Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet film gerekli elle de tespit edilebilir.
Morfolojiyi ve butum degerleri etkiler varikosel

Evet film gerekli elle de tespit edilebilir.
Morfolojiyi ve butum degerleri etkiler varikosel
Morfolojı duzelebılırmı pekı? doktor hıc onermedı dırek tup bebek musterısı olarakmı baktı acaba dıyede dusundum hanı. ınsallah hıcbırıne kalmaz ama urologa bıle ıstersen gıt dedı. zaten esımınde canına mınnet

Yok canım sonuçları almaya bile beni yolluyor benimki Ayy sonuçlar bütün kederimi sildi gerçekten eşim de bişey çıkmasın da ben gider gelirim tedavi olurum onla uğraşmak zor olanı, spermiyogram normal çıkmış 2 hafta sonra dna hasar da iyi çıkarsa daha da ellemeyeceğim adamı ben kadın doğum kontrolüne başlayacağım önümüzdeki aya. Klomen vs ne gerekiyorsa başlayalım artık benim adıma.
Benim annem yokmuş gibi davranıyor, halimi hatrımı sormuyor dertleşmek isteğimde konuyu kapatıyor falan hangisi daha kötü bilemedim. Ama gidip gelip bilmemkimin çocuğu hamile imiş, kuzeninin çocuğu erkek imiş, falanca da 3 ay önce evlendi hamile imiş falan saçma sapan anlatıyor. Ama anne sonuçta bir iki tersledim ama şimdi hı öyle mi hayırlı olsun deyip geçiyorum.

Düzelir bizim 2 ydi 70 oldu.
Dna hasarıda vardı o da varikosel kaynaklı dedi.
Film cektirsin 2 veya 3.duzeyse ameliyat faydalı.ama 1.duzey cıkarsa genelde ameliyat önermiyorlar

Düzelir bizim 2 ydi 70 oldu.
Dna hasarıda vardı o da varikosel kaynaklı dedi.
Film cektirsin 2 veya 3.duzeyse ameliyat faydalı.ama 1.duzey cıkarsa genelde ameliyat önermiyorlar
fılm nasıl cekılıyor dıcemde testıslerdenmı cekılıyor esım cok sey degıl nasıl desem ınatcı
morfolojının degısmesıne sasırdım bıze degısmez dedıler ama henuz urologla kesın gorusmedık

Madem hastaneye gidiyorsun aşılama denesene xpreiaZ..tüp için krediyi bitmesini bekliyosun madem o zamana kadar 2 3 defa aşılama deneyebilirsin.degerler çok iyi ama forumda sebepsiz infertilite konularını okudukca aşılama ve tüpe daha sıcak bakmaya basladım.
sebepsiz olması daha yıpratıcıymış gercekten diğer turlu beklentim azdı en azından

Gülü seven dikenine katlanır.
Evet ordan cekiliyor mecburen
Hastalık bu yahu bizde çatala cıkmaya bayılmıyoruz her seferinde

Ya gerçekten birikiyor birikiyor ve insan bir noktada patlayacak gibi oluyor, ya ısrar eden çocuksuz yaşayamam diyen biziz sanki, onlar için ne kadar zorsa bizim için de öyle istemiyorum desin Tamam eyvallah ama o da yok. Bugün sabah test yaparken kabı alıp kafasında kırasım geldi gerçekten ya sabır deyip çıktım odadan. Neyse ki susmuşum test sonucu öyle berbat sanıp içim içimi kemirecekti.

Eşin elle muayene edildi mi senin peki? Doppler ile kesin derecesi falan belli olur. Sayı ve hıza etkili oluyor imiş ameliyat ama bizim morfoloji de yükselmiş 4 ay önce 3 tü bu teste göre 5 olmuş. Normali 4 ve üzeri olan sınıflandırmaya göre. Ameliyat olalı da 11. Aydayız

Az önce sonuçları beklerken dayanamadım gözlerim doldu eşim trip yaparken ağlamaklı olunca hemen özür dilemeler şakalar komiklikler çay çorba ikramları hediye alma teklifleri falan.. Demekki ben güçlü durdukça sinirini asabiyetini benden çıkarmaya çalışıyor, benim de güçsüz olduğumu anlayınca destek olması gerektiğini anlıyor.

