Istanbulda olsan gorurdun.Gumushanede kac tane suriyeli var?Diyorsun ya ulkelerine donmek istiyorlarmis al da oku kim donmek istiyormus.Gunesin altinda 2kurus maasi Turkiyedeki insaat iscisi de aliyor.Bir farki olmali degil mi TURK vatandasinin.
https://www.google.com.tr/amp/m.sab...02/17/suriyelilere-1300-tl-maas-verilecek/amp
Seninle burada tartisacak degilim ayrica.
Yasadigin yer beni anlamaya yetmez.
Benim bir arkadasimin is yeri sahibi olan diger bir arkadasinin yaninda suriyeli kisiler calisiyor. 8 saat calisiyorlar,gunluk aldiklari ucret 15 tl.. ki cok cok yorucu bir is,bizzat sahit oldum..Ayni isi yapan turk calisanlar yaklasik iki uc katini aliyor. Emin olmasam suan bunu yazmazdim..Siz genelleme yaparak yanlis yapiyorsunuz..Sagdan soldan duydugunuz seylere itibar etmeyin. Irk sebebi ile her insani ayni kefeye koyamazsiniz. Benim suriyeli komsum var canini disine takiyor kadin, temizlik islerinde uc kurus icin cani cikiyor. Gordukce asiri uzuluyorum..Hayir canim arkadas 2kurus maas aliyorlar demis de.Ona istinaden ok?
Buyrun benimle tartışın.
Doğma buyume istanbul'luyum.
2 lisans, 1 yüksek lisans bitirdim, doktora öğrencisiyim.
Yurtdışından sertifikalarım falan da var...
He ama sizinle tartışmak için ilkokul daki halim bile yeter zira eklediğiniz linkte yazanı bile anlamıyorsunuz :)))
Bunlar bide çoğalıyor evlere şenlik karma karışık bir toplum olduk çıktık hiç haz etmiyorum sınırda kamp kur insanlık vazifeni yap ülkelerine yolla vatandaşlık vermekte nesi sınavsız ünv.falan yarın bizim aptal gençlerimizden karı diye bunları alır bizim çocuklarımız kazanamazsa bedavaya giremiycegine göre ünv.yeDaha bunlar iyi günlerimiz.
İyice kendilerine yer etsinler, dil öğrensinler seyreyle sen onları.
Şaka gibi 4milyon insan bize kaldı.
Buyrun benimle tartışın.
Doğma buyume istanbul'luyum.
2 lisans, 1 yüksek lisans bitirdim, doktora öğrencisiyim.
Yurtdışından sertifikalarım falan da var...
He ama sizinle tartışmak için ilkokul daki halim bile yeter zira eklediğiniz linkte yazanı bile anlamıyorsunuz :)))
Neden eşini aramak için onlardan telefon istiyorsun ki gider mahalle bakkalından ararım yine onlardan istemem. Eşinin numarasını sen görmeden senden almış olabilirler mi? Yani oturmaya falan geldiklerinde sen telefonu içerde bırakıp farklı bir odaya gittiğinde almış olabililer mi?merhabalar hanımlar,
eşimin görevi icabı küçük bir ilde yaşıyoruz yıllardır. Oturduğum apartman dairesinin üst katında suriyeli bayan öğrenci grubu var. Doğru dürüst hiç birinin türkçesi bile yok. Sağolsun ülkemizin tanıdığı haklardan vatandaşlık alıp sınavsız mimarlık gibi güzel bir branşa girecek kadarda şanslılar. Neyse gelelim benimle ilgili asıl konuya bu kızlar her gün bir şeyler isteme bahanesiyle kapıya geliyorlar. Saat kavramları asla yok bu arada bende iki küçük çocuk annesiyim. Düşünün ki gecenin 12.30 da nargileleri için mangal kömürü bile istemeye gelen birileri var kapınızda.
