Vegan olanlar bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlis biliyorsun tavuklarimiz var bizim.. her gun yumurta verenide var.. bir sure vermeyenide sonra tekrar verenide.. gunumuzde somuru olmayan birsey yokki zaten, buna karsi gelmiyorum.

Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım
Kıyamam sana o sebzeleri niye öldürüyosun sırf karnını doyurmak için yapıyorsun bunu hem de. Hiç yakıstıramadım. Sizin gibi duyarlı bir vatandaşın sadece fotosentezle beslenmesi lazım. Ama dur o da güneşi sönürmek olabilir.

Yanlis biliyorsun tavuklarimiz var bizim.. her gun yumurta verenide var.. bir sure vermeyenide sonra tekrar verenide.. gunumuzde somuru olmayan birsey yokki zaten, buna karsi gelmiyorum.
Her gün yumurtlayanı, yaygınlığını bilmiyorum.
Ama yumurtlasın diye ilaç verilen tavukların yumurtalarını yediğimizi biliyorum.
Süt zaten öyle, suni döllenme yoluyla süt vermeye mecbur bırakılan ineklerin sütünü içiyoruz.

Ben temiz ürüne ulaşamayan insanı sömürünün parçası olmayacağım demese bile sırf kendi sağlığı için desteklerim.
Benim tükettiğim hiçbir üründen dolayı içim rahat değil.

Bu sebze icinde gecerli ama... otlarda birer canli.. ayrica hepsi hormon..

Yorumlara bakıp sinir krizi geçirmemek elde değil, gerçekten komik :) size ne arkadaşlar konu sahibinin et yiyip yememesinden? Size bir şey mi demiş? Kendinizi tehdit altında mı hissettiniz de savunmaya geçiyorsunuz? Konu sahibi sayesinde 2 koyun 3 inek daha az öldürülse çok mu kötü bir şey bu? Ben de et yiyorum ama asla veganların ya da vejeteryanların yaptığı şeyin harikalığını göz ardı etmem. Belki de etin tadını çok sevdikleri halde hayvan sevgileri ya da ideolojileri uğruna vazgeçiyorlar, ben yapamıyorum mesela.

Yadirgamiyorum ama birde söyle düşünmek lazım.
Inegin sütü mesela icmeyim diyorsunuz hayvani sömürmeyim ama hayvan sagilmazsa acı cekecek rahatsız olacak o süt ordan çıkacak yaradılışı böyle. O zaman süt sagilip dökülecek biz icmiyoruz çünkü. .
Ayni örnek tavuk icin de gecerli sen yesende yemesende o tavuk yumurtlayacak.

Bize ne ama yumurta ve sut yemiyo veganlar ama ayni zamanda bunu tuketenlerin somurdugunu soyluyor.. o zaman bize laf atmis oluyor pek tabii

Bize ne ama yumurta ve sut yemiyo veganlar ama ayni zamanda bunu tuketenlerin somurdugunu soyluyor.. o zaman bize laf atmis oluyor pek tabii

Tavukların üst üste hareketsiz bize yumurta vermek için tutuldukları fabrikaları, ineklerin hareket bile edemediği sadece süt sağıldığı çiftlikleri düşününce siz de sömürüldüklerini düşünmüyor musunuz :) belki siz daha doğal üretim yapan yerleri tercih ediyorsunuzdur ama ülkenin genelinin fabrikasyon et ve ürünleri yediği bir gerçek. Konu sahibi artık et yemeyeceğim diyor siz et yemenin yararlarını anlatıyorsunuz veganlığı aşağılayıp ama bitkilerin de canı var diyorsunuz. Karşı çıktığınız nokta neyse onu eleştirin madem. (siz derken genel yorumlar üzerinden konuştum :))

Ben hayvanların etinden sütünden faydalanmasına karşı değilim, inancıma göre yiyebilirim. Ama kürk konusuna çok karşıyım. Bir de gönlümden geçen hayvanların iyi bakılması, ancak dünya düzeninde ufacık alanlarda doğup ölüyorlar maalesef. Konuyu okurken aynı şeyi düşündüm, konu sahibi et yiyenlere saldırmamış ama çoğu kişide ona saygı duymamış. Daha doğrusu birisi laf atınca konu sahibi de laf atmış. Ben et, süt, yumurta yiyorum, ama yemeyenlerede saygı duyuyorum. Tartışmak yersiz.

