- 1 Kasım 2013
- 3.236
- 2.839
- 333
Biz 7-8. Aylar tüp bebeğe başlamıştık. Tüp bebek doktorumuz gerçekçi olun imkan varsa uzulmenize değmez demişti ve başlamıştık. Bu ay da bir yilimiz doldu. İkinci deneme için adet bekliyorumameliyat olalı tam 8 ay bitti
Caniim. .. çok üzüldüm yaseyyah2015 arkadaşım bizim de test çok kötü çıktı , 4 ay önce 80 milyon olan sperm sayısı (acıbadem tüp bebek merkezinde yaptırmıştık) bu defa 1 milyonun altında çıkmış, hareket ve morfolojiye bile bakmamışlar yeterli sperm bulunamadığı için. Şok yaşadık biz de. Eşim örneği tuvalette vermişti, doktor rahat ortam olmadığı için böyle çıkmış olabilir dedi, yarın tekrar verecek.... Rahat ortamda.
Ben bu kadar bozulma olacağına gerçekten inanmıyorumyarın inşallah doğru sonuçları alıcağız. Sen de moralini yüksek tut arkadaşım, mümkün mü 4 ayda spermlerin yok olması? Hayır ilaç falan da kullanmadı eşim. Sadece ballı fındıklı bir macun kullandı. Balın fındığın ne zararı görülmüş bugüne kadar. Bariz test yanlış.
E Eylulde_gel sağlık olsun arkadaşım, keşke olumlu haber alıp biraz moral depolasa idik ama buz bebeklerin annelerine kavuşmayı bekliyor, inşallah onlarla vereceksin güzel haberi bize...
Kızlar ya.. Çok yorulduk sanki demi?? Ben bu son testi de görünce ne kadar çaresiz olduğumuzu anladım.. Gerçekten elimizden hiçbişey gelmiyor... 2018 e kadar mecburi normal denemeye devam edicez biz. Ama bu 1 milyon doğru çıkarsa ben kürleri de gün saymayı da tedavileri de daha fazla devam ettirtmeyeceğim sanırım. 2 sene bunlardan uzak kalıp 2018 de evin taksidinin birmesini bekleyeceğim tüp bebek için.
Rabbim bize güç kuvvet sabır versin.. Yavrularımızı sağ sağlim kucakladığımız günler tez zamanda gelsin inşallah
Caniim. .. çok üzüldüm yao kadar düşük de nie olmuş ki öyle. Bizim de bi kere bozugun bozugu çıkmıştı, o ara eşim çok antibiyotik ağrı kesici kullanmıştı meğerse ondanmis. 10 gün sonraki değerler de gerçek değeri verdi. Sizde oyke bir durum var mı? Ne zaman ikinci test haber ver muhakkak
Ay canım benim ya. Etkilendim cokYok canım ya ağrı kesici bile kullanmadı hiçbir ilaç içmedi hatta vitamin bile yani, beslenmesine dikkat etti sayılır katkılı ıvır zıvırı kestik baya baya, fındık bal lı bir macun yedi bi tek o da günde bir tatlı kaşığı. Hamama bile girmedi etkilenmesin spermler diye banyoyu bile ılık yapıyordu. Bi tek sigarası var o da günde Yarım paket veya daha az. Yani bu kadar anormal bir sonuç gerçekten beklemiyorduk hatta avm de idik Eşim ilk olarak maili görmüş bana şaka yapıyo sandım değerler düzelmiş de esprisine öyle dedi sandım, gerçek olduğunu anlayınca nasıl şekerim düştü çok acıktım hemen yemek yiyelim diye koşarak avm nin yemek bölümüne gittim resmen.
Her neyse işte rahat veremedi ondan olmuştur diyo laboratuvar da ki doktor. Yarın ikinciyi vericez. Aslında dna hasar testi için vermiştik numuneyi bakmışken spermiyograma da bakılsın madem diye onu da istedik.
