Yanlis biliyorsun tavuklarimiz var bizim.. her gun yumurta verenide var.. bir sure vermeyenide sonra tekrar verenide.. gunumuzde somuru olmayan birsey yokki zaten, buna karsi gelmiyorum.İşte onu diyorum, marketten aldığımız kasaptan aldığımız hangi ürün suni yollardan geçmiyor?
Allah demiyor ama biz yapıyoruz.
Tavuk zaten yumurtlamayacak, yumurtlatılıyor, tavuk benim bildiğim her gün yumurtlamaz.
Yoksa Allah'ın verdiği nimeti kullanmayalım demiyorum ben, günümüz şartları sömürüdür.
Adanalıyım ve ömrüm kebapla geçti zatenKebapları bırakıyorsun daha ne olsun
Kıyamam sana o sebzeleri niye öldürüyosun sırf karnını doyurmak için yapıyorsun bunu hem de. Hiç yakıstıramadım. Sizin gibi duyarlı bir vatandaşın sadece fotosentezle beslenmesi lazım. Ama dur o da güneşi sönürmek olabilir.Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım
Her gün yumurtlayanı, yaygınlığını bilmiyorum.Yanlis biliyorsun tavuklarimiz var bizim.. her gun yumurta verenide var.. bir sure vermeyenide sonra tekrar verenide.. gunumuzde somuru olmayan birsey yokki zaten, buna karsi gelmiyorum.
Bu sebze icinde gecerli ama... otlarda birer canli.. ayrica hepsi hormon..Her gün yumurtlayanı, yaygınlığını bilmiyorum.
Ama yumurtlasın diye ilaç verilen tavukların yumurtalarını yediğimizi biliyorum.
Süt zaten öyle, suni döllenme yoluyla süt vermeye mecbur bırakılan ineklerin sütünü içiyoruz.
Ben temiz ürüne ulaşamayan insanı sömürünün parçası olmayacağım demese bile sırf kendi sağlığı için desteklerim.
Benim tükettiğim hiçbir üründen dolayı içim rahat değil.
Bize ne ama yumurta ve sut yemiyo veganlar ama ayni zamanda bunu tuketenlerin somurdugunu soyluyor.. o zaman bize laf atmis oluyor pek tabiiYorumlara bakıp sinir krizi geçirmemek elde değil, gerçekten komik :) size ne arkadaşlar konu sahibinin et yiyip yememesinden? Size bir şey mi demiş? Kendinizi tehdit altında mı hissettiniz de savunmaya geçiyorsunuz? Konu sahibi sayesinde 2 koyun 3 inek daha az öldürülse çok mu kötü bir şey bu? Ben de et yiyorum ama asla veganların ya da vejeteryanların yaptığı şeyin harikalığını göz ardı etmem. Belki de etin tadını çok sevdikleri halde hayvan sevgileri ya da ideolojileri uğruna vazgeçiyorlar, ben yapamıyorum mesela.
Bize ne ama yumurta ve sut yemiyo veganlar ama ayni zamanda bunu tuketenlerin somurdugunu soyluyor.. o zaman bize laf atmis oluyor pek tabii
Yorumlara bakıp sinir krizi geçirmemek elde değil, gerçekten komik :) size ne arkadaşlar konu sahibinin et yiyip yememesinden? Size bir şey mi demiş? Kendinizi tehdit altında mı hissettiniz de savunmaya geçiyorsunuz? Konu sahibi sayesinde 2 koyun 3 inek daha az öldürülse çok mu kötü bir şey bu? Ben de et yiyorum ama asla veganların ya da vejeteryanların yaptığı şeyin harikalığını göz ardı etmem. Belki de etin tadını çok sevdikleri halde hayvan sevgileri ya da ideolojileri uğruna vazgeçiyorlar, ben yapamıyorum mesela.
Ben et yemekten bahsetmedim bile.. canli somurusuyse evet bitkilerde bir canlidir. Cunku somurmekten bahseden konu sahibi..Tavukların üst üste hareketsiz bize yumurta vermek için tutuldukları fabrikaları, ineklerin hareket bile edemediği sadece süt sağıldığı çiftlikleri düşününce siz de sömürüldüklerini düşünmüyor musunuz :) belki siz daha doğal üretim yapan yerleri tercih ediyorsunuzdur ama ülkenin genelinin fabrikasyon et ve ürünleri yediği bir gerçek. Konu sahibi artık et yemeyeceğim diyor siz et yemenin yararlarını anlatıyorsunuz veganlığı aşağılayıp ama bitkilerin de canı var diyorsunuz. Karşı çıktığınız nokta neyse onu eleştirin madem. (siz derken genel yorumlar üzerinden konuştum :))
Valla bahçen olucak ilacsiz filan yetiştir..Bu sebze icinde gecerli ama... otlarda birer canli.. ayrica hepsi hormon..
Yadirgamiyorum ama birde söyle düşünmek lazım.
Inegin sütü mesela icmeyim diyorsunuz hayvani sömürmeyim ama hayvan sagilmazsa acı cekecek rahatsız olacak o süt ordan çıkacak yaradılışı böyle. O zaman süt sagilip dökülecek biz icmiyoruz çünkü. .
Ayni örnek tavuk icin de gecerli sen yesende yemesende o tavuk yumurtlayacak.
ignelerde kullaniyolarmis onuda. Mesela.. ..insandan ustun varlik yokki.. hersey bizler icin yaratilmis.. ama dunyayida insanoglu hor kullaniyor..O öyle değil ama
Hamilesiniz başka çocuğunuz var mu bilmiyorum ama süt yavru içindir
Yavru ne kadar emerse o kadar üretilir emmeyince kesilir
Hayvanı da sağmazsak kesilir sütü yavrusu emmezse biz aslında dananın Hakkını içiyoruz
Bu arada bir arkadaş yazmış Allah onları bizim için yarattı diye o Zaman yenmeyenleri neden yarattı örneğin domuz
Vegan vejeteryan değilim ama Allah yiyelim diye yarattı argümanı da konuya uymaz bence
ignelerde kullaniyolarmis onuda. Mesela.. ..insandan ustun varlik yokki.. hersey bizler icin yaratilmis.. ama dunyayida insanoglu hor kullaniyor..
Herseyi yiyelim dite yaratti demiyorum, her yaratilanin bir amaci var dunyaya gelne sebebi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?