Vefat eden eşim

Diyecek bir soz bulamiyorum.Kayinvalideniz ve kayinbabaniniza Allah vicdan versin.Size ve kiziniza da Allah sabır versin.

Eşim kamuda görevli idi vefat edince ailesi bağlanan maaştan kendileri için talep ettiler ben ve kızımın alacağı maaştan kesinti yaptırdilar 11 yildirda alıyorlar
ya ne vicdansiz ,ne onursuz ,ne gurursuz
ne .........terbiyesiz anne -baba bunlar.hadi senden para kaciriyorlar da insan o kucucuk yetim torunada mi acimaz.kan tepeme cikti
kayniniz anladigim kadariyla size karsi saygil .yani maddi anlamda kollamamis ama sbisinin hatrinida sayiyor.sirf kayninizin hatrina orta kalite bir takim alin.yoksa eltide digerleride kotulukten baska bir sey hak etmiyor.
kiziin ve senin basin sagolsun.o mubarek sehidimizinde ruhu sad olsun.Allah yeter

Basiniz sagolsun... Allah rahmet eylesin o yattikca sizlere uzun omurler versin.
Yaptiklari hic hos degil evet ama siz insanliginizi yapin buyuklugunuzu gosterin icinizden ne geciyorsa onu alin.
onlar bilmesede Allah bilir....

Ailesi de çok seviyor canım hiçbir sorun yok dediğim gibi maaş boldurneyi bile sorun etmedim herzaman şunu dedim onlar olmasaydı eşim olmazdı hiçbir konuda destek olmasularda ben kiyamiyorum acı gördüler onlarda kayinpederim daha düşkun bana dünyam doye seviyor beni saolsun ben işte hediye hazırlığı yapayım diyince bu konuda yorumlar olunca kafam çok karıştı paylaşayım dedim.sizlerle nekadar ifade edebildim bilmiyorum yanlış anlasilsinda istemem

Tam olarak ben de böyle düşünüyorum. 20 liraya küçük bir hediye alın. Bu amca da olsa yeni doğan bebeğine bu ismi koymak istemeyebilir. Ben yerinde olsaydım ben de istemezdim. Sevdiklerini kaybetmenin acısını çok iyi bilirim. Başınız sağolsun

Tabiki istemeyebilir annesi sonuçta kimseye düşmez isim vermek annenin hakkı ben buna bişey demiyorum zaten kaynim aradığında dedim ablacim eşinle karar verin benden deil eşinden müsade işte mademki abinin ismini koymak istiyorsun aranızda halledin benim isteğim olmadığı için ben üzüldüm tavrına o senin çocuğunsa ismi üzerine tavır yaptığı da benim kocam yani

Anladım canım. Sana tavır alması yanlış tabi. Sizi üzen insanları hayatınızdan çıkartmaya bakın derim ben

Siz de haklisiniz, cocugunuza yarari yok kimsenin, sizin de baskasina olmasin. Eltiniz de hakli, onun rizasi disinda esinizin ismi koyulmus. Her ne kadar sizin icin onemli olsa da eltiniz icin hicbir sey ifade etmiyor.

Oncelikle basiniz sag olsun, kocanizin mekani cennet olsun. Diger tarafta bulusursunz insallah. Bin kat sabir diliyorum size ilerki hayatinizda ve her onunuze gelen engel viz gelir insallah.
Allahim kolaylik versin size.

Ve aileniz hakli. 20 tl takmakta olmaz ama bence bi elbise seti. Sonra tamamdir.

Başınız sağ olsun.. Allah size ve yavrunuza ömür versin..

Maaşı böldürtmek çok ayıp.Çok ayıp ama!
Kendi hayatınıza bakın,boşverin onları artık.. Haketmiyorlarmış..

Merhaba , oncelikle basiniz sagolsun..
6_7_11 yasinda babasiz kalan 3 kardeslerden biri olarak soyluyorum, babam kamuda calisiyordu vefat etti aniden. (Annem calisiyordu)
Devlet babamin ayligini bize verdi. Annem ve 3 cocuguna böldü maasi. Kiz cocugu evlenene kdr hak sahibi o maastan,sonra size gececek tamamiyle.
Annesi_babasinin hic geliri yok mu da maas onlara da bölündu? Bu iste bi yanlislik var gibi, emekli sandigiyla gorusseniz once? Belki kanunlar degismistir.
Babasiz cocuk buyutmek cok zor,neden hakkimi baskasina vereyim(kızım kullansin,ileride okulu_dugunu olacak para lazim. Neden kizimin isteklerinden kisayim, cocugumun suçu ne)
Siz de insansiniz,gencsiniz.. gezmek,ust baş almak,yemek istersiniz.
Cok ayip etmisler, sen maddi zorlukla gecinemeyip evlensen kim bakcak o cocuga? Seni el ustunde tutmalari lazim,ogluma saygi gosteriyor ve emanetine sahip cikiyor kizcagiz diye!

