Ve yolun sonu... Boşanıyorum...

konunu basindan beri okuyup takip ediyorum canim
madem artik sende kararini verdin onu artik hayatindan cikartacaksin sana daha fazla zarar vermesine izin verme
adam yanina geldimi bosanicamda bosanicam ama diger taraftanda hep karsinda dogum guunu neden onunla beraber kutluyorsun artik restini cekme zamani gelmedimi
ben senin yerinde olsaydim ona biz bir karar aldik artik ayriliyoruz beraber dogum gunumu kutlamamizin bir anlami yok der kapatirdim
sen ne kadar artik bitiriyorum desende her defasinda ümide kapiliyorsun itiraf et
kimsenin sana bunlari yasatmaya hakki yok
ya adam gibi gelip senden özrünü diler bu yuvanin kurtulmasi icin caba harcar yada arkasina bile bakmadan gider ona bu iki secenekten fazlasini sakin sunma artik
hersey gönlünce olsun allah yardimcin olsun ins.

Ben de aslında doğumgünümde onunla görüşmek konusunda tereddüte düşmüştüm. Kendime kızdım, neden kabul ettim diye. Ama malesef bir anda kestirip atamıyorum, bu yüzden kendimi de suçluyorum ama sonuçta boş bulundum ve kabul ettim.

Öğlen arabayla aldı beni, çok şık giyinmişti, hem o hem annesi pahalı hediyeler almış onları verdi ve çok pahalı bir yere yemeğe gittik. Yemeğin sonunda sürpriz olarak pasta geldi. Ben çok şaşırdım çünkü evliliğimiz boyunca bu tip şeyleri hiç beceremeyen bir insanken kafasına kalas mı düştü de böyle özel şeyler planlamış hem de ayrıldıktan sonra anlamadım. Ona bütün bunların ne anlamı var ne gereği var diye sordum. Sadece doğumgünümde benim için özel bir şey yapmak istemişmiş, beni mutlu etmekmiş amacı, bütün ailesi ve arkadaşları hep onu suçluyormuş hatalı olduğunu söylüyorlarmış, beni gerçekten çok seviyormuş. Bütün bunları söyledi ama tekrar eve dönmek istediği, düzeltmek istediğine dair hiçbir şey söylediği yok. Yani hiçbir barışma girişimi olmadı. Söylese de kabul etmemeye kararlıydım zaten. Ama bu sürprizlere ve söylediği cümlelere hiç anlam veremedim. Bir adam bunları neden yapar? Hele ki tekrar beni kazanmak gibi bir amacı yoksa. Benden belki yine yumuşayıp ona geri dönmesi için yalvarmamı filan bekliyordu ama tabi ki bunu yapmadım, gayet kayıtsız davrandım. Sadece zamanında bu evlilik için çok çaba harcadığımı, bu noktadan sonra ona hiçbir şey söylemeyeceğimi ve yapmayacağımı söyledim. Eve dönerken bana sarıldı, gözleri doldu. Ben kendimi çektim, bu sefer "ne olur 2 saniye daha sarılayım" diyip durmaya başladı. Tekrar sarıldım tekrar uzaklaştım yine başladı yalvarmaya sarılmak için. "Böyle olmasını kendin istedin, kararını verdin ve şimdi ayrılacağız. Bugün güzel bir gündü, çok teşekkür ederim, mutlu oldum ama bunun dışında bir anlamı yok zaten bunun aksini sen de söylemiyorsun.Daha sonra daha geniş bir zamanda istersen konuşuruz" dedim. Zaten akşam eve babamı ve birkaç arkadaşımı çağırmıştım, geç kalıyordum bunu da söyledim ve ondan ayrılıp eve döndüm. Eve dönerken yoldan arkadaşlarımı aldık hatta, sonra bir pastanede durduk, kocaman bir pasta aldı bana akşam evde kutlama yapmam için. Bu adamın niyeti ne, neden böyle şeyler yapıyor? Ayrıldıktan sonra hiç yapmadığı kadar güzel bir doğumgünü planlamasının amacı ne, amacı özür dilemek ve barışmaksa neden bu konuda bir adım atmıyor? (Ah atsa da, ben de reddetsem) Dün yaptıkları ve söyledikleriyle nereye varmaya çalışıyor?

