Artık ne düşünecegimi şaşırdım herkes başka bişey söylüyor. Benimle ilgili bi durum olmadığını söylüyorlar ama Allah bilir tabi. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah hepimiz için olumlu güzel şeyler olur.Merhaba canım bizim de evliliğimiz neredeyse iki buçuk yıl. ben hiç gebelik yaşamadım bu süreçte . bizim sayı düşük ve düşmeye devam ediyor kürler vs uygulamamıza ragmen :/ ameliyat olalı 8ay oldu bu arada. hayırlısı bakalım.
en son gittiğimiz doktor tek suçlu varikosel olmayabilir dedi, yani başka sebeplere hiç bakılmamıştı.. yeni endişeler oluştu şimdi.. sizin de tedavi süreciniz olumlu sonuçlanır inşallah. dua ederken hepimize ediyorum...
Sağol canım size de geçmiş olsun. Bazı doktorlar o kadar eminki Varikosel ve morfolijinin sorun olmadigindan eşime bu yüzden pek bişey diyemiyorum kırmak istemiyorum çünkü ama sabretmekte çok zorGecmis olsun canim biz 2. Bebegi istedigimizde olmayinca dr gittik 1 yildir olmuyodu dr varikiser teshisi koydu 2 tarafli normal yolla hamile kalamayacagimi soledi esimde 2. Dr da ameliyat olmaya karar verdi
Teşekkür ederim canım. Aslında ben de ameliyat olmasını istiyorum çünkü tüp bebek sürecinde embriyolar 3. Günden 5. Güne gidemedi. Gelişimleri geriden geldi bi de kimyasal olunca. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.aynen malesef bir kısmı olmalı bir kısmı olmamalı diyor fikrim olması ameliyattan önce bnde kimyasal yasadm bnm kesede oluşmuştu ama. Esim oldu bir yıl öyle bekledk ama olmadı bizde ameliyata karar verdk bence kesinlikle olmalı cok zor bir ameliyatta değil bu arada ilerlediğini biliyorsun değil mi 3. 4. Evreye gelebilir önce ameliyat sonra tedavi tavsiye ederim..
Canım varikosel sperm yapısını da bozuyor bundan kaynaklı olabilir bu dediklerin.. bence ikna et eşini. Rabbim nasip etsinTeşekkür ederim canım. Aslında ben de ameliyat olmasını istiyorum çünkü tüp bebek sürecinde embriyolar 3. Günden 5. Güne gidemedi. Gelişimleri geriden geldi bi de kimyasal olunca. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Amin canım Sağol hepimize inşallah. Aslında ankara da bir doktora gittik dna hasar testi yapıldı bişey çıkmadı. Istanbulda bir doktor kesinlikle ameliyat olmalısın hareketlilik düşmüş dedi. Ben bunu Ankara da ki doktora sordum o ise Sperm ile ilgili bi sorun olmayacağını sorunun şanssızlık ya da benimle ilgili olabileceği söyleyip eşimin aklını karıştırdı tabi benim de öyle. Çok tuhaf ya hepsinin başka şey söylüyor olması hangisine inanicaz şaşırdıkCanım varikosel sperm yapısını da bozuyor bundan kaynaklı olabilir bu dediklerin.. bence ikna et eşini. Rabbim nasip etsin
Bnmde kafam karıştı durumunuzdanAmin canım Sağol hepimize inşallah. Aslında ankara da bir doktora gittik dna hasar testi yapıldı bişey çıkmadı. Istanbulda bir doktor kesinlikle ameliyat olmalısın hareketlilik düşmüş dedi. Ben bunu Ankara da ki doktora sordum o ise Sperm ile ilgili bi sorun olmayacağını sorunun şanssızlık ya da benimle ilgili olabileceği söyleyip eşimin aklını karıştırdı tabi benim de öyle. Çok tuhaf ya hepsinin başka şey söylüyor olması hangisine inanicaz şaşırdık
