'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

Ve bize hakaret ettiniz gibi bir savunma hemende nedir bu anlayan beri gelsin !!!

Aksine arkadaşım. Herkes rahatca irkini soyleyebilse ayrimcilik falan kalmayacak. Ben neden yalan soyleyeyim ki? Irkimi inkar edemem, ben diyemem..

Çerkes ya da laz ben Türk vatandaşıyım dediğinde ırkını inkar etmiş mi oluyor?

Neyse bu konuda yazılacak çok şey var da sonuca ulaşmayacak.
Ben de rica ediyorum, bu topraklarda yaşayanlar Türk vatandaşı olduğunu kabul etsin bir zahmet.

Dini tartışma yasak. Hatta konu anında kapanıyor fakat siyasi tartışma veya bu tür polemiklere müdahale edilmiyor. Bende bunu anlamıyorum. Forum kuralında yok mu?

Aksine arkadaşım. Herkes rahatca irkini soyleyebilse ayrimcilik falan kalmayacak. Ben neden yalan soyleyeyim ki? Irkimi inkar edemem, ben diyemem..
ya bunda inkar edecek bir durum yok ki
yalan söyleyecekte bir durum yok,
ben inkar edilsine karşıyım zaten ama Türküm demek bir çatı altında toplanınca sevgi artar , ön yargı kırılır
herkes ırkını söyleyebiliyor zaten ama bak yine de kalkmıyor

Ben bu ulkede kendimi bildim bileli gogsumu gere gere "Ne mutlu Turkum diyene!" diyorum, benim Izmirli arkadaslarim da oyle... Halbuki onlarin da yarisi Kurt kokenli benim gibi, biz manyak miyiz? Irkimizdan mi utaniyoruz? Benim soyumda hic ama hic Turk kokenli yok, babam Amerikali, anam Diyarbakirin koylerinden, hem de "kuyruklu Kurt" denilenlerden... Ben ne olacagim simdi bu yastan sonra, Turklugumuzden afaroz mu edildik yane? Bana sakin kimse bunu ima bile etmesin, cok kotu bozarim!

Dini tartışma yasak. Hatta konu anında kapanıyor fakat siyasi tartışma veya bu tür polemiklere müdahale edilmiyor. Bende bunu anlamıyorum. Forum kuralında yok mu?
burası siyaset bölümü,farkındamısınız?
hatta burda dinde konuşalabiliyor
zaten polemik ilerlerse konu kapatılıyor yada ban alıyoruz.

Bu bölümde haberler paylaşılıyor ve üzerinde konuşuluyor, bölüm başlığını okudunuz mu? Burda siyaset konuşmakta sakınca yok, diğer bölümlerde yasak.

Ben Lazım ve bazı densiz arkadaşlarım bile rum tohumusuz olum siz diye dalga geçerler ama aşağılanmış ve ezik hissetmedim asimilede olmadım işte?

asimilasyona uğramadığımızın da kanıtıdır bu bir kaç kelime muço ore, varsi vare, si muço ore yada eski kocama dediğim gibi ma si mauropen gyuliçkimi

Demekki bu millete dilini kendi içinde özgüce konuşabilen hiç kimse bizi ezdiler, sindirdiler, asimile ettiler diyemez !!!

Ben Türküm anam babam böyle öğretti. Rabbimde Türk bayrağının altında , Türk toprağında , Türk olarak ölmeyi nasip etsin bana !

Sakinleştiniz mi biraz hanımlar? Sakinleşmeyen varsa kese kağıdı dağıtacağım, içine doğru derin nefes alıp 10'a kadar saymanızı isteyeceğim, o da olmadı hepinize stres topu yollarız site yönetimi olarak

Annesine 'Kuyruklu Kürt' diyeni de ilk defa gördüm...

Cok alcakca bir tabir çünkü. 1930lu yillarda sanirim, kuyruk sokumunda bir ur çıktığı icin köyunden Ankaraya sevk edilen bir Kürt'un fotografini bir gazeteci cekip baş sayfada 'Kuyruklu Kürt' diye baslik atmisdir ve bu tabir de burdan cikmistir...

Halk arasında bu kürt'ün dibi olarak kullanılır hanımefendi

Nerden cikmissa cikmis, oyle derler... Bende asagilik kompleksi yok... Gulup geciyorum, annem de guler gecer, koyden gelen dayilarima bu lafla takilirdi, ordan aklimda kalmis..

Ama yani hakkımı da yemeyin tabii, kamu yararına çalışıyorum burda, telkin, sakinleştirme, espri, şakalaşma, arada takılma, bazen konuya yorum derken sizden hiç ücret talep etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…