VELİ WHATSAAP GRUBU

Yeni okuma ya geçtiğimiz dönemde çocukları yarıştırdı kar resmen hızlı okuyanlar cocuugunuj videosunu atıp ayy biraz yavaş okudu ilk okuması yazdılar altına haberin olsun örtmenim
Ödev fotoğrafı da mı paylaşılıyor vuu beybi benimki daha 3 yaşında böyle konular beni çok ürkütüyor.

kızımda kreşte.genelde fotoğraf atıyor öğretmen.kımse kımseyle konuşmuyor sadece çocuklara çok tatlılar maşallah kalp vs koyuyoruz okadar ilersini bılemem tabi

Hazır konusu açılmışken yazayım :) Sayın sınıf annemiz Allah aşkına çok ulvi bir görev yapıyormuş edalarından çık artık. Grupta sürekli yaptığın şeyi övmenden gına geldi :)

ödevleri niye atıyorsunuz ki gruba anlamadım.
bizde ödev anlaşılmayınca yapan biri fotosunu atar mı nasıl yapılacak diye sorulunca yapan atıyor.
birde bu kadar çok ödev verilir mi isyan temalı mesajlar dönüyor genelde:))

Ben yokum iki kızımın grubunda da eşim var.
Eşimin tel.'inden akşamları bakarım önemli bişey var mı diye.
Çocuğunuz büyükse çıkın gruptan .
Kendi ödevini kendi takip etsin.

işte sonumuz böyle de bunu yapmayınca da ilgisiz anne yaftası yiyorsun

çocuğun çantasını toplamıyorum diye ilgisizim

hatta oğlum spor yapıyor haftada iki gün kurs var

çıktığında üstündeki giysiler makinadan çıkmış kadar ıslak dahi olabiliyor

ama ben dışarıda bekliyorum, oğlum kendisi soyunma odasında giyiniyor

onunla aynı yaştaki çocukların annesi bana garip garip bakıyor, neden giydirmiyorsun üşür vs burada bir sürü bekliyorsun sen giydirsen 5 dakika sürer vs vs

ben de diyorum ki kendisi giyinebilecek yaşta ben her an onun arkasını toplayamam ki

birisi dedi ki ben her akşam pijamalarını da giydiriyorum

birlikte yemeğe gittik çocuk eline telefonu aldı kadın çocuğa yemek yedirdi

çocuk 2010 Ocak doğumlu annesi de profesör

yani bu iş eğitimle vs de çözülmüyor

canı sıkılan veliler vatsap grubuna dönüşüyor böyle şeyler.heralde ben takip edememe sağlam bahaneler bulurdum ki öyle de olurdu.tüm hayatı vatsap olanlar var.

eğitim sistemi ne kadar değişti :) bizim zamanımızda ödev bizim sorumluluğumuzdu. bazen el becerisi gerektiren ya da bizi aşan noktalarda anneden babadan yardım alırdık o kadar. whatsapp falan zaten hayal bile değildi. ev telefonu vardı şimdilerde sanki veliler öğrenci olmuş, benim ödevim nasıl seninki nasıl yarışı yapılıyor. benim düşünceme göre öğretmen sadece kendisinin yazabildiği bir grup kurmalı orada önemli duyuruları paylaşmalı. veliler de kendi aralarında grup kurabilir isteyen katılır isteyen katılmaz.

grubu kuran muhtemelen öğretmeninizdir grup özelliğinde sadece yönetici yazabilir gibi bir özellik var ögretmen ödevleri atıyo duyuruları yapıyo kimse bişey yazamıyo eğer bir soru soracaklarsa da direkt öğretmene gidiyo özelden

ya esasen ödev anlaşılamayınca da yapan niye atıyor ki en fazla şu tarz bir şey istiyor bence yazarım

bazen bizde de ödevi unutan boş ödev fotosu ister ya da biz bu konuyu anlayamadık hangisi ile ilgiliymiş denir
eve gelen bir şey neden gelmiş ya da okula gidecek bir şey ne zaman gidecekmiş gibi konularda öğretmen yazar

