- 23 Ağustos 2012
- 51.860
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.540
- 898
- Konu Sahibi anneYILDIZ
-
Evet hep bunu düşünüp bekledim aslındaBence etmeyin bayan çocuğunuz niye ayrıldınız derse ne diyeceksiniz??
Evet Sevil, ben seni kontrolcü haller ve matematik gibi ilişki beklemek var maalesefBütün mesajları okudum, sizin herşeyi ben yapayım tavrınız aslında olayın özü.
Eşinizden dinlesek sizin sürekli memnuniyetsiz olduğunuzdan bahsedecektir, eleştirilerinizden yorulduğunu söyleyecektir büyük bir ihtimalle. Siz onun hal ve hareketlerine olan beğenmemezliğinizi o kadar belli etmiş olabilirsiniz ki bir zaman sonra eşinizin de hiç umrunda olmamıştır.
Yazılarınız evet akıcı ama hep kontrollü, yazılarınızdan bile bu anlaşılıyor.
Bu kontrollü haller, ben hep biliyorum ve iyisini yapıyorum halleriniz var ise( tahminim bu yönde) her ilişkinizde aynı şeylerle karşılaşırsınız.
Demişsiniz ki hastaydım hastaneye bile götürmedi, dediniz mi canım beni hastaneye götürür müsün hiç iyi hissetmiyorum , diye?
Bunun yerine anahtarlarınızı alıp kendiniz çıkmışsınız, bana niye sormadı memnuniyetsizliği ile.
Siz de haklısınız tabiki ama sizin de yorucu olduğunuz hissine kapıldım.
Hakkınızda hayırlısı...
En başta yazınızı dahi kontrollü bulduğumu söylerken eleştirmedim, sizin karakterinizi yansıttığını söylemek istedim.Evet hep bunu düşünüp bekledim aslında
Pire için yorgan yakmayayım dedim
Ama şükür şu ana dek hala arkadaşça görüşebilir seviyede kalabildik
Kavga dövüşle ayrılmayacağız
Olmayınca olmuyormuş ki... Ben hala bir adım ya da sevgi belirtisi görsem frene basacak kdr vazgeçmedim aslında
Ama onun adım atması ya da sevgisini görmedikten sonra geri dönmek aynı iki yılı yaşamak olacak
Anlaması ve sevmesi Lazım
Evliliğimiz için benim için en azından Ayrılma noktasındayken birsey yapması Lazım
Evet Sevil, ben seni kontrolcü haller ve matematik gibi ilişki beklemek var maalesef
Zaten bu yönümü tmrpülemedikçe başkasıyla evlensem ne değişecek ki
Adam kendini yetersiz hissedecek
Ben tepside sunduköa geri çekilecek
Ve aynı son
Eve esimin böyle vurdumduymaz olmasında benim de payım var birlikte yapmak yerine hep kendim Yaptım kabahatimi biliyorum
Ama bu noktaya geldiysek artık kırgınlıklar tavan yaptıysa ve ben net olarak bu Evliliği sevgisizlik ilgisizlik yüÜnden bitirdiğimi söylüyorsam artık adım atması öyle olmadığını göstermesi gerekmez mi?
Ben kocamın beni sevdiğine inanmıyorum. Kaf olsun diy ederim gerçekten. Nasıl atnı yatağa girebilirim ki?
Yazımı bile fazla kontrollü bulup eleştirmenizi anlayamıyorum
Bu insanın geçmişinden gelen bir birikimdir tarzdır ben hep Türkçe derslerini sevmişimdir ve blog Yazdığım için belki buraya da yansımıştır
Hastalık konusunda ise Ben hastayken benim mi demem gerek, zaten yerlerdr sürünüyorum mesela, taş düşürmek kolay değilmiş, inim inim inliyorum, adam o halime rağmen akıl edinemeyecek kdr umursamıyorsa cidden seviyor olabilir mi beni?
Hadi bugün genciz sağlıklıyız yarın öbür gün hastalansam konuşamasam yatalak olsam felç olsam böyle tatlı dille isteyemesem ne olacak?
