- 11 Mayıs 2015
- 97
- 119
- 13
Kızlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. benim eşimin sipermiyogramında değerleri böyle çıktı. Ürolojiye gittik ultrasonla baktılar hafif düzeyde varikosel dedi doktor. Tecrübeli arkadaşlar gerçektwn kötü mü dırum. Haziranda kimyasal geçirdim. Yazın iki ay denedik olmadı eylülde buraya dönünce doktora gittik bu sonuçla karşılaştık. Doğuda görev yapıyoruz burada ameliyat yaptırmak istemiyoruz. Şart mıdır ameliyat?? Bu şekilde gebelik oluşmaz mı
canım ne güzel bir haberKızlar Rabbim nasip ederse bebeğim olacak
Gebelik takvimine göre 5+5 günlük hamileyim
mucize gibi
Ancak bir takım olumsuzluklar var
beta hcg 6000 doktor biraz düşük dedi haftaya göre
istediğim miktarda artış olmamış dedi
bir de tsh yüksek çıktı
bir de malum varikosel illeti yüzünden spermler sağlıklı değildi
bu sebeple düşük ihtimali var
Lütfen bana dua edin sağlıklı bir gebeliğim olsun
hepinize umut olayım...doğal yoldan hamile kalınabileceğine dair....
ne yaptın canım kan testi yaptırdın mı?Herşeyde vardır bir hayır canım gerçekten öyle yavaş olsun ama hayırlısı olsun inşallah :) eşim ameliyat olalı tam 10 ay 1 hafta oldu yani 11. Aydayız artık. Eşimle konuştum olumlu geçti konuşmamız Rabbimin yardımıyla... oda dedi nerdeyse bir yıl bekledik normal yolla olur belki die ama artık belkide iyi bir doktora gidip bu sürecimizi hızlandırmalıyız dedi hak verdi o da bana çok şükür :) ayın 10 undan sonrasına randevu alıp gidicez bakalım inşallah bi aksilik olmazsa ikimizde detaylı bir şekilde muayne olucaz tesler tahliller ne gerekiyorsa yapılacak son durumumuzu değerlendiricez eğer hüç bir ilerleme katedememişsek tüp tedavisine başlarız dedi eşim de. Çünkü bizim ikimizde de var bazı sıkıntılar benim prolaktinim çok yüksek ilaç kullanmayı bırakınca hemen yükseliyor, varikoselden dolayı da sperm hızımız sıfır olunca iki taraflı engelliyor gebeliği yani. Doktor direkt tüp bebeğe yönlendirirse bir kaç ay içinde denemeyi düşünüyoruz inşallah biz de bakalım. Buarada ben hala hastalanamadım bugün 8. Günüm adet günüm geçeli test yapmak istemiyorum bekliyorum hala gelmesini stresli bir ay geçirdim ona bağlıyorum bu gecikmeyi bugün yarın gelmezse kan testi yaptırıcam bişi çıkmazsa da söktürücü kullanıcam muhtemelen canım yüzümün halini bir görsen sivilce doldu ve sürekli kızarıyor yüzüm yanıyor ateş gibi yumurtlamayla ilgili sıkıntım oldu heralde bu ay
geçmiş olsun canım, Z ZeynepTerzi çok güzel açıklamış süreci, aceleci davranmamak, sabretmek ve stres yapmamak çok önemli. beslenmeye dikakt etmek, ek vitamin almak ve kürlerle desteklemek yararlı oluyor. ilk üç ay çok beklentiye girmemek gerek diye düşünüyorum, her ne kadar kabullenmek zor gelse de ilk üç ayda hamile kalan çok az kişi var, bu üç ayı dinlenme, ameliyatın yorgunluğu ve iyileşme süreci olarak değerlendirmek en iyisi. inşallah Rabbim çok aratmaz, aratsa da sabrını verir canımMerhaba ben yeni katıldım aranıza.
Biz biraz yeniyiz 4 aydır deniyoruz olmuyor , ben biraz garantici olduğum için ilk ay hormon tahlillerimi yaptırdım hatta 3 ay takip ettirdim pek bi problem yok gibi . Eşimde sağolsun 2. Ay doktora gitti , sayı olarak iyi ileri hız sayımız çok azdı morfoloji %6 ydı. Varikosel var dedi. Sayılar iyi biraz deneyin belki olur dedi ama biz ameliyata karar verdik. Cuma ameliyat oldu.
