aleviler daha çok dışalandı gibi geliyor bana ve kulaktan dolma yalan yanlış şeyler var haklarında söylenen,Lazlar,Çerkezler,Arnavutlar...kendilerini Türk olarak niteleyebilir,bu herkesin kendini öyle görmek zorunda olduğunu göstermez.
Hepte bu söylenir,ee lazlar bişey diyormu,ee demiyorsa bu onların tercihi,herkesi bağlar mı ? Bırakalım kim kendini nasıl görmek,tanıtmak istiyorsa öyle görsün.İster Kürt olan Kürdüm desin,ister Laz olan Türküm desin.
Şöylede bir gerçek varki bunların içinde dışlanan sadece Kürtler olmuştur. O yüzden başka köken örnekleri vermek pek mantıklı değil.Haa bu kötü izlenimde Kürtlerin büyük payı var elbette,ama kurunun yanında neden yaşta yansın,neden bazı şerefsizler yüzünden öteki insanlar kendi ırklarını soylarını reddetmek durumunda bırakılsın.Ben bunu bir Türk oğlu Türk olarak söylüyorum.
Türk'üm demekle soylarını reddetmemiş olacaklarsa,Kürt'üm demeklede vatan millet bütünlüğünü bozmuş olmazlar.
çok enteresanmış,biz Karadenizliyiz dayım babama kızdığında bunlar rum soyu diyordu,neden öyle diyordu acabaNerden cikmissa cikmis, oyle derler... Bende asagilik kompleksi yok... Gulup geciyorum, annem de guler gecer, koyden gelen dayilarima bu lafla takilirdi, ordan aklimda kalmis..
çok enteresanmış,biz Karadenizliyiz dayım babama kızdığında bunlar rum soyu diyordu,neden öyle diyordu acaba
sülalaede rum akarabamız olduğunuda duymadımda eskiden bir haltlar olmuştur diyor yaniKaradenizde Pontus rum cemiyeti vardı ya bir zamanlar
Bizzat rum tohumluğuyla yaftalanmışlığım var ordan biliyorum
sülalaede rum akarabamız olduğunuda duymadımda eskiden bir haltlar olmuştur diyor yaniböyle şeyleri bizim ülkede bazıları çok yapıyor,falanca ermeni derler,filanca rum derler..komşum alevi olduğunu tanıştıktan 1 sene sonra söyledi birde kimseye söyleme diye tembihledi,garip ülkeyiz vesselam,birde ben ailemden hiç din dersi almadım,inançlıylardı tabiki ama aldığım din eğtimi,allah çarpar ,günah,vs..kalkamazdım zorla çocukken kaldırırlardı oruç için..ben soğumuştum..30 yaşımda kendim araştırdım okudum öğrendim kendi isteğimle..
devletin işsizlik,eğtim,kadın sorunları hakları tarım hayvancılık,çifçilik vs..pek çok sorun varken neden böyle şeylerle ilgilendiğine anlam veremiyorum
Türküm deyince ırkçılık mı yapmış oluyoruz ??
islam ülkesi denilsin diye bu türklük tartışmaları yapılsın diyorlar birsen..Bakın işte hemen Türkluğe çektiniz konuyu ?
Oysa " İnsan ırkını soylediğinde ırkçılık mı yapar deseydiniz zihin oyun cumlemi çürütecektiniz.
Evet Türküm , yaşasın Türk olmak, ölürüm Türklere, yaşasın Kürtler, Kürt olmak kıvanç verici v.s sozlerı ırkçılıktır.
Şimdi biri çıkıp alkışı almak için " böyle olmak ırkçılıksa ben ırkçıyım " Ne mutlu TURKUM diyene " yazabilir heran.
bırak arkadaşım..100 de 90 Müslüman diyorlar,islam ülkesi diyorlar..nerde 100 de 90 ı Müslüman ..inanmıyorum bu rakamlaraTürküm deyince ırkçılık mı yapmış oluyoruz ??
Türk olmak milleti birleştiren en geniş çatı değildir,en geniş çatı islam dinine mensup olmaktır da diyorlar..
Diyorlar da diyorlar yani..
meg'cim ne günlere geldik..kabus gibi islam çatısıymış..akp nin islam tarzı çatısı deseler daha doğru olur..her imkanda önce partililer yararlandığına göre peygamber efendimizin İslamiyet felsefesi ile hiç bir ilgisi yok..Türk olmak milleti birleştiren en geniş çatı değildir,en geniş çatı islam dinine mensup olmaktır da diyorlar..
Diyorlar da diyorlar yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?