- 11 Mart 2015
- 846
- 540
- 53
- 36
canım geçmiş olsun öncelikle, dediğin gibi geçmişte aldığımız kararlara yapacak bir şey olmuyor, Rabbim her şeyden önce hayırlısını versin hakkımızda. bebeğin bu vakitlerde ya da daha sonra gelmesinde elbet vardır bir hayır. ben de yaklaşık bir hafta önce çektirdim rahim fiilmini. nette baya bir şey okudum anesteziyle çektiren filan olmuş. ama şöyle söyleyeyim ben kan aldırmaktan bile korkan bir insanım. ama çok şükür öyle abartılacak bir şey de değil. sadece kendini kasmaman gerekiyor, bir de içine bir sıvı enjekte ediyorlar o sırada hafif bir ağrı oluyor, adet ağrısı gibi düşün. ve tüm bu işlemler en fazla 3-5 dakika sürüyor. bana ilaçları sabah yazmışlardı. hsg den bir saat önce ağrı kesici içtim, yazdıkları ilacın biri hsg esnasında kullanıldı (enjekte ettikleri sıvı), diğeri de hsg sonrası enfeksiyon oluşmasın diye antibiyotik. adetliyken çekilecektir, o yüzden yanında fazladan bir kaç ped götürmeni öneririm, hsg den sonraki 1-2 saat kanaman olabilir (ama yapılan işlem zarar verdiği için değil, sanırım verilen sıvı vs. akışı hızlandırıyor). tüm bunların yanında insan bebek meselesi olunca o sırada gözü bir şey görmüyor. benim çektirdiğim gün, benden önceki ve sonraki kadınlar gözümü korkutmuştu çok acıyor filan diye, o tarz şeylere takılma sakın, gerçekten dayanılmayacak bir şey olsa, teklifsiz anestezi yaparlar zaten, başka sorun olursa sorabilirsin canımKızlar merhaba varikosel ameliyatı sonrası 8. ayımız doldu ve adet oldum(( Artık doktora gitme vaktinin geldiğini düşünerek dün doktora gittik eşim ameliyat sonrası hiç sprem testi yaptırmamıştı, o da test yaptırdı. önce benim doktoruma gittik bu değerlerde bir şey yok biz varikosel ameliyatını pek tavsiye etmiyoruz dedi. ne yani ameliyat olmayıp 8 ay önce de gelseydik olur muydu dedim, evet olurdu dedi. Bizim elimizdeki silah varikosel ameliyatından daha güçlü dedi. Anlayacağınız boşuna beklemişim 8 ay neyse artık geçmişe yapılacak bir şey yok önümüze bakmak lazım. Bu arada eşim test sonuçları ameliyat öncesi ile hiç farklı değil, önceki sonuçlarla bu sonuçlar birbirine çok yakın. Önce 2 aşılama sonra tüp bebek deniycez dedi. Pazartesi rahim filmi çekilecek, film öncesi yapmam gereken ya da hastaneye giderken yanıma almam gereken bir şey var mı (doktor bazı ilaçlar verdi onun dışında) ve birazcık da moral ve destek bekliyorum sizden, sakın kötü anılarınızı anlatmayın şu an iyi şeyler duymaya ihtiyacım var
Esasında benim de bu hsg hep aklıma takılıyor. Niye cekmediler diye. Sanırım tüp bebek tedavisinde gerek duymuyorlar bilemedimcanım geçmiş olsun öncelikle, dediğin gibi geçmişte aldığımız kararlara yapacak bir şey olmuyor, Rabbim her şeyden önce hayırlısını versin hakkımızda. bebeğin bu vakitlerde ya da daha sonra gelmesinde elbet vardır bir hayır. ben de yaklaşık bir hafta önce çektirdim rahim fiilmini. nette baya bir şey okudum anesteziyle çektiren filan olmuş. ama şöyle söyleyeyim ben kan aldırmaktan bile korkan bir insanım. ama çok şükür öyle abartılacak bir şey de değil. sadece kendini kasmaman gerekiyor, bir de içine bir sıvı enjekte ediyorlar o sırada hafif bir ağrı oluyor, adet ağrısı gibi düşün. ve tüm bu işlemler en fazla 3-5 dakika sürüyor. bana ilaçları sabah yazmışlardı. hsg den bir saat önce ağrı kesici içtim, yazdıkları ilacın biri hsg esnasında kullanıldı (enjekte ettikleri sıvı), diğeri de hsg sonrası enfeksiyon oluşmasın diye antibiyotik. adetliyken çekilecektir, o yüzden yanında fazladan bir kaç ped götürmeni öneririm, hsg den sonraki 1-2 saat kanaman olabilir (ama yapılan işlem zarar verdiği için değil, sanırım verilen sıvı vs. akışı hızlandırıyor). tüm bunların yanında insan bebek meselesi olunca o sırada gözü bir şey görmüyor. benim çektirdiğim gün, benden önceki ve sonraki kadınlar gözümü korkutmuştu çok acıyor filan diye, o tarz şeylere takılma sakın, gerçekten dayanılmayacak bir şey olsa, teklifsiz anestezi yaparlar zaten, başka sorun olursa sorabilirsin canım