Eşim testi verirken de bin tane laf etti ne gerek var durup durup niye teste sokuyosun beni sonucu öğrenince ne geçecek eline durduk yere masraf çıkarıyorsun falan filan.. Yoruldum ben artık ya.. Gerçekten evlilik zaten zor bi de bu sıkıntılar ile ayakta kalmak iyice zor. Sorun çıktıkça ikimiz de hırçınlaşıyoruz.. Elimizden hiçbişey gelmiyor. Birbirimize sarıyoruz bu defa. Allah hayırlı kılarak versin sağlıklı yavrularımızı en kısa zamanda inşallah..
Ay canım benim ya. Etkilendim cokyalnız orası wc de tahlil verilen bir yerse laboratuvar i çok gelişmiş değildir. Yarınki yer farklı mi? Buarada o Kocanı gelir asarim haa:)
Ay canım bilmem mi o adamı bu işin piri derler. Canım dua edelim iyi düşünelim. Varikosel nuksetmis de olabilir haa birden o geldi aklımaYa canım bu laboratuvar Kaan aydosun çalıştığı laboratuvar, Kaan aydos u duydun mu bilmiyorum da baya iyi bir prof ürolojide, ben varikosel ilk çıktığında eşime ona muayene olmasını söylemiştim ama ankarada ve randevuları bikaç ay full dolu, bu dediğim dna hasar testi de yaşadığımız şehirde hatta bölgede yapılmıyor. Kaan aydos bir şekilde Ankara'da ki bu laboratuvar da yapılmış sperm analizi ve dna hasar testini istiyor başka şeyler de var fsh, lh,testesteron falan.. İşte bunları mail olarak gönderince randevu tarihine kadar başlanabilecek tedaviyi söylüyor falan.
Laboratuvar dandik olsa bu adam onla çalışmaz herhalde.. Ankarada düzen laboratuvar ında verdik yani testi kargo ile gönderen arkadaşlar bile olmuş ama böyle bir sonuç yokyarın saat 11 de vericez testi tekrar... İnşallah sonuçlar yüz güldürücü olur...
Varikosel varken bile böyle bir sonuç çıkmamıştı ki... En kötü testi 26 milyon idi.. Aktif sperm sayısı 6 milyon idi. Şimdi hiç yokmuş daha doğrusu mikroskopta her alanda 1 sperm görülmüş hayır tekrar kontrol de ettiler yine aynı şey. İşin bana tuhaf gelen yanı da şu ki hadi diyelim eşim rahat boşalamadı 2.5 ml örnek varmış kapta o ne o zaman? Boşalamamış olsa miktar az olur yada hiç olmazdı öyle değil mi? Eşimin daha öncekilerde de miktar hep 2 ml idi bunda daha bile fazla imiş...Ay canım bilmem mi o adamı bu işin piri derler. Canım dua edelim iyi düşünelim. Varikosel nuksetmis de olabilir haa birden o geldi aklıma
Aynen öyle arkadaşım. Ama tavsiyem ne biliyor musun; madem 2018 e kadar muddrtiniz var. Kendinizi iyi bi toparlayin yürekten silinmiyor da ağzından sil çocuğu o zaman a kadar. Yaşananlar huzursuz şeyler böyle ola ola da çocuk yapilmaz ki. Zor bu geçim işi ya. Benim ki her şeye He dediginden mi bilmiyorum öyle olsaydı sürekli didisirdim herhalde. Sabirlisin yani maşallah. Su yarın ki tahlili bi atlatin sonra da kafa dinlemeye bakinVarikosel varken bile böyle bir sonuç çıkmamıştı ki... En kötü testi 26 milyon idi.. Aktif sperm sayısı 6 milyon idi. Şimdi hiç yokmuş daha doğrusu mikroskopta her alanda 1 sperm görülmüş hayır tekrar kontrol de ettiler yine aynı şey. İşin bana tuhaf gelen yanı da şu ki hadi diyelim eşim rahat boşalamadı 2.5 ml örnek varmış kapta o ne o zaman? Boşalamamış olsa miktar az olur yada hiç olmazdı öyle değil mi? Eşimin daha öncekilerde de miktar hep 2 ml idi bunda daha bile fazla imiş...
