- 27 Kasım 2017
- 701
- 2.379
- 33
- Konu Sahibi istanbulameftun
-
Artık buluşmaya çağırıyoruz , gelmiyor. Biz değil de sanırım o bitiriyor arkadaşlığı .E siz yiyin için o yemezse yemesin. Arkadaşlığı bitirecek ne var ki bunda?
Zaten sizle görüşmeyi kesmiş arkadaşınız gelip burda konu açmanız garip olmuş.Biz napalım , biz de mi ipleri koparalım ?
arkadaşlıklar da evrilir değişir artık size uyum sağlamıyorsa ya sadece evde buluşun ya da görüşmeyin gitsin,benim de yakın bi arkadaşım var bu ara biraz maddi sıkıntı içindeyiz sadece ev oturmaları yapıyoruz,eşimle dışarda takılıyorum sadece sinema yemek vs masraflarını eşimle yapıyorum,o da gayet anlayışla karşılıyor,zamanında bi dönem o ev hanımıydı ben çalışıyorum diye hesap bile ödetmezdim ona geçmişimiz var diye hoş karşılıyor muhtemelen.. yani ilişkinizin kalitesine bağlı bu durum.Herkese merhaba :)
Liseden beri görüştüğüm bir arkadaşım var.
O üniversite bitince 1 yıl çalıştı , sonra evlendi ve işi bıraktı.
Eşinin kendi dükkanı var, kendi evleri var (evler derken gerçekten 3 tane evi var) , ayda 10bine yakın alıyor eşi.
Gelelim soruna ;
Biz toplandığımızda sadece çay içer , şunu yiyelim dediğimizde hemen fiyatına bakar , 10 lira veremem buna der , yemez.
Ayakkabı bakar . Buna 30 lira veremem der , almaz.
Eşi para harcamasını acayip kısıtlıyor.
Kendisi de hafif cimri aslında.
Buluştuğumuz zamanlarda daha gençsin , part time çalış , hem okuduğun boşa gitmez , hem harçlık olur diyoruz.
Bir dedik , iki dedik ; şimdi bizimle buluşmaktan kaçıyor :)
Ya eşi istemiyor , para harcama diyor.
Ya kendisi çalış dememizden sıkıldı , bilmiyorum.
Biz napalım , biz de mi ipleri koparalım ?
Ne kadar uzadı bilmiyorum ama , özür dilerim sıkıcı olduysa.
Sizce ne yapalım ?
bence de. geçen böyle başka bi konu daha vardı. tartışma olmuş herşey sonuçlanmış. olay bu haklıyım dimi diyorduZaten sizle görüşmeyi kesmiş arkadaşınız gelip burda konu açmanız garip olmuş.
Böyle konular sanki dedikodu için açılıyor gibime geliyor artık.
Sürekli anlattıklarınızın gündeme gelmesinden sıkılmıştır haklı olarak. Biraz zamana bırakın. Görüşmezse görüşmesin.Artık buluşmaya çağırıyoruz , gelmiyor. Biz değil de sanırım o bitiriyor arkadaşlığı .
var yemez değil ki kadının parası yok çalışmıyor ve onu kısıtlayan bir eşi varHerkese merhaba :)
Eşinin kendi dükkanı var, kendi evleri var (evler derken gerçekten 3 tane evi var) , ayda 10bine yakın alıyor eşi.
Gelelim soruna ;
Biz toplandığımızda sadece çay içer , şunu yiyelim dediğimizde hemen fiyatına bakar , 10 lira veremem buna der , yemez.
Buluştuğumuz zamanlarda daha gençsin , part time çalış , hem okuduğun boşa gitmez , hem harçlık olur diyoruz.
Sizce ne yapalım ?
Evet ya geçen arkadaşını baya anlatan biri vardı ne varsa içini dökmüş ama kızın yüzüne söylemiyor.bence de. geçen böyle başka bi konu daha vardı. tartışma olmuş herşey sonuçlanmış. olay bu haklıyım dimi diyordu
Yüzüne onun iyiliği için söylüyoruz ama sanırım çok söylediğimiz için bunaldı. Kendisi 10 yıllık arkadaşım , dedikodusunu yapmam ; tam tersi yüz yüze konuşup çözüm bulurum.Evet ya geçen arkadaşını baya anlatan biri vardı ne varsa içini dökmüş ama kızın yüzüne söylemiyor.
O konuda da dedikodu için açmışsın diyecektim de dememiştim ama artık gerçekten yüzlerine söyleyemiyorlar, gelip burda konu açıp kendilerinin haklı olduğunu düşünmek istiyorlar gibime geliyor.
Yani ben de farklı kişilerden fikir almak için burdayım. Borçları yok tam tersi 3-4 ayda bir tarla , arsa alırlar. Gerçekten maddi olarak çok çok iyi durumdalar.Sizin yemenize , içmenize , harcamanıza karışmıyorsa siz de ona karışmayın.
Mesela sıkışık olduğum dönem benim arkadaşlarım da bana aynısını yapmışlardı .
Hoş olmuyor . Uzaktan davulun sesi hoş gelir . O kadar mal mülk var ama belki borçları da var nereden biliyorsunuz .
Size fikrinizi sormadan baskılamanız yanlış olmuş.
Eşi sıkıntılı bir tip olabilir, kısıtlıyorsur, herşeyine laf ediyordur, kocasına boyun eğmesi hoş değil ama sizin de eleştirmeniz hoş değil, ne yer içerse içsin ne yapalım kendi seçimi. Çevremde öyle eşinin durumu iyi olduğu için üniversite mezunu olduğu halde çalışmayan hanımlar var. Eşlerinden maaş alıyorlar. Evet ilk duyunca garibime gitmişti ama bu çok yaygınlaştı, her ay belli bir miktar hesaplarına para yatıyor, gönüllerince harcıyorlar. Aralarında kocası tarafından dışardan sigortası ödenen de çok var. Hayatlarından memnunlar valla, öyle akşama kadar ev işi çocuk bakımı filan da hiç uğraşmıyorlar, temizliğe kadın geliyor, çocuklar hep kreşte okulda, onlar da mis gibi keyiflerine bakıyorlar doğal olarak. Arkadaşınız da belki böyle yediği önünde yemediği ardında yaşıyordur ama kendisine verilen harçlığı harcamayı sevmiyordur, kenara koyuyordur bilemeyiz.Herkese merhaba :)
Gelelim soruna ;
Sizce ne yapalım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?