Şimdiki süreç ne olacak hiç fikrim yok,bana yardımcı olabilir misiniz ??
canım geçmiş olsun, değerleriniz iyi görünüyor, sadece hız normal değerin altında, yaşınız kaç yıldır evli olduğunuz, stres düzeyiniz gibi faktörler de önemli. bunları ölçüp tartıp iyi karar vermek gerekir. çünkü ameliyat olduğunda da bir bekleme süreniz olacak, varikosel yerinde sayan bir rahatsızlık değil malesef, ilerleme durumunda değerler de düşebilir Allah korusun. eşimin tek taraflıydı, diğer taraf başlangıç seviyesindeydi, ilerlemesin diye çift taraflı oldu ameliyatı. hangi kararı verirseniz hakkınızda hayırlı olur inşallahKızlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. benim eşimin sipermiyogramında değerleri böyle çıktı. Ürolojiye gittik ultrasonla baktılar hafif düzeyde varikosel dedi doktor. Tecrübeli arkadaşlar gerçektwn kötü mü dırum. Haziranda kimyasal geçirdim. Yazın iki ay denedik olmadı eylülde buraya dönünce doktora gittik bu sonuçla karşılaştık. Doğuda görev yapıyoruz burada ameliyat yaptırmak istemiyoruz. Şart mıdır ameliyat?? Bu şekilde gebelik oluşmaz mı
canım ne güzel bir haberRabbim tamamına erdirsin hayırlısıyla
Kızlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. benim eşimin sipermiyogramında değerleri böyle çıktı. Ürolojiye gittik ultrasonla baktılar hafif düzeyde varikosel dedi doktor. Tecrübeli arkadaşlar gerçektwn kötü mü dırum. Haziranda kimyasal geçirdim. Yazın iki ay denedik olmadı eylülde buraya dönünce doktora gittik bu sonuçla karşılaştık. Doğuda görev yapıyoruz burada ameliyat yaptırmak istemiyoruz. Şart mıdır ameliyat?? Bu şekilde gebelik oluşmaz mı
Hanımlar ben dün kan testi yaptırdım negatif çıktı maalesef ama üzülmedim sadece eşim umutlanmıştı o üzüldü biraz sonucu alınca ama nasip değil demekki daha napalım dedim ona da. İlaca başladım şimdi 2 güne kırmızılar da gelir diye düşünüyorum adet düzenim kaydı tabi takvim olarak ama olsun doktora da gidicez inşallah bu ay önümüzdeki hafta gideriz bi aksilik olmazsa bizde ciddi bir sürece girmiş olucaz allahın izniyle 11 ay sonra:) bu süreçte de bilgilendiricem sizleri Allah yardımcımız olsun inşallah
Canım sonuca baktım ben de şimdi burda deneyimli olan arkadaşlarımın da dediği gbi sadece ileri hızlı hareket yüzdesi biraz normalin altında yüzde 50 olması gerektiğini söylüyor doktorlar ama ileri hızlı hareketi sıfır olan arkadaşlardan da hamilelik haberi aldığımız oldu burada isterseniz bir kaç ay keçiboynuzu kürünü deneyin ama hiç aksatmadan düzenli bir şekilde içmesi lazım eşinin ya da havuç kürü de yapabilirsiniz çok etkili oluyor bu kürler araştıradabilirsin. Kürlerden sonra da tekrar test yaptırıp duruma göre bakarsınız ameliyat olup olmaması gerektiğine doktorunuzla birlikte. ama tabi yaşınız çalışma hayatınız stres vs. Bunlarda çok önemli varikoselde hakkınızda hayırlısı olsun inşallahKızlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. benim eşimin sipermiyogramında değerleri böyle çıktı. Ürolojiye gittik ultrasonla baktılar hafif düzeyde varikosel dedi doktor. Tecrübeli arkadaşlar gerçektwn kötü mü dırum. Haziranda kimyasal geçirdim. Yazın iki ay denedik olmadı eylülde buraya dönünce doktora gittik bu sonuçla karşılaştık. Doğuda görev yapıyoruz burada ameliyat yaptırmak istemiyoruz. Şart mıdır ameliyat?? Bu şekilde gebelik oluşmaz mı
Amin canım doğru söylüyorsun haber edicem gelişmeleri ben de :)Canım inşallah herşey pozitif gelişir...
Adet olan her kadın anne olabilir diyor doktorlar...
Döllenme için ise bir sağlıklı sperm yeterli
En yakın zamanda senden güzel haberler duymayı bekliyoruz..
