• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vergi dairesinde sabah sabah gerildim...

veznedekı kısı heran bozuk hazırlayamaz
kımseye su parayı gıt bozdur dıye emanet bıle edemez kasadan cıkaramaz
ısını bırakıp kendısıde cıkamaz
ben mesaı sonunda fırınlarda cok bozdurdum yarın ıcın ama oda cok zor oluyor cunku kasa devır ıslemı var
herturlu sıkıntı oluyor
kurumlara odemeye gıderken bozugunuzla gıdersenız sorun kalmaz bukadar basıt ;)

5 kuruş ya hiç üşenmediniz mi gidip bozdurup dönmeye bakkala
vallahi 50 kuruş olsa üşenirim lafını yapamam
bilemedim ya 3 kuruşun lafını yapmakta biraz pintilik bence

Kuruş için gerilmeye degmez :KK14:
Her kuruşun peşine düşsek ohoooo
ona bakarsan marketlerdede. kampanyalarda 1,99 yazıo. onlarıda istiyelim :KK59:

Kuruş için gerilmeye degmez :KK14:
Her kuruşun peşine düşsek ohoooo
ona bakarsan marketlerdede. kampanyalarda 1,99 yazıo. onlarıda istiyelim :KK59:
Ben en çok alışveriş sitelerine sinir oluyorum. Mesela 100 tl ve üzeri kargo bedava 99,99 tl tutuyor alışveriş:KK51:

Aslında saçmalık devlette. 505,42 ne arkadaş. Küsuratı almayıversin devlet ya da bir lira olarak eklesin. Yuvarlayan vezne değil devlet olsun. Kimsenin hakkı kimsenin cebine gitmesin.
Bence bu küsuratlarla ilgili bir yere başvurulabilir.

sımdı bak ben eskı bı noter katıbesı olarak ve sımdı malı musavır olarak konuyu ele alıyorum
:)
noterdede ıslem yapardık 90 kuruslu bedeller ;adamlar 1 tl verır ustunu ıstemezlerdı bıle döner sermaye der guler gecerlerdı :KK70: ısın aslı oyle degıl
o anda elde kurus olmuyor,
zaten emın ol bıcok kısı o kurusları vermıyor kasadan acık cıkıyor ve cebımızden verıyorduk
herkesden senden aldıkları gıbı aldıklarını sanma
sende yasadıkları aynı problemı herkesde yasıyoruz bıtek sen bozdurup donup odemıssın kımse odemıyor
ben gunluk kasaya 10 tl ve yukarısını koydugumu bılırım kendı cebımden
her gun... her ay .. cıdden cekılmıyor
işlemı yavas yapıyorsunuz deyın anlarım
ama herkesden boyle alıyorsanız o kasada ne fazlalıklar cıkar demeyın ben daha kasasında fazla cıkan gormedım de duymadımda bu tum para ıslerıyle ugrasanın en buyuk sorunudur
zaten kasada eksık cıkması gıbı fazla cıkmasıda yanlıstır etık degıldır yanlıstır
hayatımda 1 kere kasamda fazla cıktı 30 tl :KK70: ondada ılk ıse basladıgım gundu noterım bana ceza verdı cok kızdı suctur sen hırsızmısın dedı halbukı tamamen tecrubesızlıgımden ve kurus param olmadıgından dı
ondan sonra hepp ustunu verdım benım kasam da ufak acıklar cıktı kendım tamamladım
bunun ıcın sıkayet ettıgıne degmez
adam orda senı sıkayet etse baska ıslem yapma zamanımı elımden aldı benımle tartısarak ıslemı yavaslattı dese o haklı cıkar emın ol:KK66:
birinde vergi ödemesi yaptım para üstünü eksik almışım. saymadan cebime koydum acele son dakikalardı akşamüzeri. farkettik tabi ertesi gün gittim durumu anlattım öyle beş on kuruş değil 30 tl gibi bişeydi . veznede başka memur varmış yani başka memur almış ödemeyi. diğer memur geldi hemen ben sana doğru paraüstü verdim dedi. ben aldım saymadan koydum ama eksikmiş dedim sonra vezneye döndüm kasadaki para bellidir sayın 30 tl fazla çıkacaktır dedim güldü abim bizde hep fazladan kalıyor ki dedi sonuç saydı baya baya fazlaydı sanırım verdi 30 tl mi :KK70::KK70:
hepsi aynı değildir tabi. ama işini düzgün yapan vezne memurlarını seviyorum bu arada bende gerçekten eksik almışım para üstünü acemilik orda da saymak aklıma gelmedi ...

