- 11 Mart 2015
- 846
- 540
- 53
- 36
canım gerçekten garip bir durum, dr bize diğer test için 10 gün bekleyin dedi, sperm kalitesini etkiliyormuş, ama testin yanlışlıkla yüksek çıkması bana çok mantıklı gelmedi, zaten bence dr da emin olamadı, diretmedi ille de bizimki doğru diye. biz de mayıs ya da haziran da tüp deneyeceğiz gibi görünüyor. haklısın çok yorulduk ama sabredelim, insan ne kadar güçleniyor farkında olmadan. rahim filmi çektirdim salı günü, tek başıma bekliyordum eşim de işlerini halledip geldi, diyor ki, "seni bekleme salonunda ağlarken bulacağımı düşünmüştüm, baktım sen ortam kurmuşsun keyfin yerindeydi, şaşırdım" :) dedim ben de kendime şaşırdım, hsg zormuş diye duydum ve okudum ama orada kendimi insanlara moral verirken, korkmayın derken buldum. açıkçası canım yandı ama gerçekten iş başa düşünce ayakta durmaktan mücadele etmekten başka çare yok, Rabbim daha beterinden korusun, verdiği derdin dayanma gücünü de versin diyelim ne diyelimseyyah2015 arkadaşım bizim de test çok kötü çıktı , 4 ay önce 80 milyon olan sperm sayısı (acıbadem tüp bebek merkezinde yaptırmıştık) bu defa 1 milyonun altında çıkmış, hareket ve morfolojiye bile bakmamışlar yeterli sperm bulunamadığı için. Şok yaşadık biz de. Eşim örneği tuvalette vermişti, doktor rahat ortam olmadığı için böyle çıkmış olabilir dedi, yarın tekrar verecek.... Rahat ortamda.
Ben bu kadar bozulma olacağına gerçekten inanmıyorumyarın inşallah doğru sonuçları alıcağız. Sen de moralini yüksek tut arkadaşım, mümkün mü 4 ayda spermlerin yok olması? Hayır ilaç falan da kullanmadı eşim. Sadece ballı fındıklı bir macun kullandı. Balın fındığın ne zararı görülmüş bugüne kadar. Bariz test yanlış.
@yaasemintt sağlık olsun arkadaşım, keşke olumlu haber alıp biraz moral depolasa idik ama buz bebeklerin annelerine kavuşmayı bekliyor, inşallah onlarla vereceksin güzel haberi bize...
Kızlar ya.. Çok yorulduk sanki demi?? Ben bu son testi de görünce ne kadar çaresiz olduğumuzu anladım.. Gerçekten elimizden hiçbişey gelmiyor... 2018 e kadar mecburi normal denemeye devam edicez biz. Ama bu 1 milyon doğru çıkarsa ben kürleri de gün saymayı da tedavileri de daha fazla devam ettirtmeyeceğim sanırım. 2 sene bunlardan uzak kalıp 2018 de evin taksidinin birmesini bekleyeceğim tüp bebek için.
Rabbim bize güç kuvvet sabır versin.. Yavrularımızı sağ sağlim kucakladığımız günler tez zamanda gelsin inşallah
ben 30 yaşındayım eşim 36, 2 yıldır bekliyoruz bebeğimizi:) Bu sonuçlar ameliyat öncesi idi, ameliyat olalı 8 ay oldu, hiç test yaptırmadık. Test yaptırmaya ikna edemedim eşimi, ne yaşıyorlarsa bilemiyorum, halbuki bizim muayeneleri bir görseler... ah ah... Bu tedavi sürecinde kadınlara kesinlikle psikolojik destek de verilmeli, çok zor bi süreç sabretmek, beklemek hepsi çok zor. Ve insan beklemeli mi yoksa doktora gidip tedaviye mi başlamalı bilemiyor, yeni tedavi sürecinde olanlara tavsiye çok fazla doktora gidip de kafanızı