Ve elde var sıfır!

Bak kardesim, bence fazla uzatmadan git cocugunu al. Cocuk bu, özleyip aklinin basina gelmesini mi bekleyeceksin? Yapma gozunu seveyim. Cocuk dedigin oyun hamuru. Ne şekil verirsen ona bürünür. İskele babasi ve ailesinin cocugu nasil sekillendirdigi belli. Kiyafet dolabini acip kiyafetlerini sorgulamasini okudugumda aman ya rabbi dedim. O insanlar hic de normal degiller. Orada kaldigi her gun oglun icin bir eksi. Benim 9 yasinda bir oglum var. 1 yasindayken ayrilmistim. 8 yasinda babasiyla tanisti, tanisti diyorum bak hic gelip gormedi cocugunu. Oglum da bir heyecan, saf kalp zaten. Belki artik iyi bir adamdir, bak artik beni gormeye gelecekmis. Belki tatilde yanina giderim demez mi? Cocuk iste. Iyi kotu ne kadar anlatsan da goremiyor. Cocugunu onlara birakma. Su an bosanmaniz hangi asamada bilmiyorum ama mahkeme sonuclanana kadar cocugun annede kalmasini ve babayla gorus gunlerinin duzenlenmeni talep edin. En azindan yasalar da sizinle olsun. Oglunuzu da aldiktan sonra bir sure bir yakininiza ya da kisa bir tatile gidebilirsiniz. Mekan degisikligi ve farkli insanlar cocugun dikkatini dagitir ve bir sure icin bu konuyu erteler belki. Rabbim tez kavustursun ve feraha erdirsin insallah.

Hikayenizden o kadar çok etkilendim ki anlatamam...evlilikte koca olmayı baba olmayı beceremezler boşanınca da çocukları kullanırlar.
Zor imtihanlardan geçiyorsun , karşındaki insanlar cahil , anlayışsız olunca tabi haliyle olan sana olmuş . Allah yar ve yardımcın olsun bir anne olarak sana sabırlar diliyorum..

Bende 8 yasimdayken annemle babam ayrildi. (Babamin baskalariyla iliskileri yuzunden, kucuktum ama eve gelen telefonlari hatirliyorum) annemin hakli oldugunu cok iyi biliyordum. haftasonlari babam beni aldiginda babaannemle birlik olup neler anlatiyorlardi yok ben 2 yasimdayken annem beni birakip gitmis ,yok annem nafaka almak icin beni yaninda tutuyormus neler neler..etkileniyordum tabiki her babamdan dondugumde anneme yuzlerce soru soruyordum. 9,10 yaslarinda babaannemlerin gazina gelip ben babamin yanina gidiyorum artik onlarla yasicam diyip gittim ve 20 gun sonra sac kiran olmus bi sekilde aglar yakar anneme döndum ve hala icime ic yarasidir annemi cok uzdum ama herseyin bilincine vardim emin olun sizin evladinizda gercekleri algilayip donecek biraz zaman taniyin bu olaylardan en cok etkilenen sizin evladiniz.. Suan babamdan nefret ediyorum yas aldikca annemin yaptigi fedakarliklari cok daha iyi anlayip takdir edebiliyorum. Sabir biraz daha sabir.

Kvdemle konuştum yine o gelmesin diyormuş okulda gelmesin demiş. Taşınmaya karar vermisler,ağzıma geleni saydım. Yapacaklarimdan ben mesul degilim,artık haddinizi astiniz dedim.
Çok üzüldüm, çocuğu sizin aleyhinize dolduruyorlar. Ne kadar kötü insanlar. O da çocuk işte! Belki de boşandığınız için sizi suçluyor. Ona öyle hissettiriyorlar. Ne bilsin bu yaşta..

Arkadaşım kızı 8 yaşındayken ayrıldı. Çocuk bacaya düşkün. Baba ve babaanne doldurmuş. Velayet için mahkemeden yetkililer gelip hem anne ile yasayacağı evi hem baba ile yaşayacağı yeri incelemiş. Babanne vb dinlemiş, çocuk babayı seçmiş ama onlar bilmez mi kim kimi dolduruyor?
Çocuğun annede kalmadı uygundur diye rapor etmişler. Çocuğu okuldan almaya gidince çocuk ağlamış zırlamış annesinin elini bile ısırmış gitmeyeceğim diye. Ama almış getirmiş. Şimdi 15 yasında ve anneyle.

