ve sonunda ikimizin de inadı bızı ayırıyor. Başanacagız sanırım

Ne diyim canım benim allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin...İnş sorununuzu çözersiniz...Ve umarım sonra pişman olmazsınız.. Belki eşinden bi ışık olsa daha farklı olurdu..Genede biraz daha düşünün...

Benimde anlatmak istediğim buydu aslında...Hangimz dört dörtlük anlaşıyoruzkii..Benimde 2 tane ismim var...Baştakini değil ortadakini kullanıyoruz :) Birazdaha sabretsek belki daha farklı oalbilirdik toplum olarak...

sorun bu dusunceden vazgecmesı degıl bence ,
herseye boyle ınatlasacakmısınız evlılık hayatı boyunca
ıletısım eksıklıgı var galıba aranızda bunu cozmeye calısın once

Evet sorun bu düşünceden vazgeçmesı degıl sadece.

Basit örnek verecegim evlilik benım için neyi ifade ediyor bakın:

Benim çok sevdiğim papaganım vardı 3 yıldır bunu hayal ederdım eşim de kuşları sevsin onu kendı evıme götüreyım ve bakalım dıye. Hayvan besleyen bılır bu bır sure sonra bagımlılıga dönüşür çocugunuz gibi bakarsınız ona.

Gel gelelım benım eşim kuşlardan hoşlanmıyor tüyünden sesınden ustune konmasından vs. Ve onu evimizde istemedı. Getirirsen küçük odaya (hiç girmediğimiz çocuk odası) koyarsın oradan çıkmaz dıyor. Ama ben kıyamadım çünkü o da canı var ve ilgi istiyor.

Ben onu çok sevdıgım halde üzülerek ailemin evinde bıraktım. Çünkü eşim istemedi. Diretmedim bile. Onu sıkıştırmadım bile. Evlilik budur bence böyle olmalıdır. O mutsuz olacaksa ben eski isteklerımden vazgeçmeliyım o da benım istemedıgım mutsuz olacagım ısteklerınden vazgeçmeli. Tek taraflı nereye kadar yürür ki.

Eşini de seni de anlamıyorum. Anlamakta güçlük çekiyorum. Evliliği, birlikte bir ömür geçirmeyi yanlış anlamışsınız. Sidik yarışına döndürmüşsünüz. Eski konunda yazmıştım, şimdi aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Bence ikiniz ayrı ayrı psikoloğa gidin. Ego mudur, inat mıdır neyse işte o yönünüzü tedavi ettirin. Sonra birlikte evlilik danışmanına gidiverin. Bu şekilde bu noktaya geldiyseniz ilerde daha neler yaşarsınız kim bilir. Ve sizin yaşayacaklarınız bir yana, çocuğunuza kim bilir neler yaşatırsınız. Çok üzücü, bu durumlarınız umarım düzelir.

bizim ailede de varmış dede baba ismi koymak ama ölen kişinin tabi,yaşayan insanın koyulmaz bence .hatta ölenin de koyulmaz ne gerek yani.eğer iki taraf da beğenirse ne ala...yoksa eşinin ya da senin bu olmazsa boşanırız demesi ne kadar yanlış .böyle şey olur mu hiç?yarın başka şeylere diretme yapıcak belki yine tehditle yok evlilik biter bilmem ne.çok çocukça bu tutum.orta yol bulunmak zorunda çocuk bir kişinin tekelinde değil.ailesine düşkün fazlasıyla sanırım...böyle insanlarla geçinmek çok zordur hiç uzlaşma yolu bırakmıyor.hakkınızda hayırlısı ama bence kabul etmemelisiniz gerçekten istemiyorsanız ya da iki isim koyun birisi sizin istediğiniz gibi olsun.ilk sırada onun babası olsun ne olacak ki zaten 2 isim olunca 2. isim kullanılır her resmi yerde diye biliyorum örneğin M. Akif Ersoy olur ...

not:böyle inat insanlara çok kızıyorum.anlattığınız kadarıyla eşinize çok sinirlendim cümlelerim bile devriliyor yani o kadar...

coookkk haklısın ve mantıklı dusunuyorsun ... esın ınatla kendı ısteklerını yaptırmaya calısıyor sende artık onu cekmekten yorulmussun anladgım kadarıyla ...

