Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hadi bakalım canım, Rabbim rast getirsin. benim de adetim bitti, önümüzdeki ya da bi dahaki adete tedaviye başlamayı düşünüyoruz.bunca zaman bekledik, aynı anda bebek haberleri gelecek sanırım
Aynen ben regl oldum yarın randevum var raporlarımı hazırladım aşılama yaptırmak istediğimi soyliycem inşallah bi aksilik cıkmaz

xpreiaZ sen naptin arkadaşım adet oldun mu
Oldum Can'ım maalesef bu ay da olmadı bu ay da böğürtlen kökü kaynatıp içmeye başladım bu da olmazsa klomen kullanmaya başlayacağım eşimin değerleri düzelmişken en iyi şekilde değerlendirelim istiyorum

Aynen öyle canım. Ben hissediyorum güzel şeyler yaşamanız yakın inşallah

merhaba kızlar. Uzun zamandır takipteyim ama yeni üye oldum. Artık paylaşmak istedim herhalde yaşadıklarımı. Sizi sıkmadan kısaca anlatayım. Eylülde 2.yılı dolacak evliliğimin tam olarak 1 yıldır da bebek istiyoruz.Ama olmadı ne yazık ki.Çocuk düşünmeye başlamadan önce doğum kontrol hapı kullandım 5 ay kadar. O yüzden ilk aylar hamile kalamamamı normal karşıladım.Hatta bi doktor arkadaşımız 6 aya kadar normal demişti. Tabi ilk 3-4 ay paniklemedim.Normal dedim, stres yapıyorum dedim. Ama ilerleyen zamanlarda da olmayınca doktora gittim. Zaten hormon tahlillerini ilk düşünmeye başladığımda yaptırmıştım.Sonrasında yumurta takibi falan da yaptırdım.Sorun yok. Sonra eşime dedim sen de git diye.Yok dedi daha erken, stres yapma zaten hap da kullandın normalmiş. Bekleyelim. İçim içimi yiye yiye birkaç ay daha sabrettim tabi arada kavgalar küslükler benim tek başıma ağlamalarım uzun uzun anlatmıyorum.En sonunda 10.ayda resti çektim ben gidiyorum dedim. Sen böyle yaptıkça da bu eve gelmeyeceğim falan filan saydırdım. En sonunda test yaptırmayı kabul etti. Kötü bir şey çıkar diye çok korkuyorum, dedi. Bu arada ben tekrar doktora gittim hormon testi verdim prolaktinim stresten 70 olmuş düşünün halimi yani. Neyse sadede geliyorum. Eşimin test sonucu tabiki çok kötü çıktı. Totalde 5 milyon ileri hareketli 1 milyon bile değil. Hareketlilik % 30. SoL tarafta da varikosel.
3 hafta sonra 2. testi verdik o arada şu meşhur keçi boynuzu kürüne başladık. Sonuç : 20 milyon total 1,7 milyon ileri hareket Yani anlamlı bi artış yok zaten beklemiyorduk da. Bu cuma eşim varikosel ameliyatı olacak. Doktor yüzde yüz düzelecek diye bir şey yok demiş. Ama olunması gerekiyor sonuçta. İlerleyen süreci biliyorsunuz zaten.

Çok geçmiş olsun arkadaşım hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz benim evliliğim 3 seneye geldi arada hamileliklerim oldu düştü ... Eşinin varikoseli kaç derece imiş peki?

Derecesini bilmiyorum ama doplerine baktım şimdi 2,4 mm valsalva (yanlış yazmış olabilirim) ile 3,1 mm olduğu gözlenmiştir yazıyo.

Derecesini bilmiyorum ama doplerine baktım şimdi 2,4 mm valsalva (yanlış yazmış olabilirim) ile 3,1 mm olduğu gözlenmiştir yazıyo.
Canım geçmiş olsun
Çok büyük değil aslında. Hareketlilik de var biraz ameliyatı olsun bitkisel kurlere başlayın hemen

Canım seninki gene iyi benim eşimin valsalva öncesi 3,7 valsalva sonrası 4,7 mm normalin kat kat üstünde demişti doktor zaten doopler ulrtasonda dördüncü derece varikosel çıktı

Canım bende 23 yasındayım eşin nezaman ameliyat oldu ameliyattan ömceki ve sonraki değerleri yazarmısın birde sende sorun varmı peki yoksa görünen tek engel varikoselmi
Eşim araligin ilk haftasi oldu cnm bnm herhangi sorunum yok Allaha şükür muanede oldum tek sorunumuz varikosel ameliyattan önce 42 43 milyon du amlyt. dan sonra 38 milyona düşmüş hareketlilik de az

Ameliyattan kaç gün sonra yaptırdınız testi bazılatında düşüş sonradan altı aya kadar çkıs olabiliyormus diye okumustum biz henüztedt yaptırmadımız için bilemiyorum durumumuzu

Ameliyat nasıl oluyor peki eşim çok stresli. Lokal mi yoksa genel aneztezi mi yapılıyor ? Bizim varikosel o kadar büyük olmamasına rağmen sayımız çok az çıktı o beni endişelendiriyor. Doktor da demiş zaten düzelme olmayadabilir diye. Bilemiyorum yani ameliyat artı bitkisel takviyelerle nereye kadar yükselir ?

Canım inan herkeste ayni etkiyi yapmiyo. Bizde hiç ilerleme kaydetmedi bir yılda. Bizle hemen hemen aynı değerlere sahip bi arkadas 2 ay sonra hamile kaldı. Ameliyat da hiiic zor değil. Eşim genel anesteziyke oldu uyandığında sadece hafif acı hissettiğini söyledi. İki gün sonra da ise döndü. Hiic dert etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…