Verdiği ümidi geri alan aldığı ahı gule gule kullansın.

ben hiç şahit olmadım.ama zaman geçince canının yanması da azala azala geçiyor ve o cezasını çekmiş mi çekmemiş mi umrunda bile olmuyor.o çekse de çekmese de hayatında değişecek mi hiç birşey?

Ben de yazayım madem...
İlk erkek arkadaşım üni 2 de oldu. kisaca cok çok emek verdim. Kullanildim. Ona ola. Zaafimi bildiği için istediği zaman geldi istediği zaman gitti...İliskimizi , beni, duygularımi oyuncak etti. Yarım dönem okulumu uzattım onun yüzünden. Neler neler... Ne mi oldu son darbesi ile hayatta unutamam dediğim adamı, bir anda aldığım bir karar ve uyanış la unutmaya karar verdim. Aşk sandığım şeyin saplantı olduğunu gördüm. Aşk insani guzellestirirdi zira . onla bir aile kurmak istediğim icin bedduam asla bir ailen , huzurun olmasin diyeydi.kendinin istediği seyde birini sevebilmek ve aile kurmakti ama insanları sevip bağlanmakla alakali problemi vardi. daha sonra gerçek aşkı buldum. Doyasiya yaşadım sonunda evlendim, bir evlat bekliyorum ve maşallah çok çok şanslı bir insanim.
O mu? Okulunu bitiremedi, bir baltaya sap olamadi, kimse yüzüne bakmadı sevmedi, düzgün bir ilişkisi olmadı, En önemlisi o kimseyi sevemedi. En istediği sey yani. Allahindan buldu...

Onun aci cekmesi degil, senin herseyi unutup mutlu olman seni kurtarir.

Burayı okurken Facebookta şu paylaşımı gördüm tam sizlik:

Ne güzel sözdür, "Bana yaşattığının aynısını yaşa."
Kimine dua, kimine beddua...

Ne güzel cümle gerçekten. Dua yerine de beddua yerine de. Beddua konusuna gelince. Çoğumuz bedduadan kaçınmış. Tabiki beddua etmeyi tavsiye etmiyorum. Ama beddua haksız yere edilirse sizim boynunuza dolanır. Ama haklıysanız yerini bulur. Çok canı yanan insana beddua etme diyemeyiz ama etmemesi daha faydalı. Haksızlık karşısında sabretmek dua etmek onların iyiliğini istemek bir peygamber sünnetidir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Buradaki kimse kimsenin kötü olmasını vs vs vs tabiki istemez. Ancak öyle şeyler yaşıyor ki insanlar içleri yangın yeri ne yapsın ne yapsa da rahatlasa. Hem dinimizde kısas yok mu. Kısasta hayır vardır denmiyor mu? Artı bu dünya imtihan yeri değil mi? Öbür dünyada her ne olursa olsun bir maziniz olan insanın o ebedi cehenneme gitmesini ister misiniz? Elbette hayır. O yüzden Bana yaşattıklarının aynısını yaşasın ne 1 gram fazla ne 1 gram eksik diye dua etmenin nesi kötü? Bu dünyada ne yaşattıysa yaşayacak böylece durum 1-1 olacak. Burda çekmezse öte tarafta çekecek o daha kötü. Bu dünyada çektirdiklerini çekmesini istemek aslında ona yapılacak güzel dualardandır. (Hepten affederseniz başka ama ona da kimin gönlü razı olur ki ) O yüzden kısasta hayır vardır. Ne yaşattılarsa aynılarını bu dünyada yaşamaları dileklerimle.