Hani felçli ya da kanserli eşlerini yıllarca desteğiyle poİtifliğiyle sevgisiyle yaşatan insanlar var ya işte onlar bin yaşasın
Yeni bir sabaha duayla başladım
Rabbim birbirimiz için ve evladımız için Hayırlısı evliliğimizin sürmesiyse soğuyan kalplerimize yakınlık versin
Amin
sizi anlıyorum amakim rüyadaki gibi evlilik yaşıyor ki, herşey eskiyo aslında, duygular da, sevgiler de...Kimine göre dert, kimine göre arayıp da bulamadığı şükür sebebi
Ama özünde içimi paramparça eden, 2 yıldır hergün yeniden dağlayan bir hüzün kaynağı
5.Yılı çoğu çiftin balayı hayali bir şehirde doldurulan, meyvesi 2 Yaşında sağlıklı ve akıllı bıdık bir evlat olan, kadınla erkeğin bir türlü mutlu olamadığı bir evlilik.
Balayı en gözde otellerden birinde kös kös oturarak geçirilen, 9 ay içinde karar verilmiş, özünde iyi iş hayatında başarılı insanın başarısızlık abidesi bir evlilik.
Çok severek evlendim ben. Bu iş olmaz diyen herkesi karşıma aldım. Onun bakışı, sesinin tonu, ellerinin kokusu, çocuk sevgisi, kendine güveninden başım dönerek evlendim. O beni ikna etmek için hiçbirşey yapmak zorunda kalmadı, ben zaten onun bir bakışıyla uçuş uçuş ona doğru mıknatıs gibi çekiliyordum.
Söz nişan düğün dönemlerinde hiçbirşeyi problem etmedim. Sonuçta sevdiğim adamla kavuşuyorduk. Gelinlik denemeye onun dediği yere gitmedim diye darılıp bir daha hiçbir provamı içime sindirmediği, hatta ödemesini bile sormayıp peşinatı bana ödettiği halde umurumda değildi. Olurdu böyle Şeyler düğün üstü. Bunlar da acı tatlı anılar olurdu.
Meğer tek uçuşan benmişim. Tek gözü kapalı seven, sevgi için sebep aramayan, olduğu gibi bütünüyle seven. Onu kaşıgözü, endamı, yakışıklılığı için sevmedim, bunun yaşlılığı vardı. hastalık ve kaza vererek hepsini elimizden almak Allah'ın takdiriydi. Evi arabası var diye sevmedim, zaten benim de vardı. Tüm sebeplerden bağımsız sadece sevdim. sadece seven insan sevdiği üzülünce nasıl yüzünü güldürmek için çabalar, sevdiği hastayken nasıl gözüne uyku girmez, sevdiği başarısız olmuşsa kendi başarısından nasıl vazgeçmeye hazırdır iyi bilirim. Onda bunların zerresi olmadı.
Deseler ki böbreğini ver, o an verirdim. Gözümün kolumun birini isteseler, hiç düşünmez verirdim.
Halbuki ben her hastalığımda yalnızdım. Her üzüntümü kendi kendimi teselliyle aştım.
Işyerinde sıkıntı yaşasam nasılsa eve gidince unuturum diyebileceğim bir güler yüz, ilgi, alaka sohbet hiç olmadı. O kendi arkadaşlarına ve ailesine bile ilgi gösterme arayıp sormaz ki. Bana nasıl yapsın?
Sevse sırasını savıyor ya da görev yerine getiriyor gibi duygusuz yaşayabilir miydi?
Şükür, zenginlik içinde yüzmüyoruz ama evimiz arabamız kiracımız var. Sağlığımız güzel bir işimiz Nur gibi evladımız yakınımızda ailelerimiz var.
Bunların hiçbirine sahip olmayan birsürü evli ve mutlu çift varken, bize yetmeyen ne?
Sevgisizlik.
Eşimin ona olan ilgi ve sevgimden memnun olmaması inkansızdı. Kim hayatındaki her büyük küçük detayı düşünen ve hayatını kolaylaştıran birini istemez ki? Benle bu yüzden evlendiğini düşünüyorum. Ilk zamanlarda aşkla be sevgiyle başım dönmüşken farketmek mümkün değildi. Aynı evde sevdiğimle idim, daha ne isterdim? Herşeyi önüne serdim. Herşeye ben koşturdum ben planladım. Tatil ev alımı araba alımı resmi daire işleri arkadaş buluşmaları aile ziyaretleri onun terfi Kutlamaları onun doğumgünü Kutlamaları Yıldönümü kutlamalarımız.. Ben de birçok kutlanılası şey yaşadım ama hiçbiri kutlanmadı. Sonuncusu da yıldönümümüz oldu, yine hatırlamadığı ve ben kutlayınca hatırladığı. sevgisizlik ve ilgisizlikten artık yoruldum, soldum, neşemi hüzünle takas ettim, kendimi Oğluma adamış bir haldeyim...
