Derdini anlatmamış baştan aşağı propaganda yapmışsın! Evet dil bilmiyorlar sıkıntı. Gerisi de senin hayal gücün olmuş. Sınavsız mimarlık okuyorlarmış
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin! Bıraksalar 2 kaşık suda boğazlayacaksınız Suriyeli Suriyeli bitmediniz bir türlü!
Günde 40 Suriyeli ile muhatap oluyorum , bizim milletimizin uyanıkları kadar rahatsız edici bir tanesine rastlamadım. Adamlar 3 kuruşa 12 saat çalışıyor. Bilmem kaç boğaza 2 göz odada bakmaya uğraşıyor , her taraftan üzerlerine yağan nefret bakışlarına 10 liralık işi 3 liraya yapmak zorunda kalmaya aldırmadan! Çok masumuz biz, hep Suriyeliler pis kaka. Ha bu arada hepsi vatanlarına dönmek için gün sayıyor , ayıla bayıla kalan da bir Suriyeli ye rastlamadım!
Baştan aşağı yalanlarla iftiralarla dolu mesajınız. 1400 kira kim alıyor ? Bıkmadınız mantığa zerre uymayan spekülasyonlardan! Hangi hastanede Suriyeliye öncelik veriliyor????? Uydurun uydurabildiğiniz kadar! Kamu kurumda çalışan da bir tane Suriyeli görmedim be kadar ilginç aynı ülkeden mi bahsediyoruz acaba? Ben daha çok sanayide , inşaatlarda güneşin altında çalışıp perişan olanlarına rastladım.Gulecek birsey yok.Konu sahibi dogru soyluyor istedikleri universiteye sinavsiz girebiliyorlar ve yurtlar,indirimli ogrenci kartlari bu imkanlarin hepsini dibine kadar kullaniyorlar.Kendi ulkesinin vatandasina bu imkani saglamayanlar kul hakkindan bahsediyorlar bir de utanmadan.
Gayette ayila bayila Turkiye'de yasiyorlar ve bu saatten sonra kovsan da gitmeyecek turdenler.Suriyede calismayan evkadinina kim 1.400tl maas veriyor?Neden gitsin bir eli yagda bir eli balda.
Kamu kurumlari desen bunlarla dolu.Ama kendi vatandasimiz 3 sene 5sene kpss kursuna gidiyor,sinava hazirlaniyor sonuc yok!
Hastaneye gidiyorsun Suriyelilere oncelik.Sanki onlar 25 senedir Turkiye vatandasi biz multeciyiz,oyle bir muamale.
Dukkan acilyorlar vergi yok,kira yok,ustalik belgesi yok.
Emeklilerin maasindan Suriyeliler icin kesilen 70tl'yi saymiyorum bile!
Bunlar bu imkanlari hakedecek ne yapti?
Cok sevdikleri(!)ulkelerinde savas cikti kosa kosa Turkiye'ye geldiler.Kendi vatanina sahip cikmayan insanlardan hersey beklenir,keske sadece bu konuda bahsedildigi gibi basit konular sorun olsa.
Üst katınızdaki kızların ahlaksızlıklarını niye bütün milletle genelliyorsunuz anlamadım .. gerçekten halden anlamayan garip insanlarsınız .. biz savaştan kaçmak durumunda kalsak bu muamele iyi olur muydu .... tm Suriyeliler kötü değil çok değerli insanlar var arasındamerhabalar hanımlar,
eşimin görevi icabı küçük bir ilde yaşıyoruz yıllardır. Oturduğum apartman dairesinin üst katında suriyeli bayan öğrenci grubu var. Doğru dürüst hiç birinin türkçesi bile yok. Sağolsun ülkemizin tanıdığı haklardan vatandaşlık alıp sınavsız mimarlık gibi güzel bir branşa girecek kadarda şanslılar. Neyse gelelim benimle ilgili asıl konuya bu kızlar her gün bir şeyler isteme bahanesiyle kapıya geliyorlar. Saat kavramları asla yok bu arada bende iki küçük çocuk annesiyim. Düşünün ki gecenin 12.30 da nargileleri için mangal kömürü bile istemeye gelen birileri var kapınızda.
