- 4 Mayıs 2016
- 3.002
- 8.168
- 158
- 28
- Konu Sahibi Bayan X diyeceksiniz
-
2 gün sonra da orda annem annem diye ağlayacak. Kaç yaşında bu arada oğlunuz?Kızlar oğlum iki gündür babasindaydi,akşam geldi. Gelir gelmez ağlamaya başladı ben burayı istemiyorum sevmiyorum,ne olur evimize gidelim dedi,dinlemedi,susmadi,. Ne yaptıysam asla ikna olmadı,ağlamaya başladım babam geldi o ikna etmeye çalıştı benden onu isteme başka ne istersen yapayım kuzum dedi,oğlum duymadi.
Babam artık yapacak bir şey kalmayıp oğlum artık ağlamaktan bir hal olunca benim eşim olacak ... Aradı. 'x gel bir konusalim' dedi. Geldi,babam dedi gel oturalım bir konusalim,o dedi ki 'ben bu eve ayak basmam'sen bilirsin dedi babam,ama çocuk kötü yarın okulu var,migreni var dayanamadım aradım dedi. Oğlum o sırada bana seni istemiyorum,babamla mutluyum deyip duruyor. Sonra döndü ogla babası 'benimle mı kalmak istiyorsun babam'dedi. Oğlumda evet gidelim dedi ve gitti. Yapacak hiç bir sey yok,oglum,canımın içi gitti. Dayanamıyorum iyi sinaniyorum,iyi değilim. Niye yazdım bilmiyorum ama artık caresizim. Elimden gelen,yüzü gülsün mutlu olsun diye herşeyi yaptım,oradayken babasından korkardi,şimdi baba delisi oldu. Beni sucluyor oğlum,bu yaşananlardan sebep. Dua edin bana lütfen.
Babasının ortamı,nasil. Şimdi ben yokum diye oğlumun üzerine titriyormus,çocuk buna hasret zaten babam beni seviyor diye hoşuna gidiyor. Sinema gezme tozma yapmazlardı benle evliyken şimdi çocuğa aşırı bağlandı,oğlumda fırsatı kaçırmıştır,nasıl olsa annesi onu her şart koşulda seviyor. Ama çok zor.
Onun için yapıyor yada gerçekten gelmek istemiyor,babama karşı nefret dolu. Adam ağladı karşısında sen kotusun dedi başka bir şey demedi,annemle babamı siz ayirdiniz,dedi ağladı. : ((Çocuk aklı belki de tekrar barışman için yapıyordur.
Sabırlı ve kararlı ol onlar doğru olan tarafı daha iyi görür.
Allah yardımcın olsun
o zaman soyle dusun canim oglun da baba eksikligini tamamliyor. yani eski esin acisindn bakma olaya. umursamaz vurdumduymaz olsa bu daha buyuk sikinti olurdu evladin icin.Oğlum evliyken görmediği ilgiyi babasından şimdi görüyor,önce kızan babası şimdi ne derse yapıyor o eksikliği tamamlıyor. Orda mutlu çünkü amcalarini ve halasını çok seviyor. Ben ne yaptıysam yaranamadım,deveye diken misali : ((
Su an sadece o günün çabucak gelmesini istiyorum.
canım şu an seni düşünemiyorum
eminim çok acı çekiyorsun
ama bence bir oluruna bırak
bazen çocukların da ufak derslere ihtiyacı olur
mesela okulu başlıyor yarın
ödevleriyle babası ilgilenecek
her sabah hazırlayıp, her akşam uyku saatinde yatmasını sağlamaya çalışacak
yani olay "eğlence" boyutundan çıkıp, normal düzenine dönecek
o zaman oğlun anlar bence babasının yanının hep eğlence olmadığını
belki de bunu görmesi, yaşaması için bir imkan gerekiyordu
bu gezme tozma, aşırı bağlılık birlikte yaşama ve sorumluluklar karşısında normale döner bence
hem de kısa sürede
Böyle düşününce rahatlığıyla içim,önce yasamadiklarinin acısını çıkarıyor oğlum bu yönden mutlu oluyorum.o zaman soyle dusun canim oglun da baba eksikligini tamamliyor. yani eski esin acisindn bakma olaya. umursamaz vurdumduymaz olsa bu daha buyuk sikinti olurdu evladin icin.
Evet aynen öyle oldu,evliyken yapmadıklarını şimdi yapıyor,çocuk babasından görmediği ilgiyi şimdi görüyor ve onu istiyor. 8 yaşında ve ilk boşandığıma aynisini yaptı oğlum barışmak zorunda kalmistim
Muhtemelen o yüzden. Sabredin, başka çareniz yok....Onun için yapıyor yada gerçekten gelmek istemiyor,babama karşı nefret dolu. Adam ağladı karşısında sen kotusun dedi başka bir şey demedi,annemle babamı siz ayirdiniz,dedi ağladı. : ((
Bensiz yapamaz,ama bu evinde sevmiyor.2 gün sonra da orda annem annem diye ağlayacak. Kaç yaşında bu arada oğlunuz?
8miş.. çok minik daha annesiz yapamaz meraklanmayın. 8 yaşında bana deli olan yeğenimi 2 haftalığına bizim evimize tatile getirmiştim yanımda, hanımefendi çok istedi çünkü. Hiç abartmıyorum 2. Gece söz yarın eve gidicez diye diye uyumaya ikna ettim 3. Günün akşamı geri dönmüştük, annesini özlemiş.