Bir ay önce telefonum bozulmuş ve yine bir gün sonrası da evime su basmıştı. Eşimi çağırmak için yukarıya çıktım öğrencilerden tlfonun istedim. Konturu yoktu mesaj yazmam için tlfonun elime verdi eşimin tlfo un (komşu) diye kayıtlamış öncelikle şaşırdım. Neyse mesajı yazdım eline verdim. Akşam eşime sordum bu kızlarda senin numaran var ne iş? Dedim. Bu Apartman panosundan almışlardır uyanıklar dedi. panoda numara olduğunu sanmıyorum. Kendisi verdiğini düşünüyorum. Neyse bir süre sessiz kalayım dedim. Geçen akşam eve bir böcek türü girmiş eşimin fobisi olduğundan bir türlü dışarıya çıkartamıyoruz. Eşimi denemek için çık yukarıdan böcek ilaçı iste dedim. Çıkamam ben dedi. Sen çık dedi. Ben hayır değince çıkmak zorunda kaldı. İlaç yokmuş o zaman böcek ten korkmayan biri gelsin diye seslendim. Bir kız indi . arkadaşı yukarıdan sesleniyor arapça ne dediyse cümlesinin içinde eşimin ismini geçirdi. Diğer arkadaşı da indi kızların eşime bakını görseniz ben varmıyım hiç önemsemeden içine düştü resmen. Ben şok. Başka bir kadın olsa o an baya yaygara yapar kızı bile döverdi. Eşimin hareketlerini izlemeye devam. Dün akşam yine kapı çaldı internet şifresi istemeye geldi yok dedim. Bir şeyler anlatmaya çalıştı arkadaşıma ulaşamıyor sanırım iletisim kurmak için. yok deyip yolladım. Eşimde kızların bir şeye ihtiyacı olmuştur yazık bir bak istersen dedi. Kapıyı tekrar açtığımda başka bir komşu yukarıya çıkarken gördüm. Bana suriyeli kızlardan biri gelip internet şifresini istedi gitti bende verdim ama arkasından pişman oldum dedi. Özellikle gelmediğini anladım bu sefer fakat ortada farklı bir şey döndüğünü hissediyorum. Bu arada bu şehirden gitmemize 3 hafta var bu olaylar belki burada kalacak ama şu varki bu suriyeli vatandaşlardan çekeceğimiz fazlasıyla var
Gümüşhane de olduğumu nerden çıkardın? Sana günde 40 tane Suriyeli ile görüştüğüm bir mesleğim olduğunu ve öyle bir şehirde yaşadığımı söylüyorum! Demek haber kaynakların benim şu anda Gümüşhane'de olduğumu bulduğun kaynaklar kadar doğruIstanbulda olsan gorurdun.Gumushanede kac tane suriyeli var?Diyorsun ya ulkelerine donmek istiyorlarmis al da oku kim donmek istiyormus.Gunesin altinda 2kurus maasi Turkiyedeki insaat iscisi de aliyor.Bir farki olmali degil mi TURK vatandasinin.
https://www.google.com.tr/amp/m.sab...02/17/suriyelilere-1300-tl-maas-verilecek/amp
Seninle burada tartisacak degilim ayrica.
Yasadigin yer beni anlamaya yetmez.
Evet dilimizi bile bilmeyen adamı tıp fakültesine, hukuk fakültesine falan alıyorlar. Hep bizim öğrencilerimizin hakkını yiyorlar. Pis Suriyeliler.Bunlar bide çoğalıyor evlere şenlik karma karışık bir toplum olduk çıktık hiç haz etmiyorum sınırda kamp kur insanlık vazifeni yap ülkelerine yolla vatandaşlık vermekte nesi sınavsız ünv.falan yarın bizim aptal gençlerimizden karı diye bunları alır bizim çocuklarımız kazanamazsa bedavaya giremiycegine göre ünv.ye
Shhsgahaha sanki başınızda taşıyonuz vah yazıkDaha bunlar iyi günlerimiz.
İyice kendilerine yer etsinler, dil öğrensinler seyreyle sen onları.
Şaka gibi 4milyon insan bize kaldı.
Sanırım sizin etrafınızda da pek fazla yok ben onlara karşı tepkili değilim. Kadını çocuğu yaşlısı alınsın ama eli silah tutan adamı niye alıyorsun. Böyle birşey türkiyenin başına gelse bize kim sahip çıkacak. Peki bizim ülkemizin öğrencileri okuyamazken sınavsız ünersiteye neden alınıyor. Yurt dışında hep eğitimli olanlar alındı Türkiye neden bunu yapmadı.geçen sene kurban da annemin bi komşusu var ıraklı herkes et getirmiş kadın artık gelenleri çöpe atıyormuş onun yanında bş türk vatandaş varmış fakir. Annem dayanamamış kapıda beklemiş gelene yazık şu kadına bi pay verin kurbanda bi allahım kulu getirmedi. Vermeyin çöpe atıyorlar demiş. Yani bunun gibi birçok örnek var. Sen çayı demle bi gün ben anlatırım sana uzun uzun. Benim vatandaşım çok mükemmel demiyorum. Ama bu kadar pislik varken dahasına ne gerek var ki...Burada kimseyi savunacak değilim ama sanki türk erkekleri öküzün trene baktığı gibi bakmıyor Suriyeliler yokken sanki parka rahat rahat cikabiliyorduk kimse sütten çıkma ak kaşık degil şu yorumunuza şaşırdım çünkü şerefsizin Türk ü Suriyeli si Amerikalısı yok hepsi aynı pislik daha önce ki gün karnında ki ve yanında ki bebeğiyle öldürüldü bir kadın ve çocuk hemde vahşice ve maalesef bunu yapanlar Türk tü o yüzden bütün pisliği onlara atmayın mümkünse
Konunun milliyetcilikle zerre alakasi yok. Tum toplu yasam kurallarini hice sayıp icine eden insanlari istememek de suc oldu.Ülkesinde Suriyeli istemeyen pek sevgili arkadaşlar Marmaris'teki İngilizlerin varlığından haberi var mı? Adamların koyu ve adası var hadi buyrun bundada yapın milliyetçilik :)
Evet dilimizi bile bilmeyen adamı tıp fakültesine, hukuk fakültesine falan alıyorlar. Hep bizim öğrencilerimizin hakkını yiyorlar. Pis Suriyeliler.
Not: İronidir.
Bunlar diye bahsettikleriniz de sizin bizim gibi insan. Kullandığınız karı kelimesi de çok itici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?