Kızlar sonuç çıktı TOPLAM 87 milyon hız %75morfoloji %5

Çok şükür Rabbime yaaa
Allah devamınıda nasıp etsın ınsallah.
Doktora gıdıp yumurta takıbını dusunuyormusunuz buarada? Bırde Morfolojı amelıyattan once kac ıdı?

Yok canım ya nerdee
hormon tahlıllerınıde yaptırmıyor umursamıyor bende bısey yok dıyıp ısın ıcınden cıkıyordu. sperm tahlılınıde yaptırmayacagım demedı benı tam 1 ay oyaladı oyaladı sonunda yaptırmayacagım dedı. Kafasına yastık fırlattım. Korunacagız o zaman hem korunmuyor hem baktırmıyor kendıne bende korkuyorum kac kere kurtaj oldum basıma bı hastalık gelecek dıye acıkcası.

Sadece bı sperm tahlılı ve genetık kromozon tahlılı var (Onuda lutfettıde verdı) hormonları yaptırması lazım o fılmı cekılmesı lazım urologa gıtmemız lazım ben randevu bıle aldım 30 nisan 'a Ama haberı yok ay sonunda adet olursam artık o zaman belkı bıseyler degısır. Bende kendımden korkuyorum ben cocukları cok sevıyorum bana dusen ne varsa yapmaya dunden razıyım ben gıdım cıkmıyor onume bakıyorum , esımı beklerken stresten kafayı sıyıracagımdan endıselenıyorum .
Esın gene gerı adım atmıs demekkı oda cok etkılenıyor bu durumdan bızımkı oyle degıl. o gece odadan gıttım salona ama sınırden adamı bogasım var o derece. Ben erkek olsam karım habıre dusuk yapıyor olsa ben kendım kımseye ses etmeden gıder bakınırım yahu ılla azarlanmaya gerek yok yanı bence . Hayırlısı olsun bak bana doktorum dedıkı bızım sayımız 44 mılyon ılerı hareketlı % 8 , ılerı yavas hareketlı %21 dur ben testı eklıyeyım. Bu sekılde 1 tanede saglıklı gebelıgınız oldugu ıcın normal deneyın ıstersen sanada ılacsız takıp yaparım sansını artırırım dedı. sımdılık bır kac ay saldım cayıra kalmak ıstıyoruz belkı hemencık oluverır kım bılır . Sende degerler cok guzelken derım bır doktora danıs bunu

Canım benim durumumu biliyorsun olmuyor değil düşüyor, o yüzden düz tüp bebek de değil bize önerilen cgh lı tüp bebek. Yani aşılama ile normal yolla denememiz arasında bir fark yok bizim için. Bir de takibe gideceğim yer çok ufak bir ilin hastanesi olacak, ilçeden ile gideceğim aşılama da yapıldığını sanmıyorum orda.

Aşılama tüp işleri için en az 1 sene daha beklememiz gerek. Tayin durumumuz var bir ay sonra belli olacak büyük şehir olursa gittiğimiz zaman için düşünebiliriz onları

Allah devamınıda nasıp etsın ınsallah.
Doktora gıdıp yumurta takıbını dusunuyormusunuz buarada? Bırde Morfolojı amelıyattan once kac ıdı?
Ameliyat öncesi eşimin inadı yüzünden araştırma hastanesinde verdik testi, sonuç 26 milyon sperm aktif 6 milyon hareket falan da kötü idi direk morfoloji yazmıyor idi. Işte meğer o zaman o testte yanlışmış. Makine de okutmuşlar ameliyat sonrası da yine öyle kötü çıkınca ısrar ettim eşim özelde verdi test resmen yarı yarıya fark vardı. Yani tam olarak ameliyat öncesi kaçtı bilmiyoruz. Sadece 4 ay önce 3 tü bunda 5 olmuş bunu biliyoruz güvenilir testler içinde