Bu arada dün annesi ve ablaları da bana telefon etti uzun uzun doğumgünümü kutlayıp beni çoook sevdiklerini filan söylediler. Onlar arayacağına oğulları arasa ya. Neler oluyor anlamıyorum.

Son düzenleme:
Bence vicdanini rahatlatmak icin yapiyor bunlari sadece. Bi nevi acima duygusu olabilir. Senin bu yaptiklarini aslinda kabul etmemen lazim cünkü sen kabul ettikce o seni her an barismaya hazir ve nazir görüyor hala elimin altinda benden gelecek bi barisma cabasina bakiyor diyodur. Daha sonra istersen daha genis kapsamli konusuruz diyerekte bunu tamamiyle ortaya dökmüssün zaten, yani ondan bi sinyal bekledigini. Bu cok yanlis bana göre. O kafasinda bitirmis zaten, herkes beni sucluyor demesinden belli vicdanini rahatlatmak icin bu dogumgününü yaptigi. Ondan koca falan olmaz.

Yani sen davranislarinla hala onu bekledigini gösteriyosun her ne kadar bitti benim icin desende. Hareketlerin tersini gösteriyo ona da herkese de. Tamamen onu hayatindan kestirip atsan hic bir sekilde görüsmesen belki kafasina dank eder ama etmese daha hayirli olur senin icin aslinda cünkü onda kocalik yapacak kapasite yok, o kendi hayatini yasamaktan baska birsey istemiyor cünkü, seni de ev arkadasi olarak kullanarak.

Evet canım haklı olabilirsin, belki sarılmak için yalvarması filan bile rol olabilir. Bilmiyorum ki niyeti nedir, herşey çıkabilir yani bunun altından.

Bi de vicdanini rahatlatmaya calismasi da acik bi sekilde gösteriyor ki o gayet net bi sekilde farkinda aslinda bu evliligin bitmesinin TEK sebebi kendisi oldugunun. Her ne kadar bunu dile getirmesede gayet bunun farkinda, ki elbette dile getirmez, hangi insan sucunu kabul eder ki, hele onun gibi yüzsüz biri asla kabul etmez.

ben bu forum da yeniyim öyle gezinirken senin topiğini gördüm ve daldım içine tek tek bütün yazılanları okudum sanki bir film seyreder gibi ... yaşadıkların hiç kolay şeyler değil öncelikle doğum günün kutlu olsun umarım yeni yaşında ve yeni yılda dah mutlu ve huzurlu günler geçirisin... dengesiz eşine gelince bence o tam bir çocuk daha büyüyememiş üstelik yaşı da 26 imiş hiç de küçük değil... kesinlikle sorumsuzluk ve inatçılık onun ruhunda var sen bu insanla ilişkine devam edeceksen çok zorlu bir ömür seni bekliyor.. ama bazı büyüklerimden duyduğum kadarıyla bazı erkekler bir yaştan sonra olgunlaşıyormuş belkide senin eşininde biraz zamana ihtiyacı vardır...tabi senin ona bu zamanı verecek sabrın kaldıysa...sonuç olarak senin sağlam duruşunu taktir ediyorum aynen devam et... umarım ikinizin de hakkınızda hayırlısı olur...

