Insan yemese ac kalir ama.. gelecegi olmaz.. tabiiki olay bu kadar basit degil, ama dunya bizler icin.. bazi seyleri kullanmiyor olmamiz bizler icin olmadigini gostermez. Hayvanlar birbirlerini yiyerek ayakta kalir.. eger o besin zincirinden bir halka eksilse, eksilen canlinin yedigi canli fazlalasir mesela..ee bu da tamamen doganin dengesini bozar gibi gibi gibi..İsmail diye bir kitap var
Antropoloji hocamız okutmuştu
Kitabı babama verdim yazarının adını hatırlamıyorum
Bir gorilin ağzından bunları anlatıyor
tavsiye ederim
İnsan için yaratılmış inancı beni aşar doğa bir bütündür her şey gereklidir ama insan yesin diye yaratılmış ya da insan kullansın diye bana çok basit geliyor
O zaman zararlı bir şey yaratılmazdı ya da hiç açlıktan ölen olmazdı
Benim 3 tane tavugum varBana gore yanlis:)) Allaha inanan bi insan somuru olarak bakmaz buna. Allah bana onu yiyeyim diye yaratti diye bakiyorum ben. Ben o yumurtayi yemesemde o tavuk yumurtlayacak yani bunun nesi somurmekzaten Allah kimseye hayvanlari suni suni yumurtlatin demiyo, usulunce yapmak var.. da gunumude insanlar somuruluyo yani..
Hem nerden biliyon belki tavuk besliyorumdur yani
Sömürü demek için vegan olmak mı gerekiyormuş çok üzgünüm. Çok zor yapamazsın denildiğinde henüz tecrübe etmediğim için hayır yaparım diyemiyorum haliyle. Elimden geleni yapmak ve denemek konusunda kararlı olduğum için hiç olmazsa vejeteryan devam ederim diyorum ne var bunda? Et aslında gerekli değilmiş tripleri ne demek ya? Saygılı olun biraz beslenme düzeni ne zamandan beri “trip” oldu?
Lahmacunsuz hayat hayat olmaz bencede:)) buyuk konusmayim, saglik icin bi diyetse ok, ama bunca zevkten mahrum kalmak? Birde sevmediginden tiksindiginden degil yani.. zorla vegan olacam diye ugrasiyorsun.Benim 3 tane tavugum varkizim onun yumurtalarini yiyor ek gidaya gectiginden beri. Marketten almadik hic. Mis gibi valla
Isteyen vegan isteyen vejeteryan olsun. Ben ona karisamam. Ama sunu biliyorum ki ben asla kebapsiz, baliksiz, tavuksuz yasayamamherhangi bir ogunde bunlardan biri yoksa doyamam ben
Aynen oyle inek sutu o sekilde.. ama kevi sutu icin diyor maranki ve saracoglu..İnek sütü aslında senelerdir bize söylendiği gibi faydası olan bir besin değil insanlar için. Yukarıda da yazılmış buzağı için faydalı. Mesela ben 20 küsur sene boyunca geniz akıntısı çektim. Çok fazla doktora gittim. İki sene önce bir tanesi süt tüketmeyerek bir dönem beslenmemi önerdi. Bazı insanlarda süt mukusu artırarak rinit, sinüzit ve hatta astıma sebep oluyormuş. Gerçekten de ne sinüzitim kaldı ne geniz akıntım. Nefes alabiliyorum. Bunun yanında sindirim sorunlarına, laktoz birikiminden damar tıkanıklığına vs. sebep olabiliyor süt tüketimi. Kemik gelişimine de bilindiği gibi bir faydası yok. Yoğurt mesela sütten çok daha yararlı kalsiyum açısından.
Veganlık konusuna gelirsek de alay edilmesini doğru bulmuyorum. İnsanlar hayatlarının belli dönemlerinde kararlar verebilir. Bu diyetiyle, inancıyla ilgili olabilir. Kişi nasıl mutlu olacaksa öyle yaşamalı elbette. Çok zor buluyorum bu kararı da, herkesin yapabileceği bir şey değil.