karıştırmayın, her biri çok farklı şeyler söylüyorlar. Senin bu iyi dediğin değerlere doktorun biri bu değerlerle çocuğunuz olmaz bence vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlayın dedi. O anı anlatamam hala aklıma geldikçe gözlerim dolar, odada birkaç hasta daha vardı hüngür hüngür ağladım doktorun yanında hiç unutmuyorum. Pat diye söylüyorlar insanın suratına. Ben bu süreçte 5-6 doktora gittim güvendiğiniz bir doktorla devam etmek en iyisi.canım değerleriniz iyi görünüyor maşallah. biraz daha sabretmeye çalışabillirsin, ama dediğim gibi yaşınız ve sabrınız önemli faktör
haklısın canım çok zor bir süreç kadınlar açısından, erkekler açısından zorluğu bence kültürel bakış açısı, malesef toplumumuzda erkeğin çocuğunun olmaması ayıp karşılanıyor, sanki eksikmiş gibi bakılıyor, bence bunun yaşattığı his olabilir onların yaşadığı, tabi biz hem fiziksel acı yaşıyoruz hem de duygusal. durum bi de böyle olunca eşimizi de teselli etmek, onun yaralarını sarmak durumunda kalıyoruz. eşimle rahatlıkla konuşabiliyorum her konuyu ama kendini kötü hissetmemesi için bebek konusunu her aklıma geldiğinde söylemiyorum, ara ara konuşuyoruz. bu son doktora gittiğimizde dr sadece beni aldı içeri. hastaneden çıkınca eşim demez mi, bana söylemediğin bişey var mı, üzülürüm diye söylememezlik yapmıyorsun di mi. kendince içinde büyütmüş, dr kesin tüp bebek dedi, çocuğunuz olmayabilir demiş olabilir diye. işimiz zor ama inşallah atlatınca mükafatı güzel olacak. dediğin gibi dr pat pat söylüyor, ben de ağlayacaktım tuttum kendimi, dr un kapısında bekleyen en az 5-6 çifti düşündüm. insan mutlu birilerini görüp umut etmek istiyor. herkes zaten gergin ve yorgun görünüyordu, ben buradan umutlu çıkıcam dedim. her şerde bir hayır mutlaka vardır canım, bu şer olarak gördüğümüz durum da belki başka hikmetler içeriyordur, kendimiz için değildir belki, çevremizdeki birine hayrı vardır ama mutlaka vardır, gönlümüzü ferah tutalımben 30 yaşındayım eşim 36, 2 yıldır bekliyoruz bebeğimizi:) Bu sonuçlar ameliyat öncesi idi, ameliyat olalı 8 ay oldu, hiç test yaptırmadık. Test yaptırmaya ikna edemedim eşimi, ne yaşıyorlarsa bilemiyorum, halbuki bizim muayeneleri bir görseler... ah ah... Bu tedavi sürecinde kadınlara kesinlikle psikolojik destek de verilmeli, çok zor bi süreç sabretmek, beklemek hepsi çok zor. Ve insan beklemeli mi yoksa doktora gidip tedaviye mi başlamalı bilemiyor, yeni tedavi sürecinde olanlara tavsiye çok fazla doktora gidip de kafanızı karıştırmayın, her biri çok farklı şeyler söylüyorlar. Senin bu iyi dediğin değerlere doktorun biri bu değerlerle çocuğunuz olmaz bence vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlayın dedi. O anı anlatamam hala aklıma geldikçe gözlerim dolar, odada birkaç hasta daha vardı hüngür hüngür ağladım doktorun yanında hiç unutmuyorum. Pat diye söylüyorlar insanın suratına. Ben bu süreçte 5-6 doktora gittim güvendiğiniz bir doktorla devam etmek en iyisi.
