- 31 Temmuz 2010
- 1.091
- 88
- 363
- Konu Sahibi neyapsam88
-
Senın hassaslıgını çok iyi anlıyorum arkadaşım. Allah mutluluk versın ömur boyu evlılıgınde. Ama bu konuda kayınvalidenın isim begenmemesı onların dıretmesı benım ıcın de ayrılık seebe degıl. Ama hayatta tek güvenecegın insan olacak her şeyını paylaşacagın insan olacak eşin bunu yaparsa işte dayanmak o kadar kolay olmuyor.
Ayrılınca mutlu olup olmayacagım konusunda fikrım yok. Ama beraber bu şartlarda devam edersem yıpranacagıma inandım ben.
Eşinin dayatması doğru değil ama senin kısasa kısas yapman da hoş değil.
Senin bana,benim babam,kimin adı önce yazılacak vs...
Ne bu sinema afişi mi ?
Hem başa yazılan,göbek adıdır ve genellikle kullanılmaz.Asıl 2. isim kullanılır.
İllaki ılımlı bir çözüm istiyorsan,ilkinde kayınpederin adını göbek adı yapardın.
2.si erkek olursa benim babamın ismini veririz diyebilirdin.
Herneyse...Siz bu evlilik işini pek beceremiyorsunuz anlaşılan.
Aynı evin içinde henüz cinsellik yaşamadığınız için,aranızda stres olabilir.
Gözünün üstünde kaşın var deyip ayrılmak olmaz.
Hiç anlaşamıyoruz diyorsan tabii ayrıl.
Ama eşinle her zaman her konuda anlaşamayacağını unutma.
Kavgasız evlilik yok.Her kavgada mahkemeye koşsaydık ohooo.
sorun bu dusunceden vazgecmesı degıl bence ,
herseye boyle ınatlasacakmısınız evlılık hayatı boyunca
ıletısım eksıklıgı var galıba aranızda bunu cozmeye calısın once
Evet sorun bu düşünceden vazgeçmesı degıl sadece.
Basit örnek verecegim evlilik benım için neyi ifade ediyor bakın:
Benim çok sevdiğim papaganım vardı 3 yıldır bunu hayal ederdım eşim de kuşları sevsin onu kendı evıme götüreyım ve bakalım dıye. Hayvan besleyen bılır bu bır sure sonra bagımlılıga dönüşür çocugunuz gibi bakarsınız ona.
Gel gelelım benım eşim kuşlardan hoşlanmıyor tüyünden sesınden ustune konmasından vs. Ve onu evimizde istemedı. Getirirsen küçük odaya (hiç girmediğimiz çocuk odası) koyarsın oradan çıkmaz dıyor. Ama ben kıyamadım çünkü o da canı var ve ilgi istiyor.
Ben onu çok sevdıgım halde üzülerek ailemin evinde bıraktım. Çünkü eşim istemedi. Diretmedim bile. Onu sıkıştırmadım bile. Evlilik budur bence böyle olmalıdır. O mutsuz olacaksa ben eski isteklerımden vazgeçmeliyım o da benım istemedıgım mutsuz olacagım ısteklerınden vazgeçmeli. Tek taraflı nereye kadar yürür ki.
Evet sorun bu düşünceden vazgeçmesı degıl sadece.
Basit örnek verecegim evlilik benım için neyi ifade ediyor bakın:
Benim çok sevdiğim papaganım vardı 3 yıldır bunu hayal ederdım eşim de kuşları sevsin onu kendı evıme götüreyım ve bakalım dıye. Hayvan besleyen bılır bu bır sure sonra bagımlılıga dönüşür çocugunuz gibi bakarsınız ona.
Gel gelelım benım eşim kuşlardan hoşlanmıyor tüyünden sesınden ustune konmasından vs. Ve onu evimizde istemedı. Getirirsen küçük odaya (hiç girmediğimiz çocuk odası) koyarsın oradan çıkmaz dıyor. Ama ben kıyamadım çünkü o da canı var ve ilgi istiyor.
Ben onu çok sevdıgım halde üzülerek ailemin evinde bıraktım. Çünkü eşim istemedi. Diretmedim bile. Onu sıkıştırmadım bile. Evlilik budur bence böyle olmalıdır. O mutsuz olacaksa ben eski isteklerımden vazgeçmeliyım o da benım istemedıgım mutsuz olacagım ısteklerınden vazgeçmeli. Tek taraflı nereye kadar yürür ki.