Ya kocayı ben boğacam Can'ım yakında, bana hala senin yüzünden ameliyat oldum diyoro Zaman ben ona özel hastanede git test ver dedim kabul etmedi devlet ücretsiz bakıyor fazladan para verince ne değişiyor falan dedi, ameliyattan sonra anladıkki aslında ameliyata karar verdiğimiz araştırma hastanesinde testler cihaza okutuluyormuş ve hiç güvenilir değilmiş. Ve ben o testi görüp üroloğun da bekletmeden ameliyat olması lazım demesine eşime ısrar ettim hemen ol diye o da yok demedi zaten şimdi ise devamlı bir suçlama çabasında. Ki ben bugüne kadar çocuğum olmazsa yaşayamam gibi hiç takılmadım, ama ona "çocuğum olmayacak bir hastalığım olsa sen bilsen yine de benle evlenir miydin?" Diye sorduğumda evlenmezdim demişti! 3 lafından 2 si yalan olan kocam kalbimi kırmak söz konusu olduğunda dürüstlük abidesi oluyor
Neyse yarın bir çıksın bakalım sonuçlar. Nasip kısmet.. Olmayacaksa olmayacak kendimi yerlere atmanın ağlayıp üzülmenin faydası yok.. Nasiple kavga edilmez...
Aynen öyle arkadaşım. Ama tavsiyem ne biliyor musun; madem 2018 e kadar muddrtiniz var. Kendinizi iyi bi toparlayin yürekten silinmiyor da ağzından sil çocuğu o zaman a kadar. Yaşananlar huzursuz şeyler böyle ola ola da çocuk yapilmaz ki. Zor bu geçim işi ya. Benim ki her şeye He dediginden mi bilmiyorum öyle olsaydı sürekli didisirdim herhalde. Sabirlisin yani maşallah. Su yarın ki tahlili bi atlatin sonra da kafa dinlemeye bakin
He anladım canım. Aslında allah o 30 un da kolayıni verir biliyor musun. Tabii en iyisini siz bilirsinizama bi girisseniz hallederseniz. Pgt şart miymis. Olmazsa olmaz miymis. Neye göre onerdilerGeçim sıkıntısı yok ki arkadaşım yaa.. Benimki acaip işte buna laf eder ne gerek vardı niye yaptık niye o parayı harcadın falan gider saçma sapan bi yerden arsa bakar bunu alalım diye. Yemeyip içmeyip yığacağız parayı ki gönlü olsun. Yeni kapandım ben şal tunik falan yoktu doğru düzgün ankaraya gelince görmüşken aldım 3-5 bişey bitmedi dırdırı kaç gündür . Gelirim de iyi çok şükür ve eve rağmen şu an 3 kuruşun hesabını yapacak durumda değiliz tüp bebek 5-10 olsa yine zorlar çıkarırız ama 30 çıkarmamız zoru da zorluyor. benimkinin beyni başka çalışıyor kısaca yoksa mesele gerçekten geçim değil. Çok şükür.
