Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

test etmek için bile olsa onların evnine neden gönderdiniz?
kendi kendine kuruntu yapmaktansa bence kocanızla paylaşın bu durumu

Akıl almaz su dedikleriniz hem siz hemde yorum yapan kadınlar. Yok neymiş bize sormamıslar buraya gelmek için orada kalsaydı da ölseler mi 15 temmuzu ne kadar cabuk unuttunuz daha dün 1.yılı kutlandı ne evlatlar analar babalar kardeşler öldü be azıcık kendinizi onların yerine koysanız ya siz olsaydınız napardınız tamam bazıları cok kötü bazen duyuyorum Suriyeliler ile ilgili yanlısları ama kusura bakmayın hepsini aynı kefeye koyup yadırgayamazsınız onlarda insan onlarında bebekleri var neredeyse hepsinin bir ferdi sehit olmuş. Sehit olmuş aileler onlar saygı diyorum sadece SAYGI...

TABİ VARSA!!

Bende rahatsızım ülkeye doluşmalarından, doğru düzgün bir mülteci politikası yokken 3-4 milyon kişiye ev sahipliği yapmak zorunda kalmamızdan, aramızdaki kültürel farklılıklardan, 2-3 eşli ve sürekli genişleyen ailelerinden....
Ama...
İşte burada kocaman bir ama var.
Bu insanlar buraya tatile gelmedi.
Kimyasal silahlarla can çekişerek ölen yurttaşlarını görüp kaçtılar. Bir kısmı da eşini, çocuğunu, yakınını kaybedip geldi.
Konudaki kızları bilemem, ki bence mesele konu sahibinin kocasının tavrı ve kendisinin deneme amaçlı yaptığı yersiz hareketler...
Buraya gelen insanların çoğu can havliyle sığındı. Aramızda çok ciddi kültürel fark olduğu için çoğu hareketleri bize göre terbiyesizlik. Hoş bizim de iyi ev sahipleri olduğumuz söylenemez.
Savaştan gelmelerini fırsat bilip gencecik kızlara göz koyan 2. 3. Eşi yapmak isteyen adamlar Türk...
Köpek bağlasan durmayacak yerleri fahiş fiyatlara kiraya veren açıkgöz Türk...
Nasıl olsa ihtiyacı var diye sigortasız çalıştıran hatta günde 10 liraya tekstilde 10-15yaş arası çocuk çalıştıran işveren Türk...
sağlık hizmetine muhtaç olduğunu bile bile afra tafra yapan doktor,
İşini halletmek varken aşağılayarak davranan memur Türk...
Sınıfında Suriye li öğrenci istemeyen ve eğitim hakkını elinden alan öğretmen/veli Türk...

Bunlar birebir şahit olduklarım. Bu bütün Suriyeliler zulme uğruyor anlamına gelmiyor elbet ama devlet politikasızlığının hıncını insanları aşağılayarak almamalıyız.

mesleğim gereği ampute yani uzvunu kaybetmiş insanlarla çalışıyorum, ve en az 100 kişi gördüm savasta kolunu bacağını kaybedip son bir gayret buraya gelen. Ben şimdi bu insanlara nasıl niye geldiniz diyeyim? Canını da vermedi diye suçlu bulayım?
Her yerin her milletin arsızı, hırsızı, tecavuzcusu var.
Türk olduğunda daha az canımız yanmıyor.
O yüzden milliyeti lütfen bu kadar ön planda tutmayın.
Bu sadece insanlar arasında kini arttırır.

Aynı dili konuştuğumuz aynı topraklarda büyüdüğümüz biz bile farklı bir aileye girdiğimizde olmadık şeyler yasıyoruz.

Şu zamanda yaşadığımız zorluklar canımızı sıkıyor ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekle de iş bitmiyor...

Bir de bu insanlara vatandaşlık verilmedi. En azından bürokratik işler duzene girilsin diye geçici kimlik verildi.
Üniversitelere ellerini kollarını sallayarak girmediler, mevcut yönetmeliklerde yasal haklarını kullanarak girdiler. Bugüne kadar ihtiyaç olmadığı için gelmedikleri için göze batan bir durum yoktu. Artık var.
Okullarımızda okumasınlar demek başımıza daha büyük bela açar. Yada işe girecekleri şekilde bir duzen sağlamamak...
bu kadar rahatsız oluyorken yapmamız gereken devleti sıkıştırıp doğru düzgün politika üretmelerini sağlamak. Bunun için derneklerle, STK larla çalışmak...

Genel anlamda kocaana güvenmeme gibi bi sorunun var galiba..
Yoksa kızların göze çarpan absurd bi davranışı yok anlattıklarında.
Ayrıca telefon numarasını nerden aldıkları konusunda, eşinin açıklaması hiç tatmin edici değil. Binanın panosunda kisi, yönetici de olsa numarasi yazmaz. Kimseninki yazmaz. Eşi yukarıya göndermek, kızları eve çağırmak biraz saçma olmuş.