Allah yardımcın olsun
Senin durumlar nasıl canım iyimisiniz bebişinle :)efsunsuz
cevabın için teşekkür ederim. Öğrendiğimizden beri keçiboynuzu pekmezi, kabak çekirdeği, polen vb. Tüketmeye başlamıştı. Ama keçiboynuzunun kendisi olması gerekiyomuş. Burada bulamadık. Araştırıyoruz. Ay sonu bi daha sipermiyogram yaptırıcaz. Bakalım gerileme varsa izin alıp batıya gideriz artıkmerhaba arkadaşım. ben sayfanın eskilerindenim ve eşim ameliyat olduğu için bilgim var. test sonucunuzu inceledim morfolojiniz güzel sperm sayısı da güzel sadece harekette sıkıntı var onu da artırıcı bitkisel ilaçlar vitaminler var yine doktorunuz bilir ama ben ameliyat olmadan ilaçlardan faydalanır bir gidişata bakardım diyorum. yine de en iyisini doktor ve siz bilirsiniz.
cevabın için sana da teşekkür ederim. 2 yıldır evliyiz biz ama vajinismus vardı bende geçen sene ilk baharda kendiliğimden atlattım hiç bunu bile stres yapmadık. Zaten o kimyasal yaşadığım ayda da gebelik beklemiyoduk. Yani öyle bi planımız yoktu.canım geçmiş olsun, değerleriniz iyi görünüyor, sadece hız normal değerin altında, yaşınız kaç yıldır evli olduğunuz, stres düzeyiniz gibi faktörler de önemli. bunları ölçüp tartıp iyi karar vermek gerekir. çünkü ameliyat olduğunda da bir bekleme süreniz olacak, varikosel yerinde sayan bir rahatsızlık değil malesef, ilerleme durumunda değerler de düşebilir Allah korusun. eşimin tek taraflıydı, diğer taraf başlangıç seviyesindeydi, ilerlemesin diye çift taraflı oldu ameliyatı. hangi kararı verirseniz hakkınızda hayırlı olur inşallah
cevabın için sana da teşekkür ederim arkadaşım. Keçiboynuzunun kendisini bulup kürüne başlıcaz hemen 4-5 hafta sonra tekrar sipermiyogram yaptırıcaz. Bakalım bu defa başka şehirde bi hastaneye gidicez.sizin değerler bizim ameliyat sonrası değerlerden bile iyi....2 ay çok kısa bir süre
herşey normalken bile gebelik şansı %25 miş
Lh testleri kullanmanı öneririm yumurtlama günlerini tespit için
bence bu değerlerle gebelik şansı var
ama varikosel çok sinsi birşey sürekli kontrol ister
Ameliyat kararı zor bir karar...yorum yapamayacağım
cevabın için sana da teşekkür ederim. Peki keçiboynuzu kürü ile havuç kürünü aynı zamanda yapsak sıkıntı olur mu yoksa sadece birini mi yapmalıyız. Stresli değiliz aslında mutluyuz. Kimyasal yaşadığım ay gebelik için bi planımız yoktu süpriz olmuştu. Zatne o ay farkettik ne kadar istediğimizi ve devam eden iki ayda da denedik ama olmadı işte :/Canım sonuca baktım ben de şimdi burda deneyimli olan arkadaşlarımın da dediği gbi sadece ileri hızlı hareket yüzdesi biraz normalin altında yüzde 50 olması gerektiğini söylüyor doktorlar ama ileri hızlı hareketi sıfır olan arkadaşlardan da hamilelik haberi aldığımız oldu burada isterseniz bir kaç ay keçiboynuzu kürünü deneyin ama hiç aksatmadan düzenli bir şekilde içmesi lazım eşinin ya da havuç kürü de yapabilirsiniz çok etkili oluyor bu kürler araştıradabilirsin. Kürlerden sonra da tekrar test yaptırıp duruma göre bakarsınız ameliyat olup olmaması gerektiğine doktorunuzla birlikte. ama tabi yaşınız çalışma hayatınız stres vs. Bunlarda çok önemli varikoselde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
cevabın için teşekkür ederim. Öğrendiğimizden beri keçiboynuzu pekmezi, kabak çekirdeği, polen vb. Tüketmeye başlamıştı. Ama keçiboynuzunun kendisi olması gerekiyomuş. Burada bulamadık. Araştırıyoruz. Ay sonu bi daha sipermiyogram yaptırıcaz. Bakalım gerileme varsa izin alıp batıya gideriz artık
cevabın için sana da teşekkür ederim. 2 yıldır evliyiz biz ama vajinismus vardı bende geçen sene ilk baharda kendiliğimden atlattım hiç bunu bile stres yapmadık. Zaten o kimyasal yaşadığım ayda da gebelik beklemiyoduk. Yani öyle bi planımız yoktu.
