Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

çok geçmiş olsun canım inşallah sonu da iyi olur eşim bi 15 gün kadar ameliyatından etkilene bilir eskisi gibi rahat olmaz sonrasında geçip gider... valla benim eşim hastanede 6 saat yattı o da anestesi tamamen geçsin diye bi de eşim mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat oldu iyiydi çok şükür ben ısrar ettim ben kullanayım diye acemi olduğum için bana güvenmedi doktor da uyuşukluk tam geçtiyse sorun olmaz dedi... geldik dinlendi sabah da okuluna gitti doktor da öyle günlerce yatıp dinlenilecek bi ameliyat değil ertesi gün normal hayatına devam etsin ağır kaldırmasın fazla ayakta kalmasın yorulmasın dedi o kadar.... çok şükürde bi sorun olmadı ameliyat olalı 5 buçuk ay oldu değerlerimizde de az da olsa ilerleme oldu çok şükür

Siz nerde ameliyat olmuştum canım.

canım ameliyattan 10 gün sonra bebek çalışmalarına başladık hiç ağrısı olmadı ... korkma ameliyatın iyi geçer, hidrosel falan olmazsa hiç bir şey olmaz tatlım...

ameliyattan sakın korkmayın bu konuda işin ehli bi doktoru bulun yeter...iyi bi doktor olduktan sonra allah'ın izni ile iyi geçer ameliyatınız...yalnız sizlere tavsiyem kesinlikle mikro cerrahi ameliyat olun.. mikro cerrahi ameliyatı doktor mikroskop ile yaptığı için gözden kaçma ihtimali nerdeyse sıfır ama açık ameliyatta gözle görebildiği kadarını yapıyor gözden kaçırma ihtimali var...mikro cerrahi de düşünün damarları mercek gibi bişeyle büyütüp inceliyor ve gerekli müdahaleyi yapıyor venler bağlanacaksa bağlıyor yoksa bağlamıyor, ama açık ameliyatı gözünün ucu ile yaptığı için hata yapma ihtimali olabilir...ücrete sıra gelince biz devlette mikro cerrahi ile ameliyat olduk hiç para ödemedik...eşim bir gün sonra taburcu oldu ameliyatın 3.günü dışarı çıkıp gezmeye başladı fakat ağır adımlarla yürüyordu...ameliyattan sonra 7 saat kadar idrara çıkamadı narkozun etkisinden dolayı...ameliyattan sonra uyuşukluk tam olarak 7 saat sonra geçtiği için idrarını o zaman hissedebiliyorlar normal bir durum sakın korkmayın....

Son düzenleme:

hadi hayırlısı canım.dua ederim tabi.
sonuçları süper olcak inşallah ve eşin iyıki olmuşum bu ameliyatı diyecek.
bugün ameliyat kararınıza sevindik sonrasında spermlerin çıkışına sevinicez inşallah.
rabbim emeğinizi boşa çıkarmasın.

merhaba bayanlar,

böle damdan düşer gibi oldu biliyorum ama eşimle saatler önce konuştuğumuz bir mevzu olduğu için araştırıyorum.
eşim yaklaşık 2 yıl önce varikosel ameliyatı olmuş, sonrasında bütün değerleri normal çıkmış. son dönemlerde ağrılı oluyor ilişkilerimiz. Ama her zaman değil. 10 taneden 2 si gibi. dün gece de tekrarlamış olmasından korktuğunu sağ yumurtalığında da zaman zaman ağrısı olduğunu söledi.
varikosel tekrarlar mı?
varikosel neden olur, genetik bir sorun mu?
kg nun etkisi var mıdır?

şimdiden teşkler

Canim benim esimde 2 yil icinde 2 kez varikosel ameliyati oldu. Ilkini evlenmeden once olmus.. son ameliyatini yapan dr daha onceki ameliyatinin basarisiz oldugunu soyledi.. gozden kacan baglanmayan damarlarin oldugunu ve bunlarin ilerlediginden dolayi tekrar varikosel olustugunu soyledi..

bu baba olmaya etki ediyor değil mi?
benim eşimde evlenmeden önce olmuş.

merhaba canım...evet varikosel tekrarlar.. tekrarlayan varikosellerin çoğu açık ameliyattan kaynaklı oluyor.. eşin açık ameliyat mı olmuş? varikosel neden olur ,küçükken geçirilmiş ateşli hastalık, kabakulak ve yapısal olabilir.. hayır, genetik değil...kg nun etkisi söz konusu olabilir canım...ağrı olma nedeni daha önce geçirmiş olduğu ameliyatın etkisinden olabilir açık ameliyatsa eğerçmikro cerrahide bu tarz komplikasyonlar olmuyor.. eşin ameliyattan sonra hidrosel olmuş mu tatlım???

