• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve yine ben

Batsinbudunya

melek yavrum
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
826
466
23
30
Selam kizlar. Biliyorum bu ara cok konu actim ama konusacak birilerine o kadar cok ihtiyacim var ki anlatamam. Arkamda destek olan dayim yengem yengemin kizi var ya gerci dayimin dusuncesini bilmiyorum ama diger ikisi sabret demeye basladi. Teyzem zaten Allah lik. Yurt muduru falan konusurken teyzeme sordular batsinbudunya ya bakabilecek misiniz diye (sanki ben milletin evinde kalip herkesten para dilenicem) o da elimizden geldigi kadar bakariz demisti. Mudur de Allah icin soyle a. hanim dedi teyzem de ne dedi biliyor musunuz batsinbudunya burada diye oyle soyledim dedi. Simdi teyzemin damadi kaza gecirdi evde. Teyzemi aradim dun niye boyle soyledin arkamda olmayacak misin dedim suan olamam dedi. Sadece teyzemin oglu destek veriyor bana suan. Herkes bir bir cekildi arkamdan. O kadar caresiz kaldim ki. 10 gun oldu bu arada eve geleli ama hala konusmuyoruz ayri yataklarda yatiyoruz zaten. Bu saatten sonra da benim icin hersey bitti ama nasil yapicam. 18 aylik bi kizim var. Dun 2 tane krese sordum alamayiz cok kucuk dediler ve 750 tl istiyorlar. Is yok guc yok para yok bi tane evladim var. Ben ne yapicam kizlar. Siginma evine gitsem disari cikmama izin vermezler islerimi halledemem. Diger yandan kimse beni istemiyor. Dayagimi kufurumu yiyip oturmali miyim bu evde mutsuz mutsuz. Memur olma sansim oldugunu da hic sanmiyorum. Rabbim kimsenin basina vermesin. Rabbim anne ve babalarinizi basinizdan eksik etmesin. Annem olsaydi simdi 1 dk dusunmezdim.

Bende teyzeyim yiğenim canım,ciğerim böyle bi durumda olsa 1 saniye düşünmem yanıma alırım...
İş bakın..
Sonra ucuz bi kreşte bulursunuz..

Pek birşey anlamadım konunuzdan.Muhtemelen eski konularla bağlantılı ama hepimiz eski konularinizi takip edemeyiz.

Birilerinin bakımına mı muhtacsiniz? Yaşınız kaç? Yurtta ne işiniz var?

Sığınma evleri hapishane değil ki neden çıkamayasınız?

Yurtta yetişenler memur olabiliyor diye biliyorum ben.
Bi araştır istersen. Evde iş yapmaya başla bir süre bu arada hem memurluk işini hem de başka işler araştır bebeğin biraz daha büyüyene kadar.

Pek birşey anlamadım konunuzdan.Muhtemelen eski konularla bağlantılı ama hepimiz eski konularinizi takip edemeyiz.

Birilerinin bakımına mı muhtacsiniz? Yaşınız kaç? Yurtta ne işiniz var?

Sığınma evleri hapishane değil ki neden çıkamayasınız?

Canin uzun oldugu icin konum yazamadim. Eski konuma bakarsan musaitsen anlarsin canim kusura bakma

Ben o kadar durmak istemiyorum canim bu evde ama cesaretim yok
Kusura bakma canım eski konularını çok bilmiyorum ama boşanma davası açıp nafaka istesen vermez sanıyorum...
Bu arada tanıdıklarına danışıp onların da araştırmasıyla atıyorum yaşlı bakımı için falan birini arayan varsa bir süre öyle bir işte çalışsan çocuğunu da yanına alsan...
Bu arada para biriktirirsin hem kalacak yerin olur. Hatta boş zamanın kalırsa el becerin de varsa elden bir şeyler satarsın ya da bazı kozmetik ürünlerinden sipariş falan alıp satış yapsan??

