Velayet sorunsali

Aynen böyle işte. Anneler çok kuralcı. Aman yediği vitaminli olsun. Aman uykusu sekmesin. Mikrop bulaşmasın v.s :)

Ayrılan anne babalar bu konuda çok özenli olmalı. Ayrılmamış gibi davranılmali. Bir taraf bu konuda eksikse , anne esnetmeli kurallarını. Ne kadar oyun eğlence o kadar sevgi.

Ben zaten bunu dusundugun icin cocuhun olmaz ins demedim. Gonderirsen dedim.
Bi zahmet boyle zayif karakterlilerin cocugu olmasin. Hayvan bile beslemesinler.
Hep konu sahibinin psikolojisini dusunun cocugunki psikoloji degil patlican zira.
Ben o patlican dedigin gordugun cocuguma bir bucuk sene emek verdim..
Istesem o an verirdim..

Ben zaten bunu dusundugun icin cocuhun olmaz ins demedim. Gonderirsen dedim.
Bi zahmet boyle zayif karakterlilerin cocugu olmasin. Hayvan bile beslemesinler.
Hep konu sahibinin psikolojisini dusunun cocugunki psikoloji degil patlican zira.

Annenin psikolojisi iyi olursa evladinda olur.
Iyi olmadığı belli. Klavye dayiligi yapmamıza gerek yok.
Sizin hassasiyetinizi anlıyorum ama konu sahibinin ki geçici bir süreç.

Şuan sadece kafası karışmış.

Size daha ilk yorumda demiştim çok kötü yorumlar alırsınız diye açtığınıza da pişman olursunuz bu başlığı.

Ben çok şey demek istiyorum ama şuanki psikolojinizle herkese sen yaşamadın bilmezsin bu durumu kafasında olup sadece onay vermeleri bekliyosunuz. O yüzden tek söylemek istediğim, düzgün bir psikologa gidin.

Son düzenleme:
Evet haklisiniz psikoloji önemli ama bir anne isterse cocuk tek dk durmasin vursun kirsin ama evladini gozden çıkarmaz. Yeğenimin annesi 5 yil evli kaldı kardesimle ilk 3 yil cocuga annem ben diger gelinimiz baktik cocugu firsat buldukca döverdi cocugu
kardeşimi aldtti cocugu birakip gitti o adamla evlendi 6 ay evlilikte cocuk siddt görmüş ama umurumu. Hayir farkedince cocugu göndermedik sonra yine evlendi. Hemde bosanir bosanmaz simdi ise cocugu istemiyor cunku dogum yapti. Biz yinede anasi diye gosteriyorix ama 3 4 ayda 1 istiyor çocuğunu düşünün bu hangi psikoloji bakin ben o kadar eziyet gordum ki kv kp ve gorumceden ama sirf yegenimin boynu bukuldu benim evladimin boynu bukulmesin diye sabrettim halada sabrediyorum benimde psikolojim düzgün degil hatta bir yığın hastaligim var ama madem hu çocuğu ona sormadan doğurdum. O zaman yasamak dayanmak zorundayim evladimdan vazgecmem. Boşanırsam ne yaparım hic bilmiyorum ama evladimini babasına vermem şahsen cunku kv doldurup durur evladimi ni
Sizin hassasiyetinizi anlıyorum ama konu sahibinin ki geçici bir süreç.

Sizin hassasiyetinizi anlıyorum ama konu sahibinin ki geçici bir sürec

Annenin psikolojisi iyi olursa evladinki de olur tam bir safsata.
O kadar coook anne var ki cocugu birakip ikinci esiyle tekrar aile kuran gununu gun eden. Cocuklar babanne elinde buyuyor.
Burada konu sahibi cocugu bebekken tutmus yaninda, simdi buyuyup sevimsizlesince basindan savmak istiyor. Yahu cocuk bu,kedi yavrusu mu? Koltuklari parcaladi diye evden gondersin.

4.5 yas yahu 4.5! Ergen yerine koymus yasini gorene kadar 14 yasinda falan heralde dedim sikayetlere ve verilen karara bakip.
Yasi gorunce sok oldum.

Oglum 4 yasinda ve otistik. Normal cocuktan cok daha fazla sorunlarimiz var.

Bosanma fikrim de var. Yani bu konu bana hic yabanci degil.
Psikolojim de iyi sayilmaz ama oglumu birakmayi aklima sigdiramiyorum.

Beni aldatmadi
Eski eş .yeniden evlenemem degil sorunn.
Sorun benim cocugun hircinliklari ..
Dnlemiyor beni..herseyi uzaktan konuşmak cok kolay ..
Ama yasayan bilir..
Çocuğunuz hırçın sizi dinlemiyor diye babasına vermek istiyorsunuz peki boşanmamış olsaydınız ne yapacaktınız bu çocuk hırçın beni dinlemiyor deyip cami avlusunamı bırakacaktınız! Biraz ana olun ana,alın götürün bir pedegoga anlatın durumu,anası babasız boşanmış küçücük bir çocuk hırçın olmayacakta ne olacak acaba hanımefendi!evladına karşı bile bencil olan insanları hiç anlamıyorum.Allah ıslah etsin.

