Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Çok sağol. Rahatladım biraz da olsa. İnşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur. Çok yıpratıcı bir süreç . Benim adet belirtilerim bir hafta önceden başlar epey depresif olurum adet olunca da ilk iki üç gün dayanılmaz ağrılar çeker, acillik olurum. Her ay zaten adet olmak bizim için bi hayalkırıklığı iken bir de bunları yaşamak beni çok yoruyor. Bu arada eşimde sorunu tespit edince rahim filmi çektirmedim. Sizce gerek var mı ?

Canım bayıltarak oldu benim eşim doktorun asistanı dediki erkekler korkak oluyo biraz o yüzden bayıltarak önerdi ve mikrocerrahi oldu

Kızlar hastaneden yeni cıktım.esimdende benden de yeni testler istediler.ameliyattan sonra yaptırdıgımız test krugere gore degilmiş yıkamalıda degil bu dedi.
Bu ay testlerle gecicek uygun gorurse haziranda asılama olcak artık

canım öncelikle aramıza hoşgeldin, geçmiş olsun, ameliyatla ilgili hiç endişelenme, mikrocerrahiyle genel anesteziyle yapılıyor amekiyat. kesikler zaten çok küçük oluyor mikrocerrahi olunca. benim eşim sadece anestezinin etkilerini yaşadı uyanınca, ilk bir kaç saat ağrısı oldu, her gün hızla iyileşilen bir süreç. bir haftada eski haline döndü. değerlerin artması kişiden kişiye değişiyor arkadaşların dediği gibi. ama doktorunuza danışıp mutlaka vitamin takviyesi almanızı öneririm. bizim doktorumuz %60 iyileşme vadetmişti. ameliyattan 100 gün sonra hemen hemen de o kadar bir artış oldu. ama şimdi altıncı ayımızda yaptırdığımız değerler biraz düşük çıktı. testi yenileyeceğiz bugünlerde. sonucu buraya yazarım. biraz sabır isteyen bir süreç, ilk aylarda artış olmasa da çok kafaya takmamaya çalış çünkü normalde doktorlar artış için 6 ay gibi bir süre veriyorlar. başka soruların olursa cevaplamaya çalışırım. buradaki arkadaşlar da gerçekten çok destekleyici ve samimi insanlar, inşallah hep beraber dertlerimizi paylaştığımız gibi mutlu haberlerimizi de paylaşacağız, umut hep bizimle olsun

vallahi canım işin içine girdikçe ne kadar ayrıntı çıkıyor. yıkamalı nasıl oluyor ki? bizim son verdiğimiz (düşük çıkan) testi de yenileyeceğiz dedi doktor, bu sefer sonucu hemen çıkandan yaparız dediler. acaba aynı şeyden mi bahsediyor. iyice kafamız karıştı. madem daha doğru sonuç veren bir sistem var niye oyalıyorlar bizi. gerçekten bazen duygularımızı önemsemediklerini düşünüyorum. bütün değerlerimizin sıfır çıktığı testte de aynısı olmuştu, doğru dürüst test yapmayıp çocuğunuz olmaz deyip göndermişlerdi. bizim için o an dünyanın durduğunu, canımızın yandığını düşünmüyorlar mı

Teşekkür ediyorum desteğiniz için. Eşimin abisinin evlenir evlenmez ilk ay bir çocuğu oldu. Aradan bi buçuk yıl geçince tekrar istediler olmadı 1 yıldır uğraşıyorlar olmadı. Test vermişler sperm sayısı çok azmış milyon bile değilmiş. Bizim dokktora sorduk muhtemelen onda da varikosel oluşmuştur dedi. Yani bu nasıl bir şeydir. Bir yılda spermleri bu kadar etkilemiş. Ya da aldırılınca neden düzelmiyor. Offf çok endişeliyim. Beklemekten yoruldum. Bu değerlerle aşılama zor demiş doktorumuz. Beklemekten başka çare yok her yerden hamile çocuk haberleri geliyor.arkadaşlarım patır patır doğuruyor. Allah bağışlasın tabi ama imreniyor insan.

Yıkamalı olayını hiç bilmiyorum zaten.2014 yani ameliyattan onceki sonucları da goturmustum sayı o zaman 19 mildi yine boyle cıkarsa tüpe yonlendiririm dedi
Drlar gercekten acımasız bize bu degerle bile urolog normal olur demişti
Kvde gecen esime sormus gitmiyomusunuz bişe yapmıyomusunuz dye esimin morali çok bozulmus biliyo ameliyat olayını..bu baskı öldürcek..benimde sinirlerim zıpladı yine bigun acıcam agzımı yumucam gozumu.Bizim sıkıntımız bize yetiyo

inşallah biz de güzel haberler alıcaz canım. bu süreçte biraz dikkatli olmak lazım. her hastalıkta olduğu gibi bunda da değerlerin düzelmesinde kişisel faktörler önemli. bizim yapmamız gereken şey, sabretmek ve elimizden geleni yapmak. gerisi nasip. varikoselin ortaya çıkmasında etkili olan faktörler var, bundan sonra onlara dikkat edebilirsiniz. benim eşim öğretmen ve varikosel bu tarz ayakta durmak gerektiren işleri yapanlarda ortaya çıkabiliyormuş, beslenme tarzı sigara alkol kola her şey etkileyebiliyor. ama bu dönemde kendine de dikkat etmeye de çalış mutlaka. stresten bizlerin de hormonları alt üst olabiliyor.