Bir ay önce telefonum bozulmuş ve yine bir gün sonrası da evime su basmıştı. Eşimi çağırmak için yukarıya çıktım öğrencilerden tlfonun istedim. Konturu yoktu mesaj yazmam için tlfonun elime verdi eşimin tlfo un (komşu) diye kayıtlamış öncelikle şaşırdım. Neyse mesajı yazdım eline verdim. Akşam eşime sordum bu kızlarda senin numaran var ne iş? Dedim. Bu Apartman panosundan almışlardır uyanıklar dedi. panoda numara olduğunu sanmıyorum. Kendisi verdiğini düşünüyorum. Neyse bir süre sessiz kalayım dedim. Geçen akşam eve bir böcek türü girmiş eşimin fobisi olduğundan bir türlü dışarıya çıkartamıyoruz. Eşimi denemek için çık yukarıdan böcek ilaçı iste dedim. Çıkamam ben dedi. Sen çık dedi. Ben hayır değince çıkmak zorunda kaldı. İlaç yokmuş o zaman böcek ten korkmayan biri gelsin diye seslendim. Bir kız indi . arkadaşı yukarıdan sesleniyor arapça ne dediyse cümlesinin içinde eşimin ismini geçirdi. Diğer arkadaşı da indi kızların eşime bakını görseniz ben varmıyım hiç önemsemeden içine düştü resmen. Ben şok. Başka bir kadın olsa o an baya yaygara yapar kızı bile döverdi. Eşimin hareketlerini izlemeye devam. Dün akşam yine kapı çaldı internet şifresi istemeye geldi yok dedim. Bir şeyler anlatmaya çalıştı arkadaşıma ulaşamıyor sanırım iletisim kurmak için. yok deyip yolladım. Eşimde kızların bir şeye ihtiyacı olmuştur yazık bir bak istersen dedi. Kapıyı tekrar açtığımda başka bir komşu yukarıya çıkarken gördüm. Bana suriyeli kızlardan biri gelip internet şifresini istedi gitti bende verdim ama arkasından pişman oldum dedi. Özellikle gelmediğini anladım bu sefer fakat ortada farklı bir şey döndüğünü hissediyorum. Bu arada bu şehirden gitmemize 3 hafta var bu olaylar belki burada kalacak ama şu varki bu suriyeli vatandaşlardan çekeceğimiz fazlasıyla var
+1Baştan aşağı yalanlarla iftiralarla dolu mesajınız. 1400 kira kim alıyor ? Bıkmadınız mantığa zerre uymayan spekülasyonlardan! Hangi hastanede Suriyeliye öncelik veriliyor????? Uydurun uydurabildiğiniz kadar! Kamu kurumda çalışan da bir tane Suriyeli görmedim be kadar ilginç aynı ülkeden mi bahsediyoruz acaba? Ben daha çok sanayide , inşaatlarda güneşin altında çalışıp perişan olanlarına rastladım.
Ha bu arada Türkiye'de Allah korusun savaş çıksa eminim siz en ön saflarda yer alırsınız zaten orası da ayrı komedi!
Gözümle gördüğüme mi inanmamı istiyorsunuz , pervasızca yalan söyleyen şahsınıza mı? Ne yapayım sizce ben?
Gulecek birsey yok.Konu sahibi dogru soyluyor istedikleri universiteye sinavsiz girebiliyorlar ve yurtlar,indirimli ogrenci kartlari bu imkanlarin hepsini dibine kadar kullaniyorlar.Kendi ulkesinin vatandasina bu imkani saglamayanlar kul hakkindan bahsediyorlar bir de utanmadan.
Gayette ayila bayila Turkiye'de yasiyorlar ve bu saatten sonra kovsan da gitmeyecek turdenler.Suriyede calismayan evkadinina kim 1.400tl maas veriyor?Neden gitsin bir eli yagda bir eli balda.