ha bir de veli grubunda hırkamız yok sizlerde mi acaba minvalinde konular olur

ödevi yapan atarsa o konuyu anlayamamış olanlar da anlamış sanar öğretmen tam tersine o ödev yapılmamalı ki tekrar edilmesi gerektiği ortaya çıksın

tüm sayfaları okuyamadım da öğretmen arkadaşlar da yazmış ben sınıf annesine atıyorum o veli grubuna atıyor diye

sonuçta öğretmenin öğrencisi çocuklar yani ödev annenin değil çocuğun sorumluluğu

bir arkadaşım demişti oğlumun öğretmeni ödevini yapmayanları gruba yazıyor ben orada adını görünce utanıyorum, ilgisiz anne olarak kendimi hissediyorum, o nedenle kavga ede ede ödevini yaptırıyorum diye

şok olmuştum o ödev öğretmen ve öğrenci arasında ödevi yapmadığı için anne değil çocuk rahatsızlık duymalı diye ama anladığım kadarı ile bu da rutin uygulama olmuş

çıkışta gidip öğretmene sarılsam mı acaba

öğretmen isterse bi grup kursun önemli meseleler oradan yazılsın, boş muhabbet yapılmasın. ödev çekip atmak nedir ya yeni nesil veliler cidden çok garip.

Ben bu veli gruplarini cok itici buluyorum. Nerde cokluk orda ...luk demisler. O yuzden hic sevmedim . Ben veli olunca napcam bilmiyorum.valla kesin birileriyle atisirim

Ben de sorumluk bizde değil diye düşünüyorum... ama ne veliler var işte... pofff
siz de atmayın boş verin.. özellikle de saçma sapan insanlardan oluşuyorsa grup katılmayın bile ...

Grubun sesini kapatin, olen, doguran, evlenen kisaca zorunlu durumlar haric mesaj atmayin.. 7 senedir o lanet gruplarin icindeyim butun o yillar boyunca mesaj sayim toplamda 10’u gecmez.. sogukluk iyidir ya, ben cok faydasini goruyorum

Ödev fotoğrafı paylaşmak da ne biliyim çok afedersiniz velilerin s.dik yarışı gibi. Ordan paylaşmak zorunda değilsiniz. Hiç kendinizi mecbur hissetmeyin. Zaten öğretmen okulda görecek. Görmesi gereken de o zaten.

Grubun sesini kapatin, olen, doguran, evlenen kisaca zorunlu durumlar haric mesaj atmayin.. 7 senedir o lanet gruplarin icindeyim butun o yillar boyunca mesaj sayim toplamda 10’u gecmez.. sogukluk iyidir ya, ben cok faydasini goruyorum

ay galiba en soğuk grup bizim veli grubu :)))) çocyklar 3 e gidiyor yani yıllardır da tanışılıyor

doğurana yakını vefat edene de bir şey yazılmıyor

açıkçası ben birileri yazsa katılırım belki de yazan olmak istemiyorum

ha özelinden yazıyorum bu durumlarda kişinin tüm guruba bunun yazılması da gereksiz

bu arada bizde iki grup var biri veli grubu biri öğretmenli grup ama en fazla dalgın hastalık olunca yazışıldı biraz seninki de hasta benimki de modunda ama onun dışında grup çok az işliyor

Cuma' yı bende severim ama gruplarda yapılan Cuma paylaşımları hele de resimli olanlar çok sıkıyor beni
galeri doluyor hazır resimlerle

İşte bizimki günlük atıyor ali okudu Ayşe okuyamadı yok Fatma zor okudu falan filan hergun olunca da ha bire kıyaslama oluyor
öğretmene rica etseniz öyle ulu orta yere yazmasa
patavatsızı biri gidip sizin çocuğunuza atıyorum okuyamıyormuşsun dese çocuk ne kadar üzülür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…