haklısın canım çok zor bir süreç kadınlar açısından, erkekler açısından zorluğu bence kültürel bakış açısı, malesef toplumumuzda erkeğin çocuğunun olmaması ayıp karşılanıyor, sanki eksikmiş gibi bakılıyor, bence bunun yaşattığı his olabilir onların yaşadığı, tabi biz hem fiziksel acı yaşıyoruz hem de duygusal. durum bi de böyle olunca eşimizi de teselli etmek, onun yaralarını sarmak durumunda kalıyoruz. eşimle rahatlıkla konuşabiliyorum her konuyu ama kendini kötü hissetmemesi için bebek konusunu her aklıma geldiğinde söylemiyorum, ara ara konuşuyoruz. bu son doktora gittiğimizde dr sadece beni aldı içeri. hastaneden çıkınca eşim demez mi, bana söylemediğin bişey var mı, üzülürüm diye söylememezlik yapmıyorsun di mi. kendince içinde büyütmüş, dr kesin tüp bebek dedi, çocuğunuz olmayabilir demiş olabilir diye. işimiz zor ama inşallah atlatınca mükafatı güzel olacak. dediğin gibi dr pat pat söylüyor, ben de ağlayacaktım tuttum kendimi, dr un kapısında bekleyen en az 5-6 çifti düşündüm. insan mutlu birilerini görüp umut etmek istiyor. herkes zaten gergin ve yorgun görünüyordu, ben buradan umutlu çıkıcam dedim. her şerde bir hayır mutlaka vardır canım, bu şer olarak gördüğümüz durum da belki başka hikmetler içeriyordur, kendimiz için değildir belki, çevremizdeki birine hayrı vardır ama mutlaka vardır, gönlümüzü ferah tutalım
Canım ya sen gerçekten güçlü bir insansın, tabiki senin de kendi içinde güçsüz olduğun yorulduğun oluyordur muhakkak, insanız netice de. Beni yoran çocuk neden olmuyor olsun hadi değil inan ama yanımda güçlü bir insan yok, eşim iteklemelerimle bişeyler yapıyor, istemiyorsan bırakalım bu işi benim için şart değil olmazsa olmaz değil çocuk konusu diyorum ona da yanaşmıyor, başkalarının çocuklarına hayranlıkla bakıyor ama bizim için hiç çaba göstermiyor. Beni yoran eşim Kısacası. Biz ankaraya gümüşhane den geldik canım çarşamba dönecektik testin durumu yüzünden uzattık daha fazla kalmamız yada 10 gün sonra tekrar gelmemiz mümkün değil o yüzden 2 günlük perhiz ile verdi eşim.canım gerçekten garip bir durum, dr bize diğer test için 10 gün bekleyin dedi, sperm kalitesini etkiliyormuş, ama testin yanlışlıkla yüksek çıkması bana çok mantıklı gelmedi, zaten bence dr da emin olamadı, diretmedi ille de bizimki doğru diye. biz de mayıs ya da haziran da tüp deneyeceğiz gibi görünüyor. haklısın çok yorulduk ama sabredelim, insan ne kadar güçleniyor farkında olmadan. rahim filmi çektirdim salı günü, tek başıma bekliyordum eşim de işlerini halledip geldi, diyor ki, "seni bekleme salonunda ağlarken bulacağımı düşünmüştüm, baktım sen ortam kurmuşsun keyfin yerindeydi, şaşırdım" :) dedim ben de kendime şaşırdım, hsg zormuş diye duydum ve okudum ama orada kendimi insanlara moral verirken, korkmayın derken buldum. açıkçası canım yandı ama gerçekten iş başa düşünce ayakta durmaktan mücadele etmekten başka çare yok, Rabbim daha beterinden korusun, verdiği derdin dayanma gücünü de versin diyelim ne diyelim
Canım ya sen gerçekten güçlü bir insansın, tabiki senin de kendi içinde güçsüz olduğun yorulduğun oluyordur muhakkak, insanız netice de. Beni yoran çocuk neden olmuyor olsun hadi değil inan ama yanımda güçlü bir insan yok, eşim iteklemelerimle bişeyler yapıyor, istemiyorsan bırakalım bu işi benim için şart değil olmazsa olmaz değil çocuk konusu diyorum ona da yanaşmıyor, başkalarının çocuklarına hayranlıkla bakıyor ama bizim için hiç çaba göstermiyor. Beni yoran eşim Kısacası. Biz ankaraya gümüşhane den geldik canım çarşamba dönecektik testin durumu yüzünden uzattık daha fazla kalmamız yada 10 gün sonra tekrar gelmemiz mümkün değil o yüzden 2 günlük perhiz ile verdi eşim.
Allah yardımcın olsun ama bırakma kendini ilerde keşke dememek için bırakma. Düşmeden kalkmayı öğrenmez insan. Çok beğendiğim bir söz var şu an ilaç olur mu sana bilmiyorum ama yine de yazayım;
"SIKINTILAR MİSAFİRDİR. GELİR VE GİDER... ÖNEMLİ OLAN GÖNDERENİN HATIRINA MİSAFİRE SABRETMEKTİR.
Suratı 5 karış ota köke kavga çıkarır halde şu anda. Saldıracak yer arıyor. Bu sonuç da kötü çıkarsa gerçekten ben artık bırakıyorum yakasını. İstiyorsa girsin araştırsın baksın kendi çabalasın, ben onu ittirmekten dırdırını dinlemekten yoruldum.
