- 18 Eylül 2013
- 1.929
- 973
- 178
alışırsın tabi kaç senedir çalışıyorsun:44: cnm sıkma canını (diyorum ama ister istemez zoraynen stresten hasta olucam ama Allah büyük bende alışırım elbet:)
alışırsın tabi kaç senedir çalışıyorsun:44: cnm sıkma canını (diyorum ama ister istemez zor)bende gece uyurken diş sıkma diş gıcırdatma çıkmıştı stres kaynaklıymış dişlerimi kaybetme noktasına gelmiştim sonra troid çıktı tamamiyle stres kaynaklı sonra aman sağlığımdan daha mı önemli demeye başladım ben üstüme düşeni yapayım da gerisi boş
beni sinir eden birkaç mevzu var bu durumlarda sizler neler yapıyorsunuz yazarsanız çok sevinirim kızlar
öncelikle ben memurum vatandaşla birebir diyalog halinde olmam gerekn bir yerde çalışıyorum ve işimi seviyorum ama insanların saçma suallerinden bıktım...
mesela borcun yok amca diyorum hiç mi yok bitti mi diye aynı şeyi en az 5 sefer tekrar ediyorum (duyma sorunu olduklarından değil çoğu alışkanlık haline getirmiş )
bi başka birime gitmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım geçen birine söylemediğini bırakmadı ben hep alttan alıyorum ki insanlar incinmesin kırılmasın ama hep haksızmışım gibi oluyor böylede. adam beni burda çalıştırana lanet okudu düşünün gerisini de saydı durdu o kadar üzüldüm ki gidip ağladım lavabodakoca kadın oldum insanlara hak ettiği cevabı vermeyi beceremedim hala bu konuda bana yardım eder misiniz siz olsanız ne dersiniz?
valla bi kaç şey daha vardı ama o olayı hatırladım sinirlendim çıktı aklımdan
Bunu bnde yapıyorum. Çünkü mağazaların indirim yazıları kandırmacadan başka bişey değil.Öğrenciyken bir mağazada satış danışmanlığı yapıyordum. Kampanya olduğunda her yerde yazan kampanyayı indirimi millete tekrar tekrar anlatmaktan dilimde tüy bitiyodu. Gece de uykularımda kampanya sayıklıyordum.
Bunu bnde yapıyorum. Çünkü mağazaların indirim yazıları kandırmacadan başka bişey değil.
Tüm ürünlerde %50 indirim denilip kasada 'aa o üründe indirim yok!'
Etiket üzerinden indirim denilip 'o etiketler indirime göre düzenlendi'
Yada 2 gün önce baktıgım yemek takımı indirime girince fiyatı katlayıp bu 2 gün önce böyleydi diyince 'bakın 2 gün öncede bu fiyattı, yanlışınız var' (ki fiyattan eminim)
deniliyor.
Bunları satış elemanlarına sormamız yanlış mı?
Kime sormalıyız?
Yani insanlar benim karşılaştıgım şeyleri yaşayınca sorma ihtiyacı duyuyorlar elbette.
Yoo tabi ki yanlış değil. Tabi ki sorulacak. Benim iş tanımın oydu zaten. Adı üstünde satış danışmanı :) Sadece örneklendirdim durumu. Farkındaysanız soranları küçümsemedim ama anlatırken yorulduğumdan bahsettim. Yani anlatıyordum. Anlatmaya mecburdum müşterinin kafasındaki soru işaretlerini gidermek için. Ve bunun için para kazandım ben. Gece uykumda da 3 al 2 öde diye sayıklıyordum valla. Satış danışmanlığını savunacak halim yok canım şu an yüksek mühendisim :)
insanlarla iletişimde olmamız gereken bir işteysek böyle şeylerle karşılaşıcaz yani..