Kusura bakma patlasan da catlasan da bu evde kalacaksın. Mahkeme velayetini bana verecek bu fikre alışsan iyi edersin de.
Ama bence öğretmenine bir sor. Dersleri nasıl derste genel dırumu nasıl acaba?

8 yasinda bir erkek cocuk kendine ornek olacak baba modeli arar. O yaslarda babayi ister. Bu normal. Benim iglum da babayla daha cok vakit gecirmek istiyordu. Merak etmeyin bu bir surec, gecer. Birakin biraz babasinda kalsin. Gelir.

Tek tek alintilamayadim,aldım burada oglum. Okul çıkışı yine aynı ağladı,babamı aradım baba sabredemiyorum artık dedim. Babam geldi,ne istiyormuş benim oğlum dedi,oda takımı al bana dedi. Gittik oda takımının aynısından aldık. Yeter ki yüzün gülsün dünyayı onune sermezsem adam değilim oğlum dedi,söz verdi bir daha böyle yapmayacağına bakacaz artık. Öğretmeniyle konuşun diyen olmuş konustum bosanmayin dedi,whatsap durumlarında gördüğüm kadarıyla çok mutluydunuz dedi yine.Bunca senelik öğretmenim boşanmış anne baba çocuklarında hep bir hasar kalıyor dedi. Mümkün olmadığını söyledim,çocuk iyiymiş okulda gayet pozitif ve neşeli dedi.

Tek tek alintilamayadim,aldım burada oglum. Okul çıkışı yine aynı ağladı,babamı aradım baba sabredemiyorum artık dedim. Babam geldi,ne istiyormuş benim oğlum dedi,oda takımı al bana dedi. Gittik oda takımının aynısından aldık. Yeter ki yüzün gülsün dünyayı onune sermezsem adam değilim oğlum dedi,söz verdi bir daha böyle yapmayacağına bakacaz artık. Öğretmeniyle konuşun diyen olmuş konustum bosanmayin dedi,whatsap durumlarında gördüğüm kadarıyla çok mutluydunuz dedi yine.Bunca senelik öğretmenim boşanmış anne baba çocuklarında hep bir hasar kalıyor dedi. Mümkün olmadığını söyledim,çocuk iyiymiş okulda gayet pozitif ve neşeli dedi.
sizde mi kalıyor yani artık?

Gözün aydın canım. İnşallah herşey yoluna girer.sabırlı ol. O agladıkca söylendikçe konu deiştir. İlgisini başka şeylere odakla. Babasıda hafta sonu alsın ve geri getirsin. Çocugu mümkünse doldurma piskolojisini bozma de...

Gözün aydın canım. İnşallah herşey yoluna girer.sabırlı ol. O agladıkca söylendikçe konu deiştir. İlgisini başka şeylere odakla. Babasıda hafta sonu alsın ve geri getirsin. Çocugu mümkünse doldurma piskolojisini bozma de...
Dedim konuştum,doldurmuyormus istersen annende istersen benim yanımda kal diyormuş oğlumda senle kalmak istiyorum diyormus,çocuk için bile muhattap olmayacaktim. Şimdi arayıp duruyor bir önceki seferde de böyle olmuştu.

Gözün aydın canım, çok sevindim. Yavaş yavaş herşey yoluna girecektir. Oğlunda bu duruma alışır. Zaten büyüdükçe haklı olduğunu da anlar mutlu mesut yaşar gidersiniz :KK19:
O pislik adamlada zorunlu olmadıkça konuşma bence. Yüzsüzzz:sinirli:

Gözün aydın canım, çok sevindim. Yavaş yavaş herşey yoluna girecektir. Oğlunda bu duruma alışır. Zaten büyüdükçe haklı olduğunu da anlar mutlu mesut yaşar gidersiniz :KK19:
O pislik adamlada zorunlu olmadıkça konuşma bence. Yüzsüzzz:sinirli:
Teşekkürler tatlım,inşallah öyle olur. Hiç konusmamak en dogrusu aslında.

Back
X