Vefat Eden Eşim Daha Önce Evliymiş...

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun.
Ama biz evlenirken nikah işlemleri için gittiğimizde sormuşlardı bilgileri alırken mi yoksa orda bilgilerimizi olurken mi hatırlamıyorum ikisinin de ilk evliliği diye söylemişlerdi bize de onaylattılar.
Sordular mu net değil ama böyle bir konuşma geçti oradaki görevlilerle.
Ben ailesine sorardım sanırım siz biliyor muydunuz diye?

Başınız sağolsun.

Açıkçası kısa bir süre değil mi 11 yıl.

Aile olmasa bşke akrabalardan birisi olsa da söylerdi diye düşünüyorum.

Nedense aile birlikteliği olmayan yada aileden de gizlenen bir nikah gibi geldi.

Eşinizle anılarınız güzelse bu mesele için kendinizi üzmeyin. Ailesi ile de diyalogunuz aynı şekilde devam etsin.

Elbette merak etmeniz en doğal hakkınız. Uygun bir ortamda aile içindeki yakın gördüğünüz birisiyle bu durumu paylaşın, geçmiş gitmiş de olsa size geçmişi bir tek onlar anlatabilir.

ya çok enteresan 11 senedir hic vukuatli nufus kaydina ihtiyaciniz olmadimi
Ya ben İstanbul'dan Mersin'e atandım. Başından beri beni Mersin'e çağıran bir şey mutlaka vardır diyordum. Yani neden her sene zoraki olarak insanlar İstanbul'a gidiyor da bu sene ben İstanbul'da kalamadım diyordum. Şimdi tayin almak üzereyim meğer bunu öğrenecekmişim de o yüzden buraya gelmişim... Hiç lazım olmadı, ilk defa bugün Milli Eğitim'in isteği üzerine çıkarıp inceledim...

Şaka yapıyorsanız da çok seviyesizsiniz.
Bence siz saka yapıyorsunuz bunu düsünerek sakaya saka ile karsılık verdim.
Zira bizim tam olarak ne yapmamızı istiyorsunuz?
İstiareye yatalım soralım mı? Yani biz ne yapalım tam olarak isteğiniz nedir

Eşimle bizim de hikayemiz tamamen aynı. Biz tanıştığımızda boşanıyorlardı. Nişan sonrası tayin için nikahı erken yapmışlar ama düğün olmadan anlasamayıp ayrıldılar.

Biz nikah başvurusuna gittiğimizde ikimizin de bilgilerinin olduğu bir kağıt çıkardılar. Tek kağıt, sayfa bölünmüş, bir tarafında benim bir tarafında eşimin bilgileri yazıyordu. Benim tarafımda bekar, eşimin tarafında boşanmış yazıyordu. Hatta memur boşanmış ibaresini görünce eşimin kimligine de baktı kontrol etti.

Konu sahibi size boyle bir kağıt verilmedi mi acaba vermelho-

Evlenirken evraklarda geçmiyormuydu ? Yanlışmı hatırlıyorum.
Ben olsam aileye güzellikle sakinlikle sorardım, böyle birşey öğrendim, Aslı nedir ? Bundan sonraki hayatımızda size güvenebilmem ve yakınlığımızı korumak için Tüm gerçekleriyle anlatmanızı istiyorum derdim. Eğer çocuk varsa mutlaka adını sanını bilmek isterim , malum sizinde bir çocuğunuz var ileride karşılaşma ihtimalini düşünmek gerekiyor

Farkındaysanız burası birbirimizden fikir aldığımız bı platform,konu sahibi de napayım gidip sorayım mi diyor?

Hiç hatırlamıyorum, verildiyse de o anın heyecanı ile dikkatli incelememiş olabilirim. Ama kasıtlı olarak benden saklandığı apaçık. Yani kağıt verilmese de eşten saklanabilir bir konu değil bu.

Niye bu kadar gerginsiniz? Kadın üslubunca fikir almak istemiş? Ailesine sorsam mı ne yapsam diye soruyor? Bu hiç de azımsanacak bir dert değil ayrıca. Hayat arkadaşınız ölmüş ve evliliğiniz boyunca sizden boşanmış olduğunu gizlemiş travması bile yeter yahu el insaf. Sanki adam dolaba bir kilo şeker saklamış da söylememiş gibi lakayıt cevaplar veriyorsunuz.

Sizin gibi birinin yorum yapmasını istemiyorum, belli bir eğitim ve yeterlilik seviyesine ulaşmış olan kişilerden yorum istiyorum ki onlar zaten uslubunca yorum yapıyor. Haddinizi bilin, bana daha fazla cevap yazmayın.

Hiç hatırlamıyorum, verildiyse de o anın heyecanı ile dikkatli incelememiş olabilirim. Ama kasıtlı olarak benden saklandığı apaçık. Yani kağıt verilmese de eşten saklanabilir bir konu değil bu.
Kesinlikle tabiki o ana kadar zaten çoktan konuşulmuş olması gereken bir konu, haklısınız.
Sanırım ben olsaydım ailesinden sorup öğrenirdm ama bu kadar zaman bilip de sakladılarsa simdi ne kadar dürüst olurlar ona da güven olmaz.

Başınız sağolsun. Evladınızla güzel bir hayatınız olsun inşallah

Eşinizin kardeşi varsa ben olsam ilk ona sorardım.. burda kadına ulaş diyen olmuşta ama kadına ulaşma çünkü onunda bir hayatı var.. kardeşi bilmiyorsa detaylı artık annesine babasına komple sorardım çünkü 2 sene kimsenin bilmemesi imkansız gerçekten tayin için 6 ay 1 sene olsa anlayacagim ama 2 sene garip..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…