Vegan olanlar bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sizi ilgilendiren bir durum yok ortada.Kimse size vegan besleneceksin dememiş,konu sahibi ''vegan beslensem mi ki'' diye bile sormamış,buraya vegan nefreti kusmanıza gerek yok.Siz öyle beslenmeyin,başkaları nasıl besleniyor sizin işiniz değil.

Veganlık zor ya hu.
Yemek içmekle de bitmiyor.
Henüz hayata geçirmemiş olsam da bu sömürüye katılmayan kesimden alışveriş yapma düşüncesi daha cazip :)

kimse kufretmiyor 31 yaşındayım bir süredir vejetaryenlik üzerine düşünüyorum arastiyorum. neyin modası ya

4 yıldır vegan besleniyorum, verdiğim en güzel kararlardan biri.
Bende maliyeti daha düşük ve vegan beslenmenin hiç bir zorluğu yok.
Peynirimi kajudan yapıyorum, yoğurdumu soya sütü veya hindistan cevizi sütünden yapıyorum.
Bol zeytinyağlı yemek yemiş oluyoruz ailece, mantardan veya kuru fasulyeden köfte yapıyorum, kek ve hamur işlerinde kıvam açısından yumurta alternatifleri var, ben daha çok muz püresi veya keten tohumu kullanıyorum.

Vegan diyince insanların ilk aklına protein eksikliği geliyor ama öyle bir şey yok fazlasıyla protein alıyorsunuz.
Yalnız B12 eksikliği olabilir ( et tüketenlerde de olabiliyor) onun için takviye kullanıyorum.
Her sene vitamin değerlerimi ölctürürüm ve değerlerim hep normal seviyede.

Evime gelen misafirlerim hiç eti aramaz, biraz araştırıp güzel alternatifler sununca insanların da hoşuna gidiyor.
En son kayinvalidem ve kayinpederim ( etsiz olmaz diyen adam) bizde iki ay gayet güzel vegan beslendiler ve eti hiç aramadılar. Kayinpederim bazı sağlık sorunları vardı daha iyi oldu. Her sene kurban kesen adam bu sene kesmedi.

Sizi kararınızdan dolayı tebrik ediyorum, sorularınız olursa her zaman yazabilirsiniz.

Kendi tercihin ile alışkanlıklardan vazgeçmek zor olmalı. Ben yapamam ama isterdim.
Dışarıda yemek yiyemezsiniz muhtemelen. Bu aslında iyi bir şey. Zaten sağlıksız. Kendi yemeğinizi yapar yanınızda yemek termosu taşırsınız.
Ekmek makinesi almanızı öneririm. Çünkü dışarıdaki ekmeklerde süt oluyor. Sanırı m benim için süt ve yumurtadan vazgeçmek çok zor olurdu her şeyin içinde var

Evet şu an et gerçekten gerekşi değil. Hayvanlar gdolu ürünlerle besleniyor. Mera hayvancılığı yok. Hayvanlar güneşi bile görmeden ölüp gidiyorlar. Et ile aldığımız zararları biliyor musunuz? Hijyenik olmayan koşullarda kaldıkşarı için antibiyotik, delirip zarar vermesinler diye antidepresan. Evet gübresine ihtiyacımız var. O yüzden öldürülmesin diyorlar. Ayrıca vegan bir çok sporcu var. Çok ünlü bir dr var 90larında. Sağlıksız olduğu iddia edilemez bence.

Veganlık zor değil, sadece yemeğini kendin yapman gerekiyor. Büyük şehirde yaşıyorsan daha da kolay. Macro centre larda boş boş peynir var. Yoğurdu en ucuz ve bence en lezzetli prinç sütünden yapabilirsin.