Öncelikle foruma hoş geldin canım Konuma ilgin için de ayrıca teşekkür ederim. Evet eşim çok dengesiz bir insan ve yaşadığım sorunların temel nedeni de bu dengesizlik. O yüzden ben de artık bu dengesizliği çekmemeye karar verdim Ama elimde değil, sonuçta bir yaşanmışlık ve sevgi olduğu zaman insan kestirip atamıyor. Ama mantıklı olan bitirmek o yüzden ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Ben artık ona doğru hiçbir adım atmam, o bazı adımlar atmaya başladı ama mehter takımı gibi bir ileri bir geri Bak dün yaptıklarını yazdım, normalde hiç olmadığı kadar romantik olması, süper bir doğumgünü planlaması ve seni çok seviyorum demesi; ama öte yandan hiçbir barışma isteği dile getirmemesi... Ben artık kendi hayatıma odaklandım, bir iş bulup çalışacağım, arkadaşlarımla vakit geçireceğim yani artık kararlarımı eşimin tavırlarına ve gel-gitlerine göre almıyorum, şimdiye kadar hep öyle yaptım ve bu benim hayatıma zarar verdi. O yüzden kendi hayatımla ilgili şeylere bakıyorum şu anda, onun yaptığı olumlu-olumsuz şeyleri de gözardı etmeye çalışıyorum. Belki senin dediğin zamana bırakmak kısmı biraz da bu, zaten başka yolu yok. Ya en kısa zamanda boşanacağız ki benim buna hiçbir itirazım yok, ya da eşim ciddi anlamda bir gelişme gösterecek ve bunu bir gün değil belki aylarca tutarlı davranarak kanıtlayacak, çözümüm bu.

kendi hayatına odaklanman ve kendine yeni uğraşlar bulman en güzeli canım benim sadece ve sadece kendin için yaşa benim bi arkadaşım vardı hep derdi ki benim hayat felsefem şu ''ben ve diğerleri'' eşini ailesini eşinin ailesini arkadaşlarını kısacası herkesi diğerleri gurubuna dahil ediyordu ben herkesten önce geliyorum çünkü hayat bir kez geliyoruz diyordu hayatla başa çıkamnın yolunu böyle buldu o da kendince o da bir sürü olaylar ayrılıklar terk edilmeler ihanetler sonucunda böyel olmuştu va hayatını akışına bırakınca mutlu olmaya başladı sen de herşeyi akışına bırak ve eşinin yaptığı gibi bencil ol kendini düşün bırak o da kfasını dinlesin zaten yanlışlarının farkına varacak zamanla pişmanlıklar yaşayacak umarım iş işten geçmeden varır farkına... sana canı gönülden mutluluklar diliyorum....

sevgili mataharicim....

öncelikle doğum günün kutlu olsun...sana daha önce de yazmıştım..

ben aynı bu model bi adama 6 yıl verdim aynısını vallahi de aynısını yaşadım. ayrılmak istediği dönemde (ki ben bi türlü öğrenememiştim o zman hayatında biri varmış) benm doğum günüm denk gelmişti.ben o gün belki af diler diye çok ümitlenmiştim herşeye rağmen seviyorum diye bekliyodum ve kabul etmeye de hazırdım. gitmiş bana doğum günü pastası ve hediye almış eve gelirken. anne babası da gelmiş ve hediye almışlar.ben ne bekliyorum ama ne oldu?bana değer veriyomuş gibi davrandı ama barışmakla ilgili yada tekrar devam edicez diye hiç bi girişimi bile olmadı.onu da tüm çevres boşanmak istediği için suçluyodu anne babası bile bana destek veriyodu. sırf insanların tepkisi azalsın ve günün birinde boş kalırsam hazır beni seven biri varken onu da kaybetmiyeyim oyununun perdesiymiş o...beni çok sevmiş hep mutlu olmamı istermiş ıvır zıvır baya bi döktürmüştü ama demiyoduki hadi herşeyi unutalım... büyük bi hayal kırıklığıydı o gün benim için..

yapamaya çalıştığı hem çevreden daha az tepki görmek için senle güzelce ayrılmak, hatta bi an önce güzelce ayrılıp gününü gün etmeye başlamak ve belki varsa vicdanını rahatlatarak senden ayrılmak ama en sinsisi de ne biliyomusun? günümü gün edip de aradığımı bulamazsam oyunumun son perdesi sayesinde beni seven bu kadına geri dönerim düşüncesi...

inan bana ne yaşadığını ne hissettiğini çok iyi anlıyorum ve yaşadığım için senin anlattıkların bana; aaa bende, evet bende, bende bende aynı şeyi yaşadım dedirtiyor..

