• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayeti babaya bırakmak..

Sen çocuğa bakmak için bı yol bulamadığından değil, artık çok yoruldum diyerek babaya vermek istiyosun. Herkes sana çözüm sunmuş babanne baksın gün içinde demişler. Haftada 1-2 gün sana yeticek demek ki.
Cocuk bence doldurulmiycak ama uzaktan ben bile bakınca böyle goruyorum

Bir çocuk annesiyle aynı çatı altında uyumalı ya, her gün onun yüzünü görmeli, kokusunu almalı... Akşam 5'te çıkıp, çocuğunuzu alma imkanınız yok mu? Çalışan tek anne siz değilsiniz, yani zaten çoğu çocuk 7/24 annesinin dibinde değil. Ama o çocuklar biliyorlar ki, anneleri akşam yanlarında olacak. Sizi haftada 5 gün hiç göremeyecek olması ağır bir şey, bunu yaşatmamalısınız bana göre. Bilmiyorum, çocuk psikologu filan değilim elbette ama çok yanlış geliyor bana bu durum. Elbette baba sevgisi, ilgisi de önemli ama hiçbir şey anne sevgisi, şefkati, sıcaklığının yerini tutamaz.

Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

No no no no... pişmanlık pişmanlık. Velayet sende olsun yine babaanne baksın. Geceleri evine gelsin. Yorgun olduğun geceler almazsın babaanne/baba da kalır yine ama velayet sende olsun.

Erkeklere güven olmaz, hele karılarına sorun çıkaran, huzur bırakmayan kocalara hiç ama hiç güven olmaz. Yarın bir gün gider girer bir kadının yörüngesine onun aklı ile hareket edevidir veyahut senin hayatına birileri girer çocuk ile seni cezalandırabilir.

annem bana bunu yapsa asla affetmezdim
nitekim 4 evladının birini bile bırakmamıştı

Allahım bana çocuklarımsız tek bir gece yasatmasin..evlendiklerinde gidebilirler :) Birakmayin sakin ben cocuk olsam annemi affetmem..Onun kokusu onun sesi her seye deger..Evli ciftiz yine de sabah uyandir krese gotur aksam al mevzusu var.Yakin ev tutun..

Haklısınız aslında,ama bir yandan da değilsiniz.
Eğer toplumda ilk doğduğu andan itibaren anne de baba da çocuğuyla ilgilense,birlikte vakit geçirmeye çalışsa dediğiniz çok doğru.Ama bizim toplumumuzda erkekler ne çocuğun bakımıyla doğru dürüst ilgilenir,ne de çocuğuyla saatlerce vakit geçirir.Birçoğu işten gelip,çocuğunu yarım saat sever ağlayınca da anneye verir.Doğal olarak çocuk anneye gereğinden çok bağlanıyor.Kötü bir şey değil aslında ama böyle durumlarda kötü oluyor işte.Anneden ayrılırsa şu an o çocuk kendini terk edilmiş hissedecek çok büyük ihtimalle.Çünkü kendisiyle en çok ilgilenen kişiyi kaybetmiş olacak.
Konu sahibine konunun başında o yüzden sormuştum,siz mi yoksa eşiniz mi ilgilendi önce çocukla diye ama kendisi cevap bile vermedi.O yüzden klasik aile yapımıza göre yazdım bu yorumu da.
Ben hala babaannesinde kalmasını anlamsız buluyorum.Konu sahibi buna da yorum yapmıyor doğru dürüst.Neden babaanne ? Neden kreş değil ? 2 sene sonra zaten okula başlayacak,şimdiden yaşıtlarıyla ya da yakın yaş grubuyla birlikte olmalı.Bu da bir bahane olmamalı bana göre.
Ben de aynı soruyu sordum,çocuğun babayla arasi nasıl diye. Hatta kendi mesajimda bosanma durumunda annemle kalma korkumdan bahsetmiştim:)
Anne anne de baba ney?
Evlilikte ve boşanmada tüm yükün kadında olmasını saçma buluyorum. Eğer baba insan gibi insansa, çocuklar onu daha çok seviyorsa ona da bırakılabilir.
Her çocuk anne diye ölmüyor yani.
Biz küçükken annem babamla kavga edince bize 'biz babanla bosanacagiz, tarafınızi seçin,kim kimde kalacak' derdi. biz de ablamla kavga ederdik ben babamla kalicam-hayir ben babamla kalicam diye :)
Annemin kavga ettiği de iki saniyelik trip-kapris yani. Bağırma çağırma bile yok. Yine de küçükken velayetimi anneye verdikleri kötü rüyalar görürdüm. Gerçekten de boşansalar ve bana sorsalar onunlayken tüm evin çekip çevrilme zorluğuna rağmen babami secerdim :)

