Haklisin canım, ama beni yok yere tehdit eden insana ne yapabilirim, haksız yere suçlayan insana başka ne yapabilirim, Hayatımı karartacagini söyleyen insana, geleceğimi mahvedecegini söyleyen insana, bir gün en mutlu günümü zehir edeceğini söyleyen insana diken üstündeyken canımın yanmasıyla ah ediyorum elimde degilBahsettiğiniz konular için bir insana beddua etmek ve bedduanın sonucunu görmek nekadar doğru bilemedim. Bu insan hayatını çekilmez kılıyor ise (anladığım kadarı ile evli değilsin) yol ver gitsin bu adam doğru insan değil ,düzgün insan değil diye beddu etmek ne kadar doğru ki evlenmeden önce bu yüzünü gördüğün için birde şükretmen lazım değilmi
Iste bu günün Yarını var, onu düşünmüyorlarEvet gerçekten kimsenin ahı kimsede kalmıyor ben 12 yıl boyunda her gün dua ettim beni eşimden ayıran çocuğumu babasız bırakan sevgili kayınvalidemin başına geldi.Kızı da eşinden ayrıldı hemde iğrenç bir şekilde eski eşim benim kıskanç olduğumu söyledi herkese aslında öyle biri değilim şimdi ki eşi nefes aldırmıyor ama hala ahım bitmedi rabbim büyük bana neler yapmadılar ki yaptıklarını tek tek yaşasınlar inşallah.
Âhirete kalsa ağır olurdu zaten âhirete havale etmiyorum ki kimseyi, herkeze hakkım helal olsun. Ama bana bu yaptığı bu dunyada yanına kalmasın. Hadis Hoşuma gitti tesekkurlerşöyle bir şey rivayet edilir: Allah kulunun gözyaşlarını tek tek sayarmış. Hesabını sormak için.
ve peygamberimizin de kadını ağlatan kişilerden davacı olacağı söylenir doğru olmasını umuyorum tüm kalbimle.
etme bulma dünyası derler. illa ki haklar sorulacak bu dünyada olmazsa öbür dünyada.
ancak biz insanız ve nefsimiz buradayken görmek istiyor.
ufak tefek şeyler oldu şahit olduğum ancak en büyük ahlarım henüz yerini bulmadı. bekliyorum.
Gönlü güzel hanımlar Rabbim hiçbirinize kalp kırıklığı hayal kırıklığı vermesin. Size bisey soracağım, defalarca hayal kırıklığına uğratılıp ciğerinizin yandığı olup ta karşıda ki kişinin cezasını çektiğini gördünüz mü hic? Haksız yere suçlanıp suçlayanın hatasını anladığını yada cezalandırıldığını gördünüz mu? Şahit oldunuz mu bu turlu durumlara? Orneklere ihtiyacım var, icimin rahatlamasını istiyorum. Kalbim artık kırılmayacak kadar paramparça oldu. Ve benim elimden hiçbirşey gelmiyor.
Gönlü güzel hanımlar Rabbim hiçbirinize kalp kırıklığı hayal kırıklığı vermesin. Size bisey soracağım, defalarca hayal kırıklığına uğratılıp ciğerinizin yandığı olup ta karşıda ki kişinin cezasını çektiğini gördünüz mü hic? Haksız yere suçlanıp suçlayanın hatasını anladığını yada cezalandırıldığını gördünüz mu? Şahit oldunuz mu bu turlu durumlara? Orneklere ihtiyacım var, icimin rahatlamasını istiyorum. Kalbim artık kırılmayacak kadar paramparça oldu. Ve benim elimden hiçbirşey gelmiyor.
Ne iyi olmuş bu konuyu actigin. Bende hep bu ah etme konusunu dusunuyorum. Her gece dua ediyorum Allah a . ne olursun ahimin çıktığını gosterdin bana diyeGönlü güzel hanımlar Rabbim hiçbirinize kalp kırıklığı hayal kırıklığı vermesin. Size bisey soracağım, defalarca hayal kırıklığına uğratılıp ciğerinizin yandığı olup ta karşıda ki kişinin cezasını çektiğini gördünüz mü hic? Haksız yere suçlanıp suçlayanın hatasını anladığını yada cezalandırıldığını gördünüz mu? Şahit oldunuz mu bu turlu durumlara? Orneklere ihtiyacım var, icimin rahatlamasını istiyorum. Kalbim artık kırılmayacak kadar paramparça oldu. Ve benim elimden hiçbirşey gelmiyor.
