Ameliyat öncesi değerleri maalesef muallak arkadaşım yine test kurbanı olduk o dönem 26 milyon çıktı ama yanlış o test belki de normaldi bilemiyoruz önce 3 milyon çıktı yine şok olduk tekrar verdi eşim 26 milyon çıktı bu defa gecikmeden ameliyat oldu. Ama 4 ay önce 80 milyon çıkmıştı ileri hızlı biraz azdı bir de morfolojı 3 tü. Onlar düzelmiş şimdiAy cok şükür canım içim rahatladı valla bende korkmaya baslamıstım eşimfede öle olur diye sükürki sonucun iyi ameliyat olalı nekadar oldu canım olmadan önceki değerleriniz neydi
Kaç ay olmustu canım ameliyat olalı yazmıssındır ama mesajlara yetişemiyorumAmeliyat öncesi değerleri maalesef muallak arkadaşım yine test kurbanı olduk o dönem 26 milyon çıktı ama yanlış o test belki de normaldi bilemiyoruz önce 3 milyon çıktı yine şok olduk tekrar verdi eşim 26 milyon çıktı bu defa gecikmeden ameliyat oldu. Ama 4 ay önce 80 milyon çıkmıştı ileri hızlı biraz azdı bir de morfolojı 3 tü. Onlar düzelmiş şimdi
Canım unutmuşum msjda yazmayı uçağı kaçırdık koşturmaca esnasında öyle yazıverdim, cevap yazamadığım msjlar da olmuştur. Ameliyatı haziranda olmuştuk, 10 ay bitti 11deyiz yani. Eşim bi dönem proxeed kullandı bir dönem emodex bir dönem keçi boynuzu pekmezi , en sonda ballı fındıklı bir macun. Ama hiçbiri düzenli değildi benim aklıma geldikçe hazırlayıp götürürsem içiyordu vermeyi unutursam içmiyordu yani. Arada yine yeter artık deyip saldığım oldu benimde. Alkol kullanmıyor sigara da yarım paket ve daha az içiyordu.Kaç ay olmustu canım ameliyat olalı yazmıssındır ama mesajlara yetişemiyorum
Insallah emeklerimizin karsılıgınıhepiniz alırız bende düzenli yapamıyorum kürleri bazen sıkılıyorum bazen üşeniyorum olacagı varsa olur zaten herşey kısmetCanım unutmuşum msjda yazmayı uçağı kaçırdık koşturmaca esnasında öyle yazıverdim, cevap yazamadığım msjlar da olmuştur. Ameliyatı haziranda olmuştuk, 10 ay bitti 11deyiz yani. Eşim bi dönem proxeed kullandı bir dönem emodex bir dönem keçi boynuzu pekmezi , en sonda ballı fındıklı bir macun. Ama hiçbiri düzenli değildi benim aklıma geldikçe hazırlayıp götürürsem içiyordu vermeyi unutursam içmiyordu yani. Arada yine yeter artık deyip saldığım oldu benimde. Alkol kullanmıyor sigara da yarım paket ve daha az içiyordu.
Canım orda da gecilebiliyor ama devlet bu işlemin bir kısmını karşılıyor. Rapor lazım onun için de bir sürü prosedur. Yok 3 aşılama denemiş olmak falan filan. Ama insan üç aşılama yapana kadar bir tup bebek tedavisi yapar:) ha böyle de bilmem kaç ayda sıra geliyor. Özel hastanelerde böyle bir süreç yok. Bazılarında SGK belli bir miktar ödüyor ama onda da hastalığın durumuna5gore dediğim raporlar şart. Genellikle hepsi kim gelirse gelsin tek tarife istiyor. Çoğu anlaşmalı değil.Bişey daha sorayım o zaman doktor ameliyat sonrası bebek işi sabır işi üstünden bi 6-7 ay geçsin biraz sabret demişti. Sonrasında olmazsa da seni çok ugrastirmam 2 ay klomen ve çatlama iğnesi sonra da aşılama tüp bebek tedavisi yaparız dedi. Bu yasal bir süreç mi üniversite hastanelerinde direk tüp bebeğe gecilemiyor mu bir de neden insanlar üniversite hastanesi varken özel merkezlere gidiyor . Bu süreç nasıl bir süreçtir devlet bu tedavinin ne kadarını karşılıyor
Bende çok sevindim canım ya yok yere iki günümüz berbat oldu ama çok şükür güzel sonuç çıktı, bilmesek daha önce yaptırmış olmasak normal yolla imkansız tüp bile zor deyip moralimiz alt üst halde ayrılacaktık burdan.xpreiaZ arkadaşım siteye giremiyirdum senin için uğraşıp duruyordum. İnan deli oldum mesajını okuyunca arkadaşım sevinçten. Çok sevindim yaa... Bu değerlerle hasar testini zde Kalbini zi ferahlatacak emin ol.ben de adetimi oldum şükürler olsun. Pts yavrularimin tedavisine baslicam. Ama aklıma ne geldi, sen her an hamile kalabilirsin. O yüzden şu düşükler in sebebi aciklanana kadar korunsan iz mi?
