Velayet sorunsali

Babada kaldı diyelim velayeti falanda aldı baba
Baba calisiyorsa babannede orda buyuyecek yani herkesden farkli egitim alcak bu cocuk
Bi onun bi bunun elinde tabiri caizse surunecek.
İnsanlar evlatlari icin kötü evliliklere bile katlanirken siz resmen gitsin basimdan modundasiniz.
Annelik bu degil.
Cocuk bu egitilir,ögretilir ufak daha tercih hakki suan ona sunulmamali.

Siz yakinda evlenirsiniz cocugu verince.

Çocuğu babaya verince çocuğu görmeyecek misin.görmek isteyince aracı babası olmayacak mı??eskş kocanızla muhattap olmak bir kefede olsa diğer kefede de çocuğunuz olsa.eğer eski kocanızı görmemek için çocuğunuzu feda edecekseniz zaten hiç durmayın verin babasına.eminim o daha iyi bakar.ha evlenmeyi falan da düşünür çocuk ilerde ayak bağı olur diye düşünüyorsanız ona da şu saatten sonra şaşırmam hanımefendi

Lütfen çocuğunuzdan vazgeçmeyin ve bir pedagogdan yardım isteyin.en kötü anne en iyi akrabadan daha iyi bakar çocuğuna eşin olun o size muhtaç

Eğer çocuğunuzu verip kurtulmak, ikinciye evlenirken ayak bağı olmasın istiyorsanız, bir daha görmemeyi göze alıyorsanız, buyrun verin. Yok, o çocuğu ben doğurdum, her zorluğa onunla göğüs gererim diyebilecek kadar sorumlu bir anneyseniz vermeyin.

Biliyorsunuz ki çocuğa kadın bakacak, eşiniz muhakkak evlenecek. Kızınız ya babannede kalacak, ya ikinci eş ona bakacak. Sizce ne kadar sağlıklı olacak onun bunun elinde çocuk?

Babasının maddi imkanları daha mı çok? Onun yanında koleje gitme imkanı mı var? O takdirde sizin çocuğunuz için babayla okul durumlarını konuşmanız gerekir. Durumu varsa kızınız sizdeyken, karşılasın okulunu. Ama herhangi bir devlet okulundayken bile çocuk annesinin yanında daha mutludur.

Çocuk terbiyesi zordur. Boşanmış ailenin çocuğunun psikolojisi daha zordur. Elbette zorlanacağınız bir dönemdesiniz şimdi. Siz bununla mücadele vermek ve doğurduğunuz çocuğa sahip çıkmak yerine Ondan kaçmayı tercih ediyorsunuz.

Ya bu nasıl is ya.evliyken çocuk yapmak için yirtinan bosaninca yeni kocam istemez diye babasının başına atıyor 5 yaşındaki çocuğu yazıklar olsun.
Ne demek beni istemiyor yok yeni kocam İstemez yok bu çocuk bende olduğu sürece ben bu aileden kurtulamam geç bunları geeccc
Belli ki sen niyeti bozmussun kafayı da bozmussun biran once silkelen toparlan bahsettigimiz 5 yasinda yavru ya bosanma stresini bir sen mi yasiyorsun kimbilir onun kucucuk dunyasinda neler yasaniyor yazık o yavruya kendisini istemeyen bir anne ne olduğu belli olmayan ama iyi okullarda okutma ihtimali olan baba soz konusu.
Yok doverim demis de yok bu cocuk varken kurtulamazmis da offf sabah sabah canım sıkıldı
Ayrıca 5 yaşındaki çocuklar da bahsettiğin tarzda hareketler görülür hem boşanma stresi hem yeni bir yaşam hem kendisine terbiye vermeye çalışan (!) Stresli bir anne. Iyi bile dayanıyor çocuk.

Ayrıca bilincaltinizda çocuğunuzu cezalandırma duygunuz da var malesef.
Babasına bir gitsin bensiz kalsın da görsün kıymetimi bilsin duygunuz yüzünden kinleniyirsunuz kendi doğurduğuz çocuğa.
Sizin psikolojiniz çok bozulmuş çok yıpranmış çocuk egitimine de ne sabriniz ne sevginiz kalmış bu boşanma süreci yiyip bitirmiş sizi ama bilincaltina yerleşen duygularinizdan ne kadar haberdarsiniz bilemem ben dış ses olarak size söylemiş olayım.
Biraz uzaklaşıp kendinizi dinleyin nefes alın kısa süreli bir seyahat için babasına birakabilirsiniz ama temelli basinizdan savmayi düşünmeyin çocuğunuzu.
Tatil yapıp dinlenin daha iyi hissedeceksiniz.

5 yaşındaki çocuğu kontrol edemiyorsanız vay halinize. Ne demek döverim diyor, bir de dövüyor bile demişsiniz. Daha 5 yaşında anasını dövecek kadar terbiyesiz bir çocuk büyütmek sizin sorununuz. Belli çocuğunuzu eğitemediğiniz, söylemenize gerek yok. Çocuğunuzu hala gözden çıkarmadıysanız pedagoga danışın.