Benim esimin abisi de 8 yıl once kazada vefat etmis ,22 sinde.. Ben hic gormedim kendisini. Ama esim, tanistigimizdan beri bir oglumuz olsun ismi de abimin ismi olsun dedi,kabul eder misin? Kwalidem de derdi insallah bi erkek torunumuz olur ismi de ' Arif ' olur diye. tek hayalleri ogullarinin ismini yasatabilmekti.. hayal gibi biseydi onlar icin. Simdi ne mutlu onlara ki iki erkek bebegimiz olacak,duaları kabul oldu. Acılarına sonsuz saygim var,mezarina gittigimizde hic gormedigim kaynım için aglarim. Uzulurum esime ve ailesine...
Dolayisiyla basindan beri konustugumuz icin isim konusu belli,saygı duyarim.
Ama bana demiyorlar ki ismi bu olacak okdr! Koyalim mi,iznin var mi diyorlar. Belki de bu yuzden seve seve kabul ettim..
Ama eltin kabul etmeyebilir,baskı yapildiysa uzerinde itici gelmis olabilir( kendi ailesi de olmaz oyle sey dediyse eger..)
Esinin ailesinden kaynakli bir durum da olabilir. Onun fikrine de saygi,duymak lazim.

Hediye konusuna gelince, bende teyzemlerden bisey gormedim. Amcam zaten kendini zor gecindirio. Cok sukur ki maddi hic sıkıntımız olmadi,ama manevi boslugumu anlatamam..
Size yapilmayan seyi baskasina yapmayin derim, hediye _kiyafet almaniz daha mantikli. 20 olmasa da 30 oluversin. Sen de yap nasil oluyomus gorsunler, hem bunun ileride sunneti olacak.
Gonlunden ne geciosa onu yap.

Cok da aile islerine bulasmayin derim, allah indan bulsunlar. Allah herseyi goruyor suphesiz. Kizinin ileride daha mutlu aile iliskileri kurabilmesi adına esinin ailesiyle ters dusme,gorusmemezlik yapma. Ileride kizin evlendiginde babamin akrabasi yok mu der, esi sorar. Akrabalik da onemli sonucta,sirt cevirmeyin.
Tekrar basiniz sagolsun..

Sevgiler..

Son düzenleme:
Ekranın başında beni ağlattınız Nursena hanım inşallah yaptığınız iyilikleri kat kat alırsınız ve herkes layığını bulur bu dünyada olmasa da diğer dünyada olur elbet. Başınız sağ olsun tekrardan.

bence gereksiz yere takılıyorsunuz,bir giysi alın geçin
kendinizi eltiniz yerine koyun; herkes cocuğuna istediği ismi koymak ister,belki aklında düşündüğü bir isim de var..
başınız sağolsun tekrardan
Allah yardımcınız olsun...
bir de bence böyle yerlerde paylaşmayın hayatınızı, abuk subuk da cok yorum gelebilir.güvendiğiniz bir kişiden,bilgili bir kişiden fikir alın

Son düzenleme:
evet bu konuya ben de takıldım
maaşı böldürtmeyin, bence mahkemeye başvurun

kardeşim en iyi seni ben anlarım ama benim eşimin ailesi kendi ailem gibi destek çıkıyor maddi manevi diyorlar seni ölen kardeşimin yerine koydum siz herşeyimizsiniz sgk'ya git ankaraya böyle bir durum var de eşi,nin ailesi maaşlıysa maaşını böldüremezler burda bir haksızlık sözkonusu acı geçiyr arkadaşım anılar kalıyor ve sonrası paraya bakıyor bu nedenle hakkını aramanı öneririrm.

İşin çok zor canım Allah yardımcın olsun. Bence bırak onlar senin peşinden koşsun kimseyle iyi olmak zorunda değilsin sen böyle iyi davrandıkça tepene binerler. destek yok köstek oh ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…