Iyi doktor buluyorum kulp takıyor ameliyat oluyor senin yüzünden diyor test ver diyorum Gözümü açamıyorun test vermekten diyor, ben de insan evladıyım sonsuz güç ve moral depom yok. Her ay yumurtlama takibi, Ateş ölçümü, kürler karışımlar ilişki sonrası yatıp 1 saat ayak dikmeler, hsg çekimi, kullandığım türlü türlü ilaçlar, kürtaj, düşükler bana zaten yetiyor...
haklısın canım, ovülasyon takibi her gün folik asit kullan derken her dakika bebek bizim aklımızda, eş faktörü kesinlikle önemli, doktorla kendisi de konuşmuyor mu, sonuçta amacın işkence yapmak değil ya, güzel bir şey için ortak bir çaba veriyorsunuz, Rabbim yardımcın olsun canım, insanların kişiliğini değiştiremiyoruz malesef, benim de annem bazen enerjimi düşürüyor ama artık dur demeyi öğrendim, eşimin varikosel olduğunu söylemedim, ilk kez bu ay doktora gidiyoruz, sebepsiz infertiliteymiş, beklememek için tüp bebek deneyeceğiz dedim, ertesi gün kafasında kurmuş kurmuş eşinden dolayı mı olmuyor, sende mi sorun var diye eşelemeye başladı, bir de konuşurken çok depresif ve neredeyse ağlayacak gibi konuşuyor. ben de kısa kesip konuyu değiştirdim. napalım insanları değiştiremeyiz ama kendi içimizde çok şeyi halledebiliriz. inşallah eşin de yola gelir de sana destek olmaya başlar, erkek için de kadın için de zor bir süreçCanım ya sen gerçekten güçlü bir insansın, tabiki senin de kendi içinde güçsüz olduğun yorulduğun oluyordur muhakkak, insanız netice de. Beni yoran çocuk neden olmuyor olsun hadi değil inan ama yanımda güçlü bir insan yok, eşim iteklemelerimle bişeyler yapıyor, istemiyorsan bırakalım bu işi benim için şart değil olmazsa olmaz değil çocuk konusu diyorum ona da yanaşmıyor, başkalarının çocuklarına hayranlıkla bakıyor ama bizim için hiç çaba göstermiyor. Beni yoran eşim Kısacası. Biz ankaraya gümüşhane den geldik canım çarşamba dönecektik testin durumu yüzünden uzattık daha fazla kalmamız yada 10 gün sonra tekrar gelmemiz mümkün değil o yüzden 2 günlük perhiz ile verdi eşim.
Suratı 5 karış ota köke kavga çıkarır halde şu anda. Saldıracak yer arıyor. Bu sonuç da kötü çıkarsa gerçekten ben artık bırakıyorum yakasını. İstiyorsa girsin araştırsın baksın kendi çabalasın, ben onu ittirmekten dırdırını dinlemekten yoruldum.
Iyi doktor buluyorum kulp takıyor ameliyat oluyor senin yüzünden diyor test ver diyorum Gözümü açamıyorun test vermekten diyor, ben de insan evladıyım sonsuz güç ve moral depom yok. Her ay yumurtlama takibi, Ateş ölçümü, kürler karışımlar ilişki sonrası yatıp 1 saat ayak dikmeler, hsg çekimi, kullandığım türlü türlü ilaçlar, kürtaj, düşükler bana zaten yetiyor...
arkadaşlar bu arada folik asit içmeyi ihmal etmeyin sakın, 1 ay içinde çevremdeki iki arkadaşa folik asit kullanmadıkları için hamileliklerinde bebeğiniz engelli olacak denildi. şu anda çare arıyorlar, birinin bebeği anne karnındayken ameliyat geçirecek bi kaç tane. (bilenler vardır ama hem buraya kayıtlı hem de dışarıdan okuyup bilmeyenler için yazıyorum) en az üç ay önceden başlamak gerekiyor. arkadaşın biriyle ben ilk haberini alınca konuşup uyardım, 8 haftalık filandı gebeliği, hiç kullanmamıştı, sonradan ne yaptı bilmiyorum, şimdi 4 aylık filan mı ne oldu, dr çocuğunuz doğunca konuşamayacak, yürüyemeyecek, kısacası çok tepki alamayacaksınız demiş. lütfen ihmal etmeyin, tabi ki kullanmayıp zarar görmeyen de olmuştur ama kullanmanın çok faydası var.