ama sana en zor geleni sverken beynine onun beş para etmez biri olduğunu anlatmak olucak.beyninle kalbin çatışıcak..ama sevdiğim için kalbime yenilip devam eden ben, sana zararın neresinden dönsen kardır diyorum.. ama vaktim var onun aptallıklarıyla sevgimi tüketmesine izin verecek kadar hayatımdan çalmasına izin veriyorum dersen bilemem..sevgin eninde sonunda bitecek emin ol..çünkü sana kıymet vermeyen bi adam var karşında..

bunlar bizzat tecrübe ettiğim evliliğimden sana verebileceğim tavsiyeler.. ama insanlar yaşamadan ders almaz..başkası ne kadar şunu yap doğrusu bu dese de sen de bunun doğru olduğunu bilsende yanlışa gidersin elinde değil.. işte burda irade devreye giriyor.. iyi düşün canım.. hayat senin hayatın nası mutlu oluyosan öyle yap ama sonunda ben gibi keşke deme...ama dediğim gibi sevgisini içine gömmek zor gelecekse hala ondan ümidin varsa bitirmen zor.af dilerse ve sen devam edersen hiç şaşırmam sana hak da veririm ama kolayı seçmek o inan bana...hakkında yüce rabbimden hayırlısını diliyorum.. ne yaşarsan yaşa ne seçersen seç kendini düşün...

hayatını insanlar ve olaylar üzerine kurarak yaşama, sadece hedeflerin için yaşa...olaylar biter geçer gider, insanlar hayatından çıkar yada ölürler ama hedeflerin başardıkça yada başarmaya çalıştıkça senin yaşamının anlamı olucak...ben kocamın üzerine kurmuştum hayatımı, herşeyimi onla düşündürdüm onsuz hayatı aklıma bile getrmezdim ama bi gün gidicem dediğinde hayatımdan çıkacağını düşününce dünyam yıkıldı...herşeyim gidiyodu ve ben hiçbişyesiz kalıyodum düşünsene...o yüzden bu çok önemli...hayatını kimsenin üzerine kurma tabiki evlat dışında... tekrar yolun açık olsun hakkında en hayırlısını diliyorum...

Son düzenleme:
Nice senelere matahari.
Neler oluyor diye sormuşsun..
Sen de çok iyi biliyorsun ki bir şey olduğu yok,
Artık onun davranışlarında anlam aramak yerine
kendi hayatına focuslansan,anlamı bulacaksın..
Karışıksın,o da sen de tek çözüm biraz dışardan bakabilmek,hayatından çıkar,basitleştir ve öyle bak bakalım.
Yaptıklarının anlamı yok merak etme,gördüğün gerçeklere alış,seni tutan şey alışkanlıkarın.

Sevgili gumushumm ve Paradoks,

Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Eşimin dengesizlikleri beni de gerçekten çok bunalttı. Artık anlam aramamaya ve kendi hayatıma odaklanmaya bakıyorum ben de, hatta birkaç iş teklifi aldım, inşallah bir tanesini değerlendirip birkaç haftaya başlayacağım yani her şey yolunda. Ben de o kadar çok sorguluyorum ki bu adama hissettiğim gerçekten sevgi mi yoksa alışkanlık mı diye. İnanın bilmiyorum, onun gerçek niyetini de çözemiyorum ama hiç güvenemiyorum. Bugün görüşmek istedi, eve çağırmadım dışarıda görüşmek istedim. Oturduk konuştuk, aslında davayı açalım diyecektim ve dilekçe hazırlamak için gittim. Önce bir süre daha beklemeyi teklif etti. Bahanesi de ben yeni bir işe başlayıp, taşınana ve ev düzenimi kurana kadar beklemek istiyormuş, böylece daha sağlıklı olurmuş benim açımdan. Ben de iş, ev gibi belirsizliklerim olmasına rağmen yine de bir an önce davayı açıp bitirmek istediğimi çünkü süreç uzadıkça ikimiz açısından da üzücü olacağını söyledim. Bunun üzerine tekrar düzeltmeyi teklif etti, kabul etmedim, beni seviyormuş herşeye sıfırdan başlamak istiyormuş, benim kurallarımı kabul ediyormuş falan filan. Bilmiyorum, ben hiç güvenemiyorum ona. İçimde sevgi var ama dediğim gibi artık ben de kendi sevgimi sorgulamaya başladım. O sevdiğini söylüyor, bir tarafım inanmak istiyor bir tarafım güvenmiyor. Ben kabul etmeyince en azından bir süre daha dışarıda arkadaş gibi görüşmeyi teklif etti. Beni özlüyormuş, iki saat bir cafede oturmak, sinemaya gitmek bile yetermiş, evliliğimiz boyunca benim yapmak istediklerimi hep gözardı ettiği için çok üzgünmüş, bu durumu telafi etmek istiyormuş. Çarşamba iki arkadaş gibi görüşelim, sadece birkaç saat sinemaya gidelim yemek yiyelim dedi. Tıpkı doğumgünümde olduğu gibi sadece bana iyi vakit geçirtmek istiyormuş, hem benimle zaman geçirebilecekmiş böylece. Bilmiyorum neden, kabul ettim ben de. Silip atamıyorum her şeye rağmen, temkinli yaklaşmaya çalışıyorum sadece. Bir taraftan o kadar absurd geliyor ki, sanki evli değilmişiz de yeni tanışmışız gibi flört etmek...