Arkadaşım umut oldun bana teşekkür ederim bende de bulunamadı neden şu ana kadar ama denemeye devam etmek istiyorum, bir daha ki gebeliğimde sağlıklı olacak inşallah inanıyorum. Bende kan sulandırıcı iğne kullanıcam hamile kalırsam önlem olarak.Merhaba birkaç mesajınızı tesadüfen gördüm ve yazmak istedim. ben 4 yıllık evliyim ve 34 yaşındayım. ilk 2.5 yıl korunmamamıza rağmen hamile kalamadım. bende de eşimde de hiçbir sorun çıkmadı. sonra 2 bebeğim 6 haftalıkken düştü, 1 tanesinin de 8. hafta kalbi durdu, aldılar. Bu bebeklerin 3 ünde de gelişim yavaştı, beta hcg yavaş artıyordu, kese küçüktü vs. sonra yine hamile kaldım, 6 ayı bitirdik şükür. Bu hiçbirine benzemiyordu ama önlem amaçlı başından beri bir sürü ilaç kullanıyorum. diyeceğim şu ki düşen bebeklerim niye öyleydi, bu kuzum neden böyle bilmiyorum. demek ki doğru zaman şimdiymiş. çok ağladım, acı çektim. kimseye de üzülme uğraşma diyemem ama en azından her şeyin her zaman kötü gitmeyeceğini bilin olur mu :)
Ben de bülent tıraş ile görüştüm işte eşimin bundan önceki son testi de orda yapılmıştı, morfoloji %3 idi sayı 80 milyon idi. Mikroçip yöntemini bize önermedi sadece cgh ile embriyo seçimi olacakmış ama benim rahimde ufak bir bozukluk varmış arkuat uterus diye geçiyor (hafif düzey) onun için histereskopi yapıp rahmin şeklini düzeltecek ve Spiral takıp 2 ay bekleyecekmiş, bunlar bana gereksiz geldi çünkü hsg yi çeken doktor çok önemsiz bir şekil bozukluğu gebeliğe engel değil dedi. Bunlar da eklenince tırstım biraz, tüp olursa sadece cgh ile embriyo seçimi olsun ameliyat olmayı düşünmüyorum bikaç doktor daha olman gerekir demeden önce.Bızede pgt'lı tup bebek dedıler 3-4 ay olmazsa normal yolla.
bulent tırasa buradan soru yazdım oda bana o sekılde cevap vermıs bak kopyalıyayım.
Merhabalar : hareket ve şekıl ( morfolojı) düşüklüğü mevcut.
Anormal sperm şeklinin ( veya morfolojinin) olduğu çoğu durumlarda bozulmuş veya parçalanmış DNA bulunmaktadır ve bu da gebelikle sonuçlanabilir ama embriyonun anormal gelişimi veya düşükle sonuçlanabilir. Buna ilaveten oksidatif hasar yüzünden sperm başının maruz kaldığı stres de kötü döllenmeye neden olabilir.
Tüp bebekte Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Ardışık olumsuz gebelık sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı),rahım-tup fılmı kontrolu ,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Ardından ılerı tup bebek yöntemınden genetık taramalı tüp bebek yöntem(array cgh) secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.Tum bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.
Stres canım stres. Çok etkiliyor bunlar insanı. Bundan sonra alarmda ol zaten oykesindir de sen. Ama içim ümit doldu yakinda bize güzel haberlerini vereceksinBende çok sevindim canım ya yok yere iki günümüz berbat oldu ama çok şükür güzel sonuç çıktı, bilmesek daha önce yaptırmış olmasak normal yolla imkansız tüp bile zor deyip moralimiz alt üst halde ayrılacaktık burdan.
