- 18 Şubat 2019
- 83
- 340
- 8
Bizim öğretmenimiz çözüm buldu. Genelde ordan okulla ilgili etkinlikleri ve ödevleri atıyor. Ya da öğrenci fotoları.. sohbet muhabbet yok.Gereksiz dedikodu kazanları o gruplar.
Herkes kendini bilir.
Öğretmen ile iletişim halinde olur.
Öğretmen ulaştırması gereken bilgiyi bir şekilde ulaştırır zaten.
Veliler de kendi samimi olduğu veliden destek alabilir özelden.
Bitti, gitti.
Grupların kutsal bir amaca hizmet ettiğine inanmıyorum :)
Çıkın, katılmak zorunda değilsiniz.
Bencede o yüzden ama iş çocukta bitiyor bizim gaza gelmemiz neye çözüm olucakkiVelileri gaza getirmek için mi yapıyor
Öğretmenimizin kendi açtığı bir grup var, cvp yazılamadığından sınıf annemiz bir grup daha açtı. Okulun ilk haftası 2 veli birbirine girip küstüler bile.
Pamuk ipliğine bağlı gibi, gerektiğinde dahi yazmam. Adımla hitap edilince cvp veriyorum.
Bebek azı dişi çıkarıyor yapabildin mi abinin ödevini, hadi sen de at, sen kaldın denilince yazdım attım bende. Cidden şaşkınım
ÖdeviMİZ vardi da ki ödevi sahiplenisinizi yadırgadım. Ödev sizin değil çocuğun. Kaldı ki fotosunu neden atıyorlar el işi falan mı. Bizim zamanımızda watsapp grubu fln yoktu tüm veliler toplantılardan da haberdardı.
Bizim öğretmenimiz çözüm buldu. Genelde ordan okulla ilgili etkinlikleri ve ödevleri atıyor. Ya da öğrenci fotoları.. sohbet muhabbet yok.
Kendileri çocuklarının resmini her yerde paylaşır. Ayy minik kuşum diye. Ama öğretmen paylaşamaz. Bizimki de etkinliklerde falan foto çekip atıyorOnun bile kavgasını okudu burda bu gözler.
Neymiş çocuğumun resmi başka velilere niye gitsin.
Vay arkadaş ne bileyim o velinin kendisinin ya da eşinin sapık olmayacağını falan diyenler vardı...
Tiyatro gibi grup etkinliklerinde çocuğunu fotoğraf dışı tutmak için ne yapıyorlar bilemedim..
Valla veli milletinin derdi bitmez.
En temizi ödev kağıdı üzerine not.
Az veli iletişimi, çok kafa rahatlığı..
Kendileri çocuklarının resmini her yerde paylaşır. Ayy minik kuşum diye. Ama öğretmen paylaşamaz. Bizimki de etkinliklerde falan foto çekip atıyor
Benim kızın da kreşinden whatsapp grubu vardı. Toplu Fotoğraflar ve duyurular paylaşılıyordu. Bir gün bir veli “şöyle hasta bi bebek var salavat zinciri” oluşturalım minvalinde upuzun bir mesaj paylaştı. Daha önce bir kaç kere de resimli cuma mesajı paylaşmıştı. Ben de sinirlendim. Hasta çocuklar için modern tıbba güvenelim, burası arkadaş grubu değil amacından sapmayalım diye cevap verdim. Normalde de hiç yazmam. O gün böyle mesajlar kesildi
Öğretmenlerin de annenin de kolayına geliyor
Çocuk takip edecek eksik yazacak vs
İlk haftalarda belki destek gerekir de günümüzde artık ödevler de ya kitaptan ya öğretmenin verdiği fotokopiden
Zaten kitabın 63. sayfasının üst bölümündeki sorular yapılacak şeklindeki ödevi takip edemiyorsa öğrenci o eğitimde bir sıkıntı vardır
Derse yapılacaklara İlgisi, sorumluluk duygusu aşılanacak ilkokulda
Böylelikle sonraki dönemde annesinin itmesine ihtiyaç kalmasın
Öğretmen tahtaysa yazar biz deftere yazar akşama da soruları çözerdik
Ya da şu parça işlenecek derdi öğretmen o parçayı işlerdik
Sonuçta bırakın cep telefonunu ev telefonu bile yoktu hiç ödevim eksik okula gitmedim
Ama şimdi her işlerini anneleri yapan çocukların ödevi de okul eşyaları eksik
Benim velilerimin Whatsapp grubu var, daha önceki öğretmen kurdurmuş. WhatsApp grubunu konuşmaya kapattirdim. Ben öğretmen olarak ekli değilim grupta. Ödevi sınıf annesine gondrriyorum, o da gruba atıyor. Gruba sınıf annesi dışında kimse bişey yazamiyor. Öğretmene rica edin, kapatsın grubu herkesin konuşmasına. Ben ödev verince bazı velilerin, geçmiş olsun, iyi günler, mesajlarindan ödev kaynayıp gidiyormuş arada.Kimseyle yüzgöz olmamak adına nasıl bir yol izliyorsunuz?
Ödevimiz vardı, herkes fotosunu çekip attı.
Ben de bu tür işlerin elimden gelmediğini ve babasıyla birlikte yaptıklarını yazıp , çektim attım gruba. Sinir bozucu bi cevap.. Sanki nispet yapıyormuşum gibi
Ayyy benim ki hiç yapmaz senin ki yapmış işte daha ne istiyorsun...
Yazmam genelde , mesafelisin derler. Yazarım ilginç diyaloglar olur.
Sizin genel tavrınız nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?