Onun için yapıyor yada gerçekten gelmek istemiyor,babama karşı nefret dolu. Adam ağladı karşısında sen kotusun dedi başka bir şey demedi,annemle babamı siz ayirdiniz,dedi ağladı. : ((
heh aynen oyle. zamanla o eksiklikler tamamlaninca orta yol buluncak merak etmeBöyle düşününce rahatlığıyla içim,önce yasamadiklarinin acısını çıkarıyor oğlum bu yönden mutlu oluyorum.
Onun için yapıyor yada gerçekten gelmek istemiyor,babama karşı nefret dolu. Adam ağladı karşısında sen kotusun dedi başka bir şey demedi,annemle babamı siz ayirdiniz,dedi ağladı. : ((
Elimden gelen her şeyi yaptim,ne istediyse o oldu,babasının yapmadığını yapıyorum ama yaranamiyorum. Babasının etkisinden çıkamıyor sanki büyülenmiş gibi,dua etmekten başka çarem yok : ((Daha gerçekleri görebilecek yaşta bile değil allah bilir eşiniz şimdi neler neler yapıyordur nerelere götürüp neler yedirip ne güzel zamanlar geçirtiyordur sırf kendisini seçsin diye. Allah bilir ne vaatlerde bulunuyordur seninle şuraya gideceğiz bunu yapacağız vs vs. Çocuğu cezbediyor tabi. Ilerde aklı erdiğinde anne boşluğunu hissettiğinde de size koşacak sizle dertleşecek neden ayrıldınız diye sizden dinlemek isteyecek.
Ama sizi öyle iyi anlıyorum ki şuan hem çok üzgün hem kırgınsınız hem kıskanıyor hem de kaybetmekten korkuyosunuz. Ben henüz anne olmadım bi kaç güne kadar doğum yapıcam inşallah ama şimdiden düşünüyorum da karnımdaki çocuğum böyle yapsa nasıl kıskanırdım. Bencillik olacak ama bana düşkün olsun babasında ya da başkasının kucağında değil hep benim kucağımda durmak istesin, bi ortamda eğer ben varsam kimin kucağındaysa koşup bana gelsin istiyorum.
O yüzden suanki duygularınızı cok iyi anlıyorum ama şunu unutmayın ki herkesin bi tane annesi var, kimseyi sizin yerinize koyamaz, babasını bile. Ve herkesin anneye ihtiyacı var, önünde sonunda size gelecektir. Onu kaybetme gibi bisey söz konusu bile olamaz ama sanırım biraz sabır, dua, zaman ve çaba gerekli.
Belki de eşiniz size karşı doldurmaya çalışıyordur annen yüzünden ayrıyız diye. Size kızgın olmasını istiyordur. Etkisinde kalıyordur çocuk.
Babama karşı bitmeyen kim nefret,var içlerinde. Ben babama sigindigimda babam beni dövmeli ve kocana sahip cik demeliymis bunu yapmadığı için adam babama düşman kesildi,oğlumu bu yönde dolduruyor sanırım günahı boynuna.öyle mi peki? var mı aslı?
eğer yoksa, çocuğa öyle anlatılmış demek ki
hiç çocuk psikoloğu/psikiyatristiyle görüştün mü?
şu aşamada atacağın yanlış bir adımın sonuçları da çok yanlış olabilir
bence çocuğun bu akşamki tavrı için mutlaka bir uzmanla görüşmeli, atacağın en doğru adımın ne olacağını öğrenmelisin
belki diyecek ki oğlunu ara, bir şey yokmuş gibi konuş, onun adına mutlu olduğunu söyle
belki de diyecek ki hiç arama, konuşma
KV ve eşim bence ama Allah büyük babamdan gördüğü iyiliği kimseden görmediler.Kocanız yada her kim yaptıysa sağlam doldurmuş küçücük çocuğun aklını yalnız.
Babama karşı bitmeyen kim nefret,var içlerinde. Ben babama sigindigimda babam beni dövmeli ve kocana sahip cik demeliymis bunu yapmadığı için adam babama düşman kesildi,oğlumu bu yönde dolduruyor sanırım günahı boynuna.
Randevu alıp gorusecem aklımda.
Babam annen orada mutsuz eğer dönsün mutsuz olsada dersen arayalım babanı dedi,aradilar kibirinden bu eve girmem dedi.Sabah olursa elimden geleni yapacam.ruh hastası manyak
"kocana sahip çık" demeliymiş - miş!
uzmanla görüşmekle çok iyi yaparsın, mümkünse yarın görüş hatta
sonradan keşke demektense...
gerçi böyle bir olay yaşamadım ama, benim de annem babam boşanmıştı
babam da bana çok eğlenceli vakit geçirtirdi ama en küçük olayı hemen algılardım, anlardım
eminim oğlun da algılar en kısa sürede
Aglamayayim diyorum,onun minicik yüreğinde neler yaşanıyor bilmiyorum. Elimden bir şey gelmiyor.Onun için çok zor kötüde olsa babası,özlüyordur.
Oradada aynı şekilde size özlem duymaya başlayacak ve bu hep böyle devam edecek.
Ölmüş olsa insanda umut olmuyor,ama böyle olunca varlığını bilmek özlem duygusu tüm olumsuzlukları unutturuyor,ı daha çok küçük.
Ve bu olayda en çok acı çeken oğlunuz minicik yüreği ile.
Sabredin illaki dönecek,çünkü hiçbir baba annenin yerini dolduramaz.
Babam annen orada mutsuz eğer dönsün mutsuz olsada dersen arayalım babanı dedi,aradilar kibirinden bu eve girmem dedi.Sabah olursa elimden geleni yapacam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?