tamam işte demek ki et yemek doğal.
her haltı bir siz biliyorsunuz zaten başkaları cahil cühela zaten.
doğaya aykırı olmayı bir şey zannediyorsunuz.
kaç kişi hayvansal protein almadığı için ciddi hastalıklara tutuldu halen veganlık diyorsun.
kimse kufretmiyor 31 yaşındayım bir süredir vejetaryenlik üzerine düşünüyorum arastiyorum. neyin modası ya25 sene her türlü hayvansal proteini al sağlıklı yaşa sonra kalk ben yemeyeceğim de.
tabii o yaşa kadar alacağını almış kişi,
çocukken hayvansal gıda almasaydı görürdüm ben halini. dere geçince köprüye küfretmek moda oldu ülkede.
Evet şu an et gerçekten gerekşi değil. Hayvanlar gdolu ürünlerle besleniyor. Mera hayvancılığı yok. Hayvanlar güneşi bile görmeden ölüp gidiyorlar. Et ile aldığımız zararları biliyor musunuz? Hijyenik olmayan koşullarda kaldıkşarı için antibiyotik, delirip zarar vermesinler diye antidepresan. Evet gübresine ihtiyacımız var. O yüzden öldürülmesin diyorlar. Ayrıca vegan bir çok sporcu var. Çok ünlü bir dr var 90larında. Sağlıksız olduğu iddia edilemez bence.Beslenme duzeninden bahsetmiyorsun ki. Hayvan sömürüsüymüş, et aslida olmasanda olur, alternatifi varmiş. Yani hem hicbisey arastirmamissin hemde yargiliyorsun. Veganlari boş sözlerle elestirenler ne kadar kotu duruyorsa, bu da o kadar kotu duruyor.
Yoksa sirf et yemiyorsun diye bu beni alakadar etmez ne yersen ye.
Ortada bir somuru var ama sadece et yemekle, yememekle alakali degil.
Bunun için vegan olmanıza gerek yok. Et dışında her şeyi yiyin.Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım
Off ne abarti bi dusunce bunlar ya.. yumurta yeyince tavugu somuruyosak sut icince inegi somuruyosak ne bilim napsakZevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım
Et yiyenler ot yiyenlere hakimdirzevkimiz için değil sağlığımız için.
doğada bile otçul hayvanlar ne kadar hantal, durağanken etçiller enerjik.
Bu sömürüye katılanlarla aynı havayı da solumayın oldu olacakVeganlık zor ya hu.
Yemek içmekle de bitmiyor.
Henüz hayata geçirmemiş olsam da bu sömürüye katılmayan kesimden alışveriş yapma düşüncesi daha cazip :)
Ama evet sömürüyoruz.Off ne abarti bi dusunce bunlar ya.. yumurta yeyince tavugu somuruyosak sut icince inegi somuruyosak ne bilim napsakbunlari biz yeyince hayvan birsey kaybetmiyor.. heleki dogal sekilde uretiyolarsa.. vegan olmak cok zor.. yogurt sut yumurta cok severim et cok yemem onu aramam.. Turkiyedede ekmek domates yersen gecinir gidersin:) kebapciya gidip sadece piyaz yemistimde garipsemisti garson canim knu cekti napayim buarada disarda yemek yemek hayal sana.. icine tereyag katarlarsa gitti senin veganlik
Neyle dalga geçtiğinizi ben anlamıyorum, siz anlıyorsunuzdur sorun yok.Bu sömürüye katılanlarla aynı havayı da solumayın oldu olacak
Bana gore yanlis:)) Allaha inanan bi insan somuru olarak bakmaz buna. Allah bana onu yiyeyim diye yaratti diye bakiyorum ben. Ben o yumurtayi yemesemde o tavuk yumurtlayacak yani bunun nesi somurmekAma evet sömürüyoruz.
Gidip doğal yollardan yetiştirenlerden alışveriş yapmıyorsak sömürünün parçasıyız, ben de öyle.
Talep oldukça -ki olacak- bu sömürü devam edecek.
Yanlış bir şey söylenmiyor.
İşte onu diyorum, marketten aldığımız kasaptan aldığımız hangi ürün suni yollardan geçmiyor?Bana gore yanlis:)) Allaha inanan bi insan somuru olarak bakmaz buna. Allah bana onu yiyeyim diye yaratti diye bakiyorum ben. Ben o yumurtayi yemesemde o tavuk yumurtlayacak yani bunun nesi somurmekzaten Allah kimseye hayvanlari suni suni yumurtlatin demiyo, usulunce yapmak var.. da gunumude insanlar somuruluyo yani..
Hem nerden biliyon belki tavuk besliyorumdur yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?