Bir de ameliyattan sonra bekleme süresi demişsin. İlişki yasak mı oluyo ameliyattan sonra? Uzun mu oluyo bekleme süresi?
cevabın için sana da teşekkür ederim arkadaşım. Keçiboynuzunun kendisini bulup kürüne başlıcaz hemen 4-5 hafta sonra tekrar sipermiyogram yaptırıcaz. Bakalım bu defa başka şehirde bi hastaneye gidicez.
cevabın için sana da teşekkür ederim. Peki keçiboynuzu kürü ile havuç kürünü aynı zamanda yapsak sıkıntı olur mu yoksa sadece birini mi yapmalıyız. Stresli değiliz aslında mutluyuz. Kimyasal yaşadığım ay gebelik için bi planımız yoktu süpriz olmuştu. Zatne o ay farkettik ne kadar istediğimizi ve devam eden iki ayda da denedik ama olmadı işte :/
canım bekleme süresi şöyle, ameliyattan on gün sonra ilişki serbest, doktorlar aşılama ya da tüp bebek için 6ay-1 yıl gibi süre beklemeyi önerebiliyor, bu açıdan zaman gerekiyor anlamında söylemiştim. ameliyat sonrası iyileşme yeni spermlerin oluşması, kalitenin artması filan toplamda ay ile 1 yıl sabretmek gerekiyor.cevabın için teşekkür ederim. Öğrendiğimizden beri keçiboynuzu pekmezi, kabak çekirdeği, polen vb. Tüketmeye başlamıştı. Ama keçiboynuzunun kendisi olması gerekiyomuş. Burada bulamadık. Araştırıyoruz. Ay sonu bi daha sipermiyogram yaptırıcaz. Bakalım gerileme varsa izin alıp batıya gideriz artık
cevabın için sana da teşekkür ederim. 2 yıldır evliyiz biz ama vajinismus vardı bende geçen sene ilk baharda kendiliğimden atlattım hiç bunu bile stres yapmadık. Zaten o kimyasal yaşadığım ayda da gebelik beklemiyoduk. Yani öyle bi planımız yoktu.
Bir de ameliyattan sonra bekleme süresi demişsin. İlişki yasak mı oluyo ameliyattan sonra? Uzun mu oluyo bekleme süresi?
cevabın için sana da teşekkür ederim arkadaşım. Keçiboynuzunun kendisini bulup kürüne başlıcaz hemen 4-5 hafta sonra tekrar sipermiyogram yaptırıcaz. Bakalım bu defa başka şehirde bi hastaneye gidicez.
cevabın için sana da teşekkür ederim. Peki keçiboynuzu kürü ile havuç kürünü aynı zamanda yapsak sıkıntı olur mu yoksa sadece birini mi yapmalıyız. Stresli değiliz aslında mutluyuz. Kimyasal yaşadığım ay gebelik için bi planımız yoktu süpriz olmuştu. Zatne o ay farkettik ne kadar istediğimizi ve devam eden iki ayda da denedik ama olmadı işte :/
Önce bir kürü sonra diğer kürü uygulamanız daha sağlıklı olur canım ikisinin birarada uygulandığını hiç okumadım internette falan da hep ayrı ayrı uygulayanlar var biz de ilk 2 ay havuç kürü sonraki 2 ay da keçi boynuzu kürü uyguladık. keçiboynuzu özünü de yanında ek takviye olarak sabah akşam ikişer kaşık yiyebilir eşin hatta sen de yiyebilirsin çok yararlı doğal E vitamini içeriyor çünkü ama pekmez değil özü olucak canım o çok önemli bir fark"soğuk pres keçiboynuzu özü" olarak eczanalerde aktarlarda bulabilirsin onu da :)cevabın için teşekkür ederim. Öğrendiğimizden beri keçiboynuzu pekmezi, kabak çekirdeği, polen vb. Tüketmeye başlamıştı. Ama keçiboynuzunun kendisi olması gerekiyomuş. Burada bulamadık. Araştırıyoruz. Ay sonu bi daha sipermiyogram yaptırıcaz. Bakalım gerileme varsa izin alıp batıya gideriz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?