ünüversitelerde inanan kadar atait olanda var..ateist olmalarındaki tek sebebte baskıcı zihniyet istememeleri..anası babası Müslüman diye gençleride yuvarlak heasp Müslüman diyorlar herhalde..yada biz onları Müslüman yapmasını bilirizmi diyorlarDin vicdan işidir ama milli unsurlar su götüremez bir gerçeklikle katidir kimse kusura bakmasın ! Kaç tane kilise var bu memlekette yav %90 bilmem ne yemezler anacım.
ünüversitelerde inanan kadar atait olanda var..ateist olmalarındaki tek sebebte baskıcı zihniyet istememeleri..anası babası Müslüman diye gençleride yuvarlak heasp Müslüman diyorlar herhalde..yada biz onları Müslüman yapmasını bilirizmi diyorlar
bırak arkadaşım..100 de 90 Müslüman diyorlar,islam ülkesi diyorlar..nerde 100 de 90 ı Müslüman ..inanmıyorum bu rakamlara
şu anki hükümette yazdırmamak daha akıllıca..yazılıyken bile herşeyini araştırıyorlar..birde islam yazmasa ne olur bilemem..bir nevi gençleri koruyor..havaalanında ataist bir genç dayak yemişti konusu çıkmıştı siyasette..Burdaki yanlışta nufus kağıdına işlenen İSLAM ibaresinden kaynaklanıyor yav bırakın 18 yaşına gelince hangi dine mensupsa onu yazdırsın çocuklar. Yok müslümansın itiraz yok hımmm otur bakim sus taş olursun taş
Ne mutlu Türküm diyeneMüslümanlık farklı bir kavram benim kalbimce her kimliğinde müslüman yazanda bu katagoriye girmiyordur diye düşünüyorum
kendi vatanımda türküm demek için vize alacak duruma sokacaklar nerdeyse
söylevleri hiç bitmiyor,sıkıntıları hiç bitmiyor
ülkemin her imkanından yararlanıp sonra türküm demeye gocunanlara ve onları bu kadar hak sahibi yapanlara da sinir oluyorum(herkes üstüne alınmasın lütfen sözüm TÜRKİYE CUMHURİYETİnde yaşadığını unutanlaradır)
bu konulara yazmayım diyorum ama tahammül edemiyorum
Müslümanlık farklı bir kavram benim kalbimce her kimliğinde müslüman yazanda bu katagoriye girmiyordur diye düşünüyorum
kendi vatanımda türküm demek için vize alacak duruma sokacaklar nerdeyse
söylevleri hiç bitmiyor,sıkıntıları hiç bitmiyor
ülkemin her imkanından yararlanıp sonra türküm demeye gocunanlara ve onları bu kadar hak sahibi yapanlara da sinir oluyorum(herkes üstüne alınmasın lütfen sözüm TÜRKİYE CUMHURİYETİnde yaşadığını unutanlaradır)
bu konulara yazmayım diyorum ama tahammül edemiyorum
Türk'lüğümüzü mü unutturacaklar, Atatürk değerlerimizi?!
Türk'lük möğöm deel islamiyet önemli öyle mi?!
De hayde gidin(bipppp biippp ve de biippppppp)
ırkçılık kafatası zihniyeti güdülerek yapılır. Ancak Türkiye'de Türküm demek kültürde, dilde ve ülküde birlik demektir öncelikle bunu bileceksiniz. Kavmiyet esası gütmeden, ırksal kökenlere dayanmadan, şucu bucu diye ayrılmadan sadece ve sadece paylaştığımız ortak değerlerden yola çıkarak tek bir değeri, hepimizin bir olduğunu vurgulamak buradaki esas amaç.
Ancaaakk tabiki kültürde ve dilde mecburî bir birliğe tabî olup ülküde birlikte bu topluluktan ayrılınıyorsa (açıkça ifade etmek gerekirse bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içip içinde nifak tohumları filizleniyorsa ) tabi ki zoruna gider ne mutlu Türküm denilmesi. Bu ülkede Laz, Çerkez, Kürt,Ermeni vs hepsi bu ülkenin değeridir, rengidir ne mutlu Türküm diyene derken kimse sen Kürtsün öl demiyor kimseye zaten! Bunların ayrımına varabilmek gerekli.
Yani ne mutlu Türküm diyene demek size bir şey kaybettirmez aksine çok şey kazandırır ama bu idrak durumunuza göre değişir o ayrı. Bunu kendi ırkınızı inkar olarak idrak ediyorsanız dememeniz normal bu durumda da temel bir kitap olan Ziya Gökalp'in Türkçülüğün Esasları kitabını okumanızı öneririm.
ve tabiki gururla Ne Mutlu Türküm Diyene
Mune abla bu sözlerinizde bna ninemi hatırlattınız..Ne oldu ihtilal mi var, ekmekle makarna stoklayayım o zaman
Sakin gidelim hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?