Konu sahibi litha badem sütü bizim ülkemizde de var ancak pahalı maalesef. Bol bol mercimek yemelisiniz içindeki protein için, fasulye, barbunya vs gibi baklagillerinde fiyatı daha uygun. Kuruyemişlerden bir avuç her gün yemelisiniz, ülkemizde fındık bolca üretiliyor, sanırım en uygun fiyatlısı da odur. Pirincin üstüne güzel bir sebze yemeği de yiyebilirsiniz. İngilizce olarak vegan yemek tariflerine bakın çok yaratıcı tarifler var. Ancak şunu da söyleyeyim, veganlar bazı takviye ilaçlar kullanmalı, tam hangi değerler düşüyor bilmiyorum ama araştırırsanız bulursunuz. Vicdanınız rahat etmediği için yemek istememenize saygım var ancak araştırırsanız sürekli vegan beslenmeye vücudumuz uygun değil, takviyelerle sorunu halledersiniz. Youtube da öğrenci olup da her gün basitçe ne hazırlayıp yediğini gösteren yabancılar var.

Ben et yemekten bahsetmedim bile.. canli somurusuyse evet bitkilerde bir canlidir. Cunku somurmekten bahseden konu sahibi..

Bu bir sektor ve tuketicilerin hic biri memnun degil tavuklarin kandirilmasindan, ama kimse cok parada odemek istemiyor. Kisaca denize dusen yilana sariliyor.

O öyle değil ama

Hamilesiniz başka çocuğunuz var mu bilmiyorum ama süt yavru içindir

Yavru ne kadar emerse o kadar üretilir emmeyince kesilir

Hayvanı da sağmazsak kesilir sütü yavrusu emmezse biz aslında dananın Hakkını içiyoruz

Bu arada bir arkadaş yazmış Allah onları bizim için yarattı diye o Zaman yenmeyenleri neden yarattı örneğin domuz

Vegan vejeteryan değilim ama Allah yiyelim diye yarattı argümanı da konuya uymaz bence

Vegan değilim ama sebze yemeklerini çok sevdiğimden ve yabancı vegan kanalları/hesapları çok güzel alternatif öneriler sunduğundan çok fazla vegan kişi takip ediyorum.

Herkes bütçesine göre ayarlayabilir vegan beslenmeyi. İlla tofular, badem sütleri tüketmen gerekmez.
Zaten vegan olmanın arkasında yatan ideolojiyi benimsedikten sonra paranın bir önemi de olmamalı.
Yalnız ister uygun fiyatlı isterse çok para harcayarak beslensin, veganlar sürekli takviyeye ihtiyaç duyuyor.
Tabii bunu kullanıp kullanmamak da senin tercihin.
Sonuçta vegan olmayıp da bütün besin değerlerini dengeleyecek şekilde bir beslenme biçimi olan çok az kişi vardır.

Kısacası sen istediğini ye vegan olmayanlar da kendi istediğini yesin.

ignelerde kullaniyolarmis onuda. Mesela.. ..insandan ustun varlik yokki.. hersey bizler icin yaratilmis.. ama dunyayida insanoglu hor kullaniyor..

Herseyi yiyelim dite yaratti demiyorum, her yaratilanin bir amaci var dunyaya gelne sebebi var.

Vegan ve vejeteryanlara çok saygı duyuyorum yapamam ben galiba.Benim kuzenim 4 yıldır vefan ondan önce de vejetaryan besleniyordu tabi o zaman çok vazgecirmeye çalıştık hasta olacaksın,önemli bu besinler diye ama şimdi hepimizden sağlıklı tüm değerleri çok güzel maşallah.insanin bu kadar büyük bir iradeyle sevdiği şeylerden bile uzak durması çok takdir edilmesi gerekn birsey.

ignelerde kullaniyolarmis onuda. Mesela.. ..insandan ustun varlik yokki.. hersey bizler icin yaratilmis.. ama dunyayida insanoglu hor kullaniyor..

Herseyi yiyelim dite yaratti demiyorum, her yaratilanin bir amaci var dunyaya gelne sebebi var.

İsmail diye bir kitap var

Antropoloji hocamız okutmuştu

Kitabı babama verdim yazarının adını hatırlamıyorum

Bir gorilin ağzından bunları anlatıyor

tavsiye ederim

İnsan için yaratılmış inancı beni aşar doğa bir bütündür her şey gereklidir ama insan yesin diye yaratılmış ya da insan kullansın diye bana çok basit geliyor

O zaman zararlı bir şey yaratılmazdı ya da hiç açlıktan ölen olmazdı

Doğa ile bütün olmak varken.. Özenti işleri bu vegan bilmem ne.. Doğal ol hayatın akışına bırak kendini..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…