Ne iyi olmuş bu konuyu actigin. Bende hep bu ah etme konusunu dusunuyorum. Her gece dua ediyorum Allah a . ne olursun ahimin çıktığını goster bana diyeGönlü güzel hanımlar Rabbim hiçbirinize kalp kırıklığı hayal kırıklığı vermesin. Size bisey soracağım, defalarca hayal kırıklığına uğratılıp ciğerinizin yandığı olup ta karşıda ki kişinin cezasını çektiğini gördünüz mü hic? Haksız yere suçlanıp suçlayanın hatasını anladığını yada cezalandırıldığını gördünüz mu? Şahit oldunuz mu bu turlu durumlara? Orneklere ihtiyacım var, icimin rahatlamasını istiyorum. Kalbim artık kırılmayacak kadar paramparça oldu. Ve benim elimden hiçbirşey gelmiyor.
Insan engel olamıyor hele hele Sabırla emek verdigi şeylerin hem boş hemde suçmuş gibi geri Dönmesi.Ne iyi olmuş bu konuyu actigin. Bende hep bu ah etme konusunu dusunuyorum. Her gece dua ediyorum Allah a . ne olursun ahimin çıktığını goster bana diye
Of bu gercekten fena olmuş.benim bir arkadaşım var babası yok annesi ile yaşıyor evlenecekti k validesi nişan da 1 tl bile takmadı rezil etti, sonra düğünlü yemek yaptırdı ben ödeyeceğim dedi ödemedi gırtlağa kadar borca soktular+iftiralar tabi...hep diğer gelinini övdü durdu kızın psikolojiisni bozdular..
aradan 1 yıl geçmeden kayınvalidesi eltisi ile kavga etti kadın kalp krizinden öldü..
Bazı seyler de âhirete kalırmış. Belki Öyledir seninki. Insan biliyor onların da hesap vereceğini ya bu dunyada ya öteki dunyada ama orneklerini duyup rahatlamak istiyor iste. Üzülme canım geri dönecektir onlara yaptıklarıHiiiiç görmedim. Hem de hiç.
- Yurttaki oda arkadaşlarım sırf kendi arkadaşları odaya gelsin ben gideyim die, güzel gzüel benimle konuşmak erine arkamdan "dolaptan eşalarımızı çalıyor" diye iftira attı. Depar atarak kaçtım odadan, yurtta ben odadan çıktım diye kutlama yaptılar. Salaktım o zaman, elimden ağlamak geldi sadece. Ve şu an biri özel sektörde güzel bi maaşa çalışıyor. Bir diğeri de öğretim görevlisi oldu. Piremses modunda takılıyorlar. Ve okul bitene kadar da her gördüklerinde laf atarlardı canım yansın diye. Odama gelir ağlardım.
- Tam bu olalar olurken o zamanki erkek arkadaşım "ben seni sevmiyomuşum yaa" diyerek 1 yıllık ilişkimizi bitirmişti. Hem de yıl dönümümüze 2 gün kala. Yine deli dehşet ağladım. Yalnız kaldım, arkadaşlarım da olmadığı için bir kaç ay kendimi bilmedim resmen, o günleri hatırlamak dahi istemiyorum iğrençti. Kendisi şu anda çalışıyor güzel bir maaşı var ve her seferinde benim bir şekilde tanıyabileceğim insanlarla birlikte oluyor.
Peki ne oldu? Çok bekledim üzülsünler diye olmadı. Hayatları çok güzel. Ama artık umrumda değil. İçim unutmamdan sonra rahatladı. Çok ağladım ama öğrendim ki kimseye güven yok bu hayatta. Beklemenin anlamsız olduğunun farkına vardım. Hakkımı helal etmiyorum orası ayrı çünkü istemediler bile.
Cok merak ettim, ac bir konu okuyalim:) yada buraya yaz. Gercekten merak ettimburaya yazacaktımda
dıyorum kı ben soyle hayat hıkayemı anlatan bır konumu acsam
hep alt satırlara yazdım
yazayımda bıtsın ha :)
neyse
ah alanın ıkı yakası bır araya gelmıyor bunu bıl
ama cok uzunCok merak ettim, ac bir konu okuyalim:) yada buraya yaz. Gercekten merak ettim
Konu sahibi beddua mı etmiş? Ben tam okuyamadım sayfalarıX kisilerin evladina veya daha dogmamis evladina nasil beddua edebiliyorsunuz...?
Dusunuyorum da annenin babanin hatalarini cocuklar cekse ceremesini dunyada sayili cocuk kalir...
siz cocuklara beddua edenler ....yasadiginiz her seyi hak ediyorsunuz....!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?