Merhaba kızlar. Bu sabah taksitlendirilmiş bir vergi borcumu ödemek için bir vergi dairesine gittim (bu 2. gidişim). Borcumun 505 TL 50 kuruş olduğu söylendi ve vezneye geçtim. Vezneye uzatılan kağıtta 505 TL 42 kuruş yazdığını gördüm. ''Neden 45 kuruşa yuvarlamıyorsunuz 50 kuruş diyorsunuz'' dedim çünkü aynı şeyi geçen ay da yaptılar 80 kuruşu 1 TL ye yuvarladılar o zaman bir şey dememiştim. ''45 kuruş verin o zaman varsa'' dedi veznedeki adam. 45 kuruşum çıkmadı. ''Bizden olsun o zaman, sizden 505 TL alıcaz bizim cebimizden çıksın, 5 kuruşun lafını yapıyorsunuz.'' dedi. Neyse uzatmayayım söylendi durdu adam ben de bakkaldan bozdurup 45 kuruşu ödedim gidip, gittiğimde veznedeki adam değişmişti. Sonra danışmaya söyledim durumu böyle bir durum yaşadım şikayet edicem nereye şikayet edebilirim diye, ''Burda ne kadar açık veriyoruz günde biliyor musunuz siz''dedi ben de 'Bizden mi çıkarıyorsunuz açıkları' dedim... ''Sonra nereye gidiyorsanız gidin şikayet edin'' dedi. Ben de müdüre çıktım. Müdür bey ''Şikayetinizde haklısınız ama 5 kuruş çok bulunan bir şey değil o yüzden yuvarlamışlardır yoksa tenezzül edicek insanlar değiller, bu şikayetinizden kayda değer bir sonuç çıkmaz.'' dedi geçen ay da aynı şeyi yaşadığımı söylememe rağmen. Saygısızlıklarını da söyledim ama yorum yapmadı.

Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen... Daha önce de başka vergi dairesine ödüyordum hiç böyle bir şey görmedim:KK57:. Sizin de başınıza böyle bir şey geldiyse paylaşırsanız çok sevinirim. Haksızsam da bileyim, çok gerildim sabah sabah.:KK34:

ay 5 kurusun lafını yapmıssınız resmen....bu durumu yasamaktansa yerın dıbıne gırerdım.....burda ınsanların acgozluluğu yok sızın pıntılığınız 5 kurusun peşınde koşmanız var çok çok ayıp:KK57:

birinde vergi ödemesi yaptım para üstünü eksik almışım. saymadan cebime koydum acele son dakikalardı akşamüzeri. farkettik tabi ertesi gün gittim durumu anlattım öyle beş on kuruş değil 30 tl gibi bişeydi . veznede başka memur varmış yani başka memur almış ödemeyi. diğer memur geldi hemen ben sana doğru paraüstü verdim dedi. ben aldım saymadan koydum ama eksikmiş dedim sonra vezneye döndüm kasadaki para bellidir sayın 30 tl fazla çıkacaktır dedim güldü abim bizde hep fazladan kalıyor ki dedi sonuç saydı baya baya fazlaydı sanırım verdi 30 tl mi :KK70::KK70:
hepsi aynı değildir tabi. ama işini düzgün yapan vezne memurlarını seviyorum bu arada bende gerçekten eksik almışım para üstünü acemilik orda da saymak aklıma gelmedi ...
bı an dusundum o kasamdan cıkan 30 tl fazla senden bana kalanmıydı dıye
:D

birde özel bir banka da karşılaşmıştım bu durumla kadın sürekli para üstünü eksik veriyor 10-15 kuruş ne denk gelirse artık ama her işlemden sonra da yanına not ediyor ne zaman gitsem aynı ama nedense 5-10 kuruşuda bulunmuyormuş yok diye geçiştirdi. sonra bunu bi bankacı arkadaşa dedim şikayet etseydin dedi . bankada böyle bir yönetmelik yoktur sadece 5 kuruş yuvarlar öyle 15 kuruş ne demek o durum farklıdır eğer şikayet edersen siciline işlerler dedi zimmet durumları yani