ben normal ultrason sanıyordum canım, daha ne yapacağımıza karar vermeden istediler benden. ama iyi oldu. 5 yıl kullanılıyormuş aynı sonuç. az önce arkadaşa da yazdım ben kan aldırmaktan bile korkarım, iğne yapılışına bile bakamam, şimdi youtube dan aşılama tüp bebek videosu izliyorum sürekli, izlerken de iyiymiş dayanırım filan diye düşünüyorum, insan ne hale geliyorEsasında benim de bu hsg hep aklıma takılıyor. Niye cekmediler diye. Sanırım tüp bebek tedavisinde gerek duymuyorlar bilemedim
Aslında ben de çok korkarım. Hele bu kadın doğum işleri içimi bi tuhaf ederdi. Tüpü de ben atlattım arkadaşım her şey çok kolay artıkben normal ultrason sanıyordum canım, daha ne yapacağımıza karar vermeden istediler benden. ama iyi oldu. 5 yıl kullanılıyormuş aynı sonuç. az önce arkadaşa da yazdım ben kan aldırmaktan bile korkarım, iğne yapılışına bile bakamam, şimdi youtube dan aşılama tüp bebek videosu izliyorum sürekli, izlerken de iyiymiş dayanırım filan diye düşünüyorum, insan ne hale geliyor
Rabbim dermansız dert vermesin gerçekten, insan her şeye alışıp kabulleniyor. eşime de dedim, doktor vücudundan parça alıcaz dese gerekirse onu da kabul ederdim, çünkü anne olma isteği her şeyi önemsiz kılıyor, dün nazlandığım şeyler bugün saçma geliyor.Aslında ben de çok korkarım. Hele bu kadın doğum işleri içimi bi tuhaf ederdi. Tüpü de ben atlattım arkadaşım her şey çok kolay artık
canım tüm dediklerine amin, böyle mesajlar okuyunca bebiş haberi almış kadar seviniyorum. biz mutlu ve umutlu olalım, elbet dualarımız kabul olacak, nasibimiz gelecektir bize. sevgilerkızzlaarr bir süredir girememiştim ama yazdıklarınızın hepisini okudum:) Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten biizim de ameliyattan sonraki 5 ayımız bitti bu ay 6. ayımız olucak her ay bi umut bizim için işte çok şükür ama tabiki bazen yorgunluk hissetmiyor değilim bende özellikle adet olduğum gün ve bikaç gün sonrası bir durgunluk çöküyor üstüme ama çok üzülmüyorum gerçekten çünkü çevremde öyle şeyler görüyor ve duyuyorum ki Allahım bugünlerimizi aratmasın diyorum sağlık versin şifa versin dye de dua ediyorum Rabbim doğru zaman ne zamansa o zaman nasip edicek sabır diyorum sabır canlarım dualarımdasınız gerçekten... benim reglimin 8.günü bugün 10 gün sürüyor benm bu ay eşim arginmax l arginine başladı evicapı kullanmaya devam ediyor 2 aydır ve 1.5 aydır da keçiboynuzu yapıyoruz içiyo bende kadın hormon çayı kullanıyorum bu ay yumurtlamam gecikmesin diye çünkü geçikiyor benim. birde meryem suresini 41 kere okuyoruz diye yazmıştım daha önce şimdiye kadar 29 kere okumuşuz eşimle Allahım kabul etsin bundan ötesi de artık nasip kısmet gerçekten bizler elimizden geleni yapıcaz gerisini de Allaha bırakıcaz Rabbim şefaat etsin hepimize innnnşşşaaallllaaahhh o zaman benden 6. ayımıza br selam daha burdan... merhaba 6. ay müjdeler getir bize inşallahhh Rabbimin izniyle