Düşükler için açıklanabilecek herşeye bakıldı arkadaşım hsg çekildim, hormonlar vb bakıldı, genetiklerimize baktırdık, pıhtılaşma ile ilgili bir sürü şey bakıldı, kedi hastalığına kadar baktırdım kedi beslemişliğim olduğu için ama açıklayan birşey çıkmadı. Embriyo genetiği bozuk olduğu için düştüğünden şüpheleniliyor onun için de ya cgh tüp yapılacak yada normal olanı bulana kadar normal denemeye devam edicez. Işte sperm dna hasarı olabilir diye eşim varikosel ameliyatı oldu, yoksa biizm ameliyattan 1 ay önce son düşüğüm olmuştu yani yine hamile kalmıştım. Yumurtanın dnasına bakılamıyor belki de yumurtalarım da dna hasarı vardı yada belki de ikisi de sağlam olduğu halde sperm ile yumurta birleşirken yada bölünürken dna da bozukluk oluyordu. Bilemiyoruz ama ben tüpe hazır olana kadar dahaki normal yolla denemez istiyorum. 1 senedir hamile de kalamadım hiç gerçi eşimin sperm değeri de normale dönmüş neden hamilelik olmuyor şimdi onu anlayamadım
Canım yeni tedavin hayırlı olsun tez zamanda kavusursun bebişlerine inşallah bak bebişler dedim ikiz olcak heralxpreiaZ arkadaşım siteye giremiyirdum senin için uğraşıp duruyordum. İnan deli oldum mesajını okuyunca arkadaşım sevinçten. Çok sevindim yaa... Bu değerlerle hasar testini zde Kalbini zi ferahlatacak emin ol.ben de adetimi oldum şükürler olsun. Pts yavrularimin tedavisine baslicam. Ama aklıma ne geldi, sen her an hamile kalabilirsin. O yüzden şu düşükler in sebebi aciklanana kadar korunsan iz mi?
Stres canım stres. Çok etkiliyor bunlar insanı. Bundan sonra alarmda ol zaten oykesindir de sen. Ama içim ümit doldu yakinda bize güzel haberlerini vereceksin
Canım yeni tedavin hayırlı olsun tez zamanda kavusursun bebişlerine inşallah bak bebişler dedim ikiz olcak heral
Kızlar bugun eski bi arkadaşımın eşinin testis kanseri oldugunu öğrendim.işin garibi 2ay once ikinci cocugu kucagına aldı.
İkiside 5 6 aylık denemelerden sonra olmuş.dr bile sasırmış.
Yüce mevlam nelere kadir adeta yüzüme bi tokat atılmış gibi hissettim.Rabbim yeterki ol desin her kosulda oluveriyor işte..bizim sadece zamanı gelmediği için olmuyor buna daha cok inandım
Aynen oyle canım binlerce şükür olsun bu halimize önemli olan saglık.bebek olur inşallah yeterki basta saglık huzur olsunBu ayki bat gününe 2-3 gün var olmayıp müjde veririm inşallah olursam da senden alırız inşallah müjdeyi. Topiğimizin güzel haberlere ihtiyacı var inşallah hepimizden teker teker gelir güzel haberler en kısa zamanda hayırlısı ile
Arkadaşına da eşine de çok geçmiş olsun Allah Şifa versin inşallah, gerçekten elimizde aslında ne kadar çok nimet var değil mi? Sağlığımız için ne kadar şükretsek az, ailemiz sevdiklerimiz sıcak huzurlu yuvamız, her bir organımız..
Şu anki halimiz için çok şükür..
Arkadaşım umut oldun bana teşekkür ederim bende de bulunamadı neden şu ana kadar ama denemeye devam etmek istiyorum, bir daha ki gebeliğimde sağlıklı olacak inşallah inanıyorum. Bende kan sulandırıcı iğne kullanıcam hamile kalırsam önlem olarak.
Bebeğini sağlıkla al kucağına inşallah
Canım bende 23 yasındayım eşin nezaman ameliyat oldu ameliyattan ömceki ve sonraki değerleri yazarmısın birde sende sorun varmı peki yoksa görünen tek engel varikoselmiKızlar bende bugün bi hevesle bugünün çabucak geçmesini beklerken regl oldum. 5 ayimizdayiz 22 yaşındayım bi ümit işte nasipten öte yol yok.Hayırlı haberlerinizi duydukça gözlerim doluyor Rabbim birbirimize hayırlı haberler vermeyi nasip etsin
hadi bakalım canım, Rabbim rast getirsin. benim de adetim bitti, önümüzdeki ya da bi dahaki adete tedaviye başlamayı düşünüyoruz.bunca zaman bekledik, aynı anda bebek haberleri gelecek sanırımKızlar naparsiniz
Ben ikinci tedavime başladım bugün. Umut ediyorum ki Mayıs 15 gibi güzel haberler veririm size
Sizin kaçoncı aydı ameliyattan sonrakihadi bakalım canım, Rabbim rast getirsin. benim de adetim bitti, önümüzdeki ya da bi dahaki adete tedaviye başlamayı düşünüyoruz.bunca zaman bekledik, aynı anda bebek haberleri gelecek sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?