- 9 Temmuz 2015
- 15
- 12
- 3
- Konu Sahibi Nursena_26
-
ya ne vicdansiz ,ne onursuz ,ne gurursuzEşim kamuda görevli idi vefat edince ailesi bağlanan maaştan kendileri için talep ettiler ben ve kızımın alacağı maaştan kesinti yaptırdilar 11 yildirda alıyorlar
20 lirayi para olarak takmA derim.20 liralık kıyafet alabilirsiniz.
Isim konusunda ise eltiniz haklı başkasının ismini koymak istemeyebilir bu amcada olsa.Ben olsam ben de koymam. Kadına baskı yapılmış olabilir bu konuda.
Tabiki istemeyebilir annesi sonuçta kimseye düşmez isim vermek annenin hakkı ben buna bişey demiyorum zaten kaynim aradığında dedim ablacim eşinle karar verin benden deil eşinden müsade işte mademki abinin ismini koymak istiyorsun aranızda halledin benim isteğim olmadığı için ben üzüldüm tavrına o senin çocuğunsa ismi üzerine tavır yaptığı da benim kocam yaniTam olarak ben de böyle düşünüyorum. 20 liraya küçük bir hediye alın. Bu amca da olsa yeni doğan bebeğine bu ismi koymak istemeyebilir. Ben yerinde olsaydım ben de istemezdim. Sevdiklerini kaybetmenin acısını çok iyi bilirim. Başınız sağolsun
Ben de şaşırdım aslında benim de ailem de asker kökenli bir sürü kişi var subay vs ama ilk kez duydum işte.hayır böyle bir hak yok. baban subbay biliyorum
Tabiki istemeyebilir annesi sonuçta kimseye düşmez isim vermek annenin hakkı ben buna bişey demiyorum zaten kaynim aradığında dedim ablacim eşinle karar verin benden deil eşinden müsade işte mademki abinin ismini koymak istiyorsun aranızda halledin benim isteğim olmadığı için ben üzüldüm tavrına o senin çocuğunsa ismi üzerine tavır yaptığı da benim kocam yani
Canım benim hiç şaşırmayın bunlar gerçekler yasamasam bende düşünürdum yakınlarıniz ile görüştüğünüzde sorabilirsinizBen de şaşırdım aslında benim de ailem de asker kökenli bir sürü kişi var subay vs ama ilk kez duydum işte.
Konu sahibineydi canım cevap inşallah anlamistirZaten bende öyle dedim. Yani haklı olan konu sahibinin annesi babası
Ekranın başında beni ağlattınız Nursena hanım inşallah yaptığınız iyilikleri kat kat alırsınız ve herkes layığını bulur bu dünyada olmasa da diğer dünyada olur elbet. Başınız sağ olsun tekrardan.Sevgili arkadaşlar eşim rütbeli Subay olarak görev yapiyorken terörle mücadelede şehadet serbetini içti 3713 sayılı Kanuna göre es ve çocuk mirasçı fakat aile talep edip istediği için %15 anne % 15 babaya verdiler egerki normal er olsa idi havuzdan alıyorlar maaşa girilmiyot ilk işlemler yapılırken çok dedi görevliler yapmayın torununuzun geleceği var diye onlar Hayır istiyoruz dediler anne babanın emekli maaşı var arti eşimden de alıyorlar oda onların vicdanı ben acimla ugrasmadim ugrasmamda dağ gibi aslan gibi kocamı verdim toprağa gözüm ne gorduki ne verildiyse ne denildiyse razi oldum
evet bu konuya ben de takıldımMerhaba , oncelikle basiniz sagolsun..
6_7_11 yasinda babasiz kalan 3 kardeslerden biri olarak soyluyorum, babam kamuda calisiyordu vefat etti aniden. (Annem calisiyordu)
Devlet babamin ayligini bize verdi. Annem ve 3 cocuguna böldü maasi. Kiz cocugu evlenene kdr hak sahibi o maastan,sonra size gececek tamamiyle.
Annesi_babasinin hic geliri yok mu da maas onlara da bölündu? Bu iste bi yanlislik var gibi, emekli sandigiyla gorusseniz once? Belki kanunlar degismistir.
Babasiz cocuk buyutmek cok zor,neden hakkimi baskasina vereyim(kızım kullansin,ileride okulu_dugunu olacak para lazim. Neden kizimin isteklerinden kisayim, cocugumun suçu ne)
Siz de insansiniz,gencsiniz.. gezmek,ust baş almak,yemek istersiniz.
Cok ayip etmisler, sen maddi zorlukla gecinemeyip evlensen kim bakcak o cocuga? Seni el ustunde tutmalari lazim,ogluma saygi gosteriyor ve emanetine sahip cikiyor kizcagiz diye!
