Vatanımızı ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bırakta kocamız bize kalsın

Buyrun benimle tartışın.
Doğma buyume istanbul'luyum.
2 lisans, 1 yüksek lisans bitirdim, doktora öğrencisiyim.

Yurtdışından sertifikalarım falan da var...
He ama sizinle tartışmak için ilkokul daki halim bile yeter zira eklediğiniz linkte yazanı bile anlamıyorsunuz :)))

bu arada apartmanda dilini bildiğim onca insan varken, telefon, böcek vs bahanelerle sürekli dilini bilmediğim insanlardan yardım istemezdim, suriyeli değil finlandiyalı bile olsa,
zaten dilini bilmediğin birine nasıl anlatılır ki evdeki böcek sorunu

Hayir canim arkadas 2kurus maas aliyorlar demis de.Ona istinaden ok?
Benim bir arkadasimin is yeri sahibi olan diger bir arkadasinin yaninda suriyeli kisiler calisiyor. 8 saat calisiyorlar,gunluk aldiklari ucret 15 tl.. ki cok cok yorucu bir is,bizzat sahit oldum..Ayni isi yapan turk calisanlar yaklasik iki uc katini aliyor. Emin olmasam suan bunu yazmazdim..Siz genelleme yaparak yanlis yapiyorsunuz..Sagdan soldan duydugunuz seylere itibar etmeyin. Irk sebebi ile her insani ayni kefeye koyamazsiniz. Benim suriyeli komsum var canini disine takiyor kadin, temizlik islerinde uc kurus icin cani cikiyor. Gordukce asiri uzuluyorum..

Durup dururken veriyolar o 1300 TL yi,

Daha bunlar iyi günlerimiz.

İyice kendilerine yer etsinler, dil öğrensinler seyreyle sen onları.

Şaka gibi 4milyon insan bize kaldı.
Bunlar bide çoğalıyor evlere şenlik karma karışık bir toplum olduk çıktık hiç haz etmiyorum sınırda kamp kur insanlık vazifeni yap ülkelerine yolla vatandaşlık vermekte nesi sınavsız ünv.falan yarın bizim aptal gençlerimizden karı diye bunları alır bizim çocuklarımız kazanamazsa bedavaya giremiycegine göre ünv.ye

Suriyelileri bende sevmiyorum ancak sizin durumunuzla suriyelilerin alakasi yok. Ha şöyle olabilir: suriyeli kadinlarla 2.evliliklerini yapan erkek sayisi yukseliyor ancak eşiniz boyle bir adamsa rahatsizlik duyabilirsiniz.

Kendinizi geri cekip gozlemlemeye calisin ancak olaylara müdahale etmeyin yani kizlarin yanina esinizi gondermeyin.

Sanki vatandaşınızla kocanızı paylaşmakta problem yok gibi..

Tek taraflı bir ilişki görmedim ben karşılıklı komşuluk ediyorsunuz ve arkalarından yakiniyorsunuz.

Isinize geldiği kadar yani.

Biraz kişilik sahibi olun da sevmediğiniz insanlara karşı dürüst bir duruş takinin.

Kimse suriyelilerle benim kocam kadar muhattap olmuyordur adam akşama kadar sokakta sürekli ama hiç suriyelilerden ya da herhangi bir ırka mensup kadınlardan kıskanmak aklımın ucundan geçmedi. Abdestimizden şüphemiz yok çok şükür. Herkes bi önce kocasına bakacak.

Ay cok komik ya hayirli olsun sertifikalarin.da konu o degil.
Ben yasadigi yer acisindan soyledim ( Gumushane Istanbul'a nazaran daha kucuk ya,cok fazla suriyeli yok ya o sebepten ok?)Kucumsemek maksatli degil yani senin yaptigin gibi.
Sen sanirim suriyeliler uzerine yuksek lisans yaptin.

Suriyelilerin ülkemizdeki durumu ayrı bir konu, eşinizi kızlardan kıskanmanız ayrı konu. Uyrukla alakası yok ki bunun :/

Neden eşini aramak için onlardan telefon istiyorsun ki gider mahalle bakkalından ararım yine onlardan istemem. Eşinin numarasını sen görmeden senden almış olabilirler mi? Yani oturmaya falan geldiklerinde sen telefonu içerde bırakıp farklı bir odaya gittiğinde almış olabililer mi?

Gümüşhane de olduğumu nerden çıkardın? Sana günde 40 tane Suriyeli ile görüştüğüm bir mesleğim olduğunu ve öyle bir şehirde yaşadığımı söylüyorum! Demek haber kaynakların benim şu anda Gümüşhane'de olduğumu bulduğun kaynaklar kadar doğru sen profilde yazan bilgileri de doğru mu sanıyorsun? Kıyamam ya ben seni art niyetli , propaganda yapan biri sandım ama baya baya saf biriymişsin... kusura bakma sözlerim için.

Her duyduğuna her söylenene inanma ama canım , azıcık kanıt iste , gözlemle olur mu?

Evet dilimizi bile bilmeyen adamı tıp fakültesine, hukuk fakültesine falan alıyorlar. Hep bizim öğrencilerimizin hakkını yiyorlar. Pis Suriyeliler.
Not: İronidir.

Bunlar diye bahsettikleriniz de sizin bizim gibi insan. Kullandığınız karı kelimesi de çok itici.

Sanırım sizin etrafınızda da pek fazla yok ben onlara karşı tepkili değilim. Kadını çocuğu yaşlısı alınsın ama eli silah tutan adamı niye alıyorsun. Böyle birşey türkiyenin başına gelse bize kim sahip çıkacak. Peki bizim ülkemizin öğrencileri okuyamazken sınavsız ünersiteye neden alınıyor. Yurt dışında hep eğitimli olanlar alındı Türkiye neden bunu yapmadı.geçen sene kurban da annemin bi komşusu var ıraklı herkes et getirmiş kadın artık gelenleri çöpe atıyormuş onun yanında bş türk vatandaş varmış fakir. Annem dayanamamış kapıda beklemiş gelene yazık şu kadına bi pay verin kurbanda bi allahım kulu getirmedi. Vermeyin çöpe atıyorlar demiş. Yani bunun gibi birçok örnek var. Sen çayı demle bi gün ben anlatırım sana uzun uzun. Benim vatandaşım çok mükemmel demiyorum. Ama bu kadar pislik varken dahasına ne gerek var ki...

Ülkesinde Suriyeli istemeyen pek sevgili arkadaşlar Marmaris'teki İngilizlerin varlığından haberi var mı? Adamların koyu ve adası var hadi buyrun bundada yapın milliyetçilik :)
Konunun milliyetcilikle zerre alakasi yok. Tum toplu yasam kurallarini hice sayıp icine eden insanlari istememek de suc oldu.

Ayrica yabancilara toprak satilmasina da karsiyim tabiki zamaninda az cok yazip cizmistik buralarda

Şunu biri ispatlasa yani hukuk gibi tıp gibi bölümlere nasıl aliniyormus bu öğrenciler gerçekten bende öğrenmek istiyorum sınavsız filan diyorlar ama ispatlı bilgi istiyorum bende öğreneyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…