Benim oğlum da şu an babasına aşırı düşkün. Henüz bir yasında. Bezinin ve kıyafetinin degisilmesinden hiç hoşlanmıyor. Bunları ben yapıyorum. Gezmeyi ve oynamayı çok seviyor bunları da babasiyla yapıyor. Fark ettim ki minik aklıyla beni itmeye başladı. Kucagima gelmiyor, almaya çalışınca sacimi yoluyor :)

Isı gücü bıraktım. Beraber oyun oynadım, parka goturdum. İnanın annenin de eğlenceli eylemlerde yer alabileceği algısını olusturmak bir ayimi aldı. Bir ay boyunca sabırla uğraştım. Lakin "aman babasını daha çok seviyor ugrasamam" deyip çocuğa kinlenmedim.

Benimki henüz bir yasında ve bu kadar emek istiyor aramizdaki ilişkiyi düzeltmek. Siz beş yaşında çocuğun bu zihniyetinizi anlamadığını mi sanıyorsunuz ? Sizden uzaklaşması çok normal.

Parçalanmış bir ailenin çocuğu olmak çok zordur ne yazık ki oğlum da parçalanmış bi ailenin çocuğu olacak. Eşimin o kadar iğrenç davranış ve tutumlarina karşı sabır diyorum. Bir çocuğum var ömür boyu muhatap olmak zorunda miyim evet zorundayım. O yüzden yine de cirkeflesemiyorum neden eğer ben de zincirimi koparsam biliyorum ki eşimle olan savasimda sadece oğlum yara alacak.

Esinizle birgün bir araya gelin ve etraflica konuşun. Gerekirse beraber götürün doktora. Eğer siz arkadaş gibi kalmayi becerebilirseniz eminim çocuğunuz da olumlu yönde buyuyecektir. Lütfen evladinizi vermeyin vermemek için de herseyi deneyin

Yasi 5 yasinda..
Anneye muhtaç ama benim cocuk babayi istiyor..
Kendine bahaneler uydurma. Cocuk 10 lu yaslarda olsa kimde kalmak istiyor diye sorulur da, 5 yasinda cocuk babasinda kalmak istiyor ben ne yapayim diyemezsin.
Gercekten ilgili olmali once velayeti babasina vermek yerine bi pedagogla fln gorusmelisin.
Babasinda kalinca muhatap olmuycam diyosan demek ki cocugunu sonrasinda gormeyi de dusunmuyorsun.
Bakmak ta istemiyo olabilirsin o zaman da ver babasina madem ama 5 yasinda ki cocuk soyle yapiyo beni dovuyo vs bahaneler uydurma lutfen.

Bu konu benim ruhumu daraltiyor bir anne nasıl 5 yaşındaki kizim babasini seviyor diye vermek ister gerçekten midem bulanıyor , kramp giriyor herşey oluyor

Cocuk illa Annesinde kalacak diye bir yaklasim yok. Ebeveyn olarak anne de baba da sorumlu.. kisisel olarak sebeplerinizi yargilamak benim haddime degil size katilan olur katilmayan olur ona da karismam..
Ama cocugunuzun bakimiyla ve yetistirilmesiyle alakali sikinti yasadiginizi belirtiyorsunuz bu benim icin gecerli bi sebep.. bunun icin babaya velayeti verin ama cocugunuzun anne sevgi ve ilgisinden mahrum kalmasina izin vermeyin..
Ve tekrar evlendiginizde cocuk kararini evliliginiz oturduktan uzun bir sure sonraya birakin.

Bayanin psikolojisi suan cocuk icin yeterli degil.. cocuktan uzaklasacak duruma gelmis.. major depresyon klinigi oldugunu tahmin ediyorum.. cocugu camiye birakip kacmayi dusunse bu agir tepkiler yerinde olur ama suan babasina verilmesi konusuluyor. Oz babasi...
Bu psikolojide olan bir anneye bunlari soylemek yerine cozum aramak gerek bence..
Kendini toparlayana sagligi duygu durumu duzelene kadar cocugun diger ebeveyde kalmasi daha saglikli. Konuya bide bu acidan bakar misiniz

Lohusa depresyonu diye bisey duydunuz mu bilmiyorum... yasanan durum onun ileri yas hali.. yapici elestirilerde bulunma yeri ve zamani.. saldirmayin daha fazla

Konu sahibi son olarak psikolojik destek almanizi onemle rica ediyorum su hayatta yasadigimiz herseyle tek basimiza basa cikamayiz ilaclarin etki gostermesi biraz uzun surecek etkili olacak ilaci ilk tedavide belki bulamayacaklar ama lutfen vazgecmeyin.. bu surecte cocugu babasina verebilirsiniz onun da pedagogdan destek almasini saglayin. bu gunlerin gececegini ve kendinizi toparlayacaginiza olan inancinizi kaybetmeyin..

öz babası dediğiniz kişi çocuğunun gözü önünde annesini sakat bırakma aşamasına getirecek kadar döven biri yalnız. bu adama çocuk emanet edilir yeter ki öz babası olsun mu diyorsunuz. konudaki baba normal baba değil psikopat. konu sahibi de ben toparlayayım çocuğumu alırım demiyor büyüyünce nasıl olsa görüşürüz diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…