- 20 Şubat 2019
- 1.367
- 2.610
- 133
Bizim bi akrabanın kızı da bir kaçma olayı yasadi kısa sürdü geri geldi 10 yıl.sonra yeniden evlendi kimseye söylenmedi şimdi oğlu oldu yeni yani yaşadığınız şokta cokk haklısınız ben de şaşırır rahmetliye içten içe gönül de koyardım ama bilseydiniz belki güzel anılarıniz olmayacaktı yani demem o ki akrabalar bazen gayet sistemli.olarak saklayabiliyirlar ben kuzenim için seviniyorum bilinse asla yuva kuramayacakti kısacık bir deneyim yüzünden.. ama ayni zamanda kumar bu tabiki aldatmak gibi ...zor isArkadaşlar öğretmen olarak kamuda görev yapıyorum, yer değişikliği için tayin dilekçesi vermiştim. Dilekçe için vukuatlı nüfus kayıt örneği istediler ve hayatımın şokunu yaşadım. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini inceleyince eşimin daha önce evlenip boşandığını gördüm.11 senelik evliyim, 8 yaşında bir çocuğum var. Eşimi ocak ayında ani bir şekilde kaybettim, ne düşüneceğimi bilemiyorum... Ailesi ile bu süreçte daha da yakınlaşmıştık onlara karşı tavrım nasıl olmalı bilemiyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Vahh vahhh cok büyük sorun
Mezardan hemen kendisine baglanalım soralım neden böyle yaptın diye
Yurt dışında yaşamadı ama yurt dışına gitme arzusundan bahsederdi sıklıkla. Acaba bununla alakalı bir şey olabilir miBen olsam sakin kalıp aileye sorardım , adam ölmüş ama 11 sene saklanmış bu olayı dediğim gibi belki formaliteydi. Eşiniz yurtdışında yasamismiydi?
Maalesef hiç bilgim yok ama burda okuyoruz yurtdışına gitmek için evlilik hayalleri kuranlari. Muhakkak sakin kalıp aileyle konuşun , haberleri var mı? Varsa neden gizlemisler? 2 senede kısa bı sure değil. Başka cocuguda var mı ?Yurt dışında yaşamadı ama yurt dışına gitme arzusundan bahsederdi sıklıkla. Acaba bununla alakalı bir şey olabilir miYurt dışına gitmek için bile olsa 2 sene sürer miydi bu durum? Bu tarz bir evlilikte süreç nasıl işliyor bilginiz var mı?
Sıhhatler olsunAdam artık vefat etmiş. Bundan sonra ne yapabilirsiniz ki? Tavır alsanız ne almasanız ne? Neyse bu konu çok su kaldırır gidiyim de çimiyim.
İnanın bilemiyorum belki öğrenebileceğim fırsatlar çıktı karşıma ama gözden kaçırmış olabilirim. Burada önemli olan benden saklanmış olması yani ben böyle bir durumu evraklardan mı öğrenmeliydim?Evlenirken de o belge isteniyor. O zaman farketmeniz lazimdi aslinda.
Duzeltme: o belge degil ama ona benzer bir belgeydi. Ne oldugunu tam hatirlamiyorum ama dediginiz bilgiler oluyordu.
Psikolojiyle ilgili dersler işe yaramamış olmalı. Bir daha okuyun.Bence siz saka yapıyorsunuz bunu düsünerek sakaya saka ile karsılık verdim.
Zira bizim tam olarak ne yapmamızı istiyorsunuz?
İstiareye yatalım soralım mı? Yani biz ne yapalım tam olarak isteğiniz nedir
Her şeyi konuşurduk bundan bahsedilmemesi çok tuhaf geldi. Eski kız arkadaşlarından bile bahsedilirdi yani düşündüğünüz gibi bir hassasiyetin söz konusu olabileceğini sanmıyorum. Bizden 5 yıl önce boşanmışlar.insan-ı kamil seviyesine erişmiş olsam “Eşim bilmemi istese kendisi söylerdi. Eşimin kararlarına ve anısına saygı duymalıyım.” deyip bu konuyu hiç sorgulamazdım. Ama ben o olgunluk seviyesinde değilim. Ailesinden kendimi yakın hissettiğim birine sorardım mutlaka. Çünkü 11 yıl bir yalanı yaşamış olma ya da ben sakladığı başka şeyler de olduğu hissi beni ele geçirirdi. Merakımın esiri olurdum. Mutlaka sorardım.
Ancak şunu da söylemek istiyorum: genel algı organize bir gizleme durumu olduğu yönünde. Bu evlilikle sizin evliliğiniz arasında kaç yıl var? Mesela birkaç yıl önce bitmişse, ortada çocuk yoksa ve taraflar birbiriyle bağlarını tamamen koparmışsa aile neden size bu evlilikten bahsetsin ki? Belki de eşinizin bahsettiğini düşünüp hiç konuyu açmadılar bile?
Nerede evlenmişler, hangi mahkemede hangi tescil no ile boşanmışlar hepsi yazıyor. Belirtilen tarihlerde eşim o şehirde yaşıyordu yani hata olamaz.Önceki evlilikten çocuk olsaydı vefat sonrası miras bölüşümünde öğrenirdiniz zaten.
bİr ihtimal olarak da eşinizin bilgilerinde hata var. Olur mu olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?