10 kuruş eksik olunca minibüse binilmiyor binilse de sanki lütfediyor gibi bir dahaki sefere alırız falan diyolar.. 25 kuruş eksik olsa markette kasada demiyor ki tamam sonra getirirsin aldığın bisküviyi hesaptan düşüyor...Marketler günde kaç tl kar ediyor böyle kimbilir.

Devlet dairelerinin bu soğuk yüzüyle üniversitenin öğrenci işlerinde tanıştım, çok da işim olmuştur vergi olsun, sigorta olsun bir kere denk gelemedim. Sağ olsunlar hep çaycı, temizlikçi amcalar yardımcı oldu. Kamu çok içine dönük bir kurum. Bakın Balıkesir'de bir hastaneye gittim. Çalışan biri tanıdığımız yardımcı olacaktı bir işimde. Kadına gittim beni bir kovdu, çık kardeşim dışarı diye. Sonra kim olduğumu fark edince aaaaaa canım sen miydin gel gel dedi. Eşekten düşmüşe döndüm. Demek ki tanıdığı olmayan kişilere bu şekilde davranıyor bu insan. Gençler de şimdi guleryuzleri olsa ne olur, bu suratsızlar yetiştiriyor onları. Kısır döngü.
Yazdığın coğu seye katılmakla birlikte yetiştirme kısmında eskilerden mümkün oldukça uzak durmayı tercih ediyoruz :) hantal iş bilmez iş yapmaz bi güruh var son nesil de emekli oluyo :)

Devlet ilgili çoğu şey hayal kırıklığı zaten birde memur vermek zorunda fazla alması haksızlık , zaten en çok ta gizli vergi veriyoruz , ama bir 5 kuruş eksik olsun bakim marketten ekmek alabiliyormusun

Devlet dairelerinin bu soğuk yüzüyle üniversitenin öğrenci işlerinde tanıştım, çok da işim olmuştur vergi olsun, sigorta olsun bir kere denk gelemedim. Sağ olsunlar hep çaycı, temizlikçi amcalar yardımcı oldu. Kamu çok içine dönük bir kurum. Bakın Balıkesir'de bir hastaneye gittim. Çalışan biri tanıdığımız yardımcı olacaktı bir işimde. Kadına gittim beni bir kovdu, çık kardeşim dışarı diye. Sonra kim olduğumu fark edince aaaaaa canım sen miydin gel gel dedi. Eşekten düşmüşe döndüm. Demek ki tanıdığı olmayan kişilere bu şekilde davranıyor bu insan. Gençler de şimdi guleryuzleri olsa ne olur, bu suratsızlar yetiştiriyor onları. Kısır döngü.
Kanayan yaramız öğrenci işleri memurları bence. Lütfen bu sitede öğrenci işlerinde görevli memur varsa açıklayabilir mi, neden bu kadar suratsız, mutsuz, insana hayvan gibi davranmaya meraklı, sürekli durduk yere azarlamaya eğilimlisiniz? Suratsız olmaları umrumda değil ama davranmayı bilsinler bi zahmet. Öğrenci belgesi almaya gelmiş bir öğrenciye küfür etmedikleri kalıyor. Bana da düzgün olanı sanırım sadece bir kere denk geldi. Onda da PTT'de annem havale yapacaktı başka şehirden, kızım parayı yolladım dedi, gittim almaya. Bi baktık ortada para falan yok. Zaten memur beni başından savdı. Sonra hemen annemi aradım, annem yolladığını söyledi. Anneme hemen para yolladığı şubeye gidip işlem yaptığı memurla görüşmesini söyledim sonra tekrar sıraya girdim, başka bir veznedeki memura. Sıram geldi durumu anlattım, lütfen bana yardımcı olun, dedim. O memur çok iyi çıkmıştı, herhalde parayı yollayan memur bişeyleri hatalı yaptı falan dedi. Ne tür bir işlem hatası olduğunu anlamamızın bir yolu yok mu ve bu durumu nasıl düzeltebilirsiniz, öğrenciyim ve beş kuruş param kalmadı lütfen yardım edin dedim. Bana dedi işte anneni ara, elindeki makbuzda bazı rakamlar var onları söylesin sen de buraya yaz, ben o rakamlardan bakıp kontrol edeyim dedi. Tekrar sıraya girmene de gerek yok, sen veznenin kenarında bekle ben de öteki işleri halledeyim dedi. Ben o memurun dediğini yaptım, kontrol etti falan meğer karşı taraftaki memur hata yapmış, sonra hatalı işlemi iptal etmiş ama düzeltmemiş hatayı. Bu hatayı düzeltmesi gerekirdi, üzerine düşmeseniz paranız havaya gidecekmiş dedi bana yardımcı olan memur. Neyse sonra annem gitti durumu bildirdi falan ertesi gün geldi para. Genellemek doğru değil ama bana da bugüne kadar hep garip memurlar denk geldi. Nerde işini dikkatsiz yapan var hep beni buldu. Ama ben en çok öğrenci işlerindeki memurların sorunu ne onu merak ediyorum, kusura bakmayın çok uzattım.