arkadaşlar bu arada folik asit içmeyi ihmal etmeyin sakın, 1 ay içinde çevremdeki iki arkadaşa folik asit kullanmadıkları için hamileliklerinde bebeğiniz engelli olacak denildi. şu anda çare arıyorlar, birinin bebeği anne karnındayken ameliyat geçirecek bi kaç tane. (bilenler vardır ama hem buraya kayıtlı hem de dışarıdan okuyup bilmeyenler için yazıyorum) en az üç ay önceden başlamak gerekiyor. arkadaşın biriyle ben ilk haberini alınca konuşup uyardım, 8 haftalık filandı gebeliği, hiç kullanmamıştı, sonradan ne yaptı bilmiyorum, şimdi 4 aylık filan mı ne oldu, dr çocuğunuz doğunca konuşamayacak, yürüyemeyecek, kısacası çok tepki alamayacaksınız demiş. lütfen ihmal etmeyin, tabi ki kullanmayıp zarar görmeyen de olmuştur ama kullanmanın çok faydası var.
hiç bilmiyorum canım, ben de ilk kez tüp ya da aşılama deneyeceğim, ama devletin karşılama kriterleri varmış, evililik süren, yaş, çocuğunuzun olup olmaması ve geçirdiğin tedaviler gibi. olmazsa ben onunla ilgili yasalara bakayım öğrenmiş olurum, net bir şey bulursam burada paylaşayımSeyyah2015bişey daha sorayım doktor ameliyat sonrası bebek işi sabır işi üstünden bi 6-7 ay geçsin biraz sabret demişti. Sonrasında olmazsa da seni çok ugrastirmam 2 ay klomen ve çatlama iğnesi sonra da aşılama tüp bebek tedavisi yaparız dedi. Bu yasal bir süreç mi üniversite hastanelerinde direk tüp bebeğe gecilemiyor mu bir de neden insanlar üniversite hastanesi varken özel merkezlere gidiyor . Bu süreç nasıl bir süreçtir devlet bu tedavinin ne kadarını karşılıyor
canım sosyal güvenlik kurumunun syafasından böyle bir şey buldum. anladığım kadarıyla devlet herhangi bir şarta bakmaksızın bir ve ikinci denemeleri kısmen karşılıyorSeyyah2015bişey daha sorayım doktor ameliyat sonrası bebek işi sabır işi üstünden bi 6-7 ay geçsin biraz sabret demişti. Sonrasında olmazsa da seni çok ugrastirmam 2 ay klomen ve çatlama iğnesi sonra da aşılama tüp bebek tedavisi yaparız dedi. Bu yasal bir süreç mi üniversite hastanelerinde direk tüp bebeğe gecilemiyor mu bir de neden insanlar üniversite hastanesi varken özel merkezlere gidiyor . Bu süreç nasıl bir süreçtir devlet bu tedavinin ne kadarını karşılıyor
canım sosyal güvenlik kurumunun syafasından böyle bir şey buldum. anladığım kadarıyla devlet herhangi bir şarta bakmaksızın bir ve ikinci denemeleri kısmen karşılıyor
YARDIMCI ÜREME YÖNTEMİ TEDAVİLERİ (TÜP BEBEK)
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 63.maddesinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri finansmanı sağlanacak sağlık hizmetleri arasında sayılmış ve genel şartlar belirtilmiştir. Ayrıca Sağlık Uygulama Tebliği’nin 4.5.4.K- yardımcı üreme yöntemi tedavileri adlı maddesinde de açıklanmıştır. Buna göre;
a) İnvitro Fertilizasyon (IVF)
Evli olmakla birlikte eşlerden her ikisinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması (birden fazla yapılan evliliklerde de çiftlerden her ikisinin sağ çocuk sahibi olmaması) koşuluyla; genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla iki deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Kurumca karşılanır.
- Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
- Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.
IVF tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz. Örnek; 08 Mart 1985 doğumlu kadının, IVF tedavisi giderlerinin karşılanabilmesi için; 08 Mart 2008 tarihinden sonra, 08 Mart 2024 tarihinden önce tedavinin yapılmış olması gerekir.
IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmaması gerekmekte olup gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığın bulunmadığının IVF tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi yeterlidir.
b) Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.
c) Kök Hücre Vericisi Kardeş Doğmasına Yönelik IVF Tedavisi
Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak, bünyesinde kemik iliği transplantasyon merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği tıbbi genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan IVF tedavilerine ilişkin giderler, SUT’un 4.5.4.K.1 (İnvitro Fertilizasyon (IVF)numaralı maddesinde yer alan hükümler uygulanmaksızın Kurumca karşılanır. Bu durum dışında preimplantasyon genetik tarama ve bu işlem ile birlikte yapılan IVF bedelleri Kurumca karşılanmaz.
Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.
Canım ben folik asit suan kullanmıuorum eşime doktor ameliyat dedi bıraktım devam etmedim belki buay gene baslarım zaten suan hastayımarkadaşlar bu arada folik asit içmeyi ihmal etmeyin sakın, 1 ay içinde çevremdeki iki arkadaşa folik asit kullanmadıkları için hamileliklerinde bebeğiniz engelli olacak denildi. şu anda çare arıyorlar, birinin bebeği anne karnındayken ameliyat geçirecek bi kaç tane. (bilenler vardır ama hem buraya kayıtlı hem de dışarıdan okuyup bilmeyenler için yazıyorum) en az üç ay önceden başlamak gerekiyor. arkadaşın biriyle ben ilk haberini alınca konuşup uyardım, 8 haftalık filandı gebeliği, hiç kullanmamıştı, sonradan ne yaptı bilmiyorum, şimdi 4 aylık filan mı ne oldu, dr çocuğunuz doğunca konuşamayacak, yürüyemeyecek, kısacası çok tepki alamayacaksınız demiş. lütfen ihmal etmeyin, tabi ki kullanmayıp zarar görmeyen de olmuştur ama kullanmanın çok faydası var.
Okuyunca acaba bu benım gelecek yazım mı dıye dusundum.Canım ya sen gerçekten güçlü bir insansın, tabiki senin de kendi içinde güçsüz olduğun yorulduğun oluyordur muhakkak, insanız netice de. Beni yoran çocuk neden olmuyor olsun hadi değil inan ama yanımda güçlü bir insan yok, eşim iteklemelerimle bişeyler yapıyor, istemiyorsan bırakalım bu işi benim için şart değil olmazsa olmaz değil çocuk konusu diyorum ona da yanaşmıyor, başkalarının çocuklarına hayranlıkla bakıyor ama bizim için hiç çaba göstermiyor. Beni yoran eşim Kısacası. Biz ankaraya gümüşhane den geldik canım çarşamba dönecektik testin durumu yüzünden uzattık daha fazla kalmamız yada 10 gün sonra tekrar gelmemiz mümkün değil o yüzden 2 günlük perhiz ile verdi eşim.
Canım keske soylemeseydin tüp bebek yaptıracagını.anneler bu konuda anlayıssız olabiliyor.ben bu ay aşılama yaptıracagım ablamdan baska hiç kimseye soylemedimhaklısın canım, ovülasyon takibi her gün folik asit kullan derken her dakika bebek bizim aklımızda, eş faktörü kesinlikle önemli, doktorla kendisi de konuşmuyor mu, sonuçta amacın işkence yapmak değil ya, güzel bir şey için ortak bir çaba veriyorsunuz, Rabbim yardımcın olsun canım, insanların kişiliğini değiştiremiyoruz malesef, benim de annem bazen enerjimi düşürüyor ama artık dur demeyi öğrendim, eşimin varikosel olduğunu söylemedim, ilk kez bu ay doktora gidiyoruz, sebepsiz infertiliteymiş, beklememek için tüp bebek deneyeceğiz dedim, ertesi gün kafasında kurmuş kurmuş eşinden dolayı mı olmuyor, sende mi sorun var diye eşelemeye başladı, bir de konuşurken çok depresif ve neredeyse ağlayacak gibi konuşuyor. ben de kısa kesip konuyu değiştirdim. napalım insanları değiştiremeyiz ama kendi içimizde çok şeyi halledebiliriz. inşallah eşin de yola gelir de sana destek olmaya başlar, erkek için de kadın için de zor bir süreç
Oyyy hadi gozun aydın canım super sonuclarKızlar sonuç çıktıTOPLAM 87 milyon hız %75morfoloji %5
Çok şükür Rabbime yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?