3 düşük olup nedeni de belli olmadığı için, ve düşükler çok erken düşük olduğu için hemen her doktor kromozomal anomaliden şüpheleniyor. Pıhtılaşmada sadece mthfr c677t taşıyıcı çıktı. Hepsinin ortak kanaati bunun düşüğe neden olamayacağı,ama hamilelikte önlem olarak kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiği. Başka tüp bebek merkezi ile görüşsek mebla biraz daha düşebilir çünkü rahimde önemsiz bir şekil bozukluğu varmış (düşüğe neden olmayan gebe kalmaya da engel olmayan) acıbadem onun için ameliyat edecek ve sonra spiral falan takacakmış 2 ay öyle kalacakmış. O ara git gel kontroller olacak falan, sadece cgh ile tüp olsa 20 ye olur tahminim ve bir de tabi yaşadığımız yerde olsa masraf iyice azalır yeme içme ulaşım konaklama falan aradan çıkmış olur. 1 aya kadar tayin yerimiz belli olacak. Eğer Büyükşehir olursa tayin olduğumuz yerde iyi bir hastane ile görüşüp güncel durumu öğrenebilirim.He anladım canım. Aslında allah o 30 un da kolayıni verir biliyor musun. Tabii en iyisini siz bilirsinizama bi girisseniz hallederseniz. Pgt şart miymis. Olmazsa olmaz miymis. Neye göre onerdiler
Ay guldurdun beni. Kafam da karıştı yahu. Canım tahlili alın bir güzel dinlenin. Rabbim bi gün verecek inanıyorum. Varsın 2018 olsun :)3 düşük olup nedeni de belli olmadığı için, ve düşükler çok erken düşük olduğu için hemen her doktor kromozomal anomaliden şüpheleniyor. Pıhtılaşmada sadece mthfr c677t taşıyıcı çıktı. Hepsinin ortak kanaati bunun düşüğe neden olamayacağı,ama hamilelikte önlem olarak kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiği. Başka tüp bebek merkezi ile görüşsek mebla biraz daha düşebilir çünkü rahimde önemsiz bir şekil bozukluğu varmış (düşüğe neden olmayan gebe kalmaya da engel olmayan) acıbadem onun için ameliyat edecek ve sonra spiral falan takacakmış 2 ay öyle kalacakmış. O ara git gel kontroller olacak falan, sadece cgh ile tüp olsa 20 ye olur tahminim ve bir de tabi yaşadığımız yerde olsa masraf iyice azalır yeme içme ulaşım konaklama falan aradan çıkmış olur. 1 aya kadar tayin yerimiz belli olacak. Eğer Büyükşehir olursa tayin olduğumuz yerde iyi bir hastane ile görüşüp güncel durumu öğrenebilirim.
Ama tayin yerimiz 1 aya belli olsa da gidişimiz 2017 hazirano zamana kadar erteleriz büyük şehire çıkarsa, çıkmazsa da eşim kafasına göre takılsın
Canım yazdıklarını okudum ve senin adına üzüldüm kendi adımada korktum açıkcası çünkü bizde daha tahlil vermedik ne durumda eşim bilmiyorum canını sıkma benim eşim de bana keske olmasaydım ameliyat kandırdın beni gibi şeyler söylemişti bende acı sızı olmadı rahat bi operasyom geçirdin büyük ameliyat olsa bende istemezdim dedim erkekler bizim gibi değil çok farklı düşünüyorlar sonucunuzu mutlaka yaz olurmu merakla brkliyorum3 düşük olup nedeni de belli olmadığı için, ve düşükler çok erken düşük olduğu için hemen her doktor kromozomal anomaliden şüpheleniyor. Pıhtılaşmada sadece mthfr c677t taşıyıcı çıktı. Hepsinin ortak kanaati bunun düşüğe neden olamayacağı,ama hamilelikte önlem olarak kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiği. Başka tüp bebek merkezi ile görüşsek mebla biraz daha düşebilir çünkü rahimde önemsiz bir şekil bozukluğu varmış (düşüğe neden olmayan gebe kalmaya da engel olmayan) acıbadem onun için ameliyat edecek ve sonra spiral falan takacakmış 2 ay öyle kalacakmış. O ara git gel kontroller olacak falan, sadece cgh ile tüp olsa 20 ye olur tahminim ve bir de tabi yaşadığımız yerde olsa masraf iyice azalır yeme içme ulaşım konaklama falan aradan çıkmış olur. 1 aya kadar tayin yerimiz belli olacak. Eğer Büyükşehir olursa tayin olduğumuz yerde iyi bir hastane ile görüşüp güncel durumu öğrenebilirim.
