'Varlığım neden Türk varlığına armağan olsun?'

E be Haluk Bey sen T.C catısı altında huzur icinde yaşayabiliyorsan, bu toprak altında senin bizim için ölen şehitlerimiz sayesinde yaşayabiliyorsun! Kolunu bacağını kaybeden gazilerimiz sayesinde yaşayabiliyorsun!
Tabii ki bizim VARLIĞIMIZ DA, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLACAK! OLMALI!
Yakışmamış bu sözler sana.

Haluk Bilginer....
Çok sevdiğim köklü bir oyuncu, köklü kelimesini adının yanına yakıştıramayacak açıklamalara girmiş olması çok üzdü beni. Sanırım Gezi olaylarında bulunuşunu affettirmeye çalışıyor kendileri. Atatürk milliyetçiliği'ni idrak edebilseydi zaten böyle bir açıklamaya gerek duymaz, gezi olaylarında orda oluşunu hala gururla savunur, bugün andımızı yasaklayan partiye yağ çekmek için böyle bir açıklama yapmazdı.

Haluk Abicim; 2.5 yaşındaki oğlumun varlığı Türk varlığına armağan olsun. Olsun ki senin gibilerin olduğu bu ülkede geleceğe yine de umutla bakmaya devam edebileyim kendi adıma.
Sen istediğin yere göre oynamaya devam et bu ülkede hala düşüncelerinin arkasında korkmadan durabilen insanlar var. Günü geldiğinde o insanlardan yana olursun elbet. Bugünü de unuturuz gider dimi güzel abicim.....

Ben kendimi ezilmiş hissetmiyorum. Ezilmiş hissetseydim Tayyip'ten veya İmralı'daki yaratıktan kimlik dilenirdim. Sende kendini ezilmiş hissetme ve Amerikanca filmi kürtçe izletmelerine izin verme.

Bir de Allah neden sadece Türk'ü korusun yada Ne Mutlu Türküm Diyene denilmişti o zamanlar biliyor musunuz? O günlerde hepimiz Türk'tük; Türkiye'de yaşayanlar değil !!!!!

Özbek Türmen Uygur Tatar Azer bir boydur
Karapapak Kırgız Kürt Kazak bunlar bir soydur.

Kimse tarihi ve Türk kitabelerindeki yazıtları incelemeden ezber konuşmasın.

Birde işlerine gelince biz Osmanlıyız derler, sanki osmanoğullarının kökenini bilmezmiş gibi ama Türk lafı batar kimilerine !!!
Benim oğlumun babası d.bakırlı ve bebeğimizin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendiğimizde "who, Şimdi benim oğlum o soysuzların kurşununa kurban gitme ihtimali olan bir bebek neden erkek oldu ki ?" dedi. Her kürt'ü pkk'lı sananlardan değilim ama bu ülkede kürtlere gelene kadar yıllarca rum tohumu diye ezilen gerçek bir kimlik var LAZ'lar ama hiç biri çıkıpta demiyor ki ben lazım hakkımı verin. Boş işler bunlar birilerinin oyunu işte. Ben Anne tarafından Türkmen , baba tarafından Lazım, Kocam dbakırlı ama kökeni ermeni ve evlenmeyle zazalaşmışlar. Oğlum şimdi nereli benim ? Bölünürsek kaç parça olacak ? Bilemiyorum yazık gidişat hiçte iyi değil.

Birde Kürtlüğünü savunup hak arayan dostlar. Eğer çözümdü, bölünmeydi her bilmem neyse; sizin sözde haklarınızı o cani savunuyorsa. Sizde bu süreçve bu sözüm ona elçiyle hak bekliyorsanız eğer ben pkk'yı sevmem, pkk'lı değilim demeyin boşa !!!!

Özbek Türmen Uygur Tatar Azer bir boydur
Karapapak Kırgız Kürt Kazak bunlar bir soydur.

Kimse tarihi ve Türk kitabelerindeki yazıtları incelemeden ezber konuşmasın.

bahsettiğin ana yurt marşıdır orjinal halide budur ve "kürt" diye bir kelime yoktur !!!

ANAYURT MARŞI

Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Azer bir boydur
Karakalpak, Kırgız, Kazak bunlar bir soydur

Özbekistan, Türkmenistan diye kurmuşlar
Anayurdum Türkistan'ı bölüp koymuşlar

İnanmayın, aldanmayın ey Türk yiğitler
Kırk asırlık tarihe sahip olan Türkler

Türkistan, Kafkasistan ey güzel yurdumuz
Sana kurban olalım ey anayurdumuz

Böyle okuduğunuzu tam anlamadan gaza gelip yazmışsınız ama ben sadece Kürtler işkence gördü mü dedim ya da Ankara'da İzmir'de hava hoştu gibi bir şey mi söyledim? O dönem çok karanlık suçlu suçsuz birçok insan zarar gördü elbette. Diyarbakır cezaevi de maalesef en kanlı, en onursuz en insan haklarına aykırı muamelelerin uygulandığı bilinen meşhur bir hapishane bu konuda yalnız kitaplar değil devletin kaynakları da var, araştırabilirsiniz. Varmak istediğiniz noktayı da anlayamadım hangi hapishanede daha çok işkence yapıldı diye mi yarıştıralım ne yapalım? Türkiye'nin diğer bölgelerinde de insanların zarar görmesinin darbe döneminin doğuda nefretle yetişen bir nesle zemin hazırladığı gerçeğiyle ne ilgisi var?