Hatta yazımın devamında insanların güveni olmadığından bahsettim çünkü satış danışmanı ya da her neyse orda çalışan memur hata yapabilir. Fiyatını yanlış söyler. o indirimde der kasaya gidersin bakarsın indirimde değil. Her neyse insan hatalar yapar. İşi düşen biri de tekrar tekrar aynı meseleyle uğraşmamak için aynı şeyi tekrar tekrar sorar. Eğer memur karşısındakine emin ve güvenli bir şekilde yanıt verirse ikna edici olursa daha az yorulur. Ama karşımızdakine cevap verirken ağzımızda gevelersek hem karşımızdaki hem biz daha çok yoruluruz.
Yani borcun yok amca demek mesela yanlış bana göre. Arkasından adam ama benim borcum vardı diyecek. Yok bitmiş diye tekrar cevap vereceksin. Ama kesin mi bitmiş hiç mi kalmamış. Sonra tekrar kontrol etmem gerekir mi diye 3. soru sorulacak. Bunun yerine borcunuz tamamen bitmiştir içiniz rahat olsun bizimle bu konuda işiniz kalmadı demek farklıdır. Ya da başka departmana yönlendirilecek birisne de şuna git demek yerine düzgün cümlelerle kesin olarak neden gitmesi gerektiğiyle beraber tek cümle kurularak ifade edildiğinde sorun yaşanmaz diye düşünüyorum.
Yorumum sizinle alakalı değil, indirim kandırmacasıyla alakalıydı.
Çok fazla insan biliyorum indirimde oldugunu düşünüp kasada fazla fiyata almak zorunda kalan.
Ben almam ama orda almaktan vazgectim diyemeyen insanlar var.
Bunu yaşadıkları içinde bu kadar fazla soru soruyorlar.
Herkes kendince haklı.
Konu sahibi üzerinden örneklendirirsek;
Karşınızdakinin ne durumda kaldıgını bilmiyorsunuz ve sürekli sordugu için öfkelenebiliyorsunuz, karşınızdakide yaşadıgı durumu tekrar yaşamamak için size evirip çevirip aynı soruyu sorup bunaltıyo ve tepki karşısında kötü sonuçlar olabiliyo.
indirimde diye ayakkabı beğendim kasaya giderken satış danışmanı 2 ürün daha getirip bunları da almanı lazım yoksa ayakkabı köü olur falan dedi hesaplayınca baya arttı bende o zaman almaktan vazgeçiyorum dedim adam utanmadan zaten senin almaya niyetin yok dedi şok oldum.
bu mağada Türkiyenin her yerinde şubesi olan nerdeyse ünlü bir firma. ayıp olmasın diye alışveriş yapamam yani.
Ayakkabı satan her mağaza yanında muhakkak pahalı bir ayakkabı bakım ürünü satmak ister. Ben genelde ihtiyacım yok diye geri çeviriyorum, ayakkabıyı alıp çıkıyorum.
Size eğer o ürünlerden alırsanız mı indirimden yararlanabileceğinizi söylediler?
Saygısızlık terbiyesizlik varsa haklısın ama bunun dışında herşeyle karşılaşılabilir ha buna tahammülün yoksa dizini kırıp evde oturcaksın. karşındaki insanın algısı dar olabilir cahil olabilir anlamakta zorlanabilir vs vs her türlü insanla karşılaşcaksın hiç bi kurumun kapısında zor anlayanlar gelmesin yazmıyo sen işini düzgün yapcaksın helaliyle para kazancaksın
ha gelenler anlayışsızda personel çokmu anlayışlı çokmu düzgün yapıyo işini yapanları tenzih ediyorum:
kapıdan girince şöyle tepeden ayağa bakarlar ha diş geçiremeyecekleri entel bi tipse takım elbiiseli bi bey modern giyimli bi hanımsa iş değişir el pençe en kibar halinle yardımcı olursun ha baktın kendi halinde birazda cahil biriyse yolver gitsin konuşmaya değmez ha bidahamı soru soruyo azarla gitsin zaten hakkını arayamaz
insanlara tahammülü olmayan insanla iletişim olan meslek seçmeyecek hesap kitap yapacak bilgisayar başında oturcak yada dizini kırıp evinde oturcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?