Ama tayin yerimiz 1 aya belli olsa da gidişimiz 2017 hazirano zamana kadar erteleriz büyük şehire çıkarsa, çıkmazsa da eşim kafasına göre takılsın
Cnm merhabaseyyah2015 arkadaşım bizim de test çok kötü çıktı , 4 ay önce 80 milyon olan sperm sayısı (acıbadem tüp bebek merkezinde yaptırmıştık) bu defa 1 milyonun altında çıkmış, hareket ve morfolojiye bile bakmamışlar yeterli sperm bulunamadığı için. Şok yaşadık biz de. Eşim örneği tuvalette vermişti, doktor rahat ortam olmadığı için böyle çıkmış olabilir dedi, yarın tekrar verecek.... Rahat ortamda.
Ben bu kadar bozulma olacağına gerçekten inanmıyorumyarın inşallah doğru sonuçları alıcağız. Sen de moralini yüksek tut arkadaşım, mümkün mü 4 ayda spermlerin yok olması? Hayır ilaç falan da kullanmadı eşim. Sadece ballı fındıklı bir macun kullandı. Balın fındığın ne zararı görülmüş bugüne kadar. Bariz test yanlış.
E Eylulde_gel sağlık olsun arkadaşım, keşke olumlu haber alıp biraz moral depolasa idik ama buz bebeklerin annelerine kavuşmayı bekliyor, inşallah onlarla vereceksin güzel haberi bize...
Kızlar ya.. Çok yorulduk sanki demi?? Ben bu son testi de görünce ne kadar çaresiz olduğumuzu anladım.. Gerçekten elimizden hiçbişey gelmiyor... 2018 e kadar mecburi normal denemeye devam edicez biz. Ama bu 1 milyon doğru çıkarsa ben kürleri de gün saymayı da tedavileri de daha fazla devam ettirtmeyeceğim sanırım. 2 sene bunlardan uzak kalıp 2018 de evin taksidinin birmesini bekleyeceğim tüp bebek için.
Rabbim bize güç kuvvet sabır versin.. Yavrularımızı sağ sağlim kucakladığımız günler tez zamanda gelsin inşallah
tatlım sakinnnnnnnnnn bi dur bakalım. benim eşimin sayısı da 5 ile 28 milyon arasında değişti.3 düşük olup nedeni de belli olmadığı için, ve düşükler çok erken düşük olduğu için hemen her doktor kromozomal anomaliden şüpheleniyor. Pıhtılaşmada sadece mthfr c677t taşıyıcı çıktı. Hepsinin ortak kanaati bunun düşüğe neden olamayacağı,ama hamilelikte önlem olarak kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiği. Başka tüp bebek merkezi ile görüşsek mebla biraz daha düşebilir çünkü rahimde önemsiz bir şekil bozukluğu varmış (düşüğe neden olmayan gebe kalmaya da engel olmayan) acıbadem onun için ameliyat edecek ve sonra spiral falan takacakmış 2 ay öyle kalacakmış. O ara git gel kontroller olacak falan, sadece cgh ile tüp olsa 20 ye olur tahminim ve bir de tabi yaşadığımız yerde olsa masraf iyice azalır yeme içme ulaşım konaklama falan aradan çıkmış olur. 1 aya kadar tayin yerimiz belli olacak. Eğer Büyükşehir olursa tayin olduğumuz yerde iyi bir hastane ile görüşüp güncel durumu öğrenebilirim.