Özetle ondan Vazgeçtim.
Peki oğlum, annesi sevgisizlikten karada kalmış balıklar gibi çırpınıyor diye anne babasından ayrı yaşamayı mı hakediyordu?
Ya da genel olarak kendi ailesi de dahil kimseye ilgi sevgi gösteremeyen babasına benzeyeceğine yüzlerin nadiren güldüğü bu evden çıkması mıydı onun için iyi olan?
Bilmiyorum. Onun "iyi ki yapmışsın anne" diyeceği seçeneği sadece onun için bulmaya çalışıyorum...
Belki çoğunuz okuyunca "bu mu yani bu kadının derdi millet neler yaşıyor" diyecek. Ama inanın sevgisizlik en acıtan dertlerden biri bence.
Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca içinde neşe olsun birbirinin gözünün içine bakan 2 insan olsun.
En çok da oğlum için isterdim bunu...
Ilerde kendi eşini babasının annesini sevdiği gibi sevsin diye...
Böyle işte... Ne yapacağını bilmeyen hüzünlü bir Yıldız...
Birazdan yazıyorum canımDün anlatacağıniz konu ne idi yazıcam dediniz
Bence kesinlikle bunalımdaKocaniz bunalımda mi acaba.adin resmen eli ayağı kalkmiyor.bir doktora gitse iyi bir tedaviyle belki bir şeyler düzelir.yanı sonra pişman olmak yerine bir deneseniz.tedavilerde bam başka bir insana dönüşebilir.
Sevilcim çok sağol, yazarken acaba yanlış anlar mı demiştim ama alınganlık yapmadan yine bana yardımcı olmaya çalışıyorsun, ne kadar teşekkür etsem azEn başta yazınızı dahi kontrollü bulduğumu söylerken eleştirmedim, sizin karakterinizi yansıttığını söylemek istedim.
Hastayken onun düşünmesi kısmı ise her erkekte olmuyor malesef, ilkinde ağzınızla söylersiniz daha sonra söylemeden götürür. Şimdi bir de şöyle düşünün, siz eşinizde bir önyargı oluşturmuş olabilirsiniz, illaki aklına geliyordur ama tepkimi dersiniz sizi ölçme k mi dersiniz , birşey yapmıyor. Eşiniz de düşünebilir, kendi gidecek kadar iyiymiş demek ki....
Yanlış anlaşılmalar olduğunu düşünüyorum.
Bu evliliğin bitmesine gerek yok aslında, eşinizin yaptıklarını beğenmeseniz de ona özgüven vermek amaçlı kendinizi tutabilirsiniz. Erkekler karşılarında baskın karakter görünce kompleksten abuk subuk davranabiliyorlar...
Öyle, her dönemin farklı güzellikleri var aslındasizi anlıyorum amakim rüyadaki gibi evlilik yaşıyor ki, herşey eskiyo aslında, duygular da, sevgiler de...
Mutsuz evlilikte çocuk mümkün değil mutlu olamıyor...çocuk hep anneye soruyo zaten neden boşandınız diye, sorarsa konu sahibi anlatır aynen böyle, sevgisiz evlilik mi yürür benim çocuğum bana sorsa sevdik evlendik sevmemeye başladık boşandık derim bitti, neticede ilerde ben de onu sevmediği biriyle evlilik yapmaya zorlamıcam herşeyi anında anlamaz ama zamanla anlar, mutsuz bir evlilikte çocuk ne kadar mutlu olacak , hadi şimdi oyun çocuğu büyüyünce anlıcak o resmiyeti, çocuğu için sürdüren vardır kendi bilir ama ben bir ömür mutluymuş gibi yapamam mutsuzken huysuz oluyorum
Canım konunu ilk yazdığından beri takip ediyorum. Allah kolaylık versin. Anladığım kadarıyla sen sorunu çözmek için çok uğraşmışsın. Yanlış anlamadıysam psikoloğa bile danışmışsın. Şimdilik beklemek kalmış sana. İnşallah eşin de biraz çaba sarfeder. Ama tabii seni seviyorsa. Yok senin düşündüğün gibi sevgisi yoksa senin elinden bişey gelmez.
Mükemmeliyetçi biri olduğun belli ama evliliğindeki temel sorunun bu olduğuna inanmıyor. Eşinle uyumlu bir ilişkiniz olsaydı bunu zamanla törpülemeyi öğrenirdin. Belli bir uyumu yakalardınız. Bence daha derinden ciddi bir problem var. Ve bu senin de dediğin gibi sevgisizlik ise boş ver gitsin.