eşimin sperm testi sonuçları anlayan var mı arkadaşlar varikosel hangi değerden anlaşılıyo ilk defa yapıldı hiç anlamıyorum kusura bakmayın
miktar :2,5ml
çözünme süresi :30 dk
vizkosite:normal
ph :8,0
konsantrasyon :94,000,000/ml
motolite:
progresif hızlı hareket :%18
progresif yavaş hareket:%27
yerinde hareket :%5
hareket etmeyen :%50
morfoloji(kruger strıct kriterlerine göre)
normal :%11
baş anomalisi :%25
boyun anomalisi:%25
kuyruk anomalisi:%30
akrozon anomalisi:%9
yorum:her sahada 1-2 lokosit görüldü

canım varikosel olup olmadığını anlamak için sadece sperm testine bakmak yeterli değil...en az 3 kere test yaptırmanız gerekli yaptırdığınız 3 testi doktor karşılaştırıyor değerlerin durumuna bakıyor inişli çıkışlı mı bi anormallik var mı diye daha sonra el ile muayene ile varikosel var mı yok mu diye doktorun muayene etmesi gerekiyor canım bi de doppler ultrason istiyor orda hem varikosel var mı yok mu diye yazıyor hem de damarların büyüklüğü yazıyor...ondan sonra varikosel teşhisi konuluyor...fakat şöyle durum var bi de aklında bulunsun tatlım, diyelim değerleriniz inişli çıkışlı ve ultrasonda varikosel çıktı ama el ile muayene de varikoseli teşhis edemediyse doktor o zaman ameliyat yapıyorlar. kimi doktor yapıyor ama o zaman değerlere etki etmiyor bu ameliyat..varikoselden söz etmek için el ile tespit edilmesi önemli anlayacağın...

Son düzenleme:

Merhaba jonguil;
Beni azçok forumdan biliyorsundur.Derdimiz ortak... Ben eskisi kadar çok vakit geçiremiyorum ama takip etmeye çalışıyorum.Bugün içimden şöyle geldiki seni tebrik etmek istiyorum.Topikte yazılanlara cevap vermenden,insanlara yardımcı oluşundan ,bildiklerini elinden geldiğince paylaşıyor olmandan ve iyi niyetinden dolayı.Allah umarım en kısa zamanda sana ve tüm dileyenlere hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.Burada yardımcı olduğun arkadaşlarında duaları ile inşallah...

evet tatlım hatırladım seni...canım ben bu topik sayesinde o kadar şey öğrendim ki gerek hamile arkadaşlarımdan gerekse hamile kalmak için mücadele eden arkadaşlarımdan o yüzden ne biliyorsam hiç üşenmeden yazıyorum çünkü karşı tarafın hislerini neleri merak ettiğini az çok tahmin edebiliyorum.. ilk başta varikoseli öğrendiğim zaman ne olduğu,nasıl ameliyat olunur ,ne yapmamız gerekir diye bocalarken ve hiç bir şey anlamazken şimdi inan bu konuda bilmediğim bir şey yok nerdeyse...arkadaşlarıma yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana...iyi dileklerin için çok teşekkür ederim ..allah hepimizin gönlüne göre versin.. tez zamanda bebeklerimize kavuştursun inş.

çok teşekkür ederim canım peki bu sonuçlardan anlıyomusun herşey normal mi pzt si dr göstercezde çok merak ediyorum

eşimin sperm testi sonuçları anlayan var mı arkadaşlar varikosel hangi değerden anlaşılıyo ilk defa yapıldı hiç anlamıyorum kusura bakmayın
miktar :2,5ml
çözünme süresi :30 dk
vizkosite:normal
ph :8,0
konsantrasyon :94,000,000/ml
motolite:
progresif hızlı hareket :%18
progresif yavaş hareket:%27
yerinde hareket :%5
hareket etmeyen :%50
morfoloji(kruger strıct kriterlerine göre)
normal :%11
baş anomalisi :%25
boyun anomalisi:%25
kuyruk anomalisi:%30
akrozon anomalisi:%9
yorum:her sahada 1-2 lokosit görüldü

çok teşekkür ederim canım peki bu sonuçlardan anlıyomusun herşey normal mi pzt si dr göstercezde çok merak ediyorum

canım sperm konsantrasyonunuz çok çok iyi 20 milyon olması gerekirken sizinki baya yüksek.. hareketlilikte iyi morfolojiniz en az % 4 olması gerekirken sizinki %11 iyi yani...ileri hızlınız kötü değil ama biraz daha yüksek olabilir değer.. kaç aydır deniyorsunuz ? bi kaç sperm testi yaptırırsanız o zaman anlarsınız sorun olup olmadığını sadece bi testle anlayamazsınız tatlım.. bizim ilk testimiz normale yakınken 2.testimizde değerler daha düşük çıktı.. sizin değerleriniz daha yüksekte çıkabilir.. bir daha test yaptırın hızınız belki o zaman yüksek çıkabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…