Canım 1 yılın sonunda rahim filmi hormon testleri vs hepsini yaptırdım ben. Tüplerle ilgili vs bi sorun yok çok şükür. Düzenli adet oluyorum. Tüp bebek zamanı 16 tane yumurta toplantı. Yumurta konusunda da bir sorun yok anlamayamadım ben. Çok sağol canım Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun inşallahBnmde kafam karıştı durumunuzdanAllah yardımcın o olsun inşallah nasip eder. Birlikte karar vermeniz gerk bu duruma. Sn rahim filmi çekil mesela tedavi ikiniz birden olun esinde hevesle gitsin tedaviye bunu yapıyorm bn hem morali bozulmasın hemde ortk birsy yapıyormuş gbi hiç bir sıkıntım olmadığı halde doktora gidiyorum hamile kaldım iki kere zaten onada destek olmuş oldm bu süreçte sırtından yükü almaya çalıştım. Hakkımızda hayırlısı
Hayirlisi olsun her konu tamam ameliyat da sizin karariniz.Canım 1 yılın sonunda rahim filmi hormon testleri vs hepsini yaptırdım ben. Tüplerle ilgili vs bi sorun yok çok şükür. Düzenli adet oluyorum. Tüp bebek zamanı 16 tane yumurta toplantı. Yumurta konusunda da bir sorun yok anlamayamadım ben. Çok sağol canım Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah
Hayirlisi canm benm yeni ay yeni umutlar demektir :)Pazar gecesi bulantı kusma bel ağrısı ateş hepsini yaşadım,dün doktora gittim eşimin ameliyat olduğunu söyledim onlar da ilaç yazmadan önce kan alalım dediler. Hcg 1 çıktıadetime de dört beş gün var... bu ay benim için bitti, önümüzdeki aya Ümit etmeye devam
ya canım merak ettiğimn şeyler var soracağım...benim eşimde ameliyat sonrası idrarını yaptığında 1 dk falan sonra afedersiniz söylemeliyim bi su damlıyor,sizde oldu mu?bide varikosel külodunu eşiniz kaç gün giydi?benim eşim hala giyiyo :) çok sevdi sanırıminsallah bi sonuc alirsin canimmm bu yola ciktiysan eger sabir istiyor birakmayip ara vermemek gerrkiyor .s
yanlis anladim canim dediguni sanirim .s :) kafa yerinde degil adet tarihi yaklastigindan
canım bak şimdi bizim dr bize kesin ameliyat olmalı dediğinde ben istemedim,dr'a dedim ki yok biz aşılama yada tüp bebek istiyoruz eşim ameliyat olmasın dedim ve dr güldü dediki kızım bak şimdi her varikosel kısırlık yapmaz,bazen varikoselden dolayı defalarca düşük yapanlar,bazen de dış gebelik hatta sakat bebekler bile olabiliyor..sperm zayıf olduğundan dolayı tam tutunamıyo, bazen tüpten ilerlemeyip dış gebelik yapıyo yada spermde eksiklik olduğundan dolayı bebek sakat oluyor dedi...paranıza yazık hiç tüp yada aşılama yapmayın hem eşininde sağlığı için eşin ameliyat olsun sonra %80 normal yolla olur dedi....yani başına gelenler varikoselden olabilir,eşin mutlaka ameliyat olsun...düşünülecek bişey yok!mikrocerrahi yöntemle ameliyat olsun eşinTeşekkür ederim canım. Aslında ben de ameliyat olmasını istiyorum çünkü tüp bebek sürecinde embriyolar 3. Günden 5. Güne gidemedi. Gelişimleri geriden geldi bi de kimyasal olunca. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Anladım canım Sağol. Aslında ben de böyle düşünüyorum son gittiğimiz doktorda böyle söyledi ama Ankaradaki doktor hiç ilgisi yok ameliyat olma diyor. Bu yüzden kafamı karıştı aslında net bir şey soylemedikleri için yanicanım bak şimdi bizim dr bize kesin ameliyat olmalı dediğinde ben istemedim,dr'a dedim ki yok biz aşılama yada tüp bebek istiyoruz eşim ameliyat olmasın dedim ve dr güldü dediki kızım bak şimdi her varikosel kısırlık yapmaz,bazen varikoselden dolayı defalarca düşük yapanlar,bazen de dış gebelik hatta sakat bebekler bile olabiliyor..sperm zayıf olduğundan dolayı tam tutunamıyo, bazen tüpten ilerlemeyip dış gebelik yapıyo yada spermde eksiklik olduğundan dolayı bebek sakat oluyor dedi...paranıza yazık hiç tüp yada aşılama yapmayın hem eşininde sağlığı için eşin ameliyat olsun sonra %80 normal yolla olur dedi....yani başına gelenler varikoselden olabilir,eşin mutlaka ameliyat olsun...düşünülecek bişey yok!mikrocerrahi yöntemle ameliyat olsun eşin