Ayni seyi soyluyorsun gene.. Diyarbakir'da iskence oldu da yurdun diger illerinde olmadi mi diyorum ben de... Doguda nefretle yetistiler de neden batida ayni nefret olusmadi oyleyse? hatta onda biri bile yok.. Bu iste bir tuhaflik yok mu sence? Dogudaki olaylar, teror 1980den sonra baslamadi ki.. PKK Apo tarafindan 1974 de kuruldu. Ondan once Asala ermeni orgutu vardi, o yokoldu bu kuruldu. En buyuk zarari da gene Doguda yasayan Kurt kokenli Turk vatandaslar gordu. Kendi iclerinden daga cikanlar inip gene kendi koylerini yagmaladi, bombaladi, ne saglik gorevlisi biraktilar ne ogretmen.. Gun gecmiyordu ki bir sehit haberi gelmesin, sadece askerler mi oldu doguda?Bu kin bir tek darbe donemi ile aciklanabilir mi? Simdi git sor bir PKKliya bakalim ne bilir Kenan Evren hakkinda..

doğuyu kışkırtan arkasında ne olduğu kim olduğu belli olmayan bir pkk gerçeyi var,maalsef öyle,arabayı çevirmişler doğuda adam kürtçe bilmiyor diye arabasını yakmışlar..pkk yandaşları kobane olaylarında yakıp yıktı,polis emir gelmediğinden eli kolu bağlı kaldı..80 lerede sadece küertler değil tüm ülkedeki farklı düşünenler işgece gördü..

Ben zaten ilk alıntıladığınız mesajımda Pkk'nın haklı bir oluşum olmadığını söyledim. En büyük zararı kendi halkına verdi dedim. Batıda nefretle yetişen bir nesil olamadı zira apolitikleştirme bu tehlikeyi bir derece bertaraf etti doğuda ise bu politika batıdaki kadar işe yaramadı zira pkk bunu kullandı ve acıları taze insanları kışkırttı. 1974'te kürt köylerini basıp haraç toplayan pkk 80'lerden sonra intikam aracı olarak görülmeye başlandı hatta birçok kaynakta devlet eliyle de yardım gördüğü yazılıdır. Şu an pkk'yı destekleyip Kenan Evren hakkında bilgisi olmayan insan çoktur tıpkı 1915 Ermeni olaylarında ne olup bittiğinden bihaber çoğu Ermeni'nin soykırım üzerinden ırkçılık politikalarını yürütmesi gibi. İnsanlar bir süre sonra neyi neden yaptığını irdelemeden, bilmeden sadece yaparlar.

Evet, dogunun bir PKK gercegi var. O yuzden de diyorum darbenin degil ama PKKnin o yore halkinin ustunde etkisi cok. 1980 darbesi bu ulkede yasanan ilk darbe degil, sadece doguda uygulanmis bir darbe de degil, butun darbe donemlerinin ulke capinda acilari oldu elbette, dogunun makus talihini buna yikmamak gerekir diyorum sadece.. O doguda yasayan insanlarin bir cogu da butun Anadolu ve Batiya yayilmis bir sekilde yasiyorlar bugun, kimi devlette, kimi askeriyede, kimi esnaf, kimi sirkette, fabrikada, mahallede komsumuz olarak hep birlikte yasiyoruz bugun, ama olaylar hala doguda devam ediyor, bunu gozardi etmeyin.

PKK ne alaka ya? Konu neden buraya gelmiş?

Madem herkes kendi canini feda ediyor;
Benim varligim da müslüman varlığına feda olsun....

kürdü türkü ne farkeder bu topraklar bizim ve birbirimizi yemek yerine bizim elele verip bu topraklara sahip çıkmamız gerekir sahip çıkmasını bilmezsek kendi tapraklarımızda esir olacagız

Iyi canim, en buyuk musluman varligi araplarda olduguna gore sen de onlara kurban ol, ne yapak yane...

Ben ırka kurban olmam. Kinini kusmaya calisma saraylim, senin musluman düşmanlığin benim Islam aşkımı baltalayamaz. Seni kaale bile almiyorum..
Hoscakalll ..

bunu bilmeyen mi var,sadece doğudakiler işkence görmedi
o dönem tüm yurdum insanı işkence gördü
sağcısı solcusu,ne hikayeler anlatılıyor
sanki olaylar tek doğuda oldu,ama bir ırkı asimile etmeye çalışmak hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…