Herşeyden neden siz vazgeçiyorsunuz pekii..Benmde kedim vardı eşim hem sevmiyodu hem korkuyodu...Alışıcaksın dedimmm..Şimdi beraber yatıyolar...Bazen okadar fikir ayrılığımz oluyorki diyorumki ya ben ne yaptım...yeri gelicek pişman olucaksın yıpranıcaksın...Onu sen değiştirebilirsin...Senin elinde o biraz..beiz evlenmeden 6 yıl birlikteydik..Eşim beni bir bilsen kaç kere bıraktı ben yalvar yakar ağlardım böyle anlatamam...Bana millet acıyark bakardı...O dereceydım..Sonra allahım çok şükür nasıl olduysa o ağlayp zırlamaya başladı ben gülerdim arkasndn..Şimdi diyorki bence herşey bir kadının elinde...O isterse herşeyi değiştirebilir...

Belki de senın tavrın dogru. Ama ben işte kımseye zorla bırsey yaptırmak ıstemıyorum. İstedıgı olsun diye düşünüyorum. Ve evlilikte özellıkle boyle olmalı dıye düşünüyorum. Belki de benım düşüncem yanlış. DAyatma zorlama seveceksın alışacaksın demek gerekıyor sanırım. Çünkü ben ona yapmasam da o bana yapıyor

boşanma kararınıza üzüldüm umarım vardır bir orta yol ve boşanmazsınız .

eşim sürekli kendi isteğini yaptırma ve evliliğimizde güç savaşı halinde olduğu için konunuzu okuyunca kendimi sizin yerinize koydum ve o yüzden sinirlendim ve ben olsam aynı tepkiyi verirdim dedim.

ben burda yazılanlar gibi isim yada hiç çocuk isim illaki olucak veya benim istediğim olucak tarzında bana yaklaştığı için değil, o kadar özendiğim ve istediğim çocuğuma sadece eşimin -kp in orda burda hava atması yada elalem lafını yapmaması için bana göre çocuğumun en önemli konusunda fikir dahi beyan edemeyecek olmama üzülürdüm

umarım eşinin aklı başına gelir bir bayanın başına gelebilecek en güzel duyguyu yaşamak ile ilgili yaptığı inadına olumlu karşılık verir.

bir isim için boşanmak bana da pek mantıklı gelmedi ama eşinin de babamın ismi olmazsa hiç çocuk yapmam demesi de çok anlamsız:26:
daha ortada fol yok yumurta yokken çok iddaalı konuşmuş
hakkınızda hayırlısı olsun canım yine de fevri olmayın sakin kafayla düşünüp kararınızı verin

bu kadar uzlaşmaz ve dediğim dedik tavırlarla karşınıza gerçek sorunlar çıktığında bu adamın ne gibi tepkiler vereceğini hayal bile edemiyorum
şu anda var olmayan bir durumdan bile bu kadar problem çıkartıyorsa
ne diyim

yorum yazıp yazmamayı çok düşündüm.en sonunda da görev kabul ettim bunu.önceki konularınıza da şöyle bir göz gezdirdim.sizin hayatınızda kendimi gördüm.keşke siz de benim hayatımı görebilseydiniz de birşeyler yazmak zorunda kalmasaydım.tabii ki herşey yüzde yüz herkes için geçerli değildir ama ben eşinizin değişeceğini hiç sanmıyorum.malesef erkeklerin bir çoğu fedakarlığı taviz olarak görüyorlar.minnet duymak şurda dursun nankörlük te cabası.bu sorunu aşsanız bile ki bu ancak alttan almayla olur.onu da eşiniz yapar mı bilemem.siz yaparsanız da ömür boyu yapmak zorunda kalırsınız.bu tür kişilikler için geçerli tabi bu.neyese çok uzatmak istemiyorum.hoş olmayabilir yazacaklarım.ama eğer ileride kaybettiğiniz yılar için ah vah etmek istemiyorsanız malesef yol yakınken dönün derim ben.bunu söylemek te yapmak kadar zor.ama kendinize kıymayın.

