bunu bilmeyen mi var,sadece doğudakiler işkence görmedi
o dönem tüm yurdum insanı işkence gördü
sağcısı solcusu,ne hikayeler anlatılıyor
sanki olaylar tek doğuda oldu,ama bir ırkı asimile etmeye çalışmak hoş değil.
şu an böyle bir durum yok zaten,sen yanlış anlamışsın beniAsimilasyonu bir açıklar mısınız acaba? 2008 seçimleriydi sanırım oy vermek için okuldayız bir teyzem geldi, sandık görevlileri kağıdı verdi ama teyzem Türkçe bilmiyormuş, yanındaki bayan izah etti ve oyunu kullandı.
Biz batıda çocuk başına para alamıyoruz ama doğuda çocuk başına bir miktar para alıyorlar !
Canları istediğinde meydanlara çıkıp ellerinde o çaputla "bijiiiiiiiii, serooookkk" diyebiliyorlar !
Bak ben kürdüm deyip hala hak savunuyorlar !
Asimile olmak için dil, kimliği yitirmek gerekmez mi yahu bu ülke daha ne yapsın anlayamadım. Hep bi dramatize hep bi asimile edildik sözü.
Artık memleketi Türk-Kürt-Laz-bilmemne diye ırklara ayırmayı bırakın ya.Hepimiz farklı ırklardan geliyoruzdur zaten,ama Türk üst kimliğini hazmedemeyen niyeyse sadece bir kısım Kürtler.Şimdi yurtdışına çıksanız,"nerelisin" diye sorduklarında "Lazım" ya da"Çerkezim" ya da "Kürdüm" deseniz bön bön bakarlar suratınıza.Ancak "Türküm" dediğinizde nereli olduğunuzu doğru şekilde anlarlar.Mesela benim üniversitede Balkan ülkelerinden birçok arkadaşım oldu ve çoğu aslen Türk ırkından olmasına rağmen bizden bahsederken "siz Türkler" diye konuşurudu.Çünkü onlar Balkan ülkeleri vatandaşıydı,biz Türk vatandaşıydık.Yani Türk kelimesi artık bir ırkı ifade etmekten çıktı,bir üst kimlik yani bir vatandaşlık tanımı haline geldi.Ha istemeyen bunu yine kabul etmez,çok da mühim değil,sonuçta bu memleketin adı "Türkiye" ve hep de öyle kalacak inşallah...
Bende sana yazmadım canım zaten kızım sana söyledim gelinim sen anla gibisindenşu an böyle bir durum yok zaten,sen yanlış anlamışsın beni
onların yaptığı nankörlükten başka bir şey değil
vatan hainleri pkk ve yandaşlarının işi yok bu ülkede
ben 80'li yıllardan bahsediyorum.
Ne alakasi var? Benim tanistigim ingilizler Japonlar almanlar ve diger milletler Kürt'üm dedigimde gayette biliyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Kürt'üm.
Insanlari Turklestirmekten vazgeçin artık.
Mune abla bu konu artik rahatsiz etmeye başladı, umarim gereken yapilir. Sevgiler...
Az önce müslüman düşmanlığı dedin şimdi de sen Türk düşmanlığı yapıyorsun farkında mısın ? İnatlaMune yi çağırıyorsun bu konunun tartışılması niye rahatsız etti seni bu kadar ki illa kapatılsın diye bir dayatmadasın ?
PKK ne alaka ya? Konu neden buraya gelmiş?
Madem herkes kendi canini feda ediyor;
Benim varligim da müslüman varlığına feda olsun....
Tamam, irkinizi sevin, gurur duyun ama bunu yaparlen asla başka bir irka hakaret etmeyin, bu sizi küçük düşürür.
Herkes kendi irkini sevmelidir, asla da inkar etmemelidir. Ben Kürt olduğum için gurur duyarim, siz de Türk oldugunuz için, Laz da laz olduğu için, Çerkes de Cerkes olduğu için.
Gurur duymak başka irklara, ki bu irk sadece Kürtler oluyor hakaret etmekle olmaz....
Arkadaşım kim hakaret ediyor ? Eğer hakaret varsa k.i.b'le gitsin ! Hakeden hakettiğini bulsun. Kimse aslını inkar etsin demedik bizde sadece bir kısım biz buyuz diye dayatıyorsa sorun kimdedir acaba ?
İnsanları Türkleştirmek diye birşey yok,Türklüğü benimsemek,Türk kimliği altında birleşmek var.Ona bakarsan ben de Arnavut kökenliyim ama Türküm demekten hiç gocunmadım,çünkü Türk vatandaşıyım.Türklüğü kabul edersin ya da etmezsin o senin problemin,ama Kürdüm dediğinde arkasından hangi ülkenin vatandaşı olduğunu da belirtmen gerekir,ama Türküm dersen şak,başka açıklamaya gerek kalmaz,bunu anlatmaya çalışıyorumNe alakasi var? Benim tanistigim ingilizler Japonlar almanlar ve diger milletler Kürt'üm dedigimde gayette biliyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Kürt'üm.
Mune abla bu konu artik rahatsiz etmeye başladı, umarim gereken yapilir. Sevgiler...
aslında hepimiz Türkleşsek , hepimiz ben Türküm desek , emin ol ayrımcılık kalmaz bu ülkedeNe alakasi var? Benim tanistigim ingilizler Japonlar almanlar ve diger milletler Kürt'üm dedigimde gayette biliyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Kürt'üm.
Çünkü dusmanliginiz kelimelerinize yansiyor. Bu kadar nefret dolu olmayin, cabuk yaslanirsiniz. Birakin insanlari artik zorla Türk yapmayi. Sadece Kürtler Türkler diye algi yapmayi, birakin Allah aşkına ya...
Ayrica ben neden Türk dusmanligi yapayim ya? Bir insana sirf irkindan dolayi düşman olmak aptalliktir, ok şükür ben aptal bir insan degilim..
Dogru sen sus, araplara laf etme, yoksa sen de benim gibi Islam dusmani ilan edilirsin bak ha..Son halife cihat ilan ettiğinde emre uymayan ırk değil mi onlar?
Nese çok konuştum susim ben
aslında hepimiz Türkleşsek , hepimiz ben Türküm desek , emin ol ayrımcılık kalmaz bu ülkede
yanlış anlama lütfen ama bu böyle bence
hepimizin ırkı var geldiği bir yer var , ama ben tercih etmiyorum ben buyum ben şuyum demiyorum Türküm diyorum
ayrımcılık ancak bu şekilde biter bence , hepimizin ağzından Türküm kelimesi çıktığın da
çünkü kimi lazlara önyargılı kimi kürtlere kimi çerkezlere
ben böyle düşünüyorum ve yineliyorum , ayrımclık ve ön yargılar bence hepimizin hep bir ağızdan türküz dediğimiz de bitecek .
Aksine arkadaşım. Herkes rahatca irkini soyleyebilse ayrimcilik falan kalmayacak. Ben neden yalan soyleyeyim ki? Irkimi inkar edemem, ben diyemem..
Buluttan nem kapiyorlar gerçekten. Kim Kürtlere hakaret etti konuda. Ben de Lazım ama hic ben Turk değilim Lazim deme geregi duymuyorum. Neden sadece Kurtlerin zoruna gidiyor onu da anlamiyorum. Bana hic ezilmislik masallari anlatmayin. Dogu Karadenizin Doğudan pek farki yok gelismislik konusunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?