Canım biz hastalığı ilk kesfettigimizde bize penisilim tarzı iğne vermişlerdi 1000 lik üç tane. Çok acemiydik niye verdiğini Anlamadik korkumuzdan kullanmadik bile. Ondan uzun bir süre sonra doktora gittiğimizde hiç antibiyotik yada lökosit ten bahsetmedi. Yok olmuştu demekkim ama 3 iğneyi net hatırlıyorumeşinde lökasit olanlar lutfen yardmcı olun hangı antıbıyotıgı ne kadar sure kullandınız lutfeeen yardımm edınn
bizimkı gecn ay verdı antıbıyotık bu ay gecmems bır hafta kullandı sanrm az geldı antbıyotık geçmemiş. bugun doktr bakmıs bı test yapalm demıs nıe gecmıo dıe. ama eşim o testı yaptrmıycm dedı. ilaçta yazmamış. o yuzden ben kendm alcm antıbyotk ama aynısımı baska mı kafam karışık.Canım biz hastalığı ilk kesfettigimizde bize penisilim tarzı iğne vermişlerdi 1000 lik üç tane. Çok acemiydik niye verdiğini Anlamadik korkumuzdan kullanmadik bile. Ondan uzun bir süre sonra doktora gittiğimizde hiç antibiyotik yada lökosit ten bahsetmedi. Yok olmuştu demekkim ama 3 iğneyi net hatırlıyorum
Bi ara arkadaşım doktoru bencebizimkı gecn ay verdı antıbıyotık bu ay gecmems bır hafta kullandı sanrm az geldı antbıyotık geçmemiş. bugun doktr bakmıs bı test yapalm demıs nıe gecmıo dıe. ama eşim o testı yaptrmıycm dedı. ilaçta yazmamış. o yuzden ben kendm alcm antıbyotk ama aynısımı baska mı kafam karışık.
arkadaslar eşinde lökasit olanlar nasıl tedavı oldu hangı antıbıyotıgı ne kadr kullandı acaba bilgi verrsenz sevnrm
eşinde lökasit olanlar lutfen yardmcı olun hangı antıbıyotıgı ne kadar sure kullandınız lutfeeen yardımm edınn
Canım ben zannetmiyorum oyle birsey oldugunu en fazla yumoşlar erken buyuyordur ya da iki yumurta olmus olabilir.gecen ay benimde oyle oldu ilacsız yumurta takibi için dra gittiğimde dogal iki yumurta olusmustu catlarkende dehset agrılarım oldu.Hanımlar ben adetliyken yumurtlamıs olabilir miyim evde değildim ovulasyon testide yapamadım ama iki gün yumurtlama ağrısı çektim.eğer geekten yumurtladıusam buay da gebelik sansım kalmadı demektirbu arada bugün eşim ameliyat olalı tam 72,gün adetimde iki gün önce bitti
Ben adetken doktora gitmiştim birkaç ay önce dört tane yumurtamın oldugunu söylemişti ondan önce adetim bittiğinde gitmiştim ozamanda iki sağda iki solda dört tane var demişti ama sanırım büyümeden çatlıyo bazıları çünkü ovulasyon testi kullanıyorum ve sadece bir kere çift çizgiti yakalıyorum insallah adetken çatlamamıstır yumurtam bu ayCanım ben zannetmiyorum oyle birsey oldugunu en fazla yumoşlar erken buyuyordur ya da iki yumurta olmus olabilir.gecen ay benimde oyle oldu ilacsız yumurta takibi için dra gittiğimde dogal iki yumurta olusmustu catlarkende dehset agrılarım oldu.
Evdeysen ovu testlerine devam et
Canım sonuclarınız iiyi ileri hız yüzde kaç ve ml de kaç milyon sayısı yazarmısın bana doktor ileri hızlı en az 6 milyon olmalı ml de demiştiArkadaşlar morfolojiyi ogrenemedik ama Esim bizimle ilgilenen hemsireyle görüşmüş. Biz tüp bebek düşünüyoruz filan demiş. Kadim değerlerimize bakmis, doktor bey kesinlikle tüp denemez bu değerlerle, normal yoldan bile bebeğimiz olabilir, ilk basta mutlaka asilama dener demiş. Bu ay yumurtalar ne alemde hic bilmiyorum, bakayım hala yumurtlamadiysam calisma yapariz
Arkadaşlar morfolojiyi ogrenemedik ama Esim bizimle ilgilenen hemsireyle görüşmüş. Biz tüp bebek düşünüyoruz filan demiş. Kadim değerlerimize bakmis, doktor bey kesinlikle tüp denemez bu değerlerle, normal yoldan bile bebeğimiz olabilir, ilk basta mutlaka asilama dener demiş. Bu ay yumurtalar ne alemde hic bilmiyorum, bakayım hala yumurtlamadiysam calisma yapariz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?