Inek doğum yaptığı zaman belli bir müddet kesinlikle sütü sagilmaz. O sutu sadece yavrusu içer. Zaten yavru da belli bir müddet sonra ek gıdaya geçer tıpkı bizde olduğu gibi. Bir yavrunun hakkı yenmiyor yani. Ha bakıcısı zalimdir vermez onun vebali boynuna...O öyle değil ama
Hamilesiniz başka çocuğunuz var mu bilmiyorum ama süt yavru içindir
Yavru ne kadar emerse o kadar üretilir emmeyince kesilir
Hayvanı da sağmazsak kesilir sütü yavrusu emmezse biz aslında dananın Hakkını içiyoruz
Bu arada bir arkadaş yazmış Allah onları bizim için yarattı diye o Zaman yenmeyenleri neden yarattı örneğin domuz
Vegan vejeteryan değilim ama Allah yiyelim diye yarattı argümanı da konuya uymaz bence
Aynen belki bi nebze sınırlarımı zorlar vejeteryan olurum. Ancak veganlik Allah korusun. Insallah gerekmezLahmacunsuz hayat hayat olmaz bencede:)) buyuk konusmayim, saglik icin bi diyetse ok, ama bunca zevkten mahrum kalmak? Birde sevmediginden tiksindiginden degil yani.. zorla vegan olacam diye ugrasiyorsun.
Ben cok et yemem fazla.. sadece lahmacunda... disarda kebap filan yemem mesela.. bana deseler omur boyu vejeteryan ol sorun olmaz.. ben o lahmacunu vejeteryan usulu yapar yerim.. ama vegan deyince.. kek yok borek yok.. sahanda yumurta yok.. kizarmis ekmek uzeri tereyag yok.. kasarli tost yok.. yani cok zor
Ama bunlarin yerine kullanacaklari seyler pahaliymis sanirim. Yazan arkadaslardan anladigim kadariyla. Birisi dis forcana kremine kadar degismesi gerektigini soylemis. Bence epey masrafli olacak.Veganlik ekonomiyi zorlamaz hatta tasarruf sağlar.
Et tavuk, yumurta, peynir, süt, bal, kaymak her şey yasak.
Bende bitkiye canli dedim burda ama sacmaymis bunu dememAynen belki bi nebze sınırlarımı zorlar vejeteryan olurum. Ancak veganlik Allah korusun. Insallah gerekmez
Bir de ben mi cok sacma dusunuyorum bilmiyorum. Hayvan canliysa bitki de canli. Neden sadece hayvan yenmesine karsi ki vejeteryanlar? Sonucta bitkilerde de solunum var. Onlar da olgunlasiyor ve buyuyor. Hayvan yemiyorsak bitki de yemeyelim. Tas yiyelim tas
Ee daha cok islemden geciyor.. mesela laktozsuz sut peynirde daga pahali.. neden cunku insanlar daha cok ugrasiyor onu uretmek icinAma bunlarin yerine kullanacaklari seyler pahaliymis sanirim. Yazan arkadaslardan anladigim kadariyla. Birisi dis forcana kremine kadar degismesi gerektigini soylemis. Bence epey masrafli olacak.
Allasen içtiğin ilaçların içinde hayvanlardan elde edilen maddeler kullanılıyor. Bi kaç gün önce denk geldim kk konularında kan sulandırıcı ilacın içinde domuz bağırsağından mı elde edilen bişi kullanılıyormuş. Hasta olunca ilaçta mı kullanmayacaksın?Zevkimiz için hayvanları sömürüp, öldürmediğimiz bir alternatifin varlığını öğrenince özendim tabiki ne yapayım
Sizinde fikriniz yokmuş demek :) ilk Türk devletlerinde yerleşik yaşam olmadığı için sürekli etçil olarak beslenim oluyormuş. Güçleniyorlarmış doğal olarak (protein var nasıl olsa) böyle oluncada kadın erkek fark etmeksizin hepsi savaşlara katılabiliyormuş.Avlandiklari icin enerjikler? Allah askina bilginiz olmayan konuda fikriniz olmasin, komik oluyor ya.
Aynen oyle. Ki bence hala bitki canlidirBende bitkiye canli dedim burda ama sacmaymis bunu dememherseyi usuluyse yapmali.. oturup hayvana bitkiye eziyet edin denmiyo zaten, ama bu guzelliklerden faydalanmamakta ne bileyim.. herkes kendi bilir.. herseyin bi ortasi var yani...yumurtasiz menemen yemiyorsan su boregi yemiyorsan bosa yasiyorsun zaten borek dedigin peynirli olur.. buarada geriye sadece karbonhidrat ve bitkiler kaliyor veganlar icin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?