Kamu kurumlari desen bunlarla dolu.Ama kendi vatandasimiz 3 sene 5sene kpss kursuna gidiyor,sinava hazirlaniyor sonuc yok!
Hastaneye gidiyorsun Suriyelilere oncelik.Sanki onlar 25 senedir Turkiye vatandasi biz multeciyiz,oyle bir muamale.
Dukkan acilyorlar vergi yok,kira yok,ustalik belgesi yok.
Bunlar bu imkanlari hakedecek ne yapti?
Cok sevdikleri(!)ulkelerinde savas cikti kosa kosa Turkiye'ye geldiler.Kendi vatanina sahip cikmayan insanlardan hersey beklenir,keske sadece bu konuda bahsedildigi gibi basit konular sorun olsa.
Bi de velev ki bu yazılanlar dogru, e suriyelinin suçu ne bunca hak verilmişse? Kim kabul etmez sunulan onca imkani, hele de savastan kacmis canini zor kurtarmisken?Bunların herhangi biri için sosyal medya trollerinin yazılarından başka herhangi bir kanıt getirebilir misiniz?
Doğruluğunu bilmediğiniz spekülasyonları yaymak ne kadar doğru?
Mesela ben yazdıklarınızın doğru olmadığını biliyorum.
Cunku bu insanlardan savaş gazileri olanları ile çalışıyorum.
Siz ne yapıyorsunuz? Oturduğunuz yerden klavye kahramanlığı yapmak kolay, kimyasal silahtan koşarak kurtulmaya çalışılabileceğini falan düşünüyorsunuz sanırım...
Baştan aşağı yalanlarla iftiralarla dolu mesajınız. 1400 kira kim alıyor ? Bıkmadınız mantığa zerre uymayan spekülasyonlardan! Hangi hastanede Suriyeliye öncelik veriliyor????? Uydurun uydurabildiğiniz kadar! Kamu kurumda çalışan da bir tane Suriyeli görmedim be kadar ilginç aynı ülkeden mi bahsediyoruz acaba? Ben daha çok sanayide , inşaatlarda güneşin altında çalışıp perişan olanlarına rastladım.
Ha bu arada Türkiye'de Allah korusun savaş çıksa eminim siz en ön saflarda yer alırsınız zaten orası da ayrı komedi!
Gözümle gördüğüme mi inanmamı istiyorsunuz , pervasızca yalan söyleyen şahsınıza mı? Ne yapayım sizce ben?
Bi de velev ki bu yazılanlar dogru, e suriyelinin suçu ne bunca hak verilmişse? Kim kabul etmez sunulan onca imkani, hele de savastan kacmis canini zor kurtarmisken?
Odak noktasından kacilip iş sacma sapan yerlere cekilmese sasarim konu siyaset yapmak olunca!
Istanbulda olsan gorurdun.Gumushanede kac tane suriyeli var?Diyorsun ya ulkelerine donmek istiyorlarmis al da oku kim donmek istiyormus.Gunesin altinda 2kurus maasi Turkiyedeki insaat iscisi de aliyor.Bir farki olmali degil mi TURK vatandasinin.
https://www.google.com.tr/amp/m.sab...02/17/suriyelilere-1300-tl-maas-verilecek/amp
Seninle burada tartisacak degilim ayrica.
Yasadigin yer beni anlamaya yetmez.
Bu yazıdan bunu mu anladın gerçekten bu 1300 TL karşılıksız mı veriyorlar yoksa herşeyi yasal prosedüre uydurup ben ne aliyorsam Suriyeli vatandaşta onu mu alıyor? okuduğunuzu anlamiyorsunuz ki
Aynen katılıyorum
Suriyeliler geldi kocalarımızı elimizden aldı gibi saçma garip bir başlık olmuş
Her milketten düzgün insan da var rezil de k.şar da bunun ülkemize gelen mültecilerle ne alakası var???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?