- 23 Ağustos 2012
- 51.191
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.290
- 898
Kişi adı yazmıyor ama değil mi?Nerede evlenmişler, hangi mahkemede hangi tescil no ile boşanmışlar hepsi yazıyor. Belirtilen tarihlerde eşim o şehirde yaşıyordu yani hata olamaz.
Gerek yok. Cünkü o bölümü okumak benim kendime koydugum basit bi hedefti. Kendi isimi yapıyorumPsikolojiyle ilgili dersler işe yaramamış olmalı. Bir daha okuyun.
23 yaşındaymış. Formalite bile olsa paylaşılabilirdi, ailesinden habersiz adım atmazdı eşim. Organize şekilde saklanmış diye düşünüyorum.Bana da formalite veya gençlik çılgınlığı gibi geldi, muhtemelen ailenin de haberi yoktur. Evlendiğinde kaç yasındaymış?
Kişi adı derken evlendiği kişi mi? Hayır yazmıyor keşke yazsaydı.Kişi adı yazmıyor ama değil mi?üst ve alt soyda yazabilir. Anne baba veya çocuğun e-devletinde görünür belki hatta ben şimdi bir akrabamda deneyeyim
Ya sen ne terbiyesiz bir kadınsın.Vahh vahhh cok büyük sorun
Mezardan hemen kendisine baglanalım soralım neden böyle yaptın diye
Sizin sorumluluğunuzda olan bir şey değil ki... Bu tamamen saklayan kişi ile alakalı bir şey, çevresindeki bir kişi olarak ancak ona saygı duyar sessiz kalırsınız. Burada ben de öncelikle eşimi sorguluyorum, sonrasında ise o hayatta olmadığı ve özellikle sakladıkları düşündüğüm için ailesini... Dışarıdan bir kişi olarak siz kendinizi kötü hissetmemelisiniz.Çok iyi tandğm biri eşinden ilk nikahını sakladı dolaysyla bizde konusunu hiç açmadık. Yurtdışında yapılmş bir evlilikti.Belki eşinizinki de bu tarz bi durumdur. Ama konunuzu okuyunca az biraz tırstım ilerde bizden de hesap sorulur mu diye ne yalan söyleyeyim.Tırstım ama yine de bu konuda tek kelime etmem. Eşinizin aileside bizim gibi olabilir kağıt üzerinde bildikleri,tanşmadkları bir evlilik olabilir ya da rahmetli eşiniz söylenmesini istememiş olabilir. Hesap sorar gibi değil de merak ettiğiniz ve üzüldüğünüz için bence de sormalısınz.
Arkadaşlar öğretmen olarak kamuda görev yapıyorum, yer değişikliği için tayin dilekçesi vermiştim. Dilekçe için vukuatlı nüfus kayıt örneği istediler ve hayatımın şokunu yaşadım. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini inceleyince eşimin daha önce evlenip boşandığını gördüm.11 senelik evliyim, 8 yaşında bir çocuğum var. Eşimi ocak ayında ani bir şekilde kaybettim, ne düşüneceğimi bilemiyorum... Ailesi ile bu süreçte daha da yakınlaşmıştık onlara karşı tavrım nasıl olmalı bilemiyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.
23 yaşındaymış. Formalite bile olsa paylaşılabilirdi, ailesinden habersiz adım atmazdı eşim. Organize şekilde saklanmış diye düşünüyorum.
Kontrol ettim, yazmıyormuş.Kişi adı derken evlendiği kişi mi? Hayır yazmıyor keşke yazsaydı.
Hayır o dönem tayinlik bir durumu yoktu. Ama dediğiniz gibi farklı bir formalite durumu olabilir.Yani genç bir yaş, tam mezun olma sonrası, tayin için olmasın?
Vefat durumunda kimliği alıyorlar.Kontrol ettim, yazmıyormuş.
Ben herhalde o zamanlarda arkadaş olduğu kişilere sorardım ama direkt sormazdım. Kendilerinin anlatacağı şekilde yöneltirdim.
Evlilik cüzdanlarına işlenir mi önceki evlilikler? Küçükken anne ve babamınkini kurcalardım. Sanki başka evlilikler için sayfalar vardı hatta ölen çocuk gibi durumlar da hatırlıyorum. Eşiniz ölünce teslim etmediyseniz onda yazıyordur belki.
Eşinizin e devletine girebilirsiniz eşi olarak , şifresi yoksa talep edebilirsiniz diye biliyorumKişi adı derken evlendiği kişi mi? Hayır yazmıyor keşke yazsaydı.
Biz çok küçük bir yerdeydik herkes birbirini tanıyordu, ben nikah işlemlerine bile gitmedim. Evlendikten sonra bir işlem için nüfus örneği lazım olduğunda altta eski eş olarak görünüyordu. Artık e devlet üzerinden görünmesi engellenebiliyormuş, eşim engellemiş, o engellediği için şu an örnek alsak da görünmezmiş. Çocukların böyle bir şeyi görmesine bilmesine gerek yok o yüzden gizledim, dedi. Şimdi konuştuk. Benim gibi konu sahibi de nikah işlemlerine gitmediyse ya da evraklara dikkat etmediyse görmemiştir. 15 yıllık evliyim ben o zamanlar e devlet falan yok, her şey meydanda.Eşimle bizim de hikayemiz tamamen aynı. Biz tanıştığımızda boşanıyorlardı. Nişan sonrası tayin için nikahı erken yapmışlar ama düğün olmadan anlasamayıp ayrıldılar.
Biz nikah başvurusuna gittiğimizde ikimizin de bilgilerinin olduğu bir kağıt çıkardılar. Tek kağıt, sayfa bölünmüş, bir tarafında benim bir tarafında eşimin bilgileri yazıyordu. Benim tarafımda bekar, eşimin tarafında boşanmış yazıyordu. Hatta memur boşanmış ibaresini görünce eşimin kimligine de baktı kontrol etti.
Konu sahibi size boyle bir kağıt verilmedi mi acabavermelho-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?