ve sonunda ikimizin de inadı bızı ayırıyor. Başanacagız sanırım

geçen de öyle düşünmüştüm şimdi de sadece "yazık" diyebiliyorum ama bazen olması gereken şeylere hiç ilgisiz konular sebep olabilir...bilemiyorum olduramadığınıza göre belki de olmaması gereken bir evliliktir baştan sonlanması en iyisi olur....

ama çok yazık, olmamış, gelecekte ne olacağı bilinmeyen bir sebep yüzünden...

çok doğru..tamam baba adı olsun dese..bundan sonra herşeyde dediğim olsun der

aslında mesele isim değil o sadece meselenen bi kısmı
siz şimdi bu diretmeyi yapıp eşinin isteğini yaparsan ilerde hep bi diretmeyle karşılaşırım diye düşünüyorsun sanırım
iki tarafta zıtlaşırsa o evlilik asla yürümez
yeri gelecek siz alttan alacak yeri gelecek eşiniz alttan alacak
iki zıt düşünce karşılaşırsa huzursuzluk başgösterir...
ben düşüncemde sabitim sonu ne olursa olsun kararım kesin deyip kesip atmak yanlıştır bana göre
evlilik işte böyle durumlarda fedakarlığı fazlasıyla ister...
siz önce bunu iyice özümseyin
ben size eşinizin isteğini kabul edin yada etmeyin demiyorum
kaderinizde ayrılık varsa bu konu zaten bi vesiledir...
ilerde çocuğunuz olmayacağı seçeneğinide düşünün
Allahın gücüne gidecek söylemlerde bulunmayın
herşey olacağına varır
isimden önce hayırlı evlatlarınız olması için dua edin
bebek lafı edilince isim konusu aklıma gelecek içim acıyacak demişsiniz
bunu düşünmekyerine allahtan hayırlı sağlıklı evlatlarım olacak mı deyip, iyi temennilerde bulunun...

geldiğiniz noktaya gerçekten üzüldüm, olay basit değil ama bir yandan da münir özkulla adile naşitin filmindeki turşusuyu yüzünden boşanan çifti getiriyor aklıma, birbirinizi gerçekten seviyorsunuzki karşılıklı fedakarlıklar da yapmışsınız biraz zaman verin evliliğinize, birbirinizi biraz daha tanıyın belki bir şekilde çözersiniz sorununuzu, hakkınızda hayırlısı olsun her şekilde mutlu olmanızı dilerim

Niye babası falanmı vefat etmiş, eğer öyleyse koyun hani içinde kalmasın.
Onun adını koyup sizin istediğiniz bir ad da koyabilirsiniz. İkinizinde istediği olur.
Eğer böyle birşey için ayrılıyosa zaten daha büyümemiş

Son düzenleme:

ben babasını bile dinlemedim
ölümlerden dönmüşüm ben bi çocuk dünyaya getiricem diye
kusura bakmasın da kimse karışamaz

Yapamyın allah aşkına ya yaa..Boşanmak bu kadarmı kolay?Neden evleniyorsunuz o zaman..Boşanın o zaman anlıcaksınız ne yüzünden ayrıldık diye..Millet size güler...Tamam de geç ya bu akdarmı zor...2 isim koyarsınız siz istediğinz isminizi söylersniz..Bazen insanlara boşanmak ne kadar kolay geliyor.İnat yüzünden hemde...Vllahi şaşırmışsınız siz...Bana kızmayın ama ben 7 aylık evliyim..Benden daha önce evlenenler şimdi boşanmayı düşünüyor sebeb ne en ufacık şeylerden...Ben 21 yaşındayım ama çevremdeki yaşı daha büyük arkadaşlarımdan daha mantıklı düşünüyorum..Şidmiki evlenenler sıkıyamı gelemiyor bilemşyorum hemen ayrılalım...Demekki daha büyük bi sorun yaşasanız soluğu adliyede alırsınız...!!!!Evliliğinizi yıkmayın birazda çaba yaa çaba gösterin...