Son düzenleme:
Ama bana yine de onun tekliflerini kabul etmemen daha dogru olur gibi geliyor. Seviyosa zaten senin ondan kacman dahada sana baglayacaktir onu. Yani elinin altinda olmadigini göstermelisin

Ben senin esinden hic bisey anlamadim anlayamiyorum. Seviyo mu yoksa diyorum bazende. Gercekten cok tuhaf biri.

Zıpzıp, ben bile hiç anlamıyorum bu adamı. Artık sevip sevmediğini bile düşünmek istemiyorum, yaşadıklarım biraz duyarsızlaştırdı beni, umursamıyorum sanki onun ne düşündüğünü. Bugün bir arkadaşımla konuştum, kız bana eşimin ciddi anlamda deli olduğunu söyledi Artık ben de bundan şüphe ediyorum, ancak bir deli bu kadar dengesiz davranabilir. Ben teklifini kabul etsem nereden bileyim iki gün sonra yine sıkılıp gitmeyeceğini. Böyle oldukça ben de çevreme aileme karşı zor duruma düşüyorum. O yüzden onun barışma tekliflerini kabul etmiyorum, bakalım bu şekilde birkaç kere görüşeceğim arkadaş gibi, zaten muhtemelen bir süre sonra sıkılıp yine çark eder Artık üzülmüyorum, inan dalgamı geçiyorum. Eğer gerçekten seviyorsa da dediğin gibi ben uzak durdukça daha çok bağlanır. Ama ister bağlansın ister bağlanmasın artık güvenimi kazanması çok çok zor. İşe başlamayı bekliyorum aslında, o zamana kadar net bir adım atamıyorum. O ne yaparsa yapsın ne derse desin ilgilenmiyorum sadece, sürekli geziyorum tozuyorum hiç aramıyorum onu. Bu da bir nevi intikam bitecekse bile içim soğuyor.

Sevgili Matahari,sanırım eşinin arkadaş çevresinden sıkıntısı var bu aralar.
Hani hepimize olur ya,zevk vermez artık arkadaşlar,ya da eski yaptıklarımız.
Belki de bıkmıştır play-station dan.Yeni oyunlar üretilmiyor bu aralar sanırım:76:
Şaka bir yana kendine yeni uğraşlar bulduğunda,ya da eski tabi bu bir tahmin eski
arkadaşlarıyla yine ortamlara akmaya başladığında da seni sürekli görmek isteyecek mi?
Farkındaysan hayatından tamamen çıkmıyor senin,kendini unutmaya hazır olduğunu hissettiğinde
senin alışkanlıklarından kopamaman için sürekli hayatına dahil oluyor.Bilinçli ya da bilinçsiz.Ama dışardan durum bu şekilde görünüyor..

