Verdiği ümidi geri alan aldığı ahı gule gule kullansın.

Haklisin canım, ama beni yok yere tehdit eden insana ne yapabilirim, haksız yere suçlayan insana başka ne yapabilirim, Hayatımı karartacagini söyleyen insana, geleceğimi mahvedecegini söyleyen insana, bir gün en mutlu günümü zehir edeceğini söyleyen insana diken üstündeyken canımın yanmasıyla ah ediyorum elimde degil

Iste bu günün Yarını var, onu düşünmüyorlar

bitane daha anlatayım hadi
erkek arkadaşımla ayrılmıştım çünkü ben sınav vaktinde olmama rağmen ona 1 aydır aramama rağmen hiçbişime cevap vermedi sonra annemin telefonundan aradımda cevap verdi ben ona ben seni aradım görmedinmi dedimde yoo gördüm tepkisini almıştım sonra noldu ben en sonunda tekmeyi bastım 6 ay ne aradım ne konuştum rahattım sonra barıştık işte düzeltti kendini özür diledi neyse ben bunun mesajlarını okurken bi baktım normal samimi kız arkadaşına mesaj atıyo ama kız aynı onun bana yaptığı gibi ona cevap vermiyo ve benimki de kızla küsüyo ve kısaca bana yaşattıklarını hatta benim sinir olma seviyemin bile aynısını yaşıyo ilahi adalet herkeste işliyo :))

şöyle bir şey rivayet edilir: Allah kulunun gözyaşlarını tek tek sayarmış. Hesabını sormak için.
ve peygamberimizin de kadını ağlatan kişilerden davacı olacağı söylenir doğru olmasını umuyorum tüm kalbimle.

etme bulma dünyası derler. illa ki haklar sorulacak bu dünyada olmazsa öbür dünyada.
ancak biz insanız ve nefsimiz buradayken görmek istiyor.
ufak tefek şeyler oldu şahit olduğum ancak en büyük ahlarım henüz yerini bulmadı. bekliyorum.

Âhirete kalsa ağır olurdu zaten âhirete havale etmiyorum ki kimseyi, herkeze hakkım helal olsun. Ama bana bu yaptığı bu dunyada yanına kalmasın. Hadis Hoşuma gitti tesekkurler

Hiiiiç görmedim. Hem de hiç.
- Yurttaki oda arkadaşlarım sırf kendi arkadaşları odaya gelsin ben gideyim die, güzel gzüel benimle konuşmak erine arkamdan "dolaptan eşalarımızı çalıyor" diye iftira attı. Depar atarak kaçtım odadan, yurtta ben odadan çıktım diye kutlama yaptılar. Salaktım o zaman, elimden ağlamak geldi sadece. Ve şu an biri özel sektörde güzel bi maaşa çalışıyor. Bir diğeri de öğretim görevlisi oldu. Piremses modunda takılıyorlar. Ve okul bitene kadar da her gördüklerinde laf atarlardı canım yansın diye. Odama gelir ağlardım.

- Tam bu olalar olurken o zamanki erkek arkadaşım "ben seni sevmiyomuşum yaa" diyerek 1 yıllık ilişkimizi bitirmişti. Hem de yıl dönümümüze 2 gün kala. Yine deli dehşet ağladım. Yalnız kaldım, arkadaşlarım da olmadığı için bir kaç ay kendimi bilmedim resmen, o günleri hatırlamak dahi istemiyorum iğrençti. Kendisi şu anda çalışıyor güzel bir maaşı var ve her seferinde benim bir şekilde tanıyabileceğim insanlarla birlikte oluyor.

Peki ne oldu? Çok bekledim üzülsünler diye olmadı. Hayatları çok güzel. Ama artık umrumda değil. İçim unutmamdan sonra rahatladı. Çok ağladım ama öğrendim ki kimseye güven yok bu hayatta. Beklemenin anlamsız olduğunun farkına vardım. Hakkımı helal etmiyorum orası ayrı çünkü istemediler bile.

benim bir arkadaşım var babası yok annesi ile yaşıyor evlenecekti k validesi nişan da 1 tl bile takmadı rezil etti, sonra düğünlü yemek yaptırdı ben ödeyeceğim dedi ödemedi gırtlağa kadar borca soktular+iftiralar tabi...hep diğer gelinini övdü durdu kızın psikolojiisni bozdular..

aradan 1 yıl geçmeden kayınvalidesi eltisi ile kavga etti kadın kalp krizinden öldü..

Ne iyi olmuş bu konuyu actigin. Bende hep bu ah etme konusunu dusunuyorum. Her gece dua ediyorum Allah a . ne olursun ahimin çıktığını gosterdin bana diye

Ne iyi olmuş bu konuyu actigin. Bende hep bu ah etme konusunu dusunuyorum. Her gece dua ediyorum Allah a . ne olursun ahimin çıktığını goster bana diye

Ne iyi olmuş bu konuyu actigin. Bende hep bu ah etme konusunu dusunuyorum. Her gece dua ediyorum Allah a . ne olursun ahimin çıktığını goster bana diye
Insan engel olamıyor hele hele Sabırla emek verdigi şeylerin hem boş hemde suçmuş gibi geri Dönmesi.