Bence beddua etmek en kötüsü! Size kötülük yapana iyilik yapin ki düstügünü göre bilesiniz :))
Bir ufak örnek daha veriyim: kv min kvsi ona cok cektirmis. Karsilik olarak benim kv cocuklarini göstermemis nineye. Eeeeee sonra kvmin bir oglu oldu ve benim gibi bir gelini oldu benide hic sevmez yani keske oda kendi kvsine yonede iyi davransaydi ve allaha havale etseydi :))) belki istedigi gibi bir gelini olurdu

Neden ayrılmadın demıcem cunku bız kadınlar sonuna kadar tuketmeden ve tukenmeden içimizdekı bı parcacık sevgıyıde öldürtmeden bıtırmeyız.. Sz sevdınız deger verdınız hasta ruhlu bı adamla bu iş olmazdı söz dönemıde karsınızdakını tanımak içindı zaten ıyıkı söz yapmışşınız. Tekrr ayrılmaktansa şimd bıtırın cok daha ıyı ınsanlarla karsılasırsınız umarım

Hepinize teşekkür ederim, içim rahatladı, hep sunu derim Kıyamete dek hakkım herkeze helal olsun, ben ona Hakkımı haram etmiyorum zaten, ama su dunyada göreyim bana ettiğine pişman oldugunu âhirete kalmasın. Cunku canımı yakmakla kalmıyor geleceğime de çomak sokacağını söylüyor ve ben bin defa sordum kendime ben bu adama ne Yaptım bana boyle sardı.

Kim kime ne ettiyse aynısını yasasın başka diyecek bisey yok

Ben de dedim surunsun, pismanligini goreyim, bana yaptiklarini odesin. Gormedim ama ahirete kalmis demek ki.

Aaaahhhh ah nasıl göremedim onun bu yüzünü, Allah'ım nasıl Gözüme melek göründü? Aklım almıyor vallahi almıyor.

Başlık süper ya biz kadınları üzenler utansın

Allah sorar mutlaka, kimsenin yanına bir şey kalmıyor.. Eden ettiğini bulur muhakkak. Bu Dünya etme - bulma Dünya'sı. Burası bir sınav, ahiretimiz gerçek. Burada bulmazsa ahirette bulur. Eden her türlü belasını bulur yani hiç üzülme.

Toz zerresi bile kalmaz.. Tevekkul et. Allaha birak. Gerisine karışmayin. Kendi hayatiniza bakın.. Benim de ahım var. Bu dünyada görmek nasip olur İnsAllah. Allah buyuktur. Ya sabir diyorum.

Bak ikinci evliliğin olacakmış, insanların bunuda yapamadı demesine izin verme. Çok kızdım sözlüne makyaj yaptın diye o nedemekmiş öyle!

Bak ikinci evliliğin olacakmış, insanların bunuda yapamadı demesine izin verme. Çok kızdım sözlüne makyaj yaptın diye o nedemekmiş öyle!
Evet canım, birde zaten ara ara makyaj Yaparım, cok tutarsız davranıyor sağlıklı bulmuyorum davranışlarını. Mesela tatile gitmiştik birlikte, kot short giydim ben, ayni aksamı yine giydim demediğini bırakmadı, yok aksam nasıl giyersin, gunduz neyse, senin içinde var bilmem ne. Şaşırdım kaldım.

Amin canım amin. Adamın içinden canavar cikti resmen. Birde inançlı biri her ne kadar oyle yaşamasa da. Günahı sevabı bile bile nasıl boyle yapar anlamıyorum.

Bahsettiğiniz konular için bir insana beddua etmek ve bedduanın sonucunu görmek nekadar doğru bilemedim. Bu insan hayatını çekilmez kılıyor ise (anladığım kadarı ile evli değilsin) yol ver gitsin bu adam doğru insan değil ,düzgün insan değil diye beddu etmek ne kadar doğru ki evlenmeden önce bu yüzünü gördüğün için birde şükretmen lazım değilmi

Evet gerçekten kimsenin ahı kimsede kalmıyor ben 12 yıl boyunda her gün dua ettim beni eşimden ayıran çocuğumu babasız bırakan sevgili kayınvalidemin başına geldi.Kızı da eşinden ayrıldı hemde iğrenç bir şekilde eski eşim benim kıskanç olduğumu söyledi herkese aslında öyle biri değilim şimdi ki eşi nefes aldırmıyor ama hala ahım bitmedi rabbim büyük bana neler yapmadılar ki yaptıklarını tek tek yaşasınlar inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…