Bugün eşim tekrar konuşmaya geldi ve barışmak istediğini söyledi. Benden iki gün ayrı kalınca çok özlüyormuş, dayanamıyormuş, sevgisini anlıyormuş vs vs. Ben de kabul etmedim. "Senin sevgin ayrı kalmakla artıyor olabilir ama ben her geçen gün soğuyorum" dedim. Eve gelmesini şu an istemediğimi, en azından birkaç ay kafamı toplayacağımı söyledim. Bunu kabul etti ama benim dediğim gibi ondan soğumamdan korkmuş, bu süreçte her gün görüşmek istiyormuş kendini hatırlatmak için. Şimdi sürekli planlar yapıyor şu gün şunu yaparız bu gün bunu gibi. Ne olursa olsun onun bu davranışları kendimi iyi hissettirdi. Zamanında bana çektirdiklerinin acısı böyle çıkıyor işte. Onu o halde görmek beni mutlu etti. İleriye dönük olarak da ne olur bilmem, bir süre gözlemleyeceğim bakalım, bu arada ben bir işe başlayıp çalışacağım ve biraz kafamı da ondan uzaklaştırmış olacağım. Davranışlarında tutarlılık görürsem belki tekrar değerlendirebilirim. Ama bir daha asla onu hayatımın merkezine koyup beni olumsuz etkilemesine izin vermeyeceğim. Son durum bu.

Son duruma sevindim,umarım bu tavrında istikrarlı olur.Bazı insanlar sevdiklerinin değerini kaybedince anlıyor,senin eşin demekki bu durumu yaşıyor.Umarım herşey istediğin gibi olur

umarım herşey senin için iyi olur ama sana kendi yazdıklarınla cevap vermek istiyorum ne olur bu yazdıklarını unutma emi... biliyorum çok duygusalsın her kadın gibi... doğru kararı vereceğini biliyorum...
---------------------------------------------------------------------------------------------
Artık sizler de burada açtığım konulardan neler yaşadığımı az çok takip ediyorsunuz. En sonunda ipler kopma noktasına geldi; eşime en son tekrar deneyelim, birbirimizi seviyorsak sorunları aşarız başarırız demiştim. Çünkü ben onu hala çok seviyorum ve problemleri çözeceğimize inanıyordum, onun da beni sevdiğine inanmak istiyordum. Ama ne oldu, eşim denemeyi kabul ettikten 24 saat sonra geldi benimle konuştu. Bak böyle olmuyor, ben seni artık sevmiyorum, sana karşı hiçbir şey hissetmiyorum. Sana sarılmak elini tutmak istemiyorum. İki ay öncesine kadar seni çok seviyordum ama yaşananlar benim sevgimi yok etti. Artık bu ilişkiyi istemiyorum dedi. Eşyalarını topladı çekti gitti acımasızca yüzüme bile bakmadan. Hatta en son evden giderken bana en azından ben gidene kadar ağlama, gitmemi zorlaştırma dedi. Boşanmak istiyormuş, ailesiyle de konuşup en kısa sürede bitirmek istiyormuş ve zaten 2 aydır kafasında boşanmayı planlıyormuş. Şimdi ben ne yapayım? Aslında sorunun cevabını biliyorum, yapacak hiçbir şey yok, sanırım bu durumu kabullenmek gerek. Eşimin bir zamanlar var olduğunu söylediği o büyük aşk bitmiş, kafasında bitirdiğini bir daha asla beni eskisi gibi sevemeyeceğini söyledi. Bütün umutlarımı yıktı gitti. Bazen ölmeyi bile düşünüyorum ama güçlü olmam gerek. Ne olur bana bir yol gösteren. Söyleyeceğiniz şeyler benim için çok önemli...

çok sevindim canım demekki kafasına dank etmeye başladı bazı şeyler ama sakın kolayca yumuşama ona acı çektirmeye devam et sakın sana yaşattıklarını unutma çok zor günler geçirdin şimdi beyfendinin keyfi geldi diye hemen yelkenleri suya indirmek yok biraz daha kafanı dinle sen umarım senin için herşey çok güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…