Kanayan yaramız öğrenci işleri memurları bence. Lütfen bu sitede öğrenci işlerinde görevli memur varsa açıklayabilir mi, neden bu kadar suratsız, mutsuz, insana hayvan gibi davranmaya meraklı, sürekli durduk yere azarlamaya eğilimlisiniz? Suratsız olmaları umrumda değil ama davranmayı bilsinler bi zahmet. Öğrenci belgesi almaya gelmiş bir öğrenciye küfür etmedikleri kalıyor. Bana da düzgün olanı sanırım sadece bir kere denk geldi. Onda da PTT'de annem havale yapacaktı başka şehirden, kızım parayı yolladım dedi, gittim almaya. Bi baktık ortada para falan yok. Zaten memur beni başından savdı. Sonra hemen annemi aradım, annem yolladığını söyledi. Anneme hemen para yolladığı şubeye gidip işlem yaptığı memurla görüşmesini söyledim sonra tekrar sıraya girdim, başka bir veznedeki memura. Sıram geldi durumu anlattım, lütfen bana yardımcı olun, dedim. O memur çok iyi çıkmıştı, herhalde parayı yollayan memur bişeyleri hatalı yaptı falan dedi. Ne tür bir işlem hatası olduğunu anlamamızın bir yolu yok mu ve bu durumu nasıl düzeltebilirsiniz, öğrenciyim ve beş kuruş param kalmadı lütfen yardım edin dedim. Bana dedi işte anneni ara, elindeki makbuzda bazı rakamlar var onları söylesin sen de buraya yaz, ben o rakamlardan bakıp kontrol edeyim dedi. Tekrar sıraya girmene de gerek yok, sen veznenin kenarında bekle ben de öteki işleri halledeyim dedi. Ben o memurun dediğini yaptım, kontrol etti falan meğer karşı taraftaki memur hata yapmış, sonra hatalı işlemi iptal etmiş ama düzeltmemiş hatayı. Bu hatayı düzeltmesi gerekirdi, üzerine düşmeseniz paranız havaya gidecekmiş dedi bana yardımcı olan memur. Neyse sonra annem gitti durumu bildirdi falan ertesi gün geldi para. Genellemek doğru değil ama bana da bugüne kadar hep garip memurlar denk geldi. Nerde işini dikkatsiz yapan var hep beni buldu. Ama ben en çok öğrenci işlerindeki memurların sorunu ne onu merak ediyorum, kusura bakmayın çok uzattım.