Bu konu aslinda cocuk ismi yüzünden bosanma konusu degilki.
Nisanlin nekadar egoist ve inatci bir insan ! Ayrica okadar gururlu ve asla fedakar da degil yani,
Ne yani onun icin sirf senmi vazgececeksin herseyden?
Birazda o yapsin fedakarlik, birazda o senin icin cabalasin, vazgecsin isteklerinden???
Bence nisanlin sana zannettigin kadar deger vermiyor,
sen ona daha fazla deger veriyorsun, daha fazla seviyorsun,
herseyden vazgecmeni bekliyor, senin hic isteklerin olmasin, hersey onun istedigi gibi olsun istiyor.

E bi zahmet ozaman cocuguda kendi tasisin 9 ay, sonrada kendi dogursun, isminide koyar ozaman,
valla bu konularda fittirasim geliyor, kimse senin ananin babanin adini koymak zorunda degil,
benim cocugumsa yeni bir ortak isim buluruz, yada anne koyar bukadar basit,
bütün cilesini anneler cekiyor, 9 ay oflaya poflaya sIkintilarla tasi o cocugu, bisey olcak diye ödün kopsun,
kocanin umrumdami yatar kalkar görmez,
sonrada binbir cileyle binbir aciyla, canindan can gidiyor doguracan diye,
ardindan emzir, birde onun acilarini cek, gögsünün ucu kopsun cocugunu emzirecen diye,
erkeklerin umrundami ????????????
Asla fedakarlik yapma! Bukadar fedakarlik yaptigin yeter bence

haa yine gelip barisalim derse,
tamam de bariscam ama cocuk yapmicam, bundan sonra senin icin fedakarlikda yapmiyorum bitti,
cocuk fikrinden de vazgectim, rahmimi aldircam en kisa zamanda, böyle kabul edersen ok dersin,
(tabi kesinlikle yapma böyle bisey :) )
göreceksin hemen nasil cosacak, diyorum ya adam senin icin zerrrrrrrrrre fedakarlik yapmiyor !!

İsmim babaannemin ismi ve ben nefret ediyorum.. Ayrıca değiştirmeye karar verdim.

Bana kızacaklar olacaktır ama tutamadım kendimi. Davranışları çok bencilce. Hak veriyorum ben size. Eğer karakteri böyleyse ne yazık ki her konuda aynı tutumu sergileyecektir. İyi düşünün, taşının. Artılarını, eksilerini yazın ve bir karar verin. Çocuklar anne ve babanın egolarını tatmin ettiği unsurlar değildir. Aksine ebeveynlerin çocukları için egolarından vazgeçmesi gerekir.

bence çok gereksiz bu yüzden boşanılır mı daha yolun başındasınız evlilik çocuk oyuncağı mı ikinizd taviz vermelisiniz eğitimle alakalı durum değil biz öğrenciyken evlendik ne zorluklar aştık bence sevmemişsiniz birbirini ne olcak koysun kızın olunca sen koyarsın kaldı ki rabbim evlat vericekmi biz 4 sene istemedik şimdi gitmedğimiz doktor kalmadı siz olmayan şeyin üstüne boşanıyosuz anlamıyorum kusura bakmayın

Niye he deyip gecmeye calisiyorsunuz? Esim ve benim disimda kimsenin söz hakki yok niye demiyorsunuz? Anladigima göre cocugunuz oldugu takdirde esinizin anne babasi koyacaginiz isme karisacaklar. Siz kabul edecekmisiniz karismalarini veya isim diretmelerini? Ya esiniz size de derse bosuna isim düsünme benim babamin adini koyacagiz diye. Veya simdiden esinize söyleyin cocugumuz olursa annenin babanin adini koyabilirsin diye. Karsinizdaki kisi de adim atar ve uzlasmaya acik olursa evlilik fedakarliga deger. Konu sahibi tamam iki isim olsun diyor ama kocasi önce babamin ismi diyor. Bu senin dedigin benim dedigim olayindan cikmis. Hersey kocanin iki dudaginin arasinda olamaz. Tarzi cok yanlis. Ister, söyler, yine söyler, rica eder ama karisi yanasmiyorsa da orta yol bulmaya calisir. Bu tip kocalara fedakarlik yapilir. Ama babamin ismi olmazsa cocuk da yok evlilik de yok diyen adama-adamlara fedakarlik yapilmaz. Yarin " kapanmani veya acilmani istiyorum, ailene gitmemeni istiyorum, su arkadaslarinla görüsmeni istemiyorum, calismani istemiyorum, pazara bile gitmeni istemiyorum.. yoksa evlilik biter demeyeceginin garantisi var mi bu adamin? 7 yillik evliligimde ben de fedakarliklar yaptim. Maddi manevi. Ama esim bana asla bu ve bunun gibi baski yapamaz. Beni insan yerine koymuyor, saygi duymuyor demektir. O yüzden konu sahibine ay bunun icin bosanilir mi dememek lazim. Mevzu babamin adi konacak mevzusu degil. Baskiyla sindirme, ezme ve esit söz hakki tanimama mevzusu.