Bişey daha sorayım o zaman doktor ameliyat sonrası bebek işi sabır işi üstünden bi 6-7 ay geçsin biraz sabret demişti. Sonrasında olmazsa da seni çok ugrastirmam 2 ay klomen ve çatlama iğnesi sonra da aşılama tüp bebek tedavisi yaparız dedi. Bu yasal bir süreç mi üniversite hastanelerinde direk tüp bebeğe gecilemiyor mu bir de neden insanlar üniversite hastanesi varken özel merkezlere gidiyor . Bu süreç nasıl bir süreçtir devlet bu tedavinin ne kadarını karşılıyorBiz 7-8. Aylar tüp bebeğe başlamıştık. Tüp bebek doktorumuz gerçekçi olun imkan varsa uzulmenize değmez demişti ve başlamıştık. Bu ay da bir yilimiz doldu. İkinci deneme için adet bekliyorum
Merhaba sanırım şimdi hamile olma ihtimaliniz var ama yinede yazıyım dedim belki duymuşsunuzdur ama proxeed plus diye bi ilaç var müthiş işe yaradı bizde 5 milyondan 67 milyona kadar çıktı sperm sayısı 3 ayda tavsiye ederim eğer hamileysenizde hayırlı olsun Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin inşallahamin canım inşallah hepimiz için en erken ve hayırlı zamanda olur
bizim ameliyat öncesi ml de 3 milyon morfoloji %0 ileri hareketli% 46
ameliyat sonrası : ml de 7 milyon morfoloji % 1 ileri hareketli %51 olarak değişmiş ama doktor beklenen bu değil dedi. daha ii olmalı dedi6. ayda cevap alabilirsiniz dedi. bekl,yoruz bu ay 2 tane yumurtam çatladıı 2 nisanı bekliyorum regl günümü :) çok sabırsızım ama umudumda yok gibi
Bilmiyorum ki canım öyle olsa söylerler ama dna hasar ile birlikte bakılmıyor diye herhalde.. Testi verdik öğleden sonra çıkar sonuç yazarım size mutlaka...Cnm merhaba
Ya aynı şey bize de oldu daha önceki sperm sayımız da sizinki kadar yüksek değildi ama normale yaklaşmıştı
Biz bir de dna hasar testi yaptırtalım dedik Kaan hocaya gitmeden önce
Ben de eşime spermiyogram da ver gitmişken dedim
Neyse spermiyıgram sonucu çıktı internetten öğrendim ve sayı 1 buçuk milyona düşmüş
O an yaşadığım Şok'u anlatamam allah kimseye yaşatmasın .biz de Ankara düzen laboratuvarında yaptırdık .
Bilmiyorum da şimdi senin mesajını görünce garip geldi acaba diyorum aynı numuneyle dna hasara da bakılacağı için falan mı böyle oldu
Şimdi biz de başka bir yerde sadece spermiyogram yaptırcaz
canım değerleriniz iyi görünüyor maşallah. biraz daha sabretmeye çalışabillirsin, ama dediğim gibi yaşınız ve sabrınız önemli faktörhoşbulduk inşallah herkes en kısa zamanda bebeklerine kavuşur.. Benim test sonuçlarımda herşey normal çıktı, doktor hamile kalmaya müsait rahmin, yumurtalıkların vs dedi, eşimin ameliyat öncesi sonuçlarını yazıyorum 1. hastanede a motil 10; b motil 15; c motil 15; d motil 60 sperm konsantrasyonu 28 milyon (Normali 15 ve üzeri), Total sperm sayısı 56 milyon (Normali 22 ve üzeri), Total motilite %25 (Normali 50 ve üzeri) bunların gittiğimiz bi özel hastanenin test sonuçları.
Bir de tıp fakültesinde test yaptırdık onu da yazayım A Motil (Hızlı) 8; B Motil (Yavaş) 49; C Motil (Yerinde) 13; D Motil (Hareketsiz) 30 sperm konsantrasyonu 14 milyon, total sperm sayısı 19 milyon, tottal sperm sayısı motilite %57
Her iki hastanenin sonuçları da farklı, ameliyat sonrası hiç test yaptırmadık ameliyat başarılı mı sonuçlar düzeldi mi onu bile bilmiyoruz ;(((
Sonuçlar nasıl sizler burda en doktorlar kadar bilgiye sahipsiniz çok araştırıyor insan ben de sürekli okuyorum bişeyler ama bu da kafa karışıklığı mı oluyor bilmiyorum? Ne yapmak lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?