Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet canım cok dogru söylüyorsun mesela ben ilk aylarda adet oldugumda aglıyordum şimdi adet olmak hamile kalsanda gereklilikmiş gibi sanki onuda bekliuorum ve artık oldugumda hamd ediyorum bu duruma alıstım ama cevre baskısı cok yıpratıyor insanı şansım varki kimseye yakın değilimakrabalarımla hep mesafeler var aramızda

Cnm degerleriniz nasıldı ameliyat öncesi ve sonrasi yazarmisin rica etsem belli mi olur bende yarin bi gun aşılama tüp bebek denicem aklima gelmiyo degil hani o yüzden soruyorum anlayışın için sagolasin
ne demek canım tabi yazarım,
biz toplamda beş tane test yaptırdık açıkçası, ameliyat sonrası test yaptırdığımız merkezlere güvenemedik filan derken baya test sonucumuz oldu :) sırasıyla hatırladığım kadarıyla yazayım canım
1. sayı 63 milyon, hareketlilik %14 (ameliyat öncesi)
2. her şey sıfır (ameliyat sonrası ilk test)
3. (2. testten 3 gün sonra) sayı 252 milyon, hareketlilik %52
4. (nisan ayında) sayı 24 milyon, hareketlilik %40
5. (nisan ayında) canım bu test 4. teste göre daha iyi çıktı ama şu an beynim durdu yarın belgelere bakıp tekrar güncellerim.
biz ameliyattan sonra hiç kür uygulamadık, sadece düzensiz e vitamini kullandı, üç ay sonra doktor progeny m, b vitamini ve trental diye üç ilaç yazdı. treantal hariç ilaçları kullandı. treantal yan etki yaptı, ama şimdi günde bir tane olmak üzere kullanacak, etkili bir ilaç olduğunu okudum.
biraz uzun oldu ama kusura bakma canım :)

seyyah2015 arkadaşım cuma git. Zaten yarın da gitsen muhtemelen cuma başlar ilaçlara
bugün arayacağım canım, eşim de işlemlerin yapılacağı gün şehir dışından uçakla gelecek bir gün izin alıp, aramızda konuştuk böyle karar verdik, inşallah güzel sonuçlar alırız

Canım bemde buay baslarda çift çizgiyi göremedim meger geç yumurtlamısım 17,gün dende geç yada erken yumurtlamıs olabilirsin eşin ameliyat olalı kaç ay oldu benimde perşembe veya cum günüm normalde
Canım dün gece benim akıntım kahveye dönüştü hastalandım yani 2 güne tam olarak kırmızı kartı görürüm hayırlısı buymuş bu ay da napalım zaten yumurtlamayı kaçırmışım ben belliki çift çizgiyi testi yapmaya başlamadan önce görmüşüm heralde çünkü normal adet tarihimden bir gün önce geldi bu ay normalde 2 3 gün ya da 1 hafta geç geldi son 4 aydır erken gelmiodu hiç ama bu ay aktardan aldığım hormon çayımı içtim çok etkisi var onun da böyle zamanında hastalanmamda sanırsam şuanda zamanında hastalanmış olmama şükrediyorum en azından geciktiğindeki o acabamı psikolojisi ve sonrasında hüsrana uğramak o bekleyişten sonra daha çok yıpratıyor beni kafam rahat şuanda oyüzden en azndan bakalım artık bir dahaki ayı daha iyi değerlendirmeye çalışıcaz kısmetse spora da başladım biryandan da sağlıklı beslenmeye çalışıyorum akşamları 5ten sonra meyve dışında birşey yemiyorum 3 gündür:) kendimle ilgileniyim bu ayda azıcık dedim kafam dağılsın :) bizim ameliyattan sonraki 6.ay bitiyor canım zaten haziranın ilk haftasında yani bu ay da olmazsa bebiş sperm testi yaptırıcaz sonuçla beraber doktora gidicez ameliyattan sonra ilk defa bakalım yol katedebildikmi merak ediyorum moralimiz bozulmasın hiç die yaptırmadık test ameliyattan sonra ve bu ay o ay işte :) sonuçları burdan paylaşıcam hemen inşallah haziranın başında testi yaptırınca ondan sonra da artık doktorumuz ne önericek bakalım nasıl bir yol izliycez yaşıycaz ve görücez inşallah ozaman ben her ay olduğu gibi 7. Aya da bir merhaba diyim burdan 6.ayı uğurluyorum 7.aya umut dolu bir merhaba diyorum