Ayrica cocugumun torunuma benim ismimi koymak istemesi beni hic de mutlu etmez. Üstelik esinin de rizasini almadan kavga dögüs baskiyla...Cocugun ismini anne ve babasi ortaklasa koyar.

Boşanma sebebi bence çok saçma...daha ortada çocuk yok, olacağı belli değil, erkek olacağı belli değil ve isim yüzünden bu denli inatlaşmak gerçekten gereksiz. Bence ikinizde evlilik olgunluğunda değilsiniz, her ikinizde dediğim dedik çaldığım düdük tiplersiniz. Evliliğiniz bugün bunun için bitmezse yarın bir gün bambaşka bir nedenden yine biter. Kişilikler bu kadar çatışınca bence bunu düzeltmek, anlaşabilmek mümkün görünmüyor.

bence cok sacm akusura bakmayın hoş bu konuyu bıle buraya getırdıysenız bu evlılk yururmez. isim degılmı ya nedır kı bu yanına ısısm koyun bı tane daha usul usul ısleyın ayrıca belkıde kız olacak yani. ne ilginc ınsanlar varya bravo yasınız kac acaba . evlılıgın cıdıyetının farkında degılsınz malesef. belkı adamın bır hayalıydı ogluna baba ısmı koymak sende kıza koy ödeşin yanı .

önce böle yazmıstım ama eşin cok bencıl okudum hep degım olusn demıs papagan mevusunu okudum gercekten uzuldum . yol yakınken dönebılırsınz aslında eşinizin hıc cocuk yapmam demsıde sacma evlılkten anlamayan bır adam

Son düzenleme:
Neyapsam88;

Önceki konunu hatırladım,
orada da herkes dogmamış çocuga don biçilmez demişti ,
amme velakin işin ucu öyle degildi.

Ben seni çok iyi anlamıştım, hala da öyle.

Sen şimdiden gelecegi gören akıllı bir kızsın.
Diğer konunda da seni taktir etmiştim,
aldıgın bu karardan dolayı da taktir etmek istiyorum.

Henüz evli sayılmazsınız zaten, kagıt üstünde bir evlilik şu an için.

Bu olayı boşanma olarak düşünme.

Benim o kadar çok arkadaşım var ki tayin için nikah yapan,
fakat düğüne az bir zaman kala çıkan problemlerden dolayı ayrılan...

Hiç de dünyanın sonu degil.

ve o arkadaşlarım şimdi başkalarıyla evliler, çok da mutlular...

Kararının arkasında dur, bile bile ateşe yürüme,
bir ömrü kendine zindan etme...

Kendine iyi bak...

canim , bunun icin bosanilmaz. Bizim ailede hemen hemen herkesin ikinci ismi var.Sadece birini kullaniyoruz.Esinede söyle de ve isede yariyor.Ben cocugumuza güzel bir isim vermek istiyorum,bak herkes cocuguna güzel isimler koyuyor.Bende cocugumun güzel bir ismi olmasini, arkadaslarinin yaninda ezilmesini istemiyorum.Sen istermisin ?Bilki güzel bir sekilde anlatirsan sana hak verecektir.iki isim koyun, zaten kayinbabanin ismini kimse kullanmiyacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…