Bence öğrenci işlerindekilerin hepsi aslında pamuk gibi insanlar ama bizleri hayata hazırlamak istiyorlar. Nefret edilmeyi göze alıp, sineye çekiyorlar. Günlük hayatın Severus Snape'leri ahahhahaha :)

Bence öğrenci işlerindekilerin hepsi aslında pamuk gibi insanlar ama bizleri hayata hazırlamak istiyorlar. Nefret edilmeyi göze alıp, sineye çekiyorlar. Günlük hayatın Severus Snape'leri ahahhahaha :)
Bu sene son senem, 3 sene boyunca ne zaman onlara işim düşse hep stres oldum, onlardan biriyle kavga etmeden bitirebilirim umarım şu okulu :)
Tabi bir de yurt memurları var o da kanayan bir yaramız. :) Kyk yurdu memurları. Ah neler çektim...

Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim

tamda böle işte bunun için yuvarlanıyor akşama kadar hiç yoksa 10-20 lira fazla veriyor kasa eski iş yerimden biliyorum kasaya oturmak için yarışıyordu millet.ama yaradan çıkarıyor bir açık veriyolar bir ayda topladıkları kuruşlar gidiyo.bu yönden bakınca veznecilerin savunmasu şu açık verirken hesap sorulmuyosa kasa fazla verincede sorulmucak.amirlerde farkında o yüzden bişi yapmıyolar.gerçi kasa tazminatları var ama bişeye yaramıyo.

Merhaba kızlar. Bu sabah taksitlendirilmiş bir vergi borcumu ödemek için bir vergi dairesine gittim (bu 2. gidişim). Borcumun 505 TL 50 kuruş olduğu söylendi ve vezneye geçtim. Vezneye uzatılan kağıtta 505 TL 42 kuruş yazdığını gördüm. ''Neden 45 kuruşa yuvarlamıyorsunuz 50 kuruş diyorsunuz'' dedim çünkü aynı şeyi geçen ay da yaptılar 80 kuruşu 1 TL ye yuvarladılar o zaman bir şey dememiştim. ''45 kuruş verin o zaman varsa'' dedi veznedeki adam. 45 kuruşum çıkmadı. ''Bizden olsun o zaman, sizden 505 TL alıcaz bizim cebimizden çıksın, 5 kuruşun lafını yapıyorsunuz.'' dedi. Neyse uzatmayayım söylendi durdu adam ben de bakkaldan bozdurup 45 kuruşu ödedim gidip, gittiğimde veznedeki adam değişmişti. Sonra danışmaya söyledim durumu böyle bir durum yaşadım şikayet edicem nereye şikayet edebilirim diye, ''Burda ne kadar açık veriyoruz günde biliyor musunuz siz''dedi ben de 'Bizden mi çıkarıyorsunuz açıkları' dedim... ''Sonra nereye gidiyorsanız gidin şikayet edin'' dedi. Ben de müdüre çıktım. Müdür bey ''Şikayetinizde haklısınız ama 5 kuruş çok bulunan bir şey değil o yüzden yuvarlamışlardır yoksa tenezzül edicek insanlar değiller, bu şikayetinizden kayda değer bir sonuç çıkmaz.'' dedi geçen ay da aynı şeyi yaşadığımı söylememe rağmen. Saygısızlıklarını da söyledim ama yorum yapmadı.

Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen... Daha önce de başka vergi dairesine ödüyordum hiç böyle bir şey görmedim:KK57:. Sizin de başınıza böyle bir şey geldiyse paylaşırsanız çok sevinirim. Haksızsam da bileyim, çok gerildim sabah sabah.:KK34:
Bence takintilisin...

20 kisi gelse 2 tl yapar ve müdür hakli 2 tl icin kimse kendini riske atmaz yani.Şikayet etseniz ne olacal yani ne gerek var onun yerine 45 kurus verseydiniz.Evet hak ama 5 kurus icin bu kadar tantanaya gerek yokmus cunku sizden eksik parada alabilirdi paraniz cikmadiginda

Back
X