Canım geçen hastalıgım bittiğinden beri meryem suresi okuyordum bugün türkçesinide okudum okadar etkilendimki yumurtlama günü diyoruz inan hepsi bos Allah nasip ettiyse o ay yumurtlamadan on gün öncde yirmi gün sonrada olsa nasip olur yeterki nasibimizde olsun bak meryem suresi 77 78 79 uncu ayetini yazıorum şu ayetlerimize küfredip de bana muhakkak mal ve çocuk verilecek diyen kimseyi gördünmü o gaybımı öğrenmiş yoksa rahmanın huzurunda bir ahitmi almıs hayır biz onun dediğini yazacğız ve onun azabını uzattıkca uzatacagız ",biz kabullenmedikçe yumurtlama günü hesaplayalım suna bakalım bunu yapalm dedikçe demekki yanlısın en kötüsüne düşüyoruz ilk ayetleride çok güzel herkese okumasını tavsiye ediyorum rabbim nasp ettikten sonra herşekilde olur insallah

canım insan anlatacak paylaşacak birilerine ihtiyaç duyuyor anlatıyor böyle yakınlara ama sonra hep pişman oluyor. anlatmamak en iyisi bence. ben de hafta sonu memleketteydim yine gerçekten anlayamıyorum annemi amacıı ne , ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. çocuk istediğimi 3 senedir 3 düşük yaptğımı biliyor, eşimin ameliyat olduğunu biliyor, bu konuda hassaslığımı biliyor yine hafta sonu beni gördüğü 5. dakikada başladı "aaa tuğba hamile imiş , 6 aylık olmuş bebeği, görsen karnı küçücük, üstüne şunu giymiş cinsiyeti bu imiş" "anne tuğba kim tanımyorum ben tuğba diye birini" dedim. "bilmemkimin bilmemkiminin bilmem kimi nasıl tanımıyosun haa doğru sen görmedin hiç onu " diyor.

bir de annemgilin 6 sene olmamış çocuğu! annem o ara 2 düşük yapmış! yani beni en iyi anlayacak kişi olacakken yaptığına bak gerçekten artık bilerek ve isteyerek canımı yakmak istediğini düşünüyorum. memlekete gitmek dahi istemiyorum artık

bu arada inşallah adet olmazsın inşallah çift çizgi görürüz testtee

haklısın canım belli etmicem güçlü olucam diye kendimi paralıyorum sonra akşam kimse yokken oturup saatlerce ağlıyorum. ya elalem yine neyse de kendi annem yaptıkça kendimi iyice berbat hissediyorum. valla bu defa ne yapacağımı şaşırdım kaldım annem anlattıkça. bir dedim ağzıma geleni sayayım kalkayım gideyim evden sonra da anne sonuçta dedim sessizce ayrıldım yanından, arkamdan hala anlatıyodu. bir değil iki değil her seferinde yapıyor bunu

Olmamış tabi bu durum. Aslında güzelce söylemek gerek biliyor musun.

Olmamış tabi bu durum. Aslında güzelce söylemek gerek biliyor musun.
canım ya insanların artık bana baktıklarında xpreiaZ yi değil de çocuğu olmayan bir kadını görmeleri üzüyor beni. yani bana bakınca direk bu geliyor akıllarına. kimle yalnız kalsam (durumu bilen) 5. dakikada çocuk konusu hamilelik duydukları ilaç ot kök vs akıllarına geliyor, bunları anlatmaya başlıyorlar. keşke hiç anlatmasaydım. hiç paylaşmasaydım kimse ile. bazısı iyiliğimi istiyor biliyorum ama bana bakılır bakılmaz "çocuğu olmayan kadın" görmelerine dayanamıyorum artık.
kaç sene oldu benim de.. işte normalde hiç anlatmazdım ben ağzım sıkıdır ama hamilelik haberi olunca olumsuzu düşünemedim sevincimi paylaştım sorsan! üzüntüye dönünce o sevinç bin pişman oldum. bir dahaki sefere3-4 aylık olana kadar kimseye anlatmayacağım

haklısın canım, ben de bugün anneme söylemedim doktora gideceğimi, beni yorduğunu fark ettim bu konuların. kötü niyetli değiller belki ama, sürekli ne oldu doktor ne dedi, onu yap bunu yapma, şu doğru bu yanlış diye yönlendirmeye başlayınca yoruluyorum. bizim hayatımız bebekten annelikten ibaret değil ki.

@xperiaZ napiyoruz bundan sonra? Tıp arkadaşım :))) üzme hiç kendini gelecek bi gün yavrularimiz inşallah. seyyah2015 naptin tedaviyi. Bana dua edin kızlar yarın test günüm

seni öyle iyi anlıyorum ki
aynı şeyleri yaşıyoruz bazen insanlara bir öfkeyle haşin cevaplar veriyorum ama hakediyorlar...
geçen arkadaşların hepsi gene yok çocuktur herkesin olmazmış
yaşım geçiyormuş muhabbeti yaptılar...
zaten birtek kendilerinin çocuğu olur dayanamadım açtım ağzımı ...
ortam buz gibi oldu...ben üzülüyorum onlar da üzülsün...
olur olmaz konuşuyorlar insanın canını sıkıyorlar
sıktıkları kadar sıkılsınlar ki belki birazcık anlarlar

Öyle olmayı çok istiyorum. Ben sadece umursamamayi ogrenebildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…