canım youtube dan baktım şimdi, biraz da sitelerden okudum, normalde yıkamalı yapılması gerekiyormuş aslında, gerçek değerleri daha fazla yansıtıyormuş.
zaten bu toplum olmasa biraz daha rahat edeceğiz. çok müdahaleci insanlar, sanki bizim bebeğimiz değil de onların olacak. bizden çok düşünüyormuş gibi davranmalarını anlamıyorum. tabi ki kötü niyetli olmayabilirler ama, söyledikleri şeyin bizi nasıl hissettirdiğini de düşünseler keşke

canım baskı olayı çok zor
bizde de var biz o yüzden ameliyatı kimseye söylemedik
herkes bebek bebek diye tutturuyor bizim ne derdimiz var kimse anlamıyor
Allah hepimize yardım etsin

canım baskı olayı çok zor
bizde de var biz o yüzden ameliyatı kimseye söylemedik
herkes bebek bebek diye tutturuyor bizim ne derdimiz var kimse anlamıyor
Allah hepimize yardım etsin
Seni çok iyi anlıyorum canım bizde öyle kimseye söylemedik dışardan insanların konusması cok kolay içimizde ne yasadıgımızı her adet oluşumuzda nasıl üzüldüğümüzü nasıl yıprandıgımızı bilmiyor kimse

Canım bence spermiyogram da ilerleme kaydetmedikce bizlere bir şey yapılmamalı. Ama şimdiden halledeyim diyorsan yaptir tabi

neolurrr bi cavap yazın morfoloji %4 teratosperm %74,5.... morfolojı ne demek yanı sekıl bozuklugu mu yani teratosperm mi? ne demek bu morfolojı????? proxed plus yazmıs dr.

arkadaslar eşinde lökasit olanlar nasıl tedavı oldu hangı antıbıyotıgı ne kadr kullandı acaba bilgi verrsenz sevnrm

neolurrr bi cavap yazın morfoloji %4 teratosperm %74,5.... morfolojı ne demek yanı sekıl bozuklugu mu yani teratosperm mi? ne demek bu morfolojı????? proxed plus yazmıs dr.
Morfoloji şekil bozukluguyla alakalı birşey canım tam olarak bende bilmiyorum ama benim eşiminki yüzde 42 idi seninki biraz düşük geldi bana ama net bilmiyorum canım yanlıs yönndirmek istemem bizede doktor vitamin verdi neofortil ameliyattan sonra senin eşin ameliyat nezaman oldu

Kızlar merhaba varikosel ameliyatı sonrası 8. ayımız doldu ve adet oldum (( Artık doktora gitme vaktinin geldiğini düşünerek dün doktora gittik eşim ameliyat sonrası hiç sprem testi yaptırmamıştı, o da test yaptırdı. önce benim doktoruma gittik bu değerlerde bir şey yok biz varikosel ameliyatını pek tavsiye etmiyoruz dedi. ne yani ameliyat olmayıp 8 ay önce de gelseydik olur muydu dedim, evet olurdu dedi. Bizim elimizdeki silah varikosel ameliyatından daha güçlü dedi. Anlayacağınız boşuna beklemişim 8 ay neyse artık geçmişe yapılacak bir şey yok önümüze bakmak lazım. Bu arada eşim test sonuçları ameliyat öncesi ile hiç farklı değil, önceki sonuçlarla bu sonuçlar birbirine çok yakın. Önce 2 aşılama sonra tüp bebek deniycez dedi. Pazartesi rahim filmi çekilecek, film öncesi yapmam gereken ya da hastaneye giderken yanıma almam gereken bir şey var mı (doktor bazı ilaçlar verdi onun dışında) ve birazcık da moral ve destek bekliyorum sizden, sakın kötü anılarınızı anlatmayın şu an iyi şeyler duymaya ihtiyacım var

arkadaslar eşinde lökasit olanlar nasıl tedavı oldu hangı antıbıyotıgı ne kadr kullandı acaba bilgi verrsenz sevnrm
valla bızde lokosıt cıktı cıpro vermıstı epey kullandı zorla gectı ama bu seferde bı baktık degerlerı ıyıce düşmüş... sonra ayrıntılı bır testte de morfolojı bozuklugu cıktı.... ıyıce baktırın bence.

Canım benim biz de tüp bebek için görüşmeye gittiğimizde aynı şeyi soylemislerdi. Bilimsel bir makale yayınlanmış varikosel ameliyatının etkisi olmadığına dair. Ne kadar doğru bilemem yada bu ameliyattan sonra gebe kalan arkadaşlar nasıl oluyor onu da anlamadım. Bizde hiç hareket olmadığı için aşılamaya bile başlamadı doktorum direk tupe geçtik. Ama senin aşılama öncesi film cekinmen iyi olacak çünkü orayı temizliyormus verilen sıvı. Ben hiç bir şeye gerek yok diye biliyorum. Hiç de stres yapma. İnsan başlayınca bir rahatlik geliyo. Çünkü başladım stresi attım diyorsun. Bende ikinci tüp tedavimdeyim şu an. Güzel haberler verelim inşallah

İnşallah güzel haberlere çok ihtiyacımız var. Birascık korku var ama dediğin gibi başlayınca gerisi geliyor sanırım, beklemek insanı daha çok yıpratıyor gibi geldi bana. Hadi hayırlısı bakalım

Hiic korkma arkadaşım. Sedasyon veriyor lar artık. Uyuşukluk değil uyku hali. Hiç bir şey hissetmiyorsun . Uyanikkken rahat geçiren arkadaşlar da var. Çok tedirgin olursan anestezi iste. Gerçi tüp bebek merkeziyse direk anestezi li yapıyolar diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…