Vefat Eden Eşim Daha Önce Evliymiş...

Çok iyi tandğm biri eşinden ilk nikahını sakladı dolaysyla bizde konusunu hiç açmadık. Yurtdışında yapılmş bir evlilikti.Belki eşinizinki de bu tarz bi durumdur. Ama konunuzu okuyunca az biraz tırstım ilerde bizden de hesap sorulur mu diye ne yalan söyleyeyim.Tırstım ama yine de bu konuda tek kelime etmem. Eşinizin aileside bizim gibi olabilir kağıt üzerinde bildikleri,tanşmadkları bir evlilik olabilir ya da rahmetli eşiniz söylenmesini istememiş olabilir. Hesap sorar gibi değil de merak ettiğiniz ve üzüldüğünüz için bence de sormalısınz.

Benim bir arkadaşım yurt dışına vizesi erkenden çıksın diye nikah kıydı daha sonra adamın davranışları yüzünden düğün yapmadan vazgeçti ama boşanması adamın inadı yüzünden uzamıştı ama iki senede sonuçlandı boşanma. Kimsenin aklına bile gelmez bu olay belki böyle bir durumdur

Nerede evlenmişler, hangi mahkemede hangi tescil no ile boşanmışlar hepsi yazıyor. Belirtilen tarihlerde eşim o şehirde yaşıyordu yani hata olamaz.
Kişi adı yazmıyor ama değil mi? üst ve alt soyda yazabilir. Anne baba veya çocuğun e-devletinde görünür belki hatta ben şimdi bir akrabamda deneyeyim

Çıkmadı hatta dedemin vefat tarihini yanlış girmişler. Geç mi bildirildi anlamadım.

Son düzenleme:
Tabii yıllarca o ailenin bir parçası olmuşsunuz. Hassasiyetlerini öğrenmişsinizdir. Ben yalnızca bir ihtimal olarak düşündüm. Umarım bu evlilik sizden saklanan bir büyük sır değil de tayin, yurtdışı gibi prosedür nikah gerektiren sonra da sürecin uzaması nedeniyle boşanmanın geciktiği kağıt üstü bir evliliktir. Eminim zor günler yaşamışsındır. Eşinizi kaybetmişsiniz, bir kez daha kaybetmenizi istemem. Sevgiler

Kişi adı yazmıyor ama değil mi? üst ve alt soyda yazabilir. Anne baba veya çocuğun e-devletinde görünür belki hatta ben şimdi bir akrabamda deneyeyim
Kişi adı derken evlendiği kişi mi? Hayır yazmıyor keşke yazsaydı.

Sizin sorumluluğunuzda olan bir şey değil ki... Bu tamamen saklayan kişi ile alakalı bir şey, çevresindeki bir kişi olarak ancak ona saygı duyar sessiz kalırsınız. Burada ben de öncelikle eşimi sorguluyorum, sonrasında ise o hayatta olmadığı ve özellikle sakladıkları düşündüğüm için ailesini... Dışarıdan bir kişi olarak siz kendinizi kötü hissetmemelisiniz.

Vefat ettiği için geriye bakmak sadece sizi üzer. Eğer eşinizle mutlu bir evliliğiniz olduysa çokta deşmeyin konuyu

Bence karıştırmayın daha fazla.
Adam vefaat etmiş.

Kontrol ettim, yazmıyormuş.

Ben herhalde o zamanlarda arkadaş olduğu kişilere sorardım ama direkt sormazdım. Kendilerinin anlatacağı şekilde yöneltirdim.

Evlilik cüzdanlarına işlenir mi önceki evlilikler? Küçükken anne ve babamınkini kurcalardım. Sanki başka evlilikler için sayfalar vardı hatta ölen çocuk gibi durumlar da hatırlıyorum. Eşiniz ölünce teslim etmediyseniz onda yazıyordur belki.

Gerçekten şok olunacak bir konu...Ben kesinlikle ailesine sorardım. Aileden kendisi istemiştir saklamaları büyük ihtimalle...Ama neden yani? Aradan 5 sene geçmiş ve sonra sizinle evlenmiş. Sizin bunu duyunca onu istemeyeceginizi mi düşündü acaba? Ya da formalite bir evlilik miydi? Sakin şekilde,suçlamadan sorardım sanırım ben olsam.

Vefat durumunda kimliği alıyorlar.

Eşinizin e devletine girebilirsiniz eşi olarak , şifresi yoksa talep edebilirsiniz diye biliyorum
Uyaptan boşanma bilgilerine ulaşın

Biz çok küçük bir yerdeydik herkes birbirini tanıyordu, ben nikah işlemlerine bile gitmedim. Evlendikten sonra bir işlem için nüfus örneği lazım olduğunda altta eski eş olarak görünüyordu. Artık e devlet üzerinden görünmesi engellenebiliyormuş, eşim engellemiş, o engellediği için şu an örnek alsak da görünmezmiş. Çocukların böyle bir şeyi görmesine bilmesine gerek yok o yüzden gizledim, dedi. Şimdi konuştuk. Benim gibi konu sahibi de nikah işlemlerine gitmediyse ya da evraklara dikkat etmediyse görmemiştir. 15 yıllık evliyim ben o zamanlar e devlet falan yok, her şey meydanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…