Herşeyden neden siz vazgeçiyorsunuz pekii..Benmde kedim vardı eşim hem sevmiyodu hem korkuyodu...Alışıcaksın dedimmm..Şimdi beraber yatıyolar...Bazen okadar fikir ayrılığımz oluyorki diyorumki ya ben ne yaptım...yeri gelicek pişman olucaksın yıpranıcaksın...Onu sen değiştirebilirsin...Senin elinde o biraz..beiz evlenmeden 6 yıl birlikteydik..Eşim beni bir bilsen kaç kere bıraktı ben yalvar yakar ağlardım böyle anlatamam...Bana millet acıyark bakardı...O dereceydım..Sonra allahım çok şükür nasıl olduysa o ağlayp zırlamaya başladı ben gülerdim arkasndn..Şimdi diyorki bence herşey bir kadının elinde...O isterse herşeyi değiştirebilir...
Size şöyle bişey söyliyim benim annemle babam ayrı ben ilkokula giderken ayrıldılar..Sebeb ne biliyormusunuz...YOK...Bana sorduklarında bişey diyemiyorum kalıyorumm..Bana gelince evleneli 7 ay oldu..Okadar zor şartlarda evlendimki ne siz sorun ne ben anlatayım...Bende çocuğum olursa erkek lodos kız olursa okyanus koyucam diyorum hepp..Benm kaynanamla kayınpederim beğenmemiş..Öyle isimmi olurmuş şöylede böylede daha ortada çocuk yok..Sinirim bozuluyor ama napim he deyip geçmeye çalışıyorumm...Tmam çok yıpranmış olabilirsiniz..Eşinizi artık sevmiyorsunuzdur onada tamam..Ama siz inat uğruna boşanmayı düşünüyorsunuz...Benim anlatmaya çalıştığım 2 isim olsun deyin...Ayrılınca çok mu mutlu olucaksınız...Mutluysanız tamam mutlu olun...Benim annem evlendiğinde ananenm düğün gecesi bile istemiyosan alayım seni demiş..Hep arkasındalardı...Şimdi aradan kaç sene geçti barışmayı düşünüyolar...Sebeb yok sadece babam biraz sinirli oda çok değil annem ne istese yapar..Ben boşanma lafını duyunca çok çok üzülüyorum..İnannki dayanamıyorumm..Sizinde başlığı okuyunca içime işledi öyle diyim...Yalnış anlaşlma olmasın.Siz istiyorsanuz yürekten ona lafm yok.
bence cok sacm akusura bakmayın hoş bu konuyu bıle buraya getırdıysenız bu evlılk yururmez. isim degılmı ya nedır kı bu yanına ısısm koyun bı tane daha usul usul ısleyın ayrıca belkıde kız olacak yani. ne ilginc ınsanlar varya bravo yasınız kac acaba . evlılıgın cıdıyetının farkında degılsınz malesef. belkı adamın bır hayalıydı ogluna baba ısmı koymak sende kıza koy ödeşin yanı .Eski konularımdan zaten sorunlu bır evlılık surecı gecırdıgım bılınıyor. Belkı de olayları sorun halıne getıren bızdık. Ortada önemlı bır olay yok bıle. Ama son actıgım çocuk konusu bızı bıtırdı...
Diyeceksınız kı yıne fol yok yumurta yok ve olmayan bır cocugun ısmı ıcın boşanılır mı. Demekk kı boşanılıyormuş. Tayın ıcın erken nıkah yaptık ve düğüne 1 ay kalmıştı sadece. Günlerce bu sorunu yok saydık bastırdık ama bır yere kadar dun patladık artık.
Ben yenı evlı bır arkadaşımla konuşurken onun çocuk planlarını dınledım ve gozlerım doldu içime attım sıkıntımı. Çünkü benım eşim ilerde cocuguma babamın adı konulmayacaksa hiç çocuk yapmayalım dıyordu bana. Ve cıddı cıddı bu kararı almıştı. Ben senden vazgeçmem ama çocugum uzerındekı bu ısım hayalımden de vazgeçmem. Çocuk sahıbı olmaktan vazgeçerım dıyordu.
Ben boyle baslayan bır evlılıgın ılerde zaten çatırdayacagına ınandım ve ılerde çocuk isteyecegımı bılıyorum. Allah nasıp ederse tabı. Allah vermezse kabullenırım ama sırf ısım muhabbetıne cocuksuz kalmak zaten o evlılıgı yıpratacak ınancındayım. Dün çok dırettım tatlı dılle de yalvardım terste oldum fıkrını degıstıremedım. Ben de çocuksuz evlılıge gırmem dedım. Ve bır sekılde ayrılıga geldık...
Bugun ailelerımıze haber verelım dıye konustuk sakınce. Nasıl boşanılacagını arastırdık usul usul...Ben de inat yapıyorum o da ınat yapıyor. Ama kıramıyoruz içimizdekı inadı. İçim acıyor aslında bılıyorum onunda çok acıyor hiç istemıyoruz ıkımızde boyle ayrılmayı ama ıkımız de ınada ya da düşüncelerimize yenık düşüyoruz... Belki de evlılık hayatını taşıyacak olgunlukta degıldık ıkımız de ve çok küçük kaldık evlılık karşısında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?