Aklıma gülben ergen geldi bugün. O da ilk evliliğinin bitiş sebebi olarak ‘ben hiç sevilmedim ki’ demişti. Şimdiki evliliğinde ise çok mutlu görülüyor. Bir kadın için sevilmek çok doyurucu bir duygu. Önünde daha uzun bir ömür var. Neden sevilmeden geçiresin ki…
Oğlunla ilgili sorularına gelince. Yaşamadan maalesef asla bilemezsin ilerde boşanmış olmana mı kızar yoksa evliliği sürdürmüş olmana mı? O yüzden o konuya artık takılma. Bu süreci en az zararla geçirmesi için elinden geleni yapacağın zaten belli.
Hakkınızda hayırlısı.
Vesfa Allah hidayet versin ve kumar sevdasından vazgeçsin inşallahBenim anne babam babamın kumar sevdası yüzünden defalarca boşanmaya kalkıştı fakat babamın ısrarları yüzünden vazgeçildi. Kumarı tam olarak bırakabildi mi bilmiyorum ama annem babamdan son derece soğumuş durumda, yatakları yaklaşık 1 yıldır ayrı, muhabbetleri sınırlı. Evli mi? Evet evli. Mutlular mı? Hayır değiller. Boşansalar daha mutlu olabilirlerdi. Bu durumdan sadece anne baba değil çocuklarda olumsuz etkileniyor. Diyeceğim o ki sırf çocuklar için zoraki yürütülen evliliklerde emin olun çocuklar daha mutsuz oluyor.
Sorma herkes çok dertli erkek milletindenYalniz konu desperate housewives tr paylasima donmus :)) Her gelen yakinip gitmis, benim kocam da oyle, benimki de boyle diye:))))
kimse senin bu anlattığın kadar abartılı sevemez
sevgisizlik derken eşin senin kadar mı karşılık vermiyor
yoksa hiç mi sevmiyor?
Dün anlatacağım dediğim konu ilginç
Şirkette başka bir birimden bir müdür çok ilgilendi demiştim ya
Adam evli ve çocuğu var
Fii tarihinde ben işe ilk girdiğimde bana karşı ilgi duymaya başlamış
Sonra bu ilgi fazlaca artmış ve benlenıobuşmaya karar vermiş
Yemekhanede beni yalnız denk getirme ümidiyle birkaç hafta beklemiş
Bir keresinde o yerken ben yalnız gelip oturmuşum karşı masasına
Kimsenin farkında değilmişim selam falan vermemişim üzgün görünüyormuşum
Ben o haldeyken Konuşmak istememiş
Bir sonraki yalnız görüşünde de o zaman flörtüm olan eşim Yanıma gelip oturmuş
Sonrası zaten malum benim eşimle sevgili Oluşum şirkette duyuluşu kısa sürede evşenişimiz...
Arkadaş Yıkılmış tabi
Bu aralar Eşiyle Boşanma arifesindeymiş
Benim durumumu duyunca ve görünce benimle seneler önce ıskaladığı Konuşmayı yapmak istemiş
Ve yaptı da...
Hani kulaklarımla duymasam film izliyorum sanırım... Ne garip
Dün anlatacağım dediğim konu ilginç
Şirkette başka bir birimden bir müdür çok ilgilendi demiştim ya
Adam evli ve çocuğu var
Fii tarihinde ben işe ilk girdiğimde bana karşı ilgi duymaya başlamış
Sonra bu ilgi fazlaca artmış ve benlenıobuşmaya karar vermiş
Yemekhanede beni yalnız denk getirme ümidiyle birkaç hafta beklemiş
Bir keresinde o yerken ben yalnız gelip oturmuşum karşı masasına
Kimsenin farkında değilmişim selam falan vermemişim üzgün görünüyormuşum
Ben o haldeyken Konuşmak istememiş
Bir sonraki yalnız görüşünde de o zaman flörtüm olan eşim Yanıma gelip oturmuş
Sonrası zaten malum benim eşimle sevgili Oluşum şirkette duyuluşu kısa sürede evşenişimiz...
Arkadaş Yıkılmış tabi
Bu aralar Eşiyle Boşanma arifesindeymiş
Benim durumumu duyunca ve görünce benimle seneler önce ıskaladığı Konuşmayı yapmak istemiş
Ve yaptı da...
Hani kulaklarımla duymasam film izliyorum sanırım... Ne garip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?