ya bişey dicem...bizim dr hiç vitamin yazmadı ki,gidin 3 ay sonra gelin dedi,önemli olan hiç bi vitamin kullanmadan düzelmesiymiş...bizde mi vitamine başlasak acaba?ben findık siyah üzüm yediriyom iyiymiş toparlanması için dedilerBnmde kafam karıştı durumunuzdanAllah yardımcın o olsun inşallah nasip eder. Birlikte karar vermeniz gerk bu duruma. Sn rahim filmi çekil mesela tedavi ikiniz birden olun esinde hevesle gitsin tedaviye bunu yapıyorm bn hem morali bozulmasın hemde ortk birsy yapıyormuş gbi hiç bir sıkıntım olmadığı halde doktora gidiyorum hamile kaldım iki kere zaten onada destek olmuş oldm bu süreçte sırtından yükü almaya çalıştım. Hakkımızda hayırlısı
Bizede vermedi canm ilk uç ay sonra bakti sonuçlara ondan sonra takviye yazdı ameliyat başarısını ölçmek için kullandirmiyorlar bence.. ama bna sorarsan bilgm olsaydı kesinlikle kullandirirdm kür faln yapardm..ya bişey dicem...bizim dr hiç vitamin yazmadı ki,gidin 3 ay sonra gelin dedi,önemli olan hiç bi vitamin kullanmadan düzelmesiymiş...bizde mi vitamine başlasak acaba?ben findık siyah üzüm yediriyom iyiymiş toparlanması için dediler
yok bir sey yasamadik bi iste ameliyattan sonra idrar torbasini sondamidir nedir bi adini ogrenemedim cikardilar ya ondan sonra su ile karisik kan geldi biz kilot almadik canim kullanmadi hic .d sor aklina takilani eskidik biz .dya canım merak ettiğimn şeyler var soracağım...benim eşimde ameliyat sonrası idrarını yaptığında 1 dk falan sonra afedersiniz söylemeliyim bi su damlıyor,sizde oldu mu?bide varikosel külodunu eşiniz kaç gün giydi?benim eşim hala giyiyo :) çok sevdi sanırım2 ay dolacak ayın ikisinde
Benim eşim üç ay önce ameliyat oldu. O zamandan beri evicap kullanıyor. Bir aydır da klomen... doktorumuz hiçbir zaman yüzde yüz çocuk sahibi olabilirsiniz demiyor, herkesin %50 şansı olduğunu düşünüyor. Aslında bi yerde doğru,herşey Allah'ın takdiri. Sizin eşiniz ne kullanıyor ?Klomen kullandim hamile kalamadim eşimden spermiyografi istediler sperm sayısı düşük çıktı varikosel çıktı 3 aylık hap verdiler ilaç bittikten sonra sperm.sayisina bakicak artık ona göre varikosel ameliyatı olacak . eşimin doktoru 100 /40 şans verdi hamile kalmak için önümüzdeki ayın adetinin 3 günü doktorum çağırdı klomen başlıcam tekrar kizlar inslh ameyatsiz gerek kalmadan kalırım. Bide doktorumuz keci boynuzu ic dedi eşime kaynayıp içiyorum sabah akşam.
Bildiğim kadarıyla varikoselin en etkili tedavisi ameliyat :/ çünkü tedavi edilmemiş sperm döllense bile düşük olacağını söylüyor doktorlar. Tabi ki sizin doktorunuzun da bi bildiği vardır. Ameliyatı uzattıkça insanın başına bela oluyor, olup kurtulmak en iyisi bana göre.bende bu haftasonu doktora gidicem kendim de muayene olmak için inşallah tez zamanda kavuşuruzCnm eşimin varikosel çıktı.ama allahtan agrisi falan yok 3 ay kullanilmik bi vitamin hapı verdi L_Arginin diye bu yap sperm.sayisi düşük diye keci boynuzunu önerdi bakalım.subatta klomen başlıcam ben eğer kalamazsam gebe nisan ayında sperm sayısına bakıp ona göre ameliyat durumu belli olacak cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?