kızlar merhaba,uzun zamandır takip ettim üye olmadan artık dayanamadım:)2 yıllık evliyiz eşimdede çift taraflı varikosel vardı ameliyat olalı 3 ay oldu.İlk kontrolü 6. ayında olucak.Çevremde çok örnek var bu ameliyattan sonra hamile kalan başta yakın arkadaşım 11 ay sonra hamile kaldı.Yüce rabbim inşallah herkese nasip eder bu duyguyu :)

Morfolojı etkılenmıyor dedı bana bugun doktor ama doktorda urolog degıl
ılgınc yahu sasırdım dogrusu ınsallah hep boyle hersey cok guzel gıder
senınde dusuklerın var sanırım dımı

Bızede pgt'lı tup bebek dedıler 3-4 ay olmazsa normal yolla.
bulent tırasa buradan soru yazdım oda bana o sekılde cevap vermıs bak kopyalıyayım.

Merhabalar : hareket ve şekıl ( morfolojı) düşüklüğü mevcut.
Anormal sperm şeklinin ( veya morfolojinin) olduğu çoğu durumlarda bozulmuş veya parçalanmış DNA bulunmaktadır ve bu da gebelikle sonuçlanabilir ama embriyonun anormal gelişimi veya düşükle sonuçlanabilir. Buna ilaveten oksidatif hasar yüzünden sperm başının maruz kaldığı stres de kötü döllenmeye neden olabilir.
Tüp bebekte Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Ardışık olumsuz gebelık sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı),rahım-tup fılmı kontrolu ,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Ardından ılerı tup bebek yöntemınden genetık taramalı tüp bebek yöntem(array cgh) secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.Tum bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

Kızlar sonuç çıktı TOPLAM 87 milyon hız %75morfoloji %5

Çok şükür Rabbime yaaa
Ay cok şükür canım içim rahatladı valla bende korkmaya baslamıstım eşimfede öle olur diye sükürki sonucun iyi ameliyat olalı nekadar oldu canım olmadan önceki değerleriniz neydi

Merhaba birkaç mesajınızı tesadüfen gördüm ve yazmak istedim. ben 4 yıllık evliyim ve 34 yaşındayım. ilk 2.5 yıl korunmamamıza rağmen hamile kalamadım. bende de eşimde de hiçbir sorun çıkmadı. sonra 2 bebeğim 6 haftalıkken düştü, 1 tanesinin de 8. hafta kalbi durdu, aldılar. Bu bebeklerin 3 ünde de gelişim yavaştı, beta hcg yavaş artıyordu, kese küçüktü vs. sonra yine hamile kaldım, 6 ayı bitirdik şükür. Bu hiçbirine benzemiyordu ama önlem amaçlı başından beri bir sürü ilaç kullanıyorum. diyeceğim şu ki düşen bebeklerim niye öyleydi, bu kuzum neden böyle bilmiyorum. demek ki doğru zaman şimdiymiş. çok ağladım, acı çektim. kimseye de üzülme uğraşma diyemem ama en azından her şeyin her zaman kötü gitmeyeceğini bilin olur mu :)

Morfolojı etkılenmıyor dedı bana bugun doktor ama doktorda urolog degıl
ılgınc yahu sasırdım dogrusu ınsallah hep boyle hersey cok guzel gıder
senınde dusuklerın var sanırım dımı
Benim de 2 kimyasal bir de kürtaj var 2.5 senede. Işte 1 senedir de hamilelik olmuyor. Morfoloji yi ben de etkilemiyor diye biliyordum ama artan başka arkadaşlar da var diye biliyorum

Kızlar bizim varikosel ameliyatından önce ileri hareketli sıfır morfoloji ise %2 idi
Ameliyattan sonra ileri hız %50 morfoloji %3 oldu ama sayımız hala olması gerekenin altında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…