Benim esimin abisi de 8 yıl once kazada vefat etmis ,22 sinde.. Ben hic gormedim kendisini. Ama esim, tanistigimizdan beri bir oglumuz olsun ismi de abimin ismi olsun dedi,kabul eder misin? Kwalidem de derdi insallah bi erkek torunumuz olur ismi de ' Arif ' olur diye. tek hayalleri ogullarinin ismini yasatabilmekti.. hayal gibi biseydi onlar icin. Simdi ne mutlu onlara ki iki erkek bebegimiz olacak,duaları kabul oldu. Acılarına sonsuz saygim var,mezarina gittigimizde hic gormedigim kaynım için aglarim. Uzulurum esime ve ailesine...
Dolayisiyla basindan beri konustugumuz icin isim konusu belli,saygı duyarim.
Ama bana demiyorlar ki ismi bu olacak okdr! Koyalim mi,iznin var mi diyorlar. Belki de bu yuzden seve seve kabul ettim..
Ama eltin kabul etmeyebilir,baskı yapildiysa uzerinde itici gelmis olabilir( kendi ailesi de olmaz oyle sey dediyse eger..)
Esinin ailesinden kaynakli bir durum da olabilir. Onun fikrine de saygi,duymak lazim.
Hediye konusuna gelince, bende teyzemlerden bisey gormedim. Amcam zaten kendini zor gecindirio. Cok sukur ki maddi hic sıkıntımız olmadi,ama manevi boslugumu anlatamam..
Size yapilmayan seyi baskasina yapmayin derim, hediye _kiyafet almaniz daha mantikli. 20 olmasa da 30 oluversin. Sen de yap nasil oluyomus gorsunler, hem bunun ileride sunneti olacak.
Gonlunden ne geciosa onu yap.
Cok da aile islerine bulasmayin derim, allah indan bulsunlar. Allah herseyi goruyor suphesiz. Kizinin ileride daha mutlu aile iliskileri kurabilmesi adına esinin ailesiyle ters dusme,gorusmemezlik yapma. Ileride kizin evlendiginde babamin akrabasi yok mu der, esi sorar. Akrabalik da onemli sonucta,sirt cevirmeyin.
Tekrar basiniz sagolsun..
Sevgiler..
Arkadaslar herkese merhaba yıllardır buraya üyeyim takip ediyorum ama nedense dertlerimi paylaşırken cekiniyorum belkide olumsuz yorum almamak için.Eşimi ani bir şekilde kaybettim 10 yılı aştık bir kızımla hayata devam etmeye çalışıyorum çok zorlayarak kendimi herseyin üstesinden de geliyorum çok şükür ki ama ben kendimi çok yalnız ve kimsesiz hissediyorum dışarıya karşı nekadar güçlü olsamda buaralar beni üzen bir konuyu sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum eşimi kaybetsemde ailesi ile olan bagimi kesmedim ilk zamanlar sorunlar yaşasakta eşimin hatırı ve kızım için devam ettim bu zamana kadar maddi manevi bir destekleri olmadı hivbirsekilde üstelik esimden bağlanan maaşı da boldurduler sıkıntı yaşamayalim alsınlar dedim eşimin erkek kardeşinin bir oğlu oldu ve eşimin ismini ve yanına bir isim koydular eltim sosyal medya hesabında bebeğin resmini paylaşıp altına eşimin değilde kendi düşündüğü ismi yazarak yorum yapmış aramızda herhangi bir sorun olmadı hiç kendisi ile fakat doğum yaptık tan sonra aradığımda konuşmak istemedi tavirliydi öğrendiğim kadariyla isim konusunda rahatsızmis yani eşimin ismini amcasının ismini layık görmüyor bebeğine her neyse ben ziyaret edip takı ve Hediyelerini götürmeyi düşünüyordum farklı bir ilde yaşıyorlar bu tavırdan dolayı vazgeçtim eşimin ablasına dedim geldiklerinde veririm hediyesini takarim diye şöyle bir durum var eşimin kardeşi kızım için 11 yıldır hicbirsey yapmadı maddi durumu çok iyi sadece yilbirkez bayramda 20 tl ben beklemiyorum çalışıyorum babam destek kızıma ama çevredekiler ailemde dahil yapacağım hediye ve takilarin fazla olduğunu sen kızına Gördün mu de yapıyorsun sende 20 tl hediye edeceksin yetim çocuk buyutuyorsun onlar mecbur ama sen mecbur değilsin dediler ve düşününce evet benim kızıma birsey yapılmıyor üstelik maasimiz bölündü alındı elimizden ne okula ne bayrama ne normalde hiçbişey yapmıyorlar sizce ne yapmayalım çok kafam karıştı arkadaşlar sorunda yaşamak istemiyorum 20 tl taktı diye sorunda ederler arkamdan uzun oldu Özür dilerim..Sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?