Selam kizlar. Biliyorum bu ara cok konu actim ama konusacak birilerine o kadar cok ihtiyacim var ki anlatamam. Arkamda destek olan dayim yengem yengemin kizi var ya gerci dayimin dusuncesini bilmiyorum ama diger ikisi sabret demeye basladi. Teyzem zaten Allah lik. Yurt muduru falan konusurken teyzeme sordular batsinbudunya ya bakabilecek misiniz diye (sanki ben milletin evinde kalip herkesten para dilenicem) o da elimizden geldigi kadar bakariz demisti. Mudur de Allah icin soyle a. hanim dedi teyzem de ne dedi biliyor musunuz batsinbudunya burada diye oyle soyledim dedi. Simdi teyzemin damadi kaza gecirdi evde. Teyzemi aradim dun niye boyle soyledin arkamda olmayacak misin dedim suan olamam dedi. Sadece teyzemin oglu destek veriyor bana suan. Herkes bir bir cekildi arkamdan. O kadar caresiz kaldim ki. 10 gun oldu bu arada eve geleli ama hala konusmuyoruz ayri yataklarda yatiyoruz zaten. Bu saatten sonra da benim icin hersey bitti ama nasil yapicam. 18 aylik bi kizim var. Dun 2 tane krese sordum alamayiz cok kucuk dediler ve 750 tl istiyorlar. Is yok guc yok para yok bi tane evladim var. Ben ne yapicam kizlar. Siginma evine gitsem disari cikmama izin vermezler islerimi halledemem. Diger yandan kimse beni istemiyor. Dayagimi kufurumu yiyip oturmali miyim bu evde mutsuz mutsuz. Memur olma sansim oldugunu da hic sanmiyorum. Rabbim kimsenin basina vermesin. Rabbim anne ve babalarinizi basinizdan eksik etmesin. Annem olsaydi simdi 1 dk dusunmezdim.
Kıyamam ya takip ediyorum konularınızı dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor çaresizlik ne zor şey :( Rabbim yar ve yardımcın olsun o kocanıda bildiği gbi yapsın kızınıda sana bağışlasın canım ....inş en yakın zamanda feraha erersin :(

Canım öncelikle sakin ol,bu evlilik kafanda bitmiş geri dönüşü de yok,belli..

Şimdi bundan sonra ne yapabilirsin ona bakalım.

Lafa geldiğinde herkes arkanda olur ama iş icraata geldiğinde herkes bir bahane bulur.Seni ve çocuğunu senden başka kimse düşünmez bunu bir kere kabullen.

Şimdi biraz sabırlı olmalısın,çocuğun yaşı küçük,kreşler almıyor.Çocuk kreş yaşına gelene kadar bekle,çocuğun 3-4 aylık kreş parasını biriktirmeye çalış imkanın varsa.

Bu arada kendine iş bak sakin kafayla.

Evdeki sinir harbi bir yandan,akrabalarının sırt çevirmesi bir yandan,küçük çocukla yaşadığın çaresizlik hissi diğer yandan, karada kalmış balıklar gibi çırpınıyorsun ve bu çaresizlik ve acele kararlar sana yanlış kararlar aldırmasın.

Evde şiddet vs. var mı bilmiyorum ama birkaç ay ne yapacağını kestirene kadar sabretmeni tavsiye ederim.

En azından seni çıkmaza düşüren maddelerden birini elemiş olursun kreş parası birikince.

İkinci olarak,işsizlik konusu seni çıkmaza düşürüyor.Sakin kafayla gizlice iş konusunu da yoluna koyarsan ev-barınma işini de halletmen kolaylasır.

Acele davranıp kendini yıpratma lütfen.Çocuğunla bütün çileyi ve çaresizliği sen yaşarsın.

Birkaç ay sabredip sonra o evden çeker ve bir daha eşinin yüzüne bakmazsın.

Nafaka veya tazminat alabilirsen duruma göre elin biraz daha rahatlar.

Ani karar vermenin kimseye faydası yok.

Not:Önceki konularını bilmiyorum canım,şiddet falan yoksa geçerli bu söylediklerim.

Kusura bakma canım eski konularını çok bilmiyorum ama boşanma davası açıp nafaka istesen vermez sanıyorum...
Bu arada tanıdıklarına danışıp onların da araştırmasıyla atıyorum yaşlı bakımı için falan birini arayan varsa bir süre öyle bir işte çalışsan çocuğunu da yanına alsan...
Bu arada para biriktirirsin hem kalacak yerin olur. Hatta boş zamanın kalırsa el becerin de varsa elden bir şeyler satarsın ya da bazı kozmetik ürünlerinden sipariş falan alıp satış yapsan??

Ahh keske oyle bir is olsa canim. Elimden gelir biseyler ama buna da para lazim

Kıyamam ya takip ediyorum konularınızı dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor çaresizlik ne zor şey :KK43: Rabbim yar ve yardımcın olsun o kocanıda bildiği gbi yapsın kızınıda sana bağışlasın canım ....inş en yakın zamanda feraha erersin :KK43:

Amin sagolasin canim benim. Allah razi olsun. Rabbim butun zor da olanlarin yar ve yardimcisi olsun insallah

Back
X