Arkadaşım yapma gözün ü seveyim ya kolaymı öyle boşanmak biraz tadını çıkarın..Eşinde haksız sende haksızsın...Önce bi düşünsene boşan demek kolay sen bunu gerçekten istiyomusun?

bu çaba göstermeler artık kendı kişiliğii zedelıyorsa... istemedıgın seye zorlanmak ömür boyu çekilecek dert mi? Ben onunla bır konuda sakınce konusurken o kadar yoruluyorum ki. Kendı cocugum uzerınde soz sahıbı olamayacaksam nasıl devam edebılırım. Siz boyle sıkıntı yaşadınız mı? İStemedıgınız şeyler bır bır onunuze gelıyor mu yapacaksın dıye...

aynı şeyleri yaşamış biri olarak sözüm geçmedi ve eşimin babasının ismi koyuldu oğluma eşim o kadar diretti ki dediğini yaptırmak için 10 gün sonra çıkardı çocuğun kimliğini sizin avantajınız eşinizin ikinci ismi kabul etmesi benim herif onu bile kabul etmedi
başka sorunlarınız var mı bilmiyorum ama evlilik zor ve ben boşanmalara çok üzülüyorum umarım çözüm bulur ayrılmazsınız

Arkadaşım yapma gözün ü seveyim ya kolaymı öyle boşanmak biraz tadını çıkarın..Eşinde haksız sende haksızsın...Önce bi düşünsene boşan demek kolay sen bunu gerçekten istiyomusun?

Ayrlıgı istemek ya da istememek konusu çok dışarda kaldı artık. İkimiz de istemıyoruz. Ama ben o kadar çok korkuyorum gelecek hakkında. Evlenınce de boyle sorunlar devam ederse nasıl dayanırım... Şimdi bıle o kadar baş ağrısı çekiyorum ki korkuyorum hasta olmaktan. Ben gerçekten çok fedakarlık yaptım onun için ama artık yoruldum hala sorunlar bıtmedı

Benim de henüz düğünüm olmad 1 yıl dolmadan boşanamıyorsun.

Bunu da biliyorum. Ama bu engel degıl başka bırıyle bırlıkte olmak gıbı nıyetım de yok zaten. 1 yıl da geçer 10 yıl da geçer. Ama olan benım ruh saglıgıma olacak boyl gıderse. 1 sene benı sıkıntıdan uzaklaştırır. Ama 10 sene aynı şeyi yaşamak ölümden beter...

ya niye insanlar çocuklarına anne baba dedelerinin isimlerini koymak ister. o yeni dünyaya gelen bi canlı neden başka yaşayan yada ölen kişilerle onun arasında bi bağ kurulmaya çalışılıyo. insan çocuk yapacaksa alır eşini karşısına mutlaka bukadar isim içinden ikisininde beğeneceği bişey bulunur. o sizin meyveniz çocuk büyüyünce aım niye bu diye sorarsa dedenin ismini koydukmu diyeceksiniz. isim için kavgalarımı anlatıcaksınız. oysa isim ararken çocuğunuza anlatıcak ilk tanışma hikayeniz kadar özle bir anı olmalı bence kiçocukta kendini özel hissetsin. eşimde bende birbirimizin bulduğu isimleri beğenmedi belki eşim bana gıcıklık yaptı bilemem ama bigün bi isim duyduk ve aynı anda brbirimize bakıp nası bence güzel dedik. olumuzada ismi çok yakışıyo. ailede yiyip bitirenler oldu kendini iki taraftada başka isimle seslenenler falan ama ikimizin ortak kararı olduğundan çocuğumuza farklı isimle iki tarafada seslendirmiyoruz. isim tek taraflı olmaz ve tek hak sahibi anneyle babadır.