Beni aldatmadi
Eski eş .yeniden evlenemem degil sorunn.
Sorun benim cocugun hircinliklari ..
Dnlemiyor beni..herseyi uzaktan konuşmak cok kolay ..
Ama yasayan bilir..
Çocuğunuz hırçın sizi dinlemiyor diye babasına vermek istiyorsunuz peki boşanmamış olsaydınız ne yapacaktınız bu çocuk hırçın beni dinlemiyor deyip cami avlusunamı bırakacaktınız! Biraz ana olun ana,alın götürün bir pedegoga anlatın durumu,anası babasız boşanmış küçücük bir çocuk hırçın olmayacakta ne olacak acaba hanımefendi!evladına karşı bile bencil olan insanları hiç anlamıyorum.Allah ıslah etsin.

Haklısın anneliğine laf etmemeliyiz.çünkü karnında büyütüp doğurmakla ana olunmuyor.sende analığın a sı yok biz neyi eleştirelim....

Şahsi düşüncem bu saydığın sebeplerin hiç ama hiç biri çocuğumdan ayrılmak için sebep değil.
Hatta tam aksine babanın tarafına gidince değişen, terbiyesiz hareketlere bürünen çocuğun davranışlarının kalıcı hale gelmemesi için sorumlu hissedip daha çok sahiplenirim. Sonuçta o çocuk benim ve ondan ben sorumluyum.

Bir çocuğun 'en iyi' okullarda okuması mı? Yoksa anneye bile saygı duymayan terbiyesiz bir birey yetiştirilmesine izin vermek mi?
Velayeti verince babayla hiç iletişimin olmayacak mı sanıyorsun? Çocuk için yine bir araya gelmek zorundasın. Velayet verince çocuktan komple vazgeçilmiyor ki normalde. Bu noktada niyetini tam olarak anlamadım.

Bana göre sen kolaya kaçırıyorsun. Eğer ileride evlilik yaparsan ve üvey babanın çocuğuna zararı dokunmasından korkuyorsan ya hiç evlenmezsin ya da daha dikkatli davranıp ona göre gözlem altında tutarsın.

Ben ugrassamda psikolaga da goturdum.
Sorun yok dedi..

Bence git o psikoloğun diplomasını sorgulat. Ne demek sorun yok? Basbaya çocuğunun psikolojisi bozulmuş.

Keşke biraz işaretleri görebilsen de geleceğin kadına saygısı olmayan, fütursuz, psikopat bireyinin yetişmek üzere olduğunu anlayabilsen. O zaman kurtulmaya çalışmak yerine daha bir üstüne titrerdin.

Bırak yoruldum laflarını çocuğunun hayatı sözkonusu burada. Ben kabul edemiyorum bu psikolojiyi.
Sen kurtuldun ama çocuğunu ateşe atıyorsun haberin yok.

Sen çok pasif bir kadınsin belli yazdıklarindan ver babasına gitsin. Önce çocukla konuş bunu onun fikirlerini öğren. her kadın dört dörtlük anne olabilecek diye bir şey yok sonuçta.

Demekki eski eş çocuk bakımı yönünden
Çok çok zayıf ..
Babasına gidip geldikten sonra Sana vuran döverim ederim diyen 5 yaşında bi çocuktan bahsediyorsunuz el insaf ..
Yeniden evlenme hayalleri içindesiniz çocuğunuz size ayak bağı olmasın keyfinizden geri kalmayın diye babasına şutluyorsunuz ..
5 yaşında bi çocuk bu ...
Hiç kimse hatta baba bile annenin çocuğa verdiği şefkati veremez ama herkesten anne olunmuyor işte ..
Eşiniz çocuğun ihtiyaçlarını karşılar sizin yanınızdada en güzel okullara gidebilir ..
Çocuklar çok zekidir bakmayın öyle ufak tefek olduklarına ilgiyi sevgiyi yada istenmediklerini hissederler ..
Babasının yanına gidipte gelince seni dövdürcem ona diyen çocuğunuzu babasına vermeyin !
Ayrıca babaylada konuşun bu durumu çocuğa rahatlık derecesinde kabaca yaklaşımlarda bulunmasın diye..
Ben vermeyin diyorum ama ...
neyse

Senin başka bir psikoloğa gitmen gerekiyor önce. Çocuğunu resmen babasına ajanlik yaparsa diye istemiyorsun. Hatta adamı o kadar görmek duymak istemiyorsun ki belki çocugun %50 si adamdan diye o yüzden istemiyorsun. Aklımda yazdıklarindan dolayi deli deli senaryolar :) neyse sen bu kararı hemen verme bence. Kendi aileni de salla. Sen bi terapi başla 4-5 ay sonra tekrar karar ver.

Çocuğu değil bence kendinin gitmesi lazım kadının resmen ruhu orselenmis. Yazık çok üzüldüm konu sahibine. Konu Sahibi aşırı ezik davranıyor. Yıllarca ezilmekten böyle olmuş.

Bir de o adam kendi gibi yetistirecek çocuğu. O çocuk ergenlige girince babasının kopyası olup gelip sana aynı babası gibi musallat olabilir. 10 sene sonrasını düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…