım dertler, sen söylemesen de insanlar o kadar meraklı ki çocuğun var mı diye soruyorlar, yok diyorum, ay üzülme Allah sana da verir inşallah diyorlar, içimden diyorum ki olmuyor falan mı dedim ne yani bi acıma halleri falan size ne yani olmuyorsa yapıp sen mi verceksin çocuğu:)))), artık bebek muhabbetlerinden o kadar sıkıldım ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?