'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

Ben okuyorum yorumları Mune sadece hic duymadığımız bir şeyi duydum...

Neler duysak gerek demek geldi içimden bunu dedem top fırtınasına ben kapilmam dimi inanın ben masumum

Kuyruklu kürt hic duymamistim...

Lazlar,Çerkezler,Arnavutlar...kendilerini Türk olarak niteleyebilir,bu herkesin kendini öyle görmek zorunda olduğunu göstermez.
Hepte bu söylenir,ee lazlar bişey diyormu,ee demiyorsa bu onların tercihi,herkesi bağlar mı ? Bırakalım kim kendini nasıl görmek,tanıtmak istiyorsa öyle görsün.İster Kürt olan Kürdüm desin,ister Laz olan Türküm desin.

Şöylede bir gerçek varki bunların içinde dışlanan sadece Kürtler olmuştur. O yüzden başka köken örnekleri vermek pek mantıklı değil.Haa bu kötü izlenimde Kürtlerin büyük payı var elbette,ama kurunun yanında neden yaşta yansın,neden bazı şerefsizler yüzünden öteki insanlar kendi ırklarını soylarını reddetmek durumunda bırakılsın.Ben bunu bir Türk oğlu Türk olarak söylüyorum.
Türk'üm demekle soylarını reddetmemiş olacaklarsa,Kürt'üm demeklede vatan millet bütünlüğünü bozmuş olmazlar.

aleviler daha çok dışalandı gibi geliyor bana ve kulaktan dolma yalan yanlış şeyler var haklarında söylenen,
kürt kardeşlerde durum farklı kendi içlerinde problem var diyorlar,kürt sunnilerde kürt alevileri istemiyormuş,Türküz demeleri pkknın işine yaramaz..yahu insanlara hayali bir özgürlük vaad ediyorlar..hadi verdin toparağı,onlara ait oldu kim yönetecek,yine kalacaklar ağaların eline kemal sunal şener şen filmlerindeki gibi..onların sırtına binmek isteyen asıl pkk kandıran ve kışkırtanda pkk dır..

Nerden cikmissa cikmis, oyle derler... Bende asagilik kompleksi yok... Gulup geciyorum, annem de guler gecer, koyden gelen dayilarima bu lafla takilirdi, ordan aklimda kalmis..
çok enteresanmış,biz Karadenizliyiz dayım babama kızdığında bunlar rum soyu diyordu,neden öyle diyordu acaba

çok enteresanmış,biz Karadenizliyiz dayım babama kızdığında bunlar rum soyu diyordu,neden öyle diyordu acaba

Karadenizde Pontus rum cemiyeti vardı ya bir zamanlar

Bizzat rum tohumluğuyla yaftalanmışlığım var ordan biliyorum

Karadenizde Pontus rum cemiyeti vardı ya bir zamanlar

Bizzat rum tohumluğuyla yaftalanmışlığım var ordan biliyorum
sülalaede rum akarabamız olduğunuda duymadımda eskiden bir haltlar olmuştur diyor yaniböyle şeyleri bizim ülkede bazıları çok yapıyor,falanca ermeni derler,filanca rum derler..komşum alevi olduğunu tanıştıktan 1 sene sonra söyledi birde kimseye söyleme diye tembihledi,garip ülkeyiz vesselam,birde ben ailemden hiç din dersi almadım,inançlıylardı tabiki ama aldığım din eğtimi,allah çarpar ,günah,vs..kalkamazdım zorla çocukken kaldırırlardı oruç için..ben soğumuştum..30 yaşımda kendim araştırdım okudum öğrendim kendi isteğimle..
devletin işsizlik,eğtim,kadın sorunları hakları tarım hayvancılık,çifçilik vs..pek çok sorun varken neden böyle şeylerle ilgilendiğine anlam veremiyorum

Bizimkilerin engin din bilgilerinden nasiplenmişsin daha ne ayy iyi güldüm ya töbe allam kadın mı kadın kim ki öyle bir varlık var mı neyseee

Mune ve medcezir teşekkür ederim. Irkçılık yapıldığını görünce sinirlendim. Muhalefet olayım dedim. Peki nerede dini tartışma yapabiliriz, var mı başlık ?

Neden ırkçılık.? Kendi ırkını övünüp diğer ırkları aşağılayan ya da bunu yapmıyorsa bile kendini overken kullandığı sozlerle zaten otomatikman diğer ırkları yerle bir ederek kimin eline ne geçiyor ?

Birşey daha Türk yazılıyor hep, özellikle dikkat ediliyor buyuk harfe kürt yazılıyor dikkat etmeden. Bu milliyetçi damarı biraz ırkçılık karışımıyla birleşiyor ve zihin ister istemez böyle yaptırıyor. ( Kasti değilse )

, alevi, çerkez, TÜRK yazanda var. :)

Aslında sakin bir tartışma olmuş neden kapattırmaya çalışıyorsunuz konuyu? Olur olmadık her yerde ''ırkçılık'', ''soykırım'', ''eşitlik''... vs gibi kelimeleri kullananlara sinir oluyorum. Ögrenmez olaydınız şu kelimeleri keşke. Bu konuda da ben ırkçılık yapan biri göremedim açıkçası. Eger bir kişi yaptı diyorsanız, o zaman konudaki herkes ırkçı.

Türküm deyince ırkçılık mı yapmış oluyoruz ??

Bakın işte hemen Türkluğe çektiniz konuyu ?
Oysa " İnsan ırkını soylediğinde ırkçılık mı yapar deseydiniz zihin oyun cumlemi çürütecektiniz.

Evet Türküm , yaşasın Türk olmak, ölürüm Türklere, yaşasın Kürtler, Kürt olmak kıvanç verici v.s sozlerı ırkçılıktır.

Şimdi biri çıkıp alkışı almak için " böyle olmak ırkçılıksa ben ırkçıyım " Ne mutlu TURKUM diyene " yazabilir heran.

islam ülkesi denilsin diye bu türklük tartışmaları yapılsın diyorlar birsen..

Türk olmak milleti birleştiren en geniş çatı değildir,en geniş çatı islam dinine mensup olmaktır da diyorlar..
Diyorlar da diyorlar yani..

Türk olmak milleti birleştiren en geniş çatı değildir,en geniş çatı islam dinine mensup olmaktır da diyorlar..
Diyorlar da diyorlar yani..
meg'cim ne günlere geldik..kabus gibi islam çatısıymış..akp nin islam tarzı çatısı deseler daha doğru olur..her imkanda önce partililer yararlandığına göre peygamber efendimizin İslamiyet felsefesi ile hiç bir ilgisi yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…