Of bu gercekten fena olmuş.

buraya yazacaktımda
dıyorum kı ben soyle hayat hıkayemı anlatan bır konumu acsam
hep alt satırlara yazdım
yazayımda bıtsın ha :)
neyse
ah alanın ıkı yakası bır araya gelmıyor bunu bıl

Bazı seyler de âhirete kalırmış. Belki Öyledir seninki. Insan biliyor onların da hesap vereceğini ya bu dunyada ya öteki dunyada ama orneklerini duyup rahatlamak istiyor iste. Üzülme canım geri dönecektir onlara yaptıkları

buraya yazacaktımda
dıyorum kı ben soyle hayat hıkayemı anlatan bır konumu acsam
hep alt satırlara yazdım
yazayımda bıtsın ha :)
neyse
ah alanın ıkı yakası bır araya gelmıyor bunu bıl
Cok merak ettim, ac bir konu okuyalim:) yada buraya yaz. Gercekten merak ettim

Bazen insanlar yasattiklarini yasiyorlar ama o an sadece kendi acilarini dusunuyorlar. Ben şuna şunu yapmistim gibi sorgulamalara hic girmiyorlar, hatirlamiyorlar bile. Mazlum olduklarina inandiklarindan hircin bir sekilde haklarini savunmaya calisiyorlar ama ilginctir ayni muameleyi baskasina yaptiklarini hatirlamiyorlar bile.
Ve bazilarinin uzuntuleri kisa suruyor. Canlarini yaktiklari kisiler aylarca yillarca kendilerine gelemezken, bu can yakanlar yasattiklarini yasasalar bile kisa suruyor, hic vicdan muhasebesi yapmadan , ders cikarmadan, ibret almadan düze cikiyorlar, mutlu oluyorlar.

Yine de sukurler olsun, vardir Rabbimin bir bildigi vardir deyip geciyorum. Hicbir sey bosuna degil, oyle bir sistemi var ki Rabbimin taslar oyle bir yerine oturuyor ki, bazen bunu anlamak bakis acimizda gizli olabiliyor. Oyle bir an geliyor ki acının , haksizligin en dibini yasarken, gozyaslarimiz boncuk boncuk akarken, bu da gecer Ya Hu deyip o halimize bile sukrediyoruz, derdimiz var demeye cekiniyoruz Allah'in gucune gitmesin diye.

Mevlana ne demis: "Sabir kara bir dikeni yutmaktir, diken icini parcalayip gecerken de hic sesini cikarmamaktir."
Bunu yapmak da zor evet.

Benim de var kalbimi agritan bir derdim, buna sebep olan kisiyi kotulemedim, kotulenmesine izin vermemeye calistim, onu anlamaya calistim, anladim. Ondan nefret etmiyorum, kirginim sadece. Basina bir sey gelse, mutsuz olsa oh olsun diyemem, icimden gelmez. Ama ona o kadar kirginim ki. Onun umrunda bile degilim ama ben ona deger veriyorum. Ve bazen anliyor ve goruyorum ki, o , yasattigini yasasa bile bundan ders cikarmiyor, kendi acisina odaklaniyor, cunku o sadece kendi mutluluguna odaklanan bencil bir insan. Kendi kırıp doktuklerine bakmadan, hayatin ona yasattigi zorluklara odaklanip mutlulugu hak ettigine inanan biri. Ve bana zerre deger vermedi, vermiyor. Beni bir an bile aklina getirdigini sanmiyorum.

Simdi boyle bir insana niye beddua edeyim, mutsuz olsa bile elime gecen bir sey yok ki. Bana hak ettigime inandigim degeri vermiyecek ki. En iyisi Allah'a havale edip, icimizin sogumasi icin dua etmek. Allah'a yalvarip bu kisileri gonlumuze yabancilastirmasini istemek.

Uzun oldu biraz kusura bakmayin, bugun cok doluyum. ama neydi, hamdolsun Rabbime.

Son düzenleme:
ilahi adalet tecelli ediyor...yaşadım gördüm...

X kisilerin evladina veya daha dogmamis evladina nasil beddua edebiliyorsunuz...?
Dusunuyorum da annenin babanin hatalarini cocuklar cekse ceremesini dunyada sayili cocuk kalir...
siz cocuklara beddua edenler ....yasadiginiz her seyi hak ediyorsunuz....!

Yazdığınız sözü çok beğendim. Kadınlar kulübünde gördüğüm en güzel başlık...
İnş.herşey gönlünüzce olsun, belki siz göremezsiniz ama eden bulur her zaman

Konu sahibi beddua mı etmiş? Ben tam okuyamadım sayfaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…