Meseleye ırk gözüyle değil insan gözüyle baksak sorun kalmıyacak aslında..
Daha dün karnında 9 aylık ve 10 aylık bebeğiyle birlikte 20 yaşında ki Suriyeli genç bir kadın tecavüze uğrayarak öldürüldü,onlar da bütün Türkler barbar,sapık,cani deseler doğru olur mu?

Gereksiz bir konu. Siz eşinizi denediğini düşünüyorsunuz ama bu şekilde yönlendirerek aklına sokuyorsunuz gibi geldi..hoşlanmıyorsanız tamamen ilişkiyi kesersini olur biter..

Ayrı bu husus olarak, Suriyeli kadınların Türk erkeklerinin peşine düstugunu sanmıyorum. Mevzu, multecilerin yoğun olarak yaşadıkları yerlerde nefsi doymaz kör olasıca erkeklerin ikinci eş merakıyla ortaya çıkmış bi durum.. Sorun ahlaksız heriflerde hani. Bu konu ile ilgili istatistik ve haberlere bakin, durumun vahamiyetini anlarsınız.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1003940-neden-suriyeli-gelin

http://m.t24.com.tr/haber/suriyeli-...dinlarla-degil-genc-kizlarla-evleniyor,379615

http://m.milliyet.com.tr/yazarlar/mehves-evin/suriyelilerle-evlilik-ticarete-donustu-1828673/

Burada kimseyi savunacak değilim ama sanki türk erkekleri öküzün trene baktığı gibi bakmıyor Suriyeliler yokken sanki parka rahat rahat cikabiliyorduk kimse sütten çıkma ak kaşık degil şu yorumunuza şaşırdım çünkü şerefsizin Türk ü Suriyeli si Amerikalısı yok hepsi aynı pislik daha önce ki gün karnında ki ve yanında ki bebeğiyle öldürüldü bir kadın ve çocuk hemde vahşice ve maalesef bunu yapanlar Türk tü o yüzden bütün pisliği onlara atmayın mümkünse

Pardon da kocanızın telefonunu silah zoruylamı almışlar Sadık olan adama kim olursa olsun bişey yaptıramaz adamın içinde yoksa

Derdini anlatmamış baştan aşağı propaganda yapmışsın! Evet dil bilmiyorlar sıkıntı. Gerisi de senin hayal gücün olmuş. Sınavsız mimarlık okuyorlarmış

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin! Bıraksalar 2 kaşık suda boğazlayacaksınız Suriyeli Suriyeli bitmediniz bir türlü!

Günde 40 Suriyeli ile muhatap oluyorum , bizim milletimizin uyanıkları kadar rahatsız edici bir tanesine rastlamadım. Adamlar 3 kuruşa 12 saat çalışıyor. Bilmem kaç boğaza 2 göz odada bakmaya uğraşıyor , her taraftan üzerlerine yağan nefret bakışlarına 10 liralık işi 3 liraya yapmak zorunda kalmaya aldırmadan! Çok masumuz biz, hep Suriyeliler pis kaka. Ha bu arada hepsi vatanlarına dönmek için gün sayıyor , ayıla bayıla kalan da bir Suriyeli ye rastlamadım!

muhattap olmayın eşiniz de siz de
zaten az bir vaktiniz kalmış
böcek ilacı varmı diye onlara yollanırmı
boşver kardeşim takma bile kafana

Aynen katılıyorum

Suriyeliler geldi kocalarımızı elimizden aldı gibi saçma garip bir başlık olmuş

Her milketten düzgün insan da var rezil de k.şar da bunun ülkemize gelen mültecilerle ne alakası var???

Aynen katılıyorum

Savaş bitse de ülkelerine dönseler şu ülkede ezilmedikleri yer kalmadı yazık bu insanlara

Sığınan insanları bu kadar hor görmek günah yani

İsveçli Norveçli olsalar millet bayılırdı o da ayrı mesele

kocami elimden almak ne çirkin bir laf.
kimse kimsenin elinden bişey alamaz gitmeye niyeti yoksa tabi.
bizim türk erkekleri mükemmel zaten.
hamile kadına tecavüz edip öldurende bizim paylaşılamayan,
karısının elinden kapılacak diye korktuğu adamlardan biriydi büyük ihtimal.
insan olmak önemli.
şu bu değil.
bizim içimizde ne kadar hırsızı , tecavüzcüsü,
aklaksizi , sapigi varsa
onlarda da o kadarı vardır.
sütten çıkmış ak kaşık değiliz hiçbirimiz.
kimsede vatanını bırakıp istenmediği insanlara muhtaç olmak istemez.

Son düzenleme:
neler duyuyoruz ya, daha geçen gün bir tanıdığımıza suriyeli bir kadın ben size kuma olarak geleyim, demiş. adamlar desen ayrı bir pislik tecavüz ediyorlar, haber bile olmuyor. gelip yerleştiler ayrıyeten "biz gitmeyeceğiz siz gideceksiniz" diyorlar. hümanizm filan kasmaya gerek yok hiç sanki biz dört dörtlüktük bir de bunlar geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…