Size şöyle bişey söyliyim benim annemle babam ayrı ben ilkokula giderken ayrıldılar..Sebeb ne biliyormusunuz...YOK...Bana sorduklarında bişey diyemiyorum kalıyorumm..Bana gelince evleneli 7 ay oldu..Okadar zor şartlarda evlendimki ne siz sorun ne ben anlatayım...Bende çocuğum olursa erkek lodos kız olursa okyanus koyucam diyorum hepp..Benm kaynanamla kayınpederim beğenmemiş..Öyle isimmi olurmuş şöylede böylede daha ortada çocuk yok..Sinirim bozuluyor ama napim he deyip geçmeye çalışıyorumm...Tmam çok yıpranmış olabilirsiniz..Eşinizi artık sevmiyorsunuzdur onada tamam..Ama siz inat uğruna boşanmayı düşünüyorsunuz...Benim anlatmaya çalıştığım 2 isim olsun deyin...Ayrılınca çok mu mutlu olucaksınız...Mutluysanız tamam mutlu olun...Benim annem evlendiğinde ananenm düğün gecesi bile istemiyosan alayım seni demiş..Hep arkasındalardı...Şimdi aradan kaç sene geçti barışmayı düşünüyolar...Sebeb yok sadece babam biraz sinirli oda çok değil annem ne istese yapar..Ben boşanma lafını duyunca çok çok üzülüyorum..İnannki dayanamıyorumm..Sizinde başlığı okuyunca içime işledi öyle diyim...Yalnış anlaşlma olmasın.Siz istiyorsanuz yürekten ona lafm yok.

İstemiyosunuz dimi...Şimdi boşanırsa üzülmickmsn...Annenin evinde çokmu rahat olucaksın..Tamam haklıısnz hem bir mücaadele içindesiniz..Ama son kezde olsa eşinle oturun konuşun biz napıyoruz değermi diyn...

bide böyle babasının ismini koyduranlar var oldiki çocuğa sevrken sıpa falan dedin bide sen benim babamamı diyosun diye olay çıkaranlar oluyo kaynananın yanında falan diken üstünde çocuk bakanlar biliyorum.

Senın hassaslıgını çok iyi anlıyorum arkadaşım. Allah mutluluk versın ömur boyu evlılıgınde. Ama bu konuda kayınvalidenın isim begenmemesı onların dıretmesı benım ıcın de ayrılık seebe degıl. Ama hayatta tek güvenecegın insan olacak her şeyını paylaşacagın insan olacak eşin bunu yaparsa işte dayanmak o kadar kolay olmuyor.

Ayrılınca mutlu olup olmayacagım konusunda fikrım yok. Ama beraber bu şartlarda devam edersem yıpranacagıma inandım ben.

sorun bu dusunceden vazgecmesı degıl bence ,
herseye boyle ınatlasacakmısınız evlılık hayatı boyunca
ıletısım eksıklıgı var galıba aranızda bunu cozmeye calısın once

Eşinin dayatması doğru değil ama senin kısasa kısas yapman da hoş değil.
Senin baban,benim babam,kimin adı önce yazılacak vs...
Ne bu sinema afişi mi ?

Hem başa yazılan,göbek adıdır ve genellikle kullanılmaz.Asıl 2. isim kullanılır.

İllaki ılımlı bir çözüm istiyorsan,ilkinde kayınpederin adını göbek adı yapardın.
2.si erkek olursa benim babamın ismini veririz diyebilirdin.

Herneyse...Siz bu evlilik işini pek beceremiyorsunuz anlaşılan.
Aynı evin içinde henüz cinsellik yaşamadığınız için,aranızda stres olabilir.
Gözünün üstünde kaşın var deyip ayrılmak olmaz.

Hiç anlaşamıyoruz diyorsan tabii ayrıl.
Ama eşinle her zaman her konuda anlaşamayacağını unutma.
Kavgasız evlilik yok.Her kavgada mahkemeye koşsaydık ohooo.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…