Cahil cahil konuşup sinir bozanlar olmuş. Hiç cevap bile vermeyin bence. Herkes kendini çok biliyor sanıyor. Akılları sıra size ne kadar saçma düşündüğünüzü kabul ettirecekler
Konuya gelirsek, benimki biraz farklı. Ben kendimi bildim bileli et yiyemeyenlerdenim. Hayatımda ağzıma balık sürmüş insan değildim, olduğu sofraya oturmazdim bile ama dün öğüre öğüre bir iki parca yedim bebek için. Et desen bol baharatlı lahmacun, köfte falan olacak da anca. Yani keşke bendeki et sevgisizligi size geçse, sizdeki iştah bana geçse demeye geldim ben

Şimdi yillardir et yiyemeyen biri olarak en doğru ben anlatırım sanırım zorluklarını. Bir kere misafirliğe gitmek ölüm. Hayır benim midem kabul etmediği halde insanlar inatla yedirmeye çalışırdı çocukken. Yetiskinken de bol bol nutuk dinledim yine cahil cühela kesimden. Sonra aileniz, ev arkadaşınız, eşiniz artık kiminle yaşıyorsanız, o kişi ya da kişiler etcilse büyük eziyet. Ayrıca maalesef B12 eksikliği ve buna bağlı unutkanlık yaşıyorum yıllardır. O yüzden ignenizi takviyenizi ihmal etmeyin derim.
Bir de işin kozmetik boyutu var. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş vegan ürün bulmak artık daha kolay ülkede. Yine de çok sevdiğiniz ürünlerden vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz. Ve eğer ileride bebek düşünürseniz o sırada nasıl besleneceksiniz? Etten soğuyan dönüş de yapamıyor. Vegan beslenmeyle sağlıklı bebek doğuyor mu inanın bilgim yok, o yüzden soruyorum. Bence siz de araştırın.

Nihayetinde çok zor ve mühim bir karar. Allah yardımcınız olsun.

Instagramda vegan beslenen kisilerin profiline denk geliyorum bazen hazirladiklari herseyi anlatiyorlar goruntuler de guzel duruyor yetiskin insanlar icin bu bir tercih isteyen istedigi sekilde beslenerek hayatini devam ettirebilir

Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım
Bunun için vegan olmanıza gerek yok. Et dışında her şeyi yiyin.
Neden kısıtlayasınız ki?
Veganların çoğu sonradan ciddi rahatsızlıklar yaşıyor.

Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım
Off ne abarti bi dusunce bunlar ya.. yumurta yeyince tavugu somuruyosak sut icince inegi somuruyosak ne bilim napsak bunlari biz yeyince hayvan birsey kaybetmiyor.. heleki dogal sekilde uretiyolarsa.. vegan olmak cok zor.. yogurt sut yumurta cok severim et cok yemem onu aramam.. Turkiyedede ekmek domates yersen gecinir gidersin:) kebapciya gidip sadece piyaz yemistimde garipsemisti garson canim knu cekti napayim buarada disarda yemek yemek hayal sana.. icine tereyag katarlarsa gitti senin veganlik

Ama evet sömürüyoruz.
Gidip doğal yollardan yetiştirenlerden alışveriş yapmıyorsak sömürünün parçasıyız, ben de öyle.
Talep oldukça -ki olacak- bu sömürü devam edecek.
Yanlış bir şey söylenmiyor.

Bana gore yanlis:)) Allaha inanan bi insan somuru olarak bakmaz buna. Allah bana onu yiyeyim diye yaratti diye bakiyorum ben. Ben o yumurtayi yemesemde o tavuk yumurtlayacak yani bunun nesi somurmek zaten Allah kimseye hayvanlari suni suni yumurtlatin demiyo, usulunce yapmak var.. da gunumude insanlar somuruluyo yani..

Hem nerden biliyon belki tavuk besliyorumdur yani

Her kurbanda ayni tartismalar cikar ya:)) ayy hayvanlari kesiyolar, yaw sanki senenin 364 gununde yedigin etler agacta yetisiyor. Boyle 2 yuzlulerde var iste.. et sut yemeyeceksen deride giymeyeceksin canta takmayacaksin mesela..

İşte onu diyorum, marketten aldığımız kasaptan aldığımız hangi ürün suni yollardan geçmiyor?
Allah demiyor ama biz yapıyoruz.
Tavuk zaten yumurtlamayacak, yumurtlatılıyor, tavuk benim bildiğim her gün yumurtlamaz.

Yoksa Allah'ın verdiği nimeti kullanmayalım demiyorum ben, günümüz şartları sömürüdür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…