Ama arkadaşlar da haklı. Velayet sizde dursun, ama onlar baksın.
Yani her ailenin dinamigi farklıdır. Bizde kendince sevgi dolu ama sabırsız ve sinirli , oldukca da diktatör bir anne ve her zaman anlayışlı, sakin, kendi kararlarına (5 yaşında olsan bile) saygı duyan, sohbeti seven bir baba vardi. Bugün 27 yaşındayım hala annemle iletisimim sifirken babamla çok çok iyi.
Hal böyleyken sırf 'anneyim ben, onun yani benim yanim' beylik laflariyla annemle yasasam kötü bir çocukluk geçirebilirdim:)
Yani her çocuk anneci değildir. Her ailenin de dinamiği farklıdır.
Konu sahibi eğer çıktığı evde kendini ve çocuğu sefil edecekse, psikolojisi berbat halde ve aşırı sinirliyse, çocuk babaanneisinin ve babasının yanında mutluysa neden alsın ki illa çocuğu yanına?
Bence ego ve toplumsal yargılardan arınıp sadece çocuğun iyiligini düşünmek lazım böyle zamanlarda

Kızlar Merhaba;

Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere çok sorunlu bir evliliğim var ve değişen hiç bir şey yok..
Çocuk için devam ettiğim evliliğimi sanırım sonlandırmak istiyorum artık..
Fakat şöyle bir durum var ki ailemin evine dönemem ve ayrı ev tuttuğumda da oğluma tek başıma bakacak gücü bulamıyorum kendimde..

Bu yüzden dün akşam öyle bir canıma tak etti ki çocuğun velayeti senin olsun ben artık huzur istiyorum yoksa sağlığımı da kaybedeceğim dedim eşime.. Çok şaşırdı.. Çocuğun velayetinden vazgeçecek kadar mı canına tak etti dedi.. Evet dedim.

Ben haftanın 5 günü 8-5 çalışıyorum ve oğluma babannesi bakıyordu..
Böyle bir durum olsa beni her özlediğinde ve haftasonları alsam nasıl olur sizce kızlar?
Gerçekten artık inanılmaz çaresizim ve tek başıma bir çocuk büyütecek gücü bulamıyorum kendimde.
Diğer tarafta babannesi dedesi babası halası bakacaklar oğluma..
İlerde şartlar değişir neler olur bende bilemiyorum ama devam etmek istemediğime karar verdim artık..

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
çocuğunuz bir eşya değilki istemediğiniz zaman atasınız başınızdan
calısın babanne baksın aksam alırsınız

babamı çok küçükken annesi (babaannem) babaannesine vermiş büyütmesi için. Babaannem öldüğünde bile farklı bir travma yaşadı babam, tabiki annesini çok seviyordu ama içinde bi yerlerde onu hiç affetmedi

Bakın ne olursa olsun çocuğunuzu bırakmanız kabul edilemez onun size ihtiyacı var çocuğunuz olmadan çalışmanızın eşinizden ayrı olmanızın nr anlamı var gerçekten huzurlu olabilecek misiniz?

Benim annem 15 sene sonra boşandı babamdan ve iki çocukla biri ben 10 yaşında bir de erkek kardeşim 5 yaşında. İlkokul mezunu o zamana kadar hiç çalışmamış anne babası memlekette olan bir kadın sadece eşyalar kalmıştı bize. Birde evden çıkartıldık zar zor okul açılacağına yakın kutu gibi bir ev bulduk. Evet yeri geldi aç yattık yeri geldi fatura ödeyemez duruma geldik ama annem iş buldu çalıştı bizi okuttu büyüttü ama az ama ama çok. Sizin hem mesleğiniz var hem eşimiz çocuğunuza da masraflarına da destek çıkar bizde o da yoktu.Kusura bakmayın ama aileme gidemem ayrı eve çıkamam falan sadecd bahane siz özgür olmak istiyorsunuz yoksa bir anne çocuğu olmadan nasıl mutlu bir hayat sürebilir? belki yeni hayatınızfa ayak bağı istemiyorsunuz öyle işinize geliyor pekala yakın bir ev tutarsınız gündüz yine eşinizib ailesi bakar çocuğa

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
benim çocuğum evli olduğumuz halde bu düzende yaşıyor
sabahın köründe uyandırıyorum kreşe gönderiyorum kreş çıkışı anneanneye gidiyor ben de işten sonra eve alıp götürüyorum hiç de sıkıntısını görmedim bugüne kadar
bence çocuğun velayeti vermek için yeterli sebepler değil bunlar

Alıntılara bakılırsa hakikaten aklınız çok karışık.

Bir yerde kızım diğer yerde oğlum yazmışsınız.
Bir mesajda yaşı 4, diğerinde 5.

Bir mesajda oğlumu bırakamam zaten okula başlayacak yazmışsınız, diğerinde bakamam yazdınız.

Ailem bana destek demişsiniz; anneniz ablanız var.

Kv ile yaşamayı "çocuk" için isteyen siz.
Baba baskısından bıkıp evlenen siz.
Anne olmak isteyen siz.

Anası tarafından terkedilecek olan ise "masum çocuk".

Yanlış kararlarınızın bedelini neden çocuğa ödetiyorsunuz?

Madem bu kadar zayıftınız, evlenmeseydiniz, anne olmasaydınız, kv yanına taşınmasaydınız?

Hatalarınızın sorumluluğunu alın ve bir "anne" gibi davranın bundan sonra.

İnşallah kafa bulmuyordur..:KK14:

Kötü giden bir evlilikte tukenmislik sendromu nedeniyle çocuğa bakacak gucu kendisinde bulamayabilir.
Bana cok normal geldi..
Bence de olabilir.Çocuk için iyisi neyse o olmalı.Tanıdığımız bir ailenin çocuğu babada kaldı,çünki annenin psikolojisi iyi değildi,yetemeyecekti çocuğa,kız babasında kaldı.Baba evlendi,yeni anneyle kanka kız şimdi.Anneyle de görüştürdüler,fakat anne düşmüyor üzerine,alsın çıksın istiyorlar,çocuk açısından düşünerek,kız da aramıyor artık,düzenini seviyor.Anne dışarıdan ilgilenecekse pekala da olabilir.

Bence önce psikolojik destek alın. İnsan çocuğunu bırakır mı ilerde pişman olursunuz.

Asla rahatımı,özgürlüğümü falan düşündüğümden değil..
Ben işe giderken uyandırıp onu da peşimde birine bırakmak zorunda kalıcam 8 iş başı çünkü..
Akşam olacak ordan al eve taşı tekrar çocuğu..
O hengamede büyümek zorunda kalacak.
En azından bu şekilde bir düzeni olur beni her istediğinde görür haftasonları da birlikte geçiririz diye düşündüm..
Bence de babasına verin. Ordan taşı nedir yük mu bu çocuk size

Back
X