vefat eden kayınvalidenin bebeği..

en temizi buraya gelmek değil bir avukata gidip hem evin hakkını korumak hem de velayet davası açmak

Kk da okuduğum en üzücü konulardan biri
Ahh kuzucuk ahh
Kendi çocuğunun hakkını anne başında olmayınca baba bile korumuyor çoğunluklla
Bu çocuk hem öksüz hem yetim
Allah iyi insanlarla karşılaştırsin onu

O kardeşler hayatını kurtarmış ev hakkını o eltinin eşine bırakılması söyle olsun o evin kira geliri ilerde mülkiyeti bu çocuğa bırakılmalı ortak kararla
Çocuğa üzüldüm. Ama eltiye şu söylenmeli o çocuğun malı çocuk mallarını koruma konunu çerveçevesinde aile mahkemesinin denetiminde çocuğa vasi ataması yapılmıştır diye düşünüyorum yapılmamışsa yapılması gerekecek okula başlayınca ve onun adına mal almak satmak mahkeme iznine tabi yani elti hanım olacak o kişiye bu bilgiler verilirse kuzeniniz ve eşi o yavruyu alsalarda onun maldaki payına sahip olamayacaklar vasisi olsun o zaman çocuk sizinle kalsın

bayanlar doğru yazmış vasi davası açın samet kimde kalmak istiyorsa onda kalsın ezilmesi yavrucak.O ev Sametin ise Sametin kalmalı öyle eltinin valla canına okunur yanii.Öyle şey mi olur ya hu.Bu çocuk hem yetim hem öksüz valla asla hakkını yedirtmezdim ben olsam.Allah Sametin yardımcısı olsun

Okuyamadım sayfaları ama imkan varsa ablası alsın yanına

Fransa da büyüsün oradaki çekilmeden de uzak olsun

O ev sadece samete değil tüm kardeşlere verilir ve yüreği olan varsa evi düşünmeden bu çocuğa şevkatle baksın lütfen yerim evini yaa çocuğu kimse ordan Oray'a savurmasın birisi kendi çocuğu gibi hemen sahiplenip baksın 18 yaşına gelincede öz anne babasından kalan evin nekadarı çocuğa düşülüyorsa verilsin yazık ama bir ev ve yanlış anlamadıysam 4 mirasçısı olan bir ev için çocuk heder olmasın karşılıksız bakacak yürekli varsa baksın çocuğa bu arada vasisini alan 18 yaşına kadar satılmama kararı aldırsınki herkesin güvenini alsın öyle üzüldümkü samete benim bakasım geldi miras alma Hakkı'nı redederekparada mal mülkte ailenin olsun yeterki çocuğun huzuru olsun bu nedir yavvv ev filan yerim evi çocuk isteyen mirasta istemez ü

Konuyu okudum ve ilk kez bir konuya ağlıyorum.Samet'in Allah korusun.Yavrum Hem öksüz hem yetim.Burnumun direği sızladı.

Konuda boyle bir bilgi belirtilmemis , eltinin evi var mi , yoksa o evdeki hakkini kebdi cocuklari icin mi istiyor , sonucta olumlu dunya , iki gun sonra kendi cocuklarimda yetim kalir diye mi dusunuyor bilmiyoruz
Yazmıştı tüm kardeşlerin kendi evi var diye hatırlıyorum.

Elti için "Kişi kendinden bilirmiş işi." diyorum.Ev size kalsın diye çocuğa bakıyorsunuz demesi kendisinin niyetini açık ediyor aslında.Bir de Samet'in vasisi yok mu ki o alıyor oraya götürüyor öbürü alıyor başka bir yere götürüyor?

Yengenin çok da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum açıkçası.Kendi çocuklarını düşünüyor demiş de kendi çocuklarını düşünse hem öksüz hem yetim çocuğun üzerinden planlar yapmazdı.

Anne baba dışında abi abla da boş demek ki.İnsan el çocuğuna kıyamıyor kendi kanından canından kardeşin başına gelenlere bak.

Bu iş hukukî yollarla çözülmeli , bir çocuğun geleceği ve hayatı kimsenin vicdanına bırakılamayacak kadar değerlidir.

Kuzen bu konuyi esiyle cozecek
Bizr anlattigi gibi esine anlatacak.
Biz ne desek bos.
Samt nerde iyi olacaksa orda yasasin

Küçük elti eşiyle konuşsun o da abisini ikna etsin o evi samet e bıraksınlar. Herkes hayatını kurmuş yazık hem öksüz hem yetim kalmış küçücük yaşında. Sana biz baktik deyip büyüdüğünde evden kalan hakkını bile alabilirler elinden.

Dava açılmıştır zaten

Annesi babası ölen çocukların nüfus müdürlüğü bildirin yapar ve vasi tayini davası açılır

Gidip adliyede davayı bulsunlar vasi olsunlar öncelikle

Bir de iki kardeş oturup konuşsunlar eltileri karıştırmadan

Abi neden almış yanına bir dinlesin kuzenin eşi

Ben biraz anne penceresinden bakayım çocuğu olmayan birinin çocuk bakması daha zordur

Birileri demiştir abiye o gelin küçük çocuğu da yok bakamaz diye

Ben de çocuğumun ben öldükten sonda sevildiği yerde kalmasını isterim tabii ki de eğer imkanım varsa çocuğu olan birini tercih ederim

Evet anne olmadan önce kimsenin çocuğu yoktu kuzen de bakıp büyütebilir ama diğer çocuklarla birlikte çocuk tahammülü olan bir evde de daha ılımlı büyüyebilir

Madem görümce kendi halinde biri, ki kardeşini yanına almak isteyen biri olsaydı girişimde bulunurdu, abi deseniz eşine söz geçiremeyen biri anlatımınıza bakarsak, o zaman ben olsam yine de babadan kalma o evi sırf Samet'i almak için vermezdim, ne olursa olsun o evde Samet'inde hakkı var, onun hakkını korumak abilerinin görevi, mal derdindeyseler o zaman ev satılsın Samet'in 4'te bir hakkı, yine onun adına bankaya konsun, her ay gelen yetim aylığı da o para üzerine yatırılsın, hem kimse ev de ev diye evin derdine düşmez, hem de Samet'in hakkı yenmez, çocuk erişkin yaşa geldiğinde elinde bir birikimi olur, herkese şimdi tatlı geliyor da, bu çocuk büyüyünce hepsi kaçacak yer ararsa şaşırmam, bu çocuğun ergenlik dönemi olacak, bu çocuğun okulu, askerliği olacak, evlenmek isteyecek, işte o zaman herkes önce kendi evladım deyip bu masuma sırt çevirebilir, bu sebeple ne olursa olsun çocuğun miras hakkı saklı tutulsun.

Diğer evlatlara ev alınmış yardım edilmişse o ev küçüğün hakkını yedirmesinler iki gün sonra evi aldım deyip çocuğu ortada bırakmayacağının garantisi yok.

Resmî olarak belirlenmeli ama takip de edilmeli aylığını alıp çocuğa eziyet de edebilirler.

Allah çocuğun yardımcısı olsun çok üzücü.

Bence kuzenin çocuğu alıp bakması kadar mantıklı bir şey yok ve eltisinin çocuğu alması kadarda mantıksız biley yok o samet orda kesinlikle farklı olduğunu hissedecektir. Yani altı üstü bi ev ne çok derdine düşmüşler, öksüz çocuğa tamamen verilmesi çok mantıklı ama o eltiyle abi buna sıkıntı çıkarabilirler.
Bence kuzen ve eşi fransadaki ablayı da bi şekilde konuşmaya dahil ederek samete kendilerinin bakmakta ısrarcı olduğunu yoksa dava açacaklarını söylesinler, bence mahkeme kuzenine verir

Siz hakkınızı Samete devredin olmazsa evi satın onlar haklarını alsın geri kalanı sametin uzerıne bankaya yatırın

En kötü ev satılır aç gözlü olanlara payı verilir. Sizin ve sametin payını da bir banka hesabına atarsınız. Belki gelecekte iyi kötü işine yarar. Kadın laftan anlamıyorsa samet daha iyi bir ortamda